İnsallah yarin kan degerlerimde guzel cikarbelirtilere gelince benim 6.gune kadar en ufak bir sey hissetmedim.hatta burayada yazdim hicbirsey hissetmiyorum diye.yanliz tek bi belirgin ayrinti opu zamani asiri sisen goguslerim transfer sonrasi yavas yavas indi ama sonradan yine sisti ve yan kisimlari acaip aciyor.uclarina ellmi surunce aciyor.6.gun adet sancilarim basladi ayni bildigin adet sancisi ama fark bele de giren yanma hissi gibi agrilar.beni en cok inandiran sey crione jel 7.gunumde geri geldi ama kahverengi lekeyle birlkte.bugun sabahtan adet sancilarim artti.cok korktum. Aksam yemegi icin esim ekmek almaya gitti.gelmesi uzun surunce merak ettim.kapi onune baktim arac yok.adam ekmek almaya diye cikip test almis.tabi ben yeni idrara cikmisim testi yapmam dedim.cikmaz en azindan yarin ilk idrarla yapalim dedim.sonra yemek yedik.45dk idrarla 8.gunun aksami cift cizgi ve aninda belirdi.saatlerce agladim mutluluktan.okadar cok negatif test yaptim ki bugune kadar.sevinmek hakkimdi.simdi korkmuyorum kan testinden...allahin izniyle guzel olacak hersey inaniyorum artik.rabbim isteyen herkese bu duygulari yasatsin.
İnsallah yarin kan degerlerimde guzel cikarbelirtilere gelince benim 6.gune kadar en ufak bir sey hissetmedim.hatta burayada yazdim hicbirsey hissetmiyorum diye.yanliz tek bi belirgin ayrinti opu zamani asiri sisen goguslerim transfer sonrasi yavas yavas indi ama sonradan yine sisti ve yan kisimlari acaip aciyor.uclarina ellmi surunce aciyor.6.gun adet sancilarim basladi ayni bildigin adet sancisi ama fark bele de giren yanma hissi gibi agrilar.beni en cok inandiran sey crione jel 7.gunumde geri geldi ama kahverengi lekeyle birlkte.bugun sabahtan adet sancilarim artti.cok korktum. Aksam yemegi icin esim ekmek almaya gitti.gelmesi uzun surunce merak ettim.kapi onune baktim arac yok.adam ekmek almaya diye cikip test almis.tabi ben yeni idrara cikmisim testi yapmam dedim.cikmaz en azindan yarin ilk idrarla yapalim dedim.sonra yemek yedik.45dk idrarla 8.gunun aksami cift cizgi ve aninda belirdi.saatlerce agladim mutluluktan.okadar cok negatif test yaptim ki bugune kadar.sevinmek hakkimdi.simdi korkmuyorum kan testinden...allahin izniyle guzel olacak hersey inaniyorum artik.rabbim isteyen herkese bu duygulari yasatsin.
hepimiz için hayırlı neyse o olacak, bundan çok eminim zaten... çünkü Allah kullarına en hayırlısını bahşedecektir, verecekse de vermeyecekse de bir bildiği var deyip moralimizi bozmayacağız, bizler sadece maddi manevi gücümüzle mücadele edelim gerisini O na bırakalım, kendimizi yiyip bitirmeyelim. ayrıca şimdiye kadar ki paylaşımlarından ve iyi niyetinden şüphemiz yok, burdan ayrılmak da yok. yalnız mı kalalım aşkolsunnnnnnnnAlisaliscigim yasımızdan dolayı elimizi çabuk tutmamız gerekiyor tedavini sıkı takip et umudunu yitirme elinden geleni yap sonuc hayırlı olur umarım tekrar görüşmek dileğiyle.
kent hastanesindeyim canım ben.Merhaba ALISALIS sen izmirde hangi tüp bebek merkezinde yaptırdın ?veya yaptırıyorsun ?
