Araç kullanmak bu kadar zor mu?

Bakteriyofaj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2020
153
106
Ehliyetimi bile cesaret edip 2021 yılında alabildim. O da otomatik vites. 33 yaşındayım. Daha önce 2013 yılında manuel araç için sürücü kursuna kaydolmuştum. İlk 2 sınavda kalınca ve 4. sınava girmemiştim. 2. sınavda kalınca sınavı yapanlar herkes araç kullanmak zorunda değil, canından olmandan daha önemli değil demişlerdi. Cesaretim çok kırılmıştı. Şimdi kendime bir araç alsam mı almasam mı bilmiyorum. Babam şiddetle karşı çıkıyor araç kullanmama. Bugün en son araba alırsan senin parçalarını toplarız dedi. Moralim acayip bozuldu. Gerçekten bu kadar beceriksiz ve mal bir insan mıyım? Akademisyenim. İlkokul mezunları bile ne güzel araba kullanıyor. Bu bir yetenek işi mi sizce gerçekten? Bu konu özgüvenimi çok zedeliyor. Tüm arkadaşlarım araç kullanırken ben hala toplu taşıma kullanıyorum. Bana ne demek istersiniz?

Bunu yapamayan insanlar var. Arabayı hareket ettirip sürebilirisiniz evet ama trafik konusunda önce kendine inanmanı ve sakin olmanız gerek.

Özel hoca tutup şehir içi trafikte de dersler almadan kendi başınıza trafiğe çıkmayın. Hatta kendinizi bi yoklamadan araç da almayın bence.

Benim bir arkadaşım yeltenmedi bile 37 yaşında. Herkes ya sürersin ne olacak diyordu.

Evet sürerim o mekanizmayı çalıştırmayacak kadar salak değilim ama panik bir insanım kullanamam yanımda araç geçse korkar tepkisiz kalırım derdi.

Ekleme:Araba kullanmak büyük özgürlük bence kullanmalısınız.

İmkanınız varsa alın bence de. Bilen bir arkadaşınız vardır illa ki birkaç kez pratik yaparsınız birileriyle. Oluşan o korkuyu yenmiş olursunuz. Yakın yerlere gider gelirsiniz önce.

Annem dahil herkes dayıma sürekli ‘sen araba kullanamazsın, kaza yaparsın, yapamazsın falan dediler’ yazık dayım yapacağı varsa da yapamadı. Yengem o rolü devraldı, dayımdan çok çok daha iyi araba kullanıyor. Annem aynı şeyi bana da yapmaya çalıştı. ‘Orda dur, benim özgüvenimi zedeleme. Ben araba kullanabilirim’ dedim ve yıllardır araba kullanıyorum. Kimsenin özgüveninizi zedelemesine izin vermeyin. Birkaç saat özel ders alın isterseniz, iyi gelecektir , cesaretlendirecektir sizi.

Tamamda eğitim kıyaslamak ne alaka?
Bence önce başkalarını aşağılayarak konuşmayı bırakın. Her araba kullanamayan malmı?
Arabadan önce üslub dersi alın bence.

bunun eğitim seviyesi ile alakası yok. psikomotor beceriler ve psikoloji ile ilişkisi var. ilkokul mezunu olup harika araba kullananlar var elbette. bazıları seviyor ve yatkın oluyor. ben mesela hemen öğrendim ama ablam yıllardır kullanamaz erkeklerden de kullanamayanlar var. yerinizde olsam özel hoca tutardım

Ehliyetli kişiler için de ders veriyorlar özel ders şehir içinde hem de güvenli şekilde hocada fren olduğu için sürücü adayı gibi, bence o şekilde ders alın asla beceriksiz değilsiniz niye olasınız? Dikkat dağınıklığı probleminiz varsa kullanmayın bence sadece o da asla mallık değil

Tamamda eğitim kıyaslamak ne alaka?
Bence önce başkalarını aşağılayarak konuşmayı bırakın. Her araba kullanamayan malmı?
Arabadan önce üslub dersi alın bence.
bana da çok tuhaf geldi, akademisyen olsan ne olur? ne mevkilerde iki lafı bir araya getiremeyenler var

akademisyen ile ilkokul mezunu arasında zeka değil çaba farkı var o yüzden araba kullanmayla eğitimin bir alakası yok,bazı insanlar araba kullanamayabilir bu gayet doğal,babanız muhtemelen bu durumu fark etmiş,sınavda 2 hakkınızı yemişsiniz belkide cesaret değil başka birşeydir,biz sizi tanımıyoruz ama çevrenizdekiler tanıyor ve şahit olmuşlar buradan biz fikir veremeyiz bence

Ben ehliyet aldığımda paralel park etmeyi bile bilmiyordum. Manuel kullanıyorduk zaten otomatik vites ehliyeti muhabbetleri bile yoktu.13 senedir aktif kullanıyorum bu arada,İstanbulda yaşıyorum. Ehliyet cüzdanda yatmadı ama aldığım gibi trafiğe çıktım,işe gidip geldim. İlk zamanlar ana yola çıkmadım hep ara sokaklardan gittim geldim yolu uzatmak pahasına bile olsa. Zamanla kendime güvenince güzergah değiştirdim. Park etmeyi de deneye yanıla uğraşa uğraşa öğrendim. Sonra otomatik vitesle degiştirince arabayı daha da rahat ve konforlu kullandım aracımı zira manuel zor ve yorucu zaten,seveni de var tabi ama ben onlardan değilim.
Yani zor değil ama dikkat istiyor biraz sadece.
Herkes yapabilir ama imkan varsa kurs sonrası iyi bir hocayla özel ders alınabilir pratik yapmak adına ve tabi ki heves geçmeden süreklilik sağlamak gerek.
Bir arkadaşım ehliyetini benden önce aldı,gitti araba da aldı ama ne oldu sonra o arabayı garaja parketti ve çıkmadı yanında bilen biri yoksa. Bir tanıdıktan ders almaya niyetlendi o da geri park ederken çarpmasına sebep oldu çitlere o şekilde ufak bir badire atlatınca ,10 sene falan yattı o araba,evlendi de eşi kullanıyor şimdi aracı.
Hala kullanamıyor. Yeterince isteyip pes etmeseydi ki zeki de bir kadındır ,bence hakkından pekala gelirdi.
Kısacası kimseye kulak asmayın.
Özel dersle halledilebilir bence ama tabi ki kademe kademe ilerleyin. Kimse annesinin karnında öğrenmedi araba kullanmayı,siz neden öğrenemeyeceksiniz. Özel ders alın,baktiniz olmuyor zorlamazsıniz ama yapabileceğinizi görürseniz aracta alırsınıx.

İlk direksiyon eğitmenim çirkef ve kaba bir kadının tekiydi. Sonra hoca değiştirdim pamuk gibi 60lı yaşlarda erkek bir eğitmenim vardı, onun sayesinde korkularımı yendim ve arabayı bırakın motorsiklet kullanmaya başladım. Bence iş tamamen hocada bitiyor her derste ve beceride olduğu gibi. Sizi soğutadabilir sevdiredebilir iyi bir hocadan en az 2-3 özel ders almaya bakın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…