canlar iki liste yapıcam hamileler ve tedaviye devam edenler diye herkez son durumlarını yazarsa bismillah diyerek paylaşımlarımıza devam edelim bekliyorummmmm
Ben bugünkü muayne sonrası sana detaylı bilgi vereceğim...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canlar iki liste yapıcam hamileler ve tedaviye devam edenler diye herkez son durumlarını yazarsa bismillah diyerek paylaşımlarımıza devam edelim bekliyorummmmm
canlar tatlı geceler..
ben tedaviye ıkı gun once basladm... uzun protokolle...
bılgılendırmek ıcın verdıklerı formlarda anestezı yazıyo.. ben hangı donemde anestezi alıcam kı?
anlayamadım... nasıl bı asama benı beklıyo.... sımdı antibiyotık ve dogm kontrol hapyla basladm tedaviye..
sonrası nedir napıcaklar banaaaaaaaaaaaa :)
alfabeciğim, ben izmirdeyim, kent hastanesi israel aruh da tedavi görüyorum. sen nerdesin, ne durumdasın, yazışırız,paylaşırız burdan.
aşkolsun puffycim, arada değil devamlı formdayım, acaip alışkanlık yaptı foruma girmek, bazen kızıyorum kendime, yani şekerim devamlı açık ama arada kendi kopuyor forumdan çıkıyor sanırım. yani sizlersiz duramıyorum , meraktan ölüyorum, dışardaysam da eve girer girmez hemen bakıyorum , yeni gelişmeler varmı arkadaşlarımda diye. ya işte böyle.
"""" sen devamlı buradsin ama malesef ben sürekli giremiyorum anca herkesi sabah evden gonderdimmi , öğlen bir ara , aksamda ortalık sakinledimi ancak. Ama bende senin gibiyim bağımlı oldum yeni bir hamilelik haberi varmı varsa seviniyorum olumsuz varsa üzülüyorum kim ne yaptı merak ediyorum.bir gönül birliği yaptık hakkımızda hayırlısı.
bugün 3 ocak ve kontrolüm vardı. endimetriumun kalınlaşması için hap kullanıyordum ya, vucüt tepki verecekmi diye deneme yapıyoruz, evet bugünkü ölçümde kalınlaşma görüldü.. hapa devam , 10 gün sonra tekrar gidiyorum, ayrıca mamografi çekildi bugün , doktorun yorumunu yarın alacağım, ilk anda görünen birşey yok ama ultrasonda önerilir gibi bir tabir var, inşallah
olumsuz birşey çıkmaz... bu arada 10 gün sonra adette geliyor, o gün transferi planlayacağız. sanırım şubat ortası olacak. son durumlar ben de bu.
mesaj atma durumun ne alemde, kotayı doldurdunmu, benim az kaldı..
"""""" tedavinin olumlu gitmesine cok çokkkkk sevindim , mamografi iyi olmuş bende yaptırdım inşallah benim gibi olumlu sonuc alırsın.benimde bugün tedavi gidişatı belli olacak ama önümde histeroskopi gibi bir mudahele var bakalım her şey olumlu giderse bende Şubat sonu gibi tedaviye basliyacagim. Sanırım aynı süreçte beraber ilerliyoruz. Beraber yürüdük biz bu yollarda durumu var:))))))
Benimde mesaj kotama az kaldı sanırım.
nurancım, bebişimize iyi baktığından eminim, çok çok iyi bak ama,, bizim olsun da yakamızdan hiç düşme canikom.......
Bildigim kadarıyla yardımcı olayım kısaca.
Uzun protokolde herhangi bir enfeksiyona karsı antibiyotikle basliyorlar ve aynı zamanda yumurtaliklari dinlendirmek için dogum kontrol hapı veriyorlar.Adetin 2 veya 3 gunü ultrosonla bakıp yumurtaliklar uygunsa iğne tedavisi başlıyor ,tedavinin başlangıcına doktor karar veriyor, bu igneler hem yumurta çoğaltma hemde kalite yükseltme için veriliyor.yumurtaların gelişimine göre bu tedavi 10 - 12 gün sürüyor.bu süreçte sürekli ultroson yapılarak ve kanda e2 degerine bakılarak yumurta gelişimine göre baskilama iğneleri ilave ediliyor. Yumurtalar istenilen gelişime ulastimi çatlatmaya iğnesi vuruluyorsun.36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılıyor. İste anestezi burada devreye giriyor anestezi altında 20 dk civarı sürüyor bu işlem.
Toplanilan yumurtalar lab. Dollendiriliyor kalite ve bölünmesine göre doktorun kararıyla 3-5 gün sonra gibi transfer yapılıyor.
Transfer ayıkken yapılan 20 dk civarı bir işlem. Sonra bekleme süresi başlıyor adetinden önce transfer gunüne göre kanda bchg testi yapılıyor testin ne zaman yapilacaginin tarihini doktor söylüyor zaten.
Ben kısaca yazdım bu süreç icinde doktor ve hemşireler sana bilgi verip yardımcı oluyor.