bacımcığım, tekrar söylüyorum, herşeyin hayırlısı Allahtan, doktorlar, embriyoglar işin aracıları.. senin yaşın benden küçük o yüzden moralini bozma ve inancını yitirme, benim doktoruma da neler neler söylüyorlar, ama bu işin sırrı hasta ve doktor arasındaki o anki güven, başkasının güvendiiğine inan ben güvenmiyorum. izmir de çok övülen bir doktor var mesela, görüştüm ve hiç güven duymadım , güya pek deneyimli, ama görüşmede bana ciddiyetsiz geldi. yani kimse kimsenin keyfini kaçırmıyor bence, sen alınganlık yapma ne gerek var, hele ki biz 40lı yaşlarda arkadaşlar hem daha şanssız ama hem de daha bilinçliyiz, neyin olacaığın ya da neyin olmayacağını az çok biliyoruz... boşverrrrrrrrr yani, herkes özellerde pahalı tedaviler ile başarılı olamaz iken, devlet hastanelerinde bir çok gebelikler elde edilebiliyor, sanırım bu işin kesin bir matematiksel kuralı yok... keske çözebilsek ve hepimiz aynı yöntemleri uygulatabilsek , ne güzel olurdu, puyfnin de iyi niyetli ve yardımseverliğinden aynen senin gibi ve senin kadar eminim ben, öptüm canikom.sevgili can arkadaşlar benim neden gerildigimi anlatamadım sizlere demem o ki herkes istedigi dr övebilir sövebilir beni enterese etmez sen dr negatif etkilenmiş olabilirsin benim o dr gittigimi bile bile o dr gidene sabır diliyorum diyorsun o dr bana naptıki bana sabır diliyorsun senin hic begenmedigin dr bana güven vermiş ele tutmuş bir yolda karar almışız tam tedavim ignelerim başlamış sen cıkıp bana sabır diliyon ne akla hizmet benim keyfimi kacırmaya kimin hakkı var tam moralli olmam gerektiği sırada birileri bana sabır diliyo eeeeeeeeeeeeeee ama cok oluyo kendiyle dalga gecebilir yaş kırk mırt benim keyfimi kacırmaya kimin ne hakkı var ben bu zamana kadar bu topıkte kimin keyfini kacırdım kime destek moral olmadım lütfen herkese soruyorum
nurancım, bilgiler için teşekkürler. ya sen ne yardımsever bir insansın, bak hamilesin hala bizler için araştırıyorsun, Allah sana inşallah hayırlısıyla bebegini sağlıkla nasip etsin inşallah...7 yıldır kısırlık ve tüp bebek tedavisinde hizmet veren ANKADA tüpbebek merkezi medikal direktörü Op.Dr. Gökhan Çıragil ’ den “Başarıyı arttırabilecek yeni yaklaşımlar”
Total embriyo freezing… Sonra çözme transferi…….
Özellikle kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı hastalarda endometriumun ( rahim iç tabakası) uygun olmayabileceği ,bunun da tutunma olasılığını azalttığı düşünülmektedir.Son yıllarda embriyo dondurma çözme tekniğinin gelişmesi ve daha basarılı kullanılır hale gelmesiyle birlikte birçok vakada hemen transfer yapmak yerine embriyoların hepsinin dondurulup endometrium ideal hale getirildikten sonra transfer yapılması başarıyı arttırmaktadır.
Blastosist (5.gün) transferi…
Fazla sayıda embriyosu olan hastalarda 2. yada 3.gün yerine 5.güne kadar bekletip 2 gün sonra hala canlılığı devam eden embriyoları seçmek doğal seçim şansı tanımakta, bu embriyoların tutunabilirliği’ nin daha iyi olabileceği düşünülmektedir. Yeterli sayı ve kalitede embriyosu olan hastalara 5.gün transferi yapmak bugün için daha yaygın olarak uygulanmaktadır…..
Embriyo biopsisi (PGD)
Embriyoların klasik değerlendirilmesi tamamen dıştan bakılarak yapılmaktadır. Kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı vakalarda, embriyo zarının açılıp 1 yada 2 blastomerin çıkarılıp onlara genetik inceleme yapılarak, genetik olarak normal embriyoların seçimi özellikle önceden saptanmış genetik sorunu olan çiftlerde ve daha önce tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda farklı bir yaklaşım olarak sunulabilir.
Op.Dr. Gökhan Çıragil
Ankada Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktör
conueror arkadaşım ben bile heyecanlandım, çift çizgine, hayırlısı olsun.Canim yaa cok tesekkur ederim.yurumeye bile cekiniyorum suan inan bana ananasa opudan sonra basladim her aksam yiyorum)bugune kadar okadar cok idrar testi yaptim ki bu bambaskaydi idrari koyar koymaz belirdi )cok sukur.rabbim tez vakitte sanada nasib etsin isallah.amin.
