18 aylık bebek uzun süre ağlama ne yapmam lazım

Bu kısmı aynı benim kızım. Yataktan inip diğer odayı görmek istediğinde orada önceden aklında kalan bir nesne için gidiyoruz , bazen sadece perdeyi aralayıp sokağa bakıyor.
Evde yerini değitirdiğimiz ya da eve yeni aldığımız bir eşyayı da tam uyku saati hatırlayıp göresi geliyor.(Mesela bugün daha önce duvara sabitlediğimiz eşyayı çıkardığımız için duvardaki iki delik farklı geldi, defalarca kez gidip parmaklarını o deliklere soktu. Bunun için her defasında beni de götürdü)
18. Ayla da ilgili sanırım bu ayda çok kişi böyle şeyler yaşamış
Günaydın arkadaşım.

Öncelikle Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Dönem dönem ben de tek başıma olduğum için az çok tahmin edebiliyorum en azından olayın bu kısmını.

Tabii ki babayı özlüyordur,senin duygularını hissediyordur vs ama bence uyku saatlerini atlıyorsun gibime geldi.

Mesela bizim kız uyku saatini yarım saat gecikse ağlama krizlerini avutmak çok zor oluyor.

Yarım saat erken uyutmayı denesen… Uyku öncesi ılık yıkasan… Yemek az yap ama park seviyorsa parka çıkar bence. Ben günlük yemek yapamıyorum ne yalan söyleyeyim. Bir de bizim kız her gün parkı da istemez,günlerce evden çıkmadan yaşadığımız oldu.

Allahım izin verirse kreş zamanı geliyor yeni bir düzen kurarsın inşallah.

Ben o kadar yalnız kaldım ki kendimce çözümü uyku saatlerini ayarlamakla buldum. Çünkü bebeler uyumazsa biz anneler asla oturamıyoruz.

Çok uzattım.

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım hepimize.
Dışarı da çıkıyoruz genelde her gün işlerimi yapmıyorum sadece yemek ama çıkıyoruz ama bu ara çıkamadık yağmur yağıyor hep uyku saatine yakın diş fırçalama kitap okuma yatış böyle aslında ama direnince direniyo

Ay o kadar zor okudum ki :( kendi o günlerimizi hatırladım. Sizinki gece yatarken yapıyormış, benimki sabah uyanınca yapardı. Me yapsam kabahat. Perdeyi açsam kızar, açmasam kızar. Tulumunu tersten açmaya çalışır, açılmaz, kızar, doğrusunu gösteririm, kızar.
Ben çocuk yaşını geçene kadar tekrar hamilelik hayal ediyordum. Yaşı geçti, bu ağlama evresi geldi, ben tekrar çocuk istemiyorum.
Geçiyor. Geçti benimkinin ağlamaları şimdi. Çok yıprandım. Ama artık öyle ağlamıyor. Bu da bir faz ve bitiyor.
Arada uyuyor mu? Yoksa sabah 8 de kalkıp akşam 9-10-11 de mi yatıyor?
Gündüz kaç uyku yapıyor? Sabah kaçta uyanıyor? Bunlar önemli. 2 buçuk yaşındaki oğlum gündüz tek uyku yapıyordu, anlattığınız gibiydi. Gündüz uykusunu kaldırdım. Şimdi o da rahat ben de.
Siz 2 uyku yapıyorsanız teke düşürün bence
Gündüz tek uyku yapıyor 1 bucuk 2 saat değişiyo kalktıgı saatten 5 saat sonra uyur 1 ya da 2 saat uyur uyandıktan 7-8 saat sonra da gece uykusu hep böyle uykusu takip ettim. Uykuya hâlâ ihtiyac duyuyo uyutmazsam 5te uyur dayanamaz 2 yaşa yaklaşıyo o yüzden de sanırım ama çok uzun ağlayınca çaresiz hissediyorum susmuyo epey ağlıyo ama her gün böyle olmuyo bazen oluyo

allah yardımcın olsun kendi duygularını bastırma doya doya yaşa bastırılmış duygular sonradan daha kötü gün yüzüne çıkabiliyor💐 en azından bebiş uyuyunca kendini iyi hissedeceğin şeyler yap.. bu arada muhtemelen geçici bir durumdur yazdıklarımdan şu anlam çıkmasın bunu bir tek sen ve bebişin yaşamıyor. 18 ayda bizimki de uykuya direniyordu şimdi 20 aylık başka problemleri var🙈 illa ki bir şeyler çıkıyor yani yalnız değilsin 🫶
Teşekkür ederim. Valla çocuktan depresyona girmeye fırsat kalmıyo 😂 aynen bu ayda genelde böyle olmuş herkesin dönemsel demekki bir iki ay sonra da 2 yaş dönemi olacak 🫠 sadece çok ağlayınca çaresiz kalıyorm baya ağlıyo hem üzülüyorum hem sinirlerim zıplıyo artık tükenmiş oluyorum çünkü huniyi takıcam az kaldı🥶😂

