Aralık 2012 tüp bebek yaptıracak anneler burda buluşalım

7 yıldır kısırlık ve tüp bebek tedavisinde hizmet veren ANKADA tüpbebek merkezi medikal direktörü Op.Dr. Gökhan Çıragil ’ den “Başarıyı arttırabilecek yeni yaklaşımlar”

Total embriyo freezing… Sonra çözme transferi…….

Özellikle kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı hastalarda endometriumun ( rahim iç tabakası) uygun olmayabileceği ,bunun da tutunma olasılığını azalttığı düşünülmektedir.Son yıllarda embriyo dondurma çözme tekniğinin gelişmesi ve daha basarılı kullanılır hale gelmesiyle birlikte birçok vakada hemen transfer yapmak yerine embriyoların hepsinin dondurulup endometrium ideal hale getirildikten sonra transfer yapılması başarıyı arttırmaktadır.

Blastosist (5.gün) transferi…

Fazla sayıda embriyosu olan hastalarda 2. yada 3.gün yerine 5.güne kadar bekletip 2 gün sonra hala canlılığı devam eden embriyoları seçmek doğal seçim şansı tanımakta, bu embriyoların tutunabilirliği’ nin daha iyi olabileceği düşünülmektedir. Yeterli sayı ve kalitede embriyosu olan hastalara 5.gün transferi yapmak bugün için daha yaygın olarak uygulanmaktadır…..

Embriyo biopsisi (PGD)

Embriyoların klasik değerlendirilmesi tamamen dıştan bakılarak yapılmaktadır. Kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı vakalarda, embriyo zarının açılıp 1 yada 2 blastomerin çıkarılıp onlara genetik inceleme yapılarak, genetik olarak normal embriyoların seçimi özellikle önceden saptanmış genetik sorunu olan çiftlerde ve daha önce tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda farklı bir yaklaşım olarak sunulabilir.

Op.Dr. Gökhan Çıragil
Ankada Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktör

7 yıldır kısırlık ve tüp bebek tedavisinde hizmet veren ANKADA tüpbebek merkezi medikal direktörü Op.Dr. Gökhan Çıragil ’ den “Başarıyı arttırabilecek yeni yaklaşımlar”

Total embriyo freezing… Sonra çözme transferi…….

Özellikle kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı hastalarda endometriumun ( rahim iç tabakası) uygun olmayabileceği ,bunun da tutunma olasılığını azalttığı düşünülmektedir.Son yıllarda embriyo dondurma çözme tekniğinin gelişmesi ve daha basarılı kullanılır hale gelmesiyle birlikte birçok vakada hemen transfer yapmak yerine embriyoların hepsinin dondurulup endometrium ideal hale getirildikten sonra transfer yapılması başarıyı arttırmaktadır.

Blastosist (5.gün) transferi…

Fazla sayıda embriyosu olan hastalarda 2. yada 3.gün yerine 5.güne kadar bekletip 2 gün sonra hala canlılığı devam eden embriyoları seçmek doğal seçim şansı tanımakta, bu embriyoların tutunabilirliği’ nin daha iyi olabileceği düşünülmektedir. Yeterli sayı ve kalitede embriyosu olan hastalara 5.gün transferi yapmak bugün için daha yaygın olarak uygulanmaktadır…..

Embriyo biopsisi (PGD)

Embriyoların klasik değerlendirilmesi tamamen dıştan bakılarak yapılmaktadır. Kaliteli embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen bazı vakalarda, embriyo zarının açılıp 1 yada 2 blastomerin çıkarılıp onlara genetik inceleme yapılarak, genetik olarak normal embriyoların seçimi özellikle önceden saptanmış genetik sorunu olan çiftlerde ve daha önce tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda farklı bir yaklaşım olarak sunulabilir.

Op.Dr. Gökhan Çıragil
Ankada Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktör

Transferimin 8. Gunu betahgc 3.7 cikti. Boyle sonuc alip hamile kalanlar varmi sizce hamile miyim kizlar lutfen cvp veriiiinnnnnn

testi biraz erken yaptınız galiba merkezinizmi öyle söyledi. sanırım en az 5. olmalı

Ben dayanamayip yaptirdim. En az 5 olmali biliyorum ama 12. Gune kaar yukselir mi acaba onu sormak istemistim. Tak ederim

canım cok erken yapmışsın sabret bekle gününü boşuna keyfini kacırma RAB ol desin yeter ki
Canim inşallah hayırlısıyla seninde transferin gerçekleşir ve sımsıkı tutunur sana meleğin.. igne aşamasındasın sanırım toplama nezaman olacak ..[/QUOTE dur bugun başladım daha salı günü acilden giriş yapıp kan verecem her şey ona baglı

ben ordu merkez deyim canım sen tedavini nerde oldun

Canım ben samsun ilkadim tüp bebek merkezinde yaptirdim..

