Araçiçi bebek yatağı

O zaman bebegi 45 dk uzerindeki hic bi yolculuğa goturmeyin cunki oto koltuksuz yasak. Ilk defa sizin doktorun dedigi gibi bisey duydum. Oyle bise olsa boyle bi kural koyarken bi sart olarak belirtilirdi yani.

O zaman bebegi 45 dk uzerindeki hic bi yolculuğa goturmeyin cunki oto koltuksuz yasak. Ilk defa sizin doktorun dedigi gibi bisey duydum. Oyle bise olsa boyle bi kural koyarken bi sart olarak belirtilirdi yani.
Sanırım şunu demek istedi doktor, sonra e bebek satış elemanına da sordum, o da aynı şeyi söyjedi

Eklentiler

• Screenshot_20201022-234309.png
    Screenshot_20201022-234309.png
    236,7 KB · Görüntüleme: 70
Sanırım şunu demek istedi doktor, sonra e bebek satış elemanına da sordum, o da aynı şeyi söyjedi
Soyle yaparsinz o zmn madem dokturn dedigi gibi yapmak istiosnz 45 dakkada bir yada yarim saatte bir cocugu kucaginiza alirsinz illa araci durdurmaya gerek yok

45 dk üzeri olması için şehir dışına gitmeye gerek yokki ben evimden anneme kardeşlerime gitsem bile aynı şehirde 1 saati geçiyordu birde istanbul trafiğini düşünün sürekli kenara çekip 45 dk doldu diyemiyecegimize göre ayrıca o koltukların iyi olanları çocukların kemik ve omurga yapısına göre uygun yapılıyor zaten

45 dk üzeri olması için şehir dışına gitmeye gerek yokki ben evimden anneme kardeşlerime gitsem bile aynı şehirde 1 saati geçiyordu birde istanbul trafiğini düşünün sürekli kenara çekip 45 dk doldu diyemiyecegimize göre ayrıca o koltukların iyi olanları çocukların kemik ve omurga yapısına göre uygun yapılıyor zaten
Çok uzun araştırma ile aldım. Adec testlnden geçmiş ender koltuklardan biri.piyasada 500 TL ye bile var

Peki bu çocuk 14 saat nasıl yolculuk yapacak?Ben bu konuda yardım istiyorum. Oto koltuğu şöyle güvenli böyle güvenli tamam onda hem fikrim ama şimdiye kadar kimse bana oto koltuğunda bebekler uzun yol Gidemez dememişti taa ki doktora sorana kadar. Her 45 dk da 1 en az 20 dk mola verip egzersiz yaptırmamız lazımmış, yoksa akciğer dahil pıhtı atma sorunu olabilir dedi. Ünlü bebek mağazasında satış temsilcisine sordum onlara da eğitim veriyorlarmış ve aynı şeyi söyledi. 14 saat yolda 19 defa 20 dk durmamız lazım o zaman. Bu da demek oluyor ki 7 saat mola verecwğiz. Çok saçma geldi. Şimdiye kadar hiç böyle yapan duymamıltım. Ama doktor öyle dedikten sonra da 2-3 nasıl yatırayım oto koltuğunda

Bi kerede gitmek zorunda mısınız zaman olarak.
Bizimde 1300 km yol yılda 1 defa yapıyoruz. Sık sık mola vererek 2 güne yayarız. 1 gece otelde kalıp kalanı da mola verip durarak bitiririz. Bebeğim 6 aylıktı ilkini yaptık. 3 yaşında şimdi. Hiç sorun yaşamadık. Ki seyahat esnasında asla koltuktan kaldırmam. 6 kademeli yatış olandan almıştık

7 aylık bebeğiniz duruyor mu yaa ? Benim bebeğim otokoltuğunda da durmuyor yaygaralı basıyor 10 dk sonra 😏😏
Benimki de öyleydi. Alıştırdım zorla. Şimdi kendisi oturuyor kemerini taktırıyor. Biraz üzerinde durun mutlaka alışır. Yani alışmasa benimki alışmazdı

Çok uzun araştırma ile aldım. Adec testlnden geçmiş ender koltuklardan biri.piyasada 500 TL ye bile var
E tamam o zaman korkmanıza gerek yok

