- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Yatışlı aldık, hem de besafe in. Oldukça da fazla para verdik. Ama ylne çukur ortası en yatar halinde bile. Oto koltuklarında dönemedikleri ve pozisyon değiştiremedikleri için pıhtı atma sorunu olabiliyormuşOto koltuğunu eğer eğimli yani yatışlı alsaydınız, bunlara bakmazdınız.
Lütfen ‘kemersiz’ ve ‘güvensiz’ hiçbir şeyi yolculukta kullanmayın.
Ayrıca yasak zaten, bir bebeğin ve çocuğun belirli boya ulaşana kadar yükseltisiz ya da koltuksuz seyahat etmesi mümkün değil.
Sırf yüksek olduğu için be safe aldım. Camdan dışarısı görünüyor. Bir de bebek cam güneşliği aldık, güneşlik ilk başta çok işimize yaradı. Fotoğrafını atayım size. Uzaktan kumandalı. Maymun dönüyor, müzik çalıyor7 aylık bebeğiniz duruyor mu yaa ? Benim bebeğim otokoltuğunda da durmuyor yaygaralı basıyor 10 dk sonra
Yok valla benm oğlana ne yaparsek yapalm durmuyor. Birkere uyudu koydum öyle yolculuk boyunca 1 saate yekn uyudu o kadarSırf yüksek olduğu için be safe aldım. Camdan dışarısı görünüyor. Bir de bebek cam güneşliği aldık, güneşlik ilk başta çok işimize yaradı. Fotoğrafını atayım size. Uzaktan kumandalı. Maymun dönüyor, müzik çalıyor
Bizimki ilk haftalardan otomobil ve bebek arabasına alışık. Seviyor öyle zangır zangır uyumayıYok valla benm oğlana ne yaparsek yapalm durmuyor. Birkere uyudu koydum öyle yolculuk boyunca 1 saate yekn uyudu o kadar
Peki bu çocuk 14 saat nasıl yolculuk yapacak?Ben bu konuda yardım istiyorum. Oto koltuğu şöyle güvenli böyle güvenli tamam onda hem fikrim ama şimdiye kadar kimse bana oto koltuğunda bebekler uzun yol Gidemez dememişti taa ki doktora sorana kadar. Her 45 dk da 1 en az 20 dk mola verip egzersiz yaptırmamız lazımmış, yoksa akciğer dahil pıhtı atma sorunu olabilir dedi. Ünlü bebek mağazasında satış temsilcisine sordum onlara da eğitim veriyorlarmış ve aynı şeyi söyledi. 14 saat yolda 19 defa 20 dk durmamız lazım o zaman. Bu da demek oluyor ki 7 saat mola verecwğiz. Çok saçma geldi. Şimdiye kadar hiç böyle yapan duymamıltım. Ama doktor öyle dedikten sonra da 2-3 nasıl yatırayım oto koltuğundaKonu sahibi Allah korusun bir ani frende çocuk zarar gorur,kazada ne olur söylemek bile istemiyorum. Benim işim trafik kazasiyla ilgili . İnsanımız malesef biraz salak olduğu için arabasini alıyor,bebebine çeşit çeşit elbiseler alıyor,koluna bileziğini alıyor ama arabaya bebek koltuğu almıyor. Varsa bile düzenli olarak kullanmıyor. Bebeği kucakta sarınca güvenli olduğunu zannediyorlar. Sonra bir kaza anında en çok yarayı o çocuk alıyor. Bu sefer de başlıyorlar 'ay ona geleceğine bana gelseydi, benim canım daha çok yandı,anayım ben ana' triplerine.
Gerçekten nefret ediyorum insanlardan. Ki kendi yakın arkadaşıma da hep anlattığım,kazalardan bahsettiğim halde o da 'sevmiyor bizim çocuk' diyor, iki yasindaki çocuğunu kucağında taşıyor.
Cahillik diz boyu...
Sakın o yatağı almayın. Alacaksanız da molalarda , kenara çekip araba uyumaları da falan zaman geçirsin diye alin.