Hayırlısı olsun ALLAH yüzünüze gülsün diyorum.
benimde transferimin 6.günü yeni yıla yatarak gireceğim sonuç bekleyen tüm arkadaşların yeni yılı kutlu olsun herkezin kucağı bebiş dolsun :))))) MULTU YILLAR
alfabeciğim, ben izmirdeyim, kent hastanesi israel aruh da tedavi görüyorum. sen nerdesin, ne durumdasın, yazışırız,paylaşırız burdan.
aşkolsun puffycim, arada değil devamlı formdayım, acaip alışkanlık yaptı foruma girmek, bazen kızıyorum kendime, yani şekerim devamlı açık ama arada kendi kopuyor forumdan çıkıyor sanırım. yani sizlersiz duramıyorum , meraktan ölüyorum, dışardaysam da eve girer girmez hemen bakıyorum , yeni gelişmeler varmı arkadaşlarımda diye. ya işte böyle.
bugün 3 ocak ve kontrolüm vardı. endimetriumun kalınlaşması için hap kullanıyordum ya, vucüt tepki verecekmi diye deneme yapıyoruz, evet bugünkü ölçümde kalınlaşma görüldü.. hapa devam , 10 gün sonra tekrar gidiyorum, ayrıca mamografi çekildi bugün , doktorun yorumunu yarın alacağım, ilk anda görünen birşey yok ama ultrasonda önerilir gibi bir tabir var, inşallah olumsuz birşey çıkmaz... bu arada 10 gün sonra adette geliyor, o gün transferi planlayacağız. sanırım şubat ortası olacak. son durumlar ben de bu.
mesaj atma durumun ne alemde, kotayı doldurdunmu, benim az kaldı..
nurancım, bebişimize iyi baktığından eminim, çok çok iyi bak ama,, bizim olsun da yakamızdan hiç düşme canikom.......
canlar nasılsınız dün ultrasonda rahim duvarının güzel kalınlaştığını gördük ben bunu nar,a ve nar suyuna baglıyorum bir aydır her akşam bir tane nar yiyordum yumurta takibi başlayınca 2 akşam narı sıkıp suyunu ictim faydasını gördüm herkese tavsiyemdir endimetrıumun kalınlaşması icin nar suyu bende de rahim duvarı hep idare edecek kadar oluyordu ama bu sefer güzel
kızlar yarın test günümüz ben çok heyecanlanmaya başladım
dünden beri adet belirtileride var. inşallah olmayız
hamile kalan bayanlar sizlerdede adet belirtisi olmuşmuydu
dünden beri adet belirtileride var. inşallah olmayız.
kaldıramayacağım-----yükü
taşıyamayacağım -----derdi
çekemeyeceğim -----çileyi
gidemeyeceğim -----yolu
aşamayacağım-----engeli
yaşayamayacağım-----canı
sevmeyeceğim-----yari
veremeyeceğim-----cevabı
yiyemeyeceğim-----lokmayı
konuşamayacağım -----sözü
duyamayacağım-----sesi
gidemeyeceğim-----mekanı
giremeyeceğim-----gönlü
kavuşamayacağım-----aşkı
verme bize ey yarb
bizi sevdiklerimize bağışlaa hayırlı cumalar
bu gün test sonucumu aldım bhgb 78.76 pozitif. transferden sonra 9. gün.
allah isteyen herkeze mutlu haberler nasip etsin.
transferden sonra ara sıra adet ağrısı ve goğüs hassasiyeti dışında bi belirti olmadı.
cok sevindim bebeğinin iyi olmasına kilonuda problem etme nasipse doğumdan sonra bebekle uğraşırken verirsin.ben ilk hamileliğimde öyle yedimki 6. Ayda hamile hamile rejime çektiler.ben hep zayıf biriydim ufak tefek iste bana diyorlardiki kedi yavrusu kadar doğacak cocuğu, bir dogdu 3.750kg ben dahil herkes şaştı ama doğumdan 1 -2 ay sonra kendi kiloma donmuştum.
Bol bol protein , balık , yogurt , peynir yemeni süt içmeni tavsiye ederim ceviz badem falanda cok iyiymis.ama sen bilinçli birisin eminim cok dikkat ediyorsundur allaha emanet olun.
Yakamizdanda düşme memnun oluruz:))))
kendine bebek takvimi yapsana canım. çok şık duruyor. bebeğin hangi tarihte doğacağını falan görüyor
NE BİLEYİM YAPMADIM TOPİKTEKİ ARKADAŞLARIM BÖLE UGRAŞIRKEN İÇİMDEN GELMEDİ ACIKCASI :)
kendine bebek takvimi yapsana canım. çok şık duruyor. bebeğin hangi tarihte doğacağını falan görüyor
NE BİLEYİM YAPMADIM TOPİKTEKİ ARKADAŞLARIM BÖLE UGRAŞIRKEN İÇİMDEN GELMEDİ ACIKCASI :)
Canım ne kadar ince düşüncelisin....
dünden beri adet belirtileride var. inşallah olmayız.