araba sürmeyi nasıl öğrendiniz?

evet kurs arabaları genelde minnacık olduğu için onlarla kullanmak daha rahat. bende kendi arabamda biraz afalladım. sanki araba tüm yolu kaplıyomuş gibi geliyor :)) 15 gün bi fiil süreyim bari de bi an önce atıyim acemiliği.

Zaten yavas baslaniyor alistikca 60'lar 70'ler yavas geliyor :)

Benim yolum çift şerit boş köy yolu idi birde, 100la gidip araba niye daha hızlı gitmiyor diye sinir olmaya başlamıştım bir ay sonra

Ben de TEM de sag seritte giderken sikilip "oeeh yeter be" deyip sirasiyla orta ve sol serit yapmistim. Hersey zamanla kendi oluyor.

Allahim araba kullanmak buyuk sorumluluk vallahi bende yeni basladim daha 3 saatlik surdum bendede yollari nasil ogrencem korkusu varinsalah tam ogrenirim birincide kazanirim,tüm yeni baslayanlar basarilar

ehliyet aldıkdan 2 sene sonra aldık arabamı, hic cesaretim yoktu ama kızımı kreşe götürüo getirmek için mecburdum, mecbur olmasam hayatta çıkamazdım trafiğe, velhasıl aracı aldık tam yılbaşına denk geldi, haftasonu ve 1 ocakta yollar boşken pratik yaptık, işe gidiş geliş yolumda pratik yaptık, ilk hafta sabah akşam yanımda eşim refakat etti izin aldı işinden :)
sonraki hafta tek başımaydım hemde istanbulu biliyosanız eğer unkapanı trafiğine girdim. keşmekeş. ilk günler stop ettirdim kaydırdım, kavşaklardan yola katılımda arkadan bi sürü korna yedim vs ama şimdi taksilerle kapışıyorum :) velhasıl pratik yaptıkca gelişecek. korkmayın kararsız olmayın kendiniz kadar karşınızdaki yanınızdakii sürücüleride takip edip ne yapacaklarını kestirmeye çalışın , başka bişi yok zaten.

Araba kullanırken reflekslerin cok saglam olması gerek gözünü dört acman gerek...

Bir kerede de pat diye olacak bir şey değil üzerinde pratik yapman gerek, bende debriyaj takıntılıydım ama zamanla çözülüyor... Park ederken aynalardan beceremiyorsan şayet kolun ile yan koltuktan destek alarak arka cam yardımı ile gidebilirsin böylelikle işin kolaylaşır...

Herşeyin pratik çözümü var zor yollardan değilde pratiğini çözmeye bak, örneğin yokuş kalkış desteği olmayan bir arabada yokuşta seri bir şekilde debriyaj gaz yapamıyorum el frenini çekip yarım debriyajla kalkabiliyorum herşeyin bir çözümü var... Sende pratik yollar bulabilirsin...

Birazda cesaret lazım ben ilk yan yolda araba kullandığımda allah ne verdiyse vites değişe değişe 90-100 dayanmışım :) nişanlımın "cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorsun" cümlesi hala kulağımda :) eee düz yol mübarek akıyor araba :)))

Şaka bi yana Yeni sistemde otomatik araba ehliyeti alabiliyorsun diye bir madde vardı girmemişmi hala yürürlüğe, biz bayanlar için en iyisi bu sanırım...

Son düzenleme:
Yaptığım yanlıştı ama lise 2de annemin arabasınj kaçıra kaçıra öğrendim. Ara sokaklarda sakin yerlerde baya bi dolaştım. Sonra ana yola çıktım. İlk çıktığımda baya bi korkmuştum ama zaten aynalara bakıp hareket etmek alışkanlık oluyor. Park etmeyi hemen öğrenemedim o yavaş yavaş oldu. Bol bol pratik lazım. Hoca ya da kuzeniniz fark etmez bence kim olursa olsun bol bol pratik yapın yeter.

Sürdükçe alışırsın. .
Dikkat ve cesaret. .