Her saat basi durmazsiniz birkac saatte bir durursunuz. 5 saatlik canakkale yolunu 8 saatte gittigimi bilirim ben.Peki bu çocuk 14 saat nasıl yolculuk yapacak?Ben bu konuda yardım istiyorum. Oto koltuğu şöyle güvenli böyle güvenli tamam onda hem fikrim ama şimdiye kadar kimse bana oto koltuğunda bebekler uzun yol Gidemez dememişti taa ki doktora sorana kadar. Her 45 dk da 1 en az 20 dk mola verip egzersiz yaptırmamız lazımmış, yoksa akciğer dahil pıhtı atma sorunu olabilir dedi. Ünlü bebek mağazasında satış temsilcisine sordum onlara da eğitim veriyorlarmış ve aynı şeyi söyledi. 14 saat yolda 19 defa 20 dk durmamız lazım o zaman. Bu da demek oluyor ki 7 saat mola verecwğiz. Çok saçma geldi. Şimdiye kadar hiç böyle yapan duymamıltım. Ama doktor öyle dedikten sonra da 2-3 nasıl yatırayım oto koltuğunda
45 dakikada bir 20 dakika mola verilecek dedi Doktorumuz oto koltuğu kullanımındaHer saat basi durmazsiniz birkac saatte bir durursunuz. 5 saatlik canakkale yolunu 8 saatte gittigimi bilirim ben.
Bizimki kovit yüzünden biryere gidemediğimiz için kaldı ne yasık kiBizimki ilk haftalardan otomobil ve bebek arabasına alışık. Seviyor öyle zangır zangır uyumayı
Arabada 70 yaş üzeri olunca o kadar uzun süre gidemeyiz. Annem babam da şeker tansiyon hastası. Ne kadar çok o şekilde otururlarsa sıkıntı oluyor. İki ucu... OlayıOlur mu oyle sey. Bu yatakta emniyet kemeri mi var. Yolculukta en guvenli yer bebek icin oto koltugudur ki oda ters olacak yola çünkü henüz 7 aylik. Kizim 6 aylikken İstanbul marmaris yolculugu yapmıştık. Abartmiyorum 20 saat sürmüştü. Cocugum uyanikken hep mola verdik gunde 2 kez oglenleri uyuyordu o arada yol aldik. En son aksam uykusuna yattiginda tekrar yola ciktik 2 saatte oyle gittik bitirdik yolu. Yani 8 saatlik yol bize oldu 20 saat. Ama icimiz rahat gittik. Bence cok onemlı bir mesele
Biz de henüz gidemiyoruz. Koltuğu yeni taktık, hayallerim vardı. Koltuk alınca yaza şöyle gezeriz,böyle gezeriz diye düşünüyordum ki bu haberle dumur oldum. Oto koltuğu uzun yolda tehlikeliymiş yaBizimki kovit yüzünden biryere gidemediğimiz için kaldı ne yasık kiarabada gitmeyi seviyor ama oto koltuğunu sevmiyor
İlla oyle yapmak zorunda degilsiniz diyorum. Birkac saat ara ile kullanin45 dakikada bir 20 dakika mola verilecek dedi Doktorumuz oto koltuğu kullanımında
Aksine onlarda yürüyüş yapabilirArabada 70 yaş üzeri olunca o kadar uzun süre gidemeyiz. Annem babam da şeker tansiyon hastası. Ne kadar çok o şekilde otururlarsa sıkıntı oluyor. İki ucu... Olayı
Siz bilirsiniz arkadasim. Ama bu yatak ya da kucakta gitmesi 7 aylik bebek icin cok daha tehlikeli. İyi geceler.45 dakika ile 2 saat arasında büyük fark var. Ben 45 dk üzeri bebek için sakıncalıdır lafını uzman birisinden duyduğum için şu saatten sonra kesinlikle o koltuğu uzun yolda kullanamam.Sizin dediğiniz gibi 2 saatte bir dururuz yapamam. Kafayı takarım, bi de bebek uyıyunca. Mesela gece gitsek bizimki bıraksanız 10 saat uyur orada, yani anlayacağınız acayip soğudum oto koltuğu fikrinden. Çalıştığım okukda sordum tecrübeli arkadaşlara. Onlar da demesin mi ne oto koltuğu ya, biz almadık hiç diye. Hem şaşırdım hem kafam karıştı.