Araç kullanmak bu kadar zor mu?

Araç alma imkanım var ama özgüvenim yok.
Ben ilk dürdüğümde bacaklarım titremişti, adamın birinin önüne kırmıştım çok ağlamıştım. Sonra alıştım. Başka bir şehirde çalışıyordum ve her gün 100 km yol gidip geliyordum. Yaz, kış, sis, yağmur, çamur... Alışırsınız korkmayın.

Erkeklerin lafına bakacak olursak ölelim daha iyi ister baban olsun ister abin ister kocan hepsi çöp...senin ne istediğin ne düşündüğün önemli al ve kullan bacım erkolarıda bindirme..ama ezip geçebilirsin..

Bence biraz cesaretle yapabilirsiniz.Mesela ben 7 sene önce ehliyetimi aldım bu yıla kadar tam anlamıyla süs olarak cüzdanımda durdu.Bu sene işyerim evimden uzağa taşınınca neden yapamıyım diyip gaza geldim öyle ders falanda almadım.Tek şansım eşimin dünyanın en sakin insanı olması ve sabırla beni önce boş arazide sonra trafikte çalıştırması oldu.Bi gün arabanın anahtarını aldım tek başıma çıktım gittim işe 2 aydırda her gün kullanıyorum hemde yaşadığım ilçenin berbat ötesi trafiğinde Bir süre bütün arabalae üstünüze sürüyor gibi hissedeceksiniz belki ama alışırsınız kendinize güvenin

akademisyen olmakla arac kullanmanin iliskisini anlayan var mi acaba veya ortaokul mezunu olanla ? siz bence cok yanlis yerden bakiyorsunuz. önce bakis acinizi degistirin daha sonra cesaretinizi toplayin derim - eger yoksa da araba kullanmayin toplu tasima veya taksi tercih edin

Uyumlu çalışabileceğiniz bir direksiyon eğitimiyle minimum 6 ders almanızı öneririm. Hem öz güveniniz yükselir hem deneyimlenirsiniz hem de trafiğin alışını biraz da olda kavrarsınız.

Heyecan panik olumsuz insanlar hayatınızdan çıkarın

İlkokul mezunları kullanabiliyor demişssiniz araba kullanmak cesaret ,özgüven işi yani biraz farklı bir olay okumakla olmuyor

Özel direksiyon dersi alin

Yaa tövbe Yarabbim parçalarını toplarız ne demek yahu Allah korusun öyle şey söylenir mi ehliyeti aldıysanız bu demektir ki araç kullanabiliyorsunuz demektir üstelik otomatik vites daha kolay babanızı ikna edin gördü mü o sizin sürüşünüzü?

Bir cok zeki ve yetekli kisi var arac kullanamayan. Ricky gervais mesela.

Ben de normalden fazla zorlaniyorum. Bu sene sonunda kendime ait arac aldim, duzenli kullanirsam daha rahatlarim diye dusunuyorum. Esimin arabasi daha cok aile aeabasi tarzi, ben simdi tek kapili minik bir arac aldim, park falan kolay olsun diye. Otomatik de candir

şehrinizi bilmiyorum ama bu bi sektör haline geldiği için instagramda fenomen olmuş eğitmenler var. bence paraya kıyıp özle ders alın birinden mutlaka. istanbul’da dilek yaz var mesela onun videolardan çok şey öğrendim. istanbuldaysanız ondan kesinlikle ders almanızı öneririm. ya da kendi şehrinizden isim yapmış iyi bir hoca bulun ve onunla çalışın eşle dostla olmaz bu iş.
zaten ben bu konuda cimriliği anlamıyorum. arabalar milyon olmuş millet 2-3 bin özel direksiyon hocasına vermiyor çok ilginç

