Alisaliscigim yasımızdan dolayı elimizi çabuk tutmamız gerekiyor tedavini sıkı takip et umudunu yitirme elinden geleni yap sonuc hayırlı olur umarım tekrar görüşmek dileğiyle.
hepimiz için hayırlı neyse o olacak, bundan çok eminim zaten... çünkü Allah kullarına en hayırlısını bahşedecektir, verecekse de vermeyecekse de bir bildiği var deyip moralimizi bozmayacağız, bizler sadece maddi manevi gücümüzle mücadele edelim gerisini O na bırakalım, kendimizi yiyip bitirmeyelim. ayrıca şimdiye kadar ki paylaşımlarından ve iyi niyetinden şüphemiz yok, burdan ayrılmak da yok. yalnız mı kalalım aşkolsunnnnnnnn
Merhaba ALISALIS sen izmirde hangi
tüp bebek merkezinde yaptırdın ?veya yaptırıyorsun ?
kent hastanesindeyim canım ben.
sevgili can arkadaşlar benim neden gerildigimi anlatamadım sizlere demem o ki herkes istedigi dr övebilir sövebilir beni enterese etmez sen dr negatif etkilenmiş olabilirsin benim o dr gittigimi bile bile o dr gidene sabır diliyorum diyorsun o dr bana naptıki bana sabır diliyorsun senin hic begenmedigin dr bana güven vermiş ele tutmuş bir yolda karar almışız tam tedavim ignelerim başlamış sen cıkıp bana sabır diliyon ne akla hizmet benim keyfimi kacırmaya kimin hakkı var tam moralli olmam gerektiği sırada birileri bana sabır diliyo eeeeeeeeeeeeeee ama cok oluyo kendiyle dalga gecebilir yaş kırk mırt benim keyfimi kacırmaya kimin ne hakkı var ben bu zamana kadar bu topıkte kimin keyfini kacırdım kime destek moral olmadım lütfen herkese soruyorum
bacımcığım, tekrar söylüyorum, herşeyin hayırlısı Allahtan, doktorlar, embriyoglar işin aracıları.. senin yaşın benden küçük o yüzden moralini bozma ve inancını yitirme, benim doktoruma da neler neler söylüyorlar, ama bu işin sırrı hasta ve doktor arasındaki o anki güven, başkasının güvendiiğine inan ben güvenmiyorum. izmir de çok övülen bir doktor var mesela, görüştüm ve hiç güven duymadım , güya pek deneyimli, ama görüşmede bana ciddiyetsiz geldi. yani kimse kimsenin keyfini kaçırmıyor bence, sen alınganlık yapma ne gerek var, hele ki biz 40lı yaşlarda arkadaşlar hem daha şanssız ama hem de daha bilinçliyiz, neyin olacaığın ya da neyin olmayacağını az çok biliyoruz... boşverrrrrrrrr yani, herkes özellerde pahalı tedaviler ile başarılı olamaz iken, devlet hastanelerinde bir çok gebelikler elde edilebiliyor, sanırım bu işin kesin bir matematiksel kuralı yok... keske çözebilsek ve hepimiz aynı yöntemleri uygulatabilsek , ne güzel olurdu, puyfnin de iyi niyetli ve yardımseverliğinden aynen senin gibi ve senin kadar eminim ben, öptüm canikom.
7 yıldır kısırlık ve tüp bebek tedavisinde hizmet veren ANKADA tüpbebek merkezi medikal direktörü Op.Dr. Gökhan Çıragil ’ den “Başarıyı arttırabilecek yeni yaklaşımlar”
Total embriyo freezing… Sonra çözme transferi…….
Özellikle kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı hastalarda endometriumun ( rahim iç tabakası) uygun olmayabileceği ,bunun da tutunma olasılığını azalttığı düşünülmektedir.Son yıllarda embriyo dondurma çözme tekniğinin gelişmesi ve daha basarılı kullanılır hale gelmesiyle birlikte birçok vakada hemen transfer yapmak yerine embriyoların hepsinin dondurulup endometrium ideal hale getirildikten sonra transfer yapılması başarıyı arttırmaktadır.
Blastosist (5.gün) transferi…
Fazla sayıda embriyosu olan hastalarda 2. yada 3.gün yerine 5.güne kadar bekletip 2 gün sonra hala canlılığı devam eden embriyoları seçmek doğal seçim şansı tanımakta, bu embriyoların tutunabilirliği’ nin daha iyi olabileceği düşünülmektedir. Yeterli sayı ve kalitede embriyosu olan hastalara 5.gün transferi yapmak bugün için daha yaygın olarak uygulanmaktadır…..
Embriyo biopsisi (PGD)
Embriyoların klasik değerlendirilmesi tamamen dıştan bakılarak yapılmaktadır. Kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı vakalarda, embriyo zarının açılıp 1 yada 2 blastomerin çıkarılıp onlara genetik inceleme yapılarak, genetik olarak normal embriyoların seçimi özellikle önceden saptanmış genetik sorunu olan çiftlerde ve daha önce tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda farklı bir yaklaşım olarak sunulabilir.
Op.Dr. Gökhan Çıragil
Ankada Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktör
nurancım, bilgiler için teşekkürler. ya sen ne yardımsever bir insansın, bak hamilesin hala bizler için araştırıyorsun, Allah sana inşallah hayırlısıyla bebegini sağlıkla nasip etsin inşallah...
benim tedavimde bu yazdıklarından hızlı dondurma işlemi uygulanıyor. diğerlerine gelince, 3.veya 5.gün transferine acaba kim karar veriyor, 3 ocakta dr. gidince soracağım, çünkü benim embryor sanırım 8 hücreli olunca dondu, bu da 3.gün mü demek bilmiyorum ..
embriyor genetik incelemesi acaba istesem yapılırmı , bak onu da sorayım ben, bu da önemli aslında, hiç transfer yapmadan önlemi almış oluyorsun.
kürleri tekrar yazmışsın, teşekkürler... puffy de dediğin gibi yazışmaya devam etsin, bu yoldan ayrılmak yok yani. hepimiz aynı şeyi istiyorsak birbirimize sıkı sıkı sarılalım, birimizin sevinci de üzüntüsü de hepimizindir yani. ona da yazacağım zaten. öperim çok. hepnizi.
Canim yaa cok tesekkur ederim.yurumeye bile cekiniyorum suan inan bana ananasa opudan sonra basladim her aksam yiyorum
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
)bugune kadar okadar cok idrar testi yaptim ki bu bambaskaydi idrari koyar koymaz belirdi
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
)cok sukur.rabbim tez vakitte sanada nasib etsin isallah.amin.
conueror arkadaşım ben bile heyecanlandım, çift çizgine, hayırlısı olsun.
yaptır yaptır haberlerini beklıyoruz... benimde tek ve 5.gün embriyosu darısı bana bize ve isteyen herkese olsun hadi bakalım inşaallah
özlemcim, 5.gün embriyorusu olmasına sen mi doktormu karar verdi, hadi hayılsı sana da bol şanslar.