özlemcim, 5.gün embriyorusu olmasına sen mi doktormu karar verdi, hadi hayılsı sana da bol şanslar.yaptır yaptır haberlerini beklıyoruz... benimde tek ve 5.gün embriyosu darısı bana bize ve isteyen herkese olsun hadi bakalım inşaallah
40 yaş ve sonrası mamoğrafi, kişinin yaptırması gereken rutin tetkikleri arasına girer. yılda bir.doktorunuz sizlerden mamografi istedi mi, benden istedi, hep sorcağım unutuyorum, 40 yaş sonrası meme kanseri riski için istedi, tedbirenmiş, çünkü Allah korusun öyle bir ihtimal varsa ilaçlarım tetikleyebilirmiş, hem cevaplayın, hem de bilginiz olsun istedim. teşekkürler
Hayırlı olsun canım benim hayırlısıyla Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin.İNŞAALLAH inanıyoruz bu duyguyu Rabbim herkese tattırsın.Nerde yaptırmıştınız tedavinizi Tüp bebek için...
kızlar bugün ilk iğnemi yaptırdım MENOPUR verdi doktor bu iğneyi kullananız oldumu doktorum eurofertil alev hanım. alev hanımda şuan tedavi gören varmı...
arkadaşlar moralim çok bozuk bugün transferimin 10. günü , idrarda gebelik testi yaptım evde ama negatif çıktıgaliba tutmadı bu şekilde negatif çıkıp kanda pozitif çıkan varmı çarşamba günü test günüm çok korkuyorum
arkadaşlar moralim çok bozuk bugün transferimin 10. günü , idrarda gebelik testi yaptım evde ama negatif çıktıgaliba tutmadı bu şekilde negatif çıkıp kanda pozitif çıkan varmı çarşamba günü test günüm çok korkuyorum
doktorunuz sizlerden mamografi istedi mi, benden istedi, hep sorcağım unutuyorum, 40 yaş sonrası meme kanseri riski için istedi, tedbirenmiş, çünkü Allah korusun öyle bir ihtimal varsa ilaçlarım tetikleyebilirmiş, hem cevaplayın, hem de bilginiz olsun istedim. teşekkürler
valla canım arama motorlarına yazdıgında cıkıyor ben uzun araştırmalarım sonucu başladım bu kürlere tekrar yazıyorum
1-çörek otu bal tarcın (çörek otu çekilmiş olucak) yarımkavanoz bala bir yemek kaşıgı tarçın ve çörek otu katılacak akşamları 1 tatlı kaşıgı suyla yutulucak
2-arı sütü bal polen (ayrıyeten hakiki polen alınıcak) aldıgınız kavanoz kaşırşımdan bir tatlı kaşıgı alıp üstüne polen serpilip suyla yutulucak
3- testere dişli aslan pençesi alınıcak akşamları yatmadan önce sıcak suya bir tutam atılarak 10 dakka demlenicek ılıyınca içilicek
4-ada çayı bir fiil her gün içilicek
5-ben bıosteron kullanıyorum doktorunaza sorararak alabilirsiniz yumurtalıkları gençleştiren bir ilaç
6-yumurta takipi yapın evde özellikle eşinde varikosel ve haraketlilik azlıgı olanlar beraberlikten 1,30 saat önce eşlerine sade sert bir kahve içirsinler
Kizlar cok sukur hamileyim.rabbim korusun bhcg degerim 164 . Transferimin 9. Gununde.cok sukur rabbim saglikli bir sekilde kucagimiza almayida nasib etsin insallah.tum evlat hasreti ile yanip tutusan herkese rabbim. Bu duygulari yasatsin.isallh degerim saglikli bir sekilde katlAnir.
Kizlar cok sukur hamileyim.rabbim korusun bhcg degerim 164 . Transferimin 9. Gununde.cok sukur rabbim saglikli bir sekilde kucagimiza almayida nasib etsin insallah.tum evlat hasreti ile yanip tutusan herkese rabbim. Bu duygulari yasatsin.isallh degerim saglikli bir sekilde katlAnir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?