Bi kerede gitmek zorunda mısınız zaman olarak.
Bizimde 1300 km yol yılda 1 defa yapıyoruz. Sık sık mola vererek 2 güne yayarız. 1 gece otelde kalıp kalanı da mola verip durarak bitiririz. Bebeğim 6 aylıktı ilkini yaptık. 3 yaşında şimdi. Hiç sorun yaşamadık. Ki seyahat esnasında asla koltuktan kaldırmam. 6 kademeli yatış olandan almıştık
Biz senede yaklaşık 20000 km yol yapıyoruz. Eşim ve ben ayrı memleketteniz,iki şehirden farklı yerde çalışıyoruz , bizim işimiz biraz karışık onun ailesi büyükbaş hayvan baktığı için gelemiyor. Bzi gidiyoruz sürekli. Bazen senede 4 defa gidip geliyoruz. Benşm memleketim daha bir uzak, annemler kışın yanımıza geliyor, yazın onları götürüyoruz ve geri geliyoruz, sonbaharda bir daha almaya gidiyoruz, annemin ayağında problem var şehirlerarası otobüs kullanamıyor. Dolayısıyla konaklama şansımız olmuyor bazen cuma akşamı gidip pazartesi sabahı dönmek zorunda kalıyoruz.

Benimki de öyleydi. Alıştırdım zorla. Şimdi kendisi oturuyor kemerini taktırıyor. Biraz üzerinde durun mutlaka alışır. Yani alışmasa benimki alışmazdı
Kovit yüzünden biryere gidemiyoruz ki alıştırayım çocuğu.. birkaç kere köye gittik sadece 😏

Biz senede yaklaşık 20000 km yol yapıyoruz. Eşim ve ben ayrı memleketteniz,iki şehirden farklı yerde çalışıyoruz , bizim işimiz biraz karışık onun ailesi büyükbaş hayvan baktığı için gelemiyor. Bzi gidiyoruz sürekli. Bazen senede 4 defa gidip geliyoruz. Benşm memleketim daha bir uzak, annemler kışın yanımıza geliyor, yazın onları götürüyoruz ve geri geliyoruz, sonbaharda bir daha almaya gidiyoruz, annemin ayağında problem var şehirlerarası otobüs kullanamıyor. Dolayısıyla konaklama şansımız olmuyor bazen cuma akşamı gidip pazartesi sabahı dönmek zorunda kalıyoruz.

Oo sizin baya zormuş ya. Tüh. Bu durumda sağlığına zarar vermese de konfor olarak çok yorar çocuğu. İnşallah bi çözüm bulursunuz.

45 dakika ile 2 saat arasında büyük fark var. Ben 45 dk üzeri bebek için sakıncalıdır lafını uzman birisinden duyduğum için şu saatten sonra kesinlikle o koltuğu uzun yolda kullanamam.Sizin dediğiniz gibi 2 saatte bir dururuz yapamam. Kafayı takarım, bi de bebek uyıyunca. Mesela gece gitsek bizimki bıraksanız 10 saat uyur orada, yani anlayacağınız acayip soğudum oto koltuğu fikrinden. Çalıştığım okukda sordum tecrübeli arkadaşlara. Onlar da demesin mi ne oto koltuğu ya, biz almadık hiç diye. Hem şaşırdım hem kafam karıştı.
Madem bu kadar pimpiriklisiniz gitmeyiverin sık sık 14 saatlik yolu. Yok ben mecburum diyorsanız uçak kullanın. Yok uçak çok masraflı diyorsanız da alın bir bebek emniyet kemeri, uçaktaki gibi çocuğu kendinize bağlayın. En güvenilir yolu bu.
P.S: oto koltuğundan kaynaklı pıhtı atan çocuğu da ne gördüm ne duydum 🤷🏼‍♀️

Oo sizin baya zormuş ya. Tüh. Bu durumda sağlığına zarar vermese de konfor olarak çok yorar çocuğu. İnşallah bi çözüm bulursunuz.
Evet, konfor işi de var. Yorumları okurken millet aldığım oto koltuğunu çok beğenmişti. Ben de çok umutlu aldım. Ama arabaya takıp çocuğu koyunca resmen hayal kırıklığına uğradım

Bu eklediğiniz yatakta emniyet kemeri yok mu? Araca sabitlemek için gerekli mekanizma? Çocuğu tutacak bir kemer? Eğer yoksa çok saçma bir icat, virajdan dönerken bile düşer çocuK.
Çocuklar için üretilen en ucuz malzemede bile kemer oluyor bunda olmadığından emin misiniz?