Gündüz tek uyku yapıyor 1 bucuk 2 saat değişiyo kalktıgı saatten 5 saat sonra uyur 1 ya da 2 saat uyur uyandıktan 7-8 saat sonra da gece uykusu hep böyle uykusu takip ettim. Uykuya hâlâ ihtiyac duyuyo uyutmazsam 5te uyur dayanamaz 2 yaşa yaklaşıyo o yüzden de sanırım ama çok uzun ağlayınca çaresiz hissediyorum susmuyo epey ağlıyo ama her gün böyle olmuyo bazen oluyo
18 ay için 7 8 saat uyanıklık çok fazla. Çocuğunuzun uykusu 5 saat sonra geliyordur

Sıfır ekran ilerliyorm aslında sadece fotoğraf bakıyor bi de masal kitabı olan uygulama var ona bakıyo başka uygulamara tıklar ama internet kapattıgım için açılmaz geri kapatır bu kadar ekran var tv video vs yok
Tam uyuycaktı telefonda bi şarkı çaldı kızımın sevdiği şarkı onu duyunca kalktı açmayınca ağladı bi daha da susmadı dışarıda çıkıyoruz ama her gün çıkamıyorum hem yemek kahvaltı hem ye topla bulaşıklar yerken döküyo üst değiştir çocugu yıka vs hepsini zor yapıyorum hatta yapamıyorum bile dışarı çıktığımda hiç yapamıyorum ve çok yoruluyorum gerçekten o yüzden her gün çıkamıyoruz

Günde 2 kez çıktıgınızda yemeği nasıl hazırlıyorsunuz acıkmış oluyo çünkü gelince
Ben o gündüz uyurken veya akşam uyurken iki üç çeşit yapıp dolaba atıyorum hazır yemek olmuş oluyo

Bu durum bu yaslarda sanildigindan cok daha yaygin bir sey. Gelisimin bir parcasi. Elbette her cocuk ayni sekilde yasamiyor ama az ya da cok bir sekilde her cocukta oluyor. Birazda artik kendi otoritelerini, kararlarini olusturmak istiyorlar. Uyum saglamaya calisin, varsin bir sure onun dedigi gibi olsun, sevdigi rutin aktiviteleri o saatlere saklayin bir sureligine.. sonrasinda bir kac aya kalmaz bir bakmissiniz unutmus oyle yapmayi. Benim komsularim ben hepimiz sans eseri ayni zamanlarda dogum yaptik. En fazla fark olan bebegin 6 ay farki var binada 6 tane bebek. Hepsi ayni evrelerden gecti ve geciyor. Endiselenmeyin travmatik bir durum yoksa donemsel. Daha her gece 3 e kadar uyumadiklari surecler geliyor. Ne yapsan o saate kadar evde teror estiriyorlar falan durduramiyorsun. Siz pozitif olun. Donem donem ben buradayim diyor bebekler iste. Ergenlik gibi bir cok surec var buyume asamasinda. Siz kendinize de iyi bakin bebeginizle beraber, tadini cikarmaya odaklanin her sey yola girecek. Allah baska dert vermesin, saglikla buyusunler. ❤

. Uykuyu hatırlatan rutinler belirleyin. Uyku saatine yakın rutinleri yapın. Kitap okuyun vb. Benim yaptıklarım bunlar oldu. Tavsiye ederim . İstikrarlı ve uykuya ddirensede gece uykusundan ışık açmayın konuşmayın içeride götürmeyin uyku saati olduğunu anlatın . Bir süre sonra alisacaktir. 22-3 saatkeri arası uyamasi büyüme hormonlarindan yararlanmasi gerekir. Bu onun daha sakin olmasını sağladığı hakkında yazı okumustum. Bilmem nekadar doğru . Fakat tecrübemi aktarayım evet daha sakin uykuya direnme yok ve tulumu giydiriyorsun kitap okuyorum ışığı kapatiyorum yatıyor desteğini veriyorum uyuyor. Gecede uyanıyor evet fakat uykuya geri döndürüyor um. 5-6 . Aydan beri böyle . Birde ağladı diye eline tel vermeyin. Bende sadece resimlerine baktiriyorum telefondan fakat süren doldu alabilirmiyim diyince aglasada alıyorum. Yani size otorite kurmaya çalışıyor. Sizde aglasanda veremem şuanda uyku zamanı ve uyumamiz gerekiyor. Bak aydede var güneş gelince İçeri gececegiz . Şeklinde telkinlerde bulunun ve istikrarlı olun.