Hiç pes etmeyin benim annem 50 yaşında öğrendi çok uğraştık ama öğrendi. Şuan gitmediği yer yok.o da yapabilir miyim diyordu manuel öğrettik hem de.
yeter ki pes etmeyin.
Arabayı alın sonra bol bol sürüş dersi ilk zamanlar trafik olmayan çok erken saatlerde üşenmeyip kalkın sürmeyi deneyin. Yanınızda yapamazsın yapma diyeni almayın. Dortluleri açın sağdan tın tın gidin
Acaba sürebilir miyim diye düşünerek olmaz. Yapacağım ben bunu öyle ya da böyle diye söyleyin kendinize. Yaparsınız annem yaptıysa ben yaptıysam siz de yaparsınız
Sonra diyeceksiniz ki keşke daha erken alsaydım
Not: ben araba kullanmayı bilmeden araba aldım arabayı aldığım kişi eve arabayı getirdi o kadar bilmiyordum hey gidi günler araba da ne ucuzdu

Babalar genelde böyle ne yazık ki. Erkeklerin çoğu hatta. Ölümlü kaza yapan çoğunluk erkek olmasına rağmen hem de… Benim babam da ben kursa giderken “bir trafik canavarı daha yetişiyor” diyordu gülerek. Şaka yapıyordu güya. Ben hırslandım ve kaç senedir çatır çatır kullanıyorum. Babam da onu markete filan götürmemi rica ediyor :)

Araç kullanma sürecinde hiçbir erkeği dinlemeyin, erkekten ders almayın. Tecrübeli kadın sürücüden ders alın, o şekilde pratik yapın.

Valla benim için zor. Çok dikkat gerektiriyo benim dikkatim çok kolay dağılır o yüzden ben cesaret edemiyorum ama çok da istiyorum. Ehliyeti çok zor aldım ama manuel kesinlikle kullanamıyorum otomatiği de otomatik araç alırsak birgün inş denicem. Zaten millet mal gibi kullanıyo trafiği bilmem nesi panik atak tutuyo beni sağda bile otururken affsgssh

Toplu tasıma kullanmak, araba kullanmaktan daha zor değil mi? Arabayla sipsak heryere kolayca gitmek varken nereye kadar toplu tasıma kullanacaksiniz. Düzenli pratikle hallolur.

Peki siz bu manuel ehliyeti aldığınız yıllarda hiç özel ders vs aldınız mı ?
Ya da sizi çalıştıran hoca nasıldı mesela yeterince ilgilendi mi ?
Birde kurs harici hiç böyle boş arazide falan sürdünuz mü?
Yani yaptığınız hata ne temel olarak panik olmak mı yayalarin üzerine sürmek falan mı ?

Size söylenenler çok ürkütücü.Kendinizi tanırsınız çok mu panik, dikkatsiz,dalgın birisiniz acaba ?
43 yaşındayım, ehliyetim 17 yıllık,şoför koltuğuna 17 yıl sonra oturdum,annem ailede hepimize araba konusunda köstek oluyordu,aman kaza yaparsınız aman almayın ne gerek var fln.Enistem geçen yıl bana "Sen dalginsin araba auremezsin dereye uçarsın" deyip kahkaha atmıştı.
Altınla gramla yatırım olmuyor diye yatırım amacıyla araba aldım birkaç ay önce.Ozel hoca tuttum 17 saat ders aldım,Mayıs sonundan beri de tek çıkıyorum.Oglum pratik yapmama en büyük engel ama ona rağmen her gün çıkmaya çalışıyorum.Dalgin biriyim evet ama trafik konusunda gözümü dört açıyorum.Ufak vukuatlarim oldu başlarda ama onlara da eğitimin bir parçası olarak bakıyorum.
Siz de yapabilirsiniz.Cevreye çok bakmayın.Yatirim amaçlı olarak aracı alın,özel ders de alın, sabahları boş sokak ve caddelerde tur atın ders alırken bir yandan da,eğer yok bana göre değil derseniz aracın fiyatı artınca satarsınız paranız değerlenmis olur en azından.Cevreniz sizi aşağı çekmesin elinizden geleni yapın yapabildiğinizi onlar da görsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…