- 2 Ekim 2023
- 2.523
- 9.963
Ev alir tabiki, niye alamasin? Oturumu olmadığı için sadece evinde yaşamayaz ve ülkeye giriş yapamaz.
Konu nasil golden visa değil? Oturum olmadan başka bir ülkede neden konut alinsin? Amaç golden visa zaten.
İyi de o kişi oturum olmadan bir ülkede ev alamazsınız dedi ben de alabilir dedim. Oturum vs değil. Yatırım amaçlı alır başka amaçla alır. Sonuçta alır.
her ülke kendi vatandaşı ya da ülkesinde barınan EU veyahut üçümcü ülke vatandaşları için kriterlerini fakrlı belirlemiştir.
bazı ülkeler oturma izni ile ülkede bulunan kişilere ancak emlak satın hakkı sunmuşken bazı ülkeler, ülkeye giriş yapmanıza dahi gerek görmez emlağa yatırım yapmanız için. dolayısıyla ülkeler özelinde araştırmak daha makul.
kuzey Avrupa'daki birçok ülke emlağa yatırım yapabilmeniz için en azından oturum iznini almış olmanızı bekler. kriterlerde açık çekilde yazmasa da yasal prosedürü takip etmek için önünüze maalesef bu çıkıyor. öte yandan İtalya'da evinizde şu anda otururken bazı emlak çeşitlerine yatırım yapabilirsiniz şu anda.
bazı ülkeler ise (örnek olarak Yunanistan, Portekiz, İspanya vs.) emlak satın aldığınız durumlarda size oturum izni ya da vatandaşlık hakkı tanıyabiliyor fakat bu satın almadaki kriterler de oldukça yüksek. kriterlere bakınca "ben bu kadar parayı Portekizdeki bi eve ödeme gücüm varsa neden Portekiz'de yaşayayım ki?" dedirtiyor resmen.