Pat diye olmaz ama düzgün kullanmayı bilen birinden ders alın ve sizin anlattıklarınızdan dikkatınu toplamadiğini düşünüyorum.araba kullanmak dikkat istiyor 6 sene oldu ben kullanıyorum.

ben ehliyetimi manuelde almıştım zaten. arabayı da otomatik aldım :)otomtik çok çok rahat. tek derdin yola bakmak. bende düz yolda 100 e çıktım ve dediğin gibi öyle çokta hızlı gelmedi. ama ekranda 100 ü görünce bi acaip oldum :)

Canım benim öncelikle kendine güvenmelisin bu konuda.bende cok bilmiyordum kullanmayı ve yurt dışında yasıyorum inan hiç alışık olmadıgım yol modelleri var bi bucuk sene oldu araba kullanalı halada anlamış degilim o yolları.iki şeyi bildiğin zaman sıkıntı yok fren koymayı ve ve aynalar virajlar bu konuda çok önemli.ve sen yanında birisi olursa ona güvenirsin bence kendin sür ve kendine güven.vites de debriyaj da sinyal de kalkısta hata yapsan da olur en fazla korna calarlar veya selektör cakarlar.frene ve aynalara virajlara aman diyim dikkaatttt ⚠

Evet bilinçsiz basmaktan kaynaklanıyor işte halbuki ilk binişim pat diye araba karşıma çıksa duramazdım eminim... Otomatik en rahatı gaz fren devam :))

Evet bilinçsiz basmaktan kaynaklanıyor işte halbuki ilk binişim pat diye araba karşıma çıksa duramazdım eminim... Otomatik en rahatı gaz fren devam :))

ben bilinçsiz basmadım aslında hep bi gözüm gazda. 80 e 90 a çıkarken haberdardım.şehirler arası yoldu çünkü. 100 ü görünce bi panik oldum daha çıkmıyim diye :) otomatik çok rahat kesinlikle manuelle işim olmaz :))

yorumlara inanamadimm
nasil ehliyet aldim biliyormusun?
40 saat ders aldim,4 defa sinavdan gectim en ufak hatayi gorurler ve ehliyeti vermezleer
ehliyetsiz araba kullanmayi hiç denemedim
Ah Turkiyem vah Turkiyem .. neden bu kdr çok tarfik kazasi ve kayiplar oldugu canavarun hep uyanik oldugu senin konunda açik ve net belli oluyor konu sahibesi ..

13 yildir ehliyetim var , dag tepe demeden hep araba kullanirim,çok sukur hiç kazam olmadi ,parkda ilk zamanlar zordu ama alistim tabiki , $u an baya iddaliyim isteyenle yarisabilirim park etmek için
kim en az manevrada ve kisa surede arabayi park edecek diye :))))))

yani tabiki bu şekilde ehliyet verilmesi yalnış. ama kazaların çoğunuda yapan yılların söforü olan kişiler. acemi insan çoğu zaman atlayıp hız yapamaz korkar gibi geliyor deli cesareti yoksa. bizim ülkemizde insanlar kurallara uymuyor bakıyosun kırmızıda basıp geçiyor sinyal vermiyor. bunlar bilmediğinden değil yapmıyor özellikle. çoğu söfor böyle gördüğüm tabi.

13 yıl çok büyük zaman. bana öğreten kuzenimde o kadardır kullanıyor. bende usta olurum inşallah o kadar kullanınca :)

Aynalari cok iyi ogrenin saniyede kaza yaparsiniz zaten arac kullanmanin yuzde 90 ı dikkat Unutuyorum diye birsey yok!

Tesekkur ederim canim emin ol biz acemi oldugumz icin usta soforlerden daha dikkatli gidiyoruz yavas gtdigimi icin aniden durman gerektiginde hic sknti olmuyor.Biraz daha calis ama artik snra kuzeninle cikmaman lazim insan tekken daha iyi ogreniyor.Ben esim varken panik yaptigim icin aynalara bile bakmayi unutuyordum bu aynalar da zaten sus icin var bakma bakma deyip duruyordu :-D Ama tekken cok dikkatliyim masallah.Kesinlikle surersin yasli teyzeler bile nasi suruo hayran hayran bakiyorum

Arabaya hakim değilsiniz demek ki. Aynalar falan hep hakim olmanın bir parçası. Araba sürmek gaza basmakla olmuyor. Araba hakimiyetiniz yoksa trafiğe çıkmayın. Pratiğinizi trafiğe kapalı alanlarda yapın. Önce bir arabayı öğrenin, ne ne içinmiş, nerde nasıl kullanılırmış. Aynası bilmemnesi. Sonra çıkarsınız trafiğe.

Zaten trafiğe kapalı alanda sürdüm hocayla da kuzenimle de önce o şekilde kullandım. Ama orda aynaları kullanmayı öğrenemiyosun ki. Düz yolda gaz fren pratiği yapıyosun ancak. trafikte öğrenilcek şeyler gibi geldi bana. Hoca da ilk yarım saatten sonra direk trafiğe çıkardı zaten. Dersler bitincede kendi araban olsa ona geçerdik şimdi bi an önce al bence dedi. Bende o yüzden araba alıp ha hoca ha kuzenim diye kuzenimle pratiğe başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…