Ya hamılemısınız gercekten 8.günde çıkıyormu... benımde transferim pazartesi yapıldı çok merak edıyorum ama test yapmaktanda korkuyorum... :))) iyi cesaret etmişsiniz.. kanda yaptırdınızmı

Canim kanda yarin yaptiracagim;)ama idrarda cikti hala inanamiyorum.tek 5.gun embriyosuydu.rabbime sukurler olsun cok mutluyum;)))

canım cok erken yapmışsın sabret bekle gününü boşuna keyfini kacırma RAB ol desin yeter ki
Canim inşallah hayırlısıyla seninde transferin gerçekleşir ve sımsıkı tutunur sana meleğin.. igne aşamasındasın sanırım toplama nezaman olacak ..[/QUOTE dur bugun başladım daha salı günü acilden giriş yapıp kan verecem her şey ona baglı

ben ordu merkez deyim canım sen tedavini nerde oldun

BİRAZ DAHA BEKLEMENİ TAVSİYE DERİM İKİNCİ KAN TAHLİLİ İÇİN CANIM

ay maşşallah RABBİM bizede görmeyi nasip etsin tebrik ederim arkadaşım daha dikkat et kendine devamı nail olur inşallah yatmana kalkmana yemene dikkat et bol protein ve ananas dedik yede ye

Canim yaa cok tesekkur ederim.yurumeye bile cekiniyorum suan inan bana ananasa opudan sonra basladim her aksam yiyorum;))bugune kadar okadar cok idrar testi yaptim ki bu bambaskaydi idrari koyar koymaz belirdi;))cok sukur.rabbim tez vakitte sanada nasib etsin isallah.amin.

Canim yaa cok tesekkur ederim.yurumeye bile cekiniyorum suan inan bana ananasa opudan sonra basladim her aksam yiyorum;))bugune kadar okadar cok idrar testi yaptim ki bu bambaskaydi idrari koyar koymaz belirdi;))cok sukur.rabbim tez vakitte sanada nasib etsin isallah.amin.
canım sormadan edemeyeceğim bi Belirtin varmıydı??

hadi gel beraber yaptırız testimizi :))))

yaptır yaptır haberlerini beklıyoruz... benimde tek ve 5.gün embriyosu darısı bana bize ve isteyen herkese olsun hadi bakalım inşaallah
İnşallah hhhhhh nolur bizde pozitifi gorelim nolurrrr ya icim icime sigmiyor bi yanim ne kadar umutsuzsa bi yanim okadar umutluuuu

İnşallah hhhhhh nolur bizde pozitifi gorelim nolurrrr ya icim icime sigmiyor bi yanim ne kadar umutsuzsa bi yanim okadar umutluuuu

sen umutlu ol canım umudunu hiç yitirme bak imkansız değil rabbim ol desin yeterki olacak inşaallah Allahım dualarımızı kabul edecek inşaallah.. o silik çizgiyi görmeyi okadar çok isterimki. hep tek gördüğüm için heralde sevinçten çıldırırım :) neyse neyse rabbim hayırlısını versin :))

sen umutlu ol canım umudunu hiç yitirme bak imkansız değil rabbim ol desin yeterki olacak inşaallah Allahım dualarımızı kabul edecek inşaallah.. o silik çizgiyi görmeyi okadar çok isterimki. hep tek gördüğüm için heralde sevinçten çıldırırım :) neyse neyse rabbim hayırlısını versin :))
Amin canım benim inşallahhhh ALLAHIM bizede nasip eder sağlıklı hayırlı. . inşallah görürsün canım sonrada bebisleri konuşuruz kimbilir :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bisey sorucam formları ararken bi arkadas rahim ağzının yumusamasindan bahsetmis transfer sonrasinda gebelik belirtisi olarak acaba mumkunmudur ki :) progestani fitil olarak kullananların affina siginarak soruyorum :) olabilitesi mümkünmüdür acaba :)

progeston iğnesinin yerleri çok acıyor varmı yapabileceğimiz birşey artık ağrısı bacaklarıma vuruyor :(((
Canim ben de hem sabah hem aksam progestan igne vuruluyorum popom mosmor oldu.oturamiyorum ustune.doktor pozifi gorene kadar devam edelim sonra tablete geceriz demisti pozitifi gorduk ama hcg degerim yavas yukseldigi icin igneye devam.aman devam etsin de ignelere raziyim ben.

İnsallah yarin kan degerlerimde guzel cikar;) belirtilere gelince benim 6.gune kadar en ufak bir sey hissetmedim.hatta burayada yazdim hicbirsey hissetmiyorum diye.yanliz tek bi belirgin ayrinti opu zamani asiri sisen goguslerim transfer sonrasi yavas yavas indi ama sonradan yine sisti ve yan kisimlari acaip aciyor.uclarina ellmi surunce aciyor.6.gun adet sancilarim basladi ayni bildigin adet sancisi ama fark bele de giren yanma hissi gibi agrilar.beni en cok inandiran sey crione jel 7.gunumde geri geldi ama kahverengi lekeyle birlkte.bugun sabahtan adet sancilarim artti.cok korktum. Aksam yemegi icin esim ekmek almaya gitti.gelmesi uzun surunce merak ettim.kapi onune baktim arac yok.adam ekmek almaya diye cikip test almis.tabi ben yeni idrara cikmisim testi yapmam dedim.cikmaz en azindan yarin ilk idrarla yapalim dedim.sonra yemek yedik.45dk idrarla 8.gunun aksami cift cizgi ve aninda belirdi.saatlerce agladim mutluluktan.okadar cok negatif test yaptim ki bugune kadar.sevinmek hakkimdi.simdi korkmuyorum kan testinden...allahin izniyle guzel olacak hersey inaniyorum artik.rabbim isteyen herkese bu duygulari yasatsin.

selamlar herkese,
pozitif sonuç alan arkadaşlar gözünüz aydın rabbim bizlerede nasip etsin inş.
benimde yarın opu günüm. inş. emeklerimiz boşa cıkmaz. aralık ayına bende dahil oldum. yeni yıla umutla girmek bile güzel..
iyi geceler herkese.. şimdiden sağlıklı mutlu bol bebişli yıllar diliyorum.

Back