Araba sevdası

Debriyaja ayağının alışması için boş bir alanda bolca dur kalk pratiği yap, bir ileri git, bir geri git. Haftada en az 3 gün, günde en az yarım saatini buna ayır. 2 haftada bile farkı görürsün.

Arkadaşlarınızın laflarına aldırış etmeyin. Siz arabayı kullanıyor olsaydınız elbette size bırakması gerekirdi ama kullanmıyorsunuz. Sizin şimdi ihtiyacınız olsa arabayı isteseniz vermeyecek mi? Sizin ihtiyacınız yok kullanmıyorsunuz diye kardeşine vermiş yani anlattığınız gibiyse. O arkadaşlarla da mesafe koyun biraz derim. Ne diye karışıyorlar aranızı bozmaya çalışıyorlar.

Mutlaka düşünün. İnanın hiç boşa giden bir para değil. Esin babanın abinin veya herhangi birinin araba kullanmayı bilmesi demek öğretmesi demek değil. Hoca ile kendine guvenin artarken eş dost ile kendine guvenin azalır. Bir de hocalar nasıl ogretecegini daha iyi biliyor. Bir arkadaşımı böyle teşvik ettim şimdi dua ediyor. Önceden ne gerek var eşimle hallederiz diyordu. Ben eşine bile demeden ayrıca direksiyon dersi al ona da sürpriz olsun falan dedim. Çünkü erkekler güvenip araç da teslim etmiyor genelde. Benim babam ayrı arabamız ve ayrı hanemiz olduğu halde kullanmamdan endişe ediyordu. Şimdi de diyor ki babasının kızı benim gibi iyi araba kullanıyor. Önceden araba almamızı bile istemiyordu. Eşim de aktif araba kullanmiyordu. Onlar kullanamaz diyordu. Kimseyi dinlemeyin. Biraz para ayırıp kendi aracınızda direksiyon hocası ile ders alın.

Benim de arabamı alırken ailem destek olmuştu, eşimle sevgili bile değildik o zaman. Yine de bir yere giderken aileme değil eşime bırakırdım yani. Bana evlendikten sonra aileyle böyle ilişkiler tuhaf geliyor. Yine de arkadaşlarıma bu konu üstünde laf ettirmezdim.

Çok haklısınız sürekli eşim de olsa birilerine hadi bugün araba sürdür bana hadi bugün bana ver süreyim demektense belirli günler hoca eşliğinde araba sürmeyi öğrenmek daha mantıklı ben de kesinlikle daha çok kendime güvenirim yanımda tanıdığım birisi olunca daha çok kasılıyorum hata yapmamam gerek gibi düşünüyorum hoca varken öyle hissetmem. Çok teşekkür ederim bir kaç ay paramı ayırıp şubat ayı gibi ders alabilirim rahatlıkla.

Ben aktif trafiğe çıktıktan sonra bile babamın gözü ustumdeyken saçma sapan sürüyordum. Aradaki farkı göreceksiniz. En azından bir kez deneyin. Sürücü kursunda aldığınız dersten de daha farklı oluyor çünkü kendi arabanız. Ve hoca müdahalesi yok pedallara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…