bak canım sen şuanda kücük bir operasyon gecirdin kendini sıcak tut üşütme sancıların olmasın seni ne bekliyor biliyormusun cennet kokulu bebeklerArKadaslar tecrubelerinize güvenerek soruyorum. Bugün yumurtla toplama işlemi vardı 5 tane toplandı Cumartesi yada pazartesi transfer olacakmış. Benim çok hafif ağrım var birde yüzüm hala kirec gibi. Kanamam da olmadı. Benim merak ettigim bundan sonra beni neler bekliyor transfer gunüne kadar nelere dikkat etmeliyim.
aslan pencesi ve ada cayı canım ama bal rahatsız eder mi bal cörek otu tarcın bu karışım ve nar rahim duvarı icin aslında suyu ama ben meyva olarak yiyorum ayrıca kivi ananas şimdiden yiyorum kabak cekirdegi ha birde dr sor biosteron dhea kullan ben sordum bana günde 3 tane ıc dedi valla ben bi gayret yiyorum eşimle msn den görüşüyoz habire bana gülüyo ben şişmişimAklimdayken alerjim olduğu için kirleri kullanamıyorum ama hangi çayları iceyim Aslan pencesimiydi ? yardımcı olursan sevinirim
canım bende ordu da uturuyorum otelde kalırız yeter ki herşey güzel olsun işte benim burda ki avantajım ultrason takibi burda yaptırıyorum ist.opuda oluyorum ve ta transfere kadar otelde kalıyorum hastanelerin otelle anlaşması oluyopuffy ben biraz internetten araştırmayı seviyorum ve hatta antalyadan kalkıp istanbulda bile o doktora tüp bebek yaptırmayı bile düşünmüştüm.hatta 1 günde karar verip ciddi ciddi eşimle uçağa atlayıp doktora muayeneye gittim ancak istanbulda kalacak yerim olmadığı için vazgeçtim.
herneyse bahsettiğim doktor brüksel tüp bebek merkezinde Yücel Karaman,sadece internetteki yorumlara göre yazıyorum bunu,sende bir araştır istersen,iyi diye duymuştum.
buna dr karar verir ama donmuşun olması cok güzelarkadaşlar ikinci denemeye dondurulmuşlarla hemen başlasam mı yoksa ara mı versem bilmiyorum ama hemen başlamak istiyorum doğru olur mu acaba? ne dersiniz?
canım 5. gün blastat işte benim istedigim bu ama görüyurum ki olmayınca buda olmuyor RAB dilemedikten sonra olmuyorArkadaslar ne yazikki bi negatfte benden 5.gun 2embriyo yas 29 sebpsiz infrt. ve ilk denemede sonuc hüsran ama sifir lara alismisim sasirmadim napalim yola devam.
Pozitf gören arkdslar İzmir de tüp bebk merkezi ve doktor tavsiye eder msnz?
Aklimdayken alerjim olduğu için kirleri kullanamıyorum ama hangi çayları iceyim Aslan pencesimiydi ? yardımcı olursan sevinirim
moralinizi hiç bozmadan yola devam edin , benim size önerim SMRYNA ART FUNDA HNM ve SÜHENDAM HNM işinde gerçekten iyi.
Bu arada sen nerde yaptırmıştın ?
canım aslında ilgililer ama benm herşey normal ve yolunda görünüyoduki onlar da şok oldu bu duruma.hemşire gel bi drla mutlaka görüşün size belki başka bi tedavi yada test yapabilir dedi. çünkü benim bundan iki yıl önceki normal gebeliğimde de 2. ayında kanama olmaya başladı iğnelerle ilaçlarla ancak 6 ay gitti. ve onlar normal gebeliğimden dolayı herhangi bi test yapma gereği duymadılar. ama bu defa ne testi varsa yaptırmayı düşünüyoruz çünkü ben de tutunma problemi olduğunu düşünüyorum. tecrübesi olan arkadaşlar ne yapmam gerekiyosa yardımcı olabilirler mi acaba? kafam çok karışık en azından yol göstermiş olurlar
normal gebeliğimde 2. ayında kanama oldu, ilaçlarla ancak 6 ay gitti diyorsun. Merkezin normal gebe kaldın diye herhangi bi test
yapma gereği duymamışlar. Yanlış anlama ama ne demek oluyor bu? Senin gebeliğin oluşuyor bunda tamam problem yok ama
devamında sorun var. Nasıl bununla ilgili test yapmazlar? Araştırmazlar? Bence büyük ihmal var yani bile bile lades olmuş gibi. Tabii
Rabbim nasip etmemiş orası kesin ama akıl ve bilimle önlem alınmaya çalışılmaması ilginç geldi. Tecrübesiz olduğum için sana şu test bu test diyemem ama bence kesinlikle
ayrıntılı tetkik yaptırmalısın. Allah sabır versin canım...
kızlar yarın sabah transferim var,bana diyecek birşeyleriniz varmı,önerileriniz falan,mesela transferden sonra yatayımmı ama transfer edilen masada 5 dk yatırmazlar dimi,biz ilçede yaşıyoruz,işlem için merkeze gidicez,nasıl yapmalıyım,şimdi masadan kalk,sonra belki içeride yatarım,sonra tekrar kalk arabaya bin felan,elimden gelse transfer sonrası o masayla beni hiç kalkmadan eve ışınlasınlar
ya ciddi ciddi tavsiyelerinizi bekliyorum?