Ben memlekete gitmek için aktarmalı uçak kullanıyorum. Bazen de Sabiha Gökçen’e gidip oradan yine farklı bir şehirlerarası otobüse biniyorum. Bebekle bir kere uzun yolu arabayla gitme gibi bir hata yaptım. Onda da arkada sadece ikimiz vardık, ona rağmen zordu. Sizdeki ne cesaret, bebekle tıklım tıkış halde onca km yolu gitmek akıl işi değil.

Araç içinde oto koltuğu dışında bebek için güvenli yolculuk söz konusu değil maalesef. 14 saatlik yolu ne sıklıkta gidip geliyorsunuz bilmiyorum ama mümkünse bu gidiş gelişi en aza indirerek, gitmek zorunda olduğunuzda da bol mola vererek yolculuk yapmaktan başka doğru yöntem yok maalesef.

Yatışlı aldık, hem de besafe in. Oldukça da fazla para verdik. Ama ylne çukur ortası en yatar halinde bile. Oto koltuklarında dönemedikleri ve pozisyon değiştiremedikleri için pıhtı atma sorunu olabiliyormuş
Besafe yatarı sevmemiştim ben mesela, tercih de etmedim.
Axisfix aldım ilk bebeğime, hiçbir sıkıntı da yaşamadım.

Ana kucaklarının ortasında bel desteği yastığı olur, bunu bebeğinizin gelişimine büyümesine göre çıkarırsınız.

Bir çocuğu kemersiz, izofix olmadan yolculuğa çıkarmak yerine, öbür riski göze alırım.
Keza pıhtı atması denilen durum ergonomik olmayan, eski ana kucaklarında var.
Cybex in bir modeli tam yatar mesela, oto koltuğu değil ana kucağı ama uzum süre kullanılıyor.

Bahsettiğiniz çukur normal değilse, yanlış ürün aldığınızı söyleyebilirim.
Yeni aldıysanız değiştirin.

Besafe yatarı sevmemiştim ben mesela, tercih de etmedim.
Axisfix aldım ilk bebeğime, hiçbir sıkıntı da yaşamadım.

Ana kucaklarının ortasında bel desteği yastığı olur, bunu bebeğinizin gelişimine büyümesine göre çıkarırsınız.

Bir çocuğu kemersiz, izofix olmadan yolculuğa çıkarmak yerine, öbür riski göze alırım.
Keza pıhtı atması denilen durum ergonomik olmayan, eski ana kucaklarında var.
Cybex in bir modeli tam yatar mesela, oto koltuğu değil ana kucağı ama uzum süre kullanılıyor.

Bahsettiğiniz çukur normal değilse, yanlış ürün aldığınızı söyleyebilirim.
Yeni aldıysanız değiştirin.

Cybexin o yatar modeli arabada giderken malesef yatirilmiyor.

Benim bildigim ilk uc ayda bebegin 45 dakikadan fazla pusete kalmamasi oneriliyor. Sizinki 7 aylikmis 2 saate kadar kalabilir. Bizde bebek 7-8 aylikken uzun yolculuk yapmayi dusunuyoruz. 2500 kilometre kadar. Bol bol mola ve bir gece biryerde kalicaz

Cybexin o yatar modeli arabada giderken malesef yatirilmiyor.

Benim bildigim ilk uc ayda bebegin 45 dakikadan fazla pusete kalmamasi oneriliyor. Sizinki 7 aylikmis 2 saate kadar kalabilir. Bizde bebek 7-8 aylikken uzun yolculuk yapmayi dusunuyoruz. 2500 kilometre kadar. Bol bol mola ve bir gece biryerde kalicaz
Döner izofix ile yatırılıyor diye biliyorum ama 2 senedir meseleden de uzağım, unutmuş ya da karıştırıyor olabilirim.

X