Son düzenleme:
. Uykuyu hatırlatan rutinler belirleyin. Uyku saatine yakın rutinleri yapın. Kitap okuyun vb. Benim yaptıklarım bunlar oldu. Tavsiye ederim . İstikrarlı ve uykuya ddirensede gece uykusundan ışık açmayın konuşmayın içeride götürmeyin uyku saati olduğunu anlatın . Bir süre sonra alisacaktir. 22-3 saatkeri arası uyamasi büyüme hormonlarindan yararlanmasi gerekir. Bu onun daha sakin olmasını sağladığı hakkında yazı okumustum. Bilmem nekadar doğru . Fakat tecrübemi aktarayım evet daha sakin uykuya direnme yok ve tulumu giydiriyorsun kitap okuyorum ışığı kapatiyorum yatıyor desteğini veriyorum uyuyor. Gecede uyanıyor evet fakat uykuya geri döndürüyor um. 5-6 . Aydan beri böyle . Birde ağladı diye eline tel vermeyin. Bende sadece resimlerine baktiriyorum telefondan fakat süren doldu alabilirmiyim diyince aglasada alıyorum. Yani size otorite kurmaya çalışıyor. Sizde aglasanda veremem şuanda uyku zamanı ve uyumamiz gerekiyor. Bak aydede var güneş gelince İçeri gececegiz . Şeklinde telkinlerde bulunun ve istikrarlı olun.
Valla dediklerini yapıyorm diş fırçalama bez değişimi kitap okuma uyku ama direnince direniyo perdeyi açıyorm bak karanlık herkes uyumuş yarın uyanınca şunu oynarız bunu yaparız ama şimdi uyuycaz daha da ağlıyosa gel sarılalım tavşanla oynarız uykusu gelmiş uyutalım cıkkk ikna olmuyo olmayınca bu gece öyle olmadı şükür de direnince ikna olmuyo hayır sussa oyalansa tamam susmuyor da bağır bağır ağlıyo

Valla dediklerini yapıyorm diş fırçalama bez değişimi kitap okuma uyku ama direnince direniyo perdeyi açıyorm bak karanlık herkes uyumuş yarın uyanınca şunu oynarız bunu yaparız ama şimdi uyuycaz daha da ağlıyosa gel sarılalım tavşanla oynarız uykusu gelmiş uyutalım cıkkk ikna olmuyo olmayınca bu gece öyle olmadı şükür de direnince ikna olmuyo hayır sussa oyalansa tamam susmuyor da bağır bağır ağlıyo
Sakinleştirici bir nini denedinizmi. Ben bebek uyutucu diye bir uygulama var ordaki ninnileri çok seviyor benim oğlum. Birde müziği deneyin ama aglasada vermeyin telefon gece çünkü bunu o küçücük beyinleri çok iyi kodluyor ki gördüğüm kadarıyla bunu anlamış.İnanin bir kaç gün veya hafta vermeseniz sadece uykuya döndürmeye calisirsaniz oda direncinizi görüp diretmeyebilir. Tabi her çocuk bir değil fakat biraz sabır .

Sakinleştirici bir nini denedinizmi. Ben bebek uyutucu diye bir uygulama var ordaki ninnileri çok seviyor benim oğlum. Birde müziği deneyin ama aglasada vermeyin telefon gece çünkü bunu o küçücük beyinleri çok iyi kodluyor ki gördüğüm kadarıyla bunu anlamış.İnanin bir kaç gün veya hafta vermeseniz sadece uykuya döndürmeye calisirsaniz oda direncinizi görüp diretmeyebilir. Tabi her çocuk bir değil fakat biraz sabır .
Ya zaten vermiyorum telefon çok nadir veriyorum on dk falandır o da

Back