kızlar yarın sabah transferim var,bana diyecek birşeyleriniz varmı,önerileriniz falan,mesela transferden sonra yatayımmı ama transfer edilen masada 5 dk yatırmazlar dimi,biz ilçede yaşıyoruz,işlem için merkeze gidicez,nasıl yapmalıyım,şimdi masadan kalk,sonra belki içeride yatarım,sonra tekrar kalk arabaya bin felan,elimden gelse transfer sonrası o masayla beni hiç kalkmadan eve ışınlasınlar
Herşeyden önemlisi kafan çok rahat olsun çok meraklı olma hemen test yapmaya kalkma, beslenmene dikkat et ani hareketlerden kaçın.
yaaa canlarım ne zaman yazdınız bu kadar şeyi walla tek tek takip edemiyorumkime ne olmuş ne olmamış yine geride kaldım eve geç geldik yeni girdim nete
kızlar herkes farklı ilaç alıyor sanırsam benim iğnem menapur aynısını kullanan var mı
canım birlikte transfere gidicez ben daha önceki denemelerimdede transfer işleminden sonra 1 saate yakın aşağıda masada yattım daha sonra odada 3 saat daha hiç kalmkamadan yattım yani toplanmada 4 saat yattım ve ben balıkesirde yaşıyorum tüp bebek merkezi bursada 1,30 dk uzaklık olmasına rağmen herseferinde transferin olduğu gece hastanede yattım yarında yatıcam istersen sende konuş ve hastanede kal ertesi gün git evine
eve gelincede 5 gün duş yapma bebekler 5-7 gün arasında tutunuyor bol su iç yatarak geçir vaktini fazla hareketten kaçın sağlıklı beslenmeye özen göster zararlı şeyleri tüketme bebeklerin senle buluştuğund aksi ıspatlanana kadar hamilesin unutma bunu ve böle davran.............
Uzak yerden gidiyorsan tavsiyem bir gece kalman . Ben transferden sonra 3 - 4 saat hiç kalkmadım . Sonra evim yakın diye gittim. Pozitifi gördüm ama bakalım devamı gelecek mi hayırlısı ..
canım benimki ilk denemem o yüzden tam olarak ben de bilmiyorum bazıları transferden sonra yat bazıları da yatma işine gücüne devam et diyor zaten nasibinde varsa olur ama sen yine de 1 hafta kendine dikkat et benim de transfere az kaldı canımm transfer sonrasını da yazar mısın :13: ben de sen gibi yapayım:13:
Selam alisalis
İcime sinmeyen konular listesi asagidadir:)))))
& Yumurta takibini bir doktor yumurta transferini başka doktor yaptı arada kopukluk vardi
& Yumurta tedavisindeki ilaç dozlarım bastan azdı ilk bes gün istenen büyüklük ve adet elde edilmedi sonradan doz arttırıldı fakat yumurtaların büyümesi dengesiz oldu sonradan yumurta eklendi ama onlarda ise yaramadı küçük kaldı
& Yumurta takibini yapan doktorla basta anlaşmıştım toplama ve transfer için istediğim doktor belliydi ama zamanı geldiginde o doktoru ayarliyamadi hiç ismi olmayan bir doktora yönlendirildim
& Yumurta toplama ve transferi yapan doktor onceden hiçbir kontrol yapmadan yumurta toplama işlemine girişti
& 2. gün embryosu transfer edildi ama bu güne ait embryonun içeride yasama şansı düşük en azında 3. Gün olmalıydı
& Transfer sonrası hiç aranmadım ve bugün sonucu bile 5. Aramada ulaşıp verebildim
Benim sağlıklı 4 yumurtam vardi 2 si transfer edildi geride kalan yok
Yarın doktor sonrası yazarım
Arkadaslar ne yazikki bi negatfte benden 5.gun 2embriyo yas 29 sebpsiz infrt. ve ilk denemede sonuc hüsran ama sifir lara alismisim sasirmadim napalim yola devam.
Pozitf gören arkdslar İzmir de tüp bebk merkezi ve doktor tavsiye eder msnz?
Ya arkadaşım ben de izmşrdeyim ben smyrna da yaptırmıştım memnun kalmadım ben de arıyorum aslında.
Uzak yerden gidiyorsan tavsiyem bir gece kalman . Ben transferden sonra 3 - 4 saat hiç kalkmadım . Sonra evim yakın diye gittim. Pozitifi gördüm ama bakalım devamı gelecek mi hayırlısı ..
Bu benim ikinci denememdi kızlar ,birincidede tuttu fakat bir süre sonra kalbi durdu kürtaj oldum .11 yıllık evlilik ve onca uğraştan sonra zor bir süreçti benim için vee ikinci denememe karar verdiğimizde artık herşeye hazırlıklıydık.transferden sonra 1 hafta evdeydim fakat hiç yatmadım ben , yormadım kendimi ama hastaymış gibide davranmadım bu sefer özel ilgi göstermedim kendime herşeyi oluruna bıraktım. transfer gününden beri kan sulandırıcı iğnelerim var hayatımda , ilaçlar cabası ..Halen korkuyorum ters bir şey olursa diye iyi düşünmem lazımki iyi olsun ama kolay değilmiş beklemek ayrı zor sonrası ayrı zor doya doya sevinememek çok kötü :)Bu arada ben her 2 transferimide SMYRNA ART TÜP BEBEK MERKEZİNDE oldum , inanaılmaz derecede mutlu oldum onlarla ,evimde gibi hissettim her aşamada kendimi eğerki İZMİR de tedavi olacak arkadaşlar varsa gönülden tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?