Araba mevzusu

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.418
13.759
Hepinize iyi bayramlar öncelikle. Direk konuya geçeceğim. Ailem bana araba almak istersen biz sana destek oluruz/borç veririz diyor. Desteği asla kabul etmeyeceğimi biliyorlar. Diyorlar ki 100 sende varsa 100-150 de biz sana borç veririz. Ama ben kararsızım. Zaten şu an araba almak için maddi imkanlarım müsait değil ufak tefek borç ödüyorum ehliyetim bile yok henüz. Nasipse temmuzda falan düşünüyorum. Bir yandan mantıklı geliyor kredi faizleri çok yüksek öbür yandanda diyorum ki ömrü hayatım boyunca ailemin eteğinden kurtulmak için çalıştım meslek buldugumdan beri bir TL destek istemedim her zaman maddi durumum iyiymiş ,her şey yolundaymis gibi davrandım. Hatta şöyle söyleyeyim annem başımın etini yedi diye 3 gün için 3bin tl masraf yapıp memlekete geldim normalde ehliyete yazılacaktım. Babam dönüş uçak biletini vereyim dedi onu bile kabul etmedim. Şimdi şunu düşünüyorum kardeşlerim ailemden borç alıp ödedi/ödüyor herhangi bir sıkıntı olmadı veya biz sana para verdik bizim istediklerimizi yapacaksın/ geri ode,ne zaman ödeyeceksin vs ... Muhabbetleri hiç yapmadılar bir nevi hibe gibi görüyorlar. Ama iş bana gelince muhabbet farklı olur mu diye düşünüyorum. Para aldı bizimle işi bitti bak arabası da var artık hiç gelmez,biz sana araba aldık derler mi diye korkuyorum. Malum özelde çalışırken ayrı eve çıkmak istedim diye kendi paranı kazanıyorsun eline üç kuruş geçti sen havalandın diyen insanlar bunlar. Kararsız kaldım sizlere sorayım dedim.

Ehliyetiniz olmadan araba almak mantıksız bence.
Araba yatırım değildir, kullanmasanız bile vergisi sigortası kaskosu derken ekstra para harcarsınız.
Elinizde birikiminiz varsa altın + döviz yapın.

En dandik arabanın sıfırı bile uçmuş. 2.el derseniz arabadan anlamayan birini çok kolay kazıklayabilirler.

Ailenizin yardım tekliflerini araba alacağınız zaman değerlendirirsiniz.

Ehliyeti bu ay alacağım zaten Mayıs'ta zaten olan yatırımım altın üzerine

Eski konularından aile ilişkilerin sıkıntılı diye hatırlıyorum. Eğer onlarla olan bağını iletişimini azaltma düşüncen varsa sakın bulaşma. Ayrı eve çıkmak isterken laf eden insanlar sen onlardan borç alıp gelip gitmelerini azaltırsan daha çok laf eder.

Güvenceniz varsa kredi çekin. Ama düzenli ödeyemeyecekseniz ve kimsenin başınıza kakmayacağınızdan eminseniz alın ailenizden. Anne babalık yaşla ilgili değil ki 30 yaşından vaya kaç yaşındaysanız ondan sonra bitsin.

Araba çok gerekli mi peki iş için falan mı lazım?

Düzenli öderim ödemede sorun yok ama faizler çok yüksek 100 çeksem 200 ödeyeceğim.İş için falan lazım değil ama araba herkes için ihtiyaç bir yere gideceğim biletler çok pahalı köpeğim var bir de onu da gittiğim yerlere götüremiyorum.

Arabaya zorunlu olarak ihtiyacınız yoksa cook masraflı,vergisi kaskosu sigortası yakıtı... üzerine bir de daha ehliyetiniz de yok ve aracın yarıdan fazla parasını sorun yaşadığınız ailenizden borç alacaksınız,yerinizde olsam almazdım.

Haklısınız çok masraflı ama arabada öyle bir seyki almadıkça alınamıyor. Zaten olursa şimdi değil temmuzda düşünüyorum.

Araba nasıl yatırım değil anlayamadım? Ekim ayında 800 bine aldıgım mercedes marka aracım suan 1milyon 200 tl kasko sigorta vergi 40 bin ödedim en kötü 6 ayda 400 bin kar etmisim. Aylık ortalama 66 bin kar getirmş. Eğer suan bu arabayı alsaydım zararımı düşünebiliyor musunuz? Kaldı ki secim sebebiyle piyasaya usd yü tutmak icim para pompalanıyor secim sonrası usd ucacak 0 arac ucacak ztn 0 araba almak icin bayilere en az 200/300 hava parası veriyorsun sözde cip sorunu yüzünden… daha da artacak hic alınamaz hale gelecek. Sanıyorum siz araba piyasasından anlamıuorsunuz

Yaptıkları iyiliği sana karşı başa kalkan bir ailen var demek ki daha önce birşeyler başa kalkılmış ki bu korku ve kaygıyı çekiyorsunuz konuya gelirsek ehliyeti alın araba işine öyle girişin kredideyse aileden almak daha mantıklı
Havaya falan girmiyorsunuz gittikçe özgürlük alanınız genişlediği için meşgulüyetiniz artıyor bunu da anlatmaya çalışın

Aileniz diğer kardeşlere de borç ya da hibe şeklinde paralar vermiş sanırım. Diğer çocuklarına bunu yaparken size de teklif etmeleri çok doğal. Yaşadıklarınızı bilmiyorum ama benim ailem de iş yerime ulaşılır bir mesafede ailemle otururken kendi evime çıkmama karşı çıkabilirdi. Bu durum ondan farklı diye düşünüyorum. Ancak para dolar/altın üzerinden bir borç ise ve kredi çekme imkanım var ise, faizine bakmadan ben olsam kredi çekerdim.

Yanlış hatırlamıyorsam ailenle çok iyi değildin. Paralarını aldığında el mahkum daha çok ilgilenmek/vakit geçirmek zorunda kalacaksın. Ben senin yerinde olsam almazdım.

Kredi ćekmeniz gerekmeyecek şekilde alabiliyorsanız bence mantıklı. Ailenize ödersiniz sonuçta hibe etmiyorlar,borç demişler ama faiz de almazlar diye düşünüyorum. Kardeşlerinize destek olmuşlar sonuçta, size de olabilirler ki zaten siz istememişsiniz,kendileri teklif etmişler bu sebeple ben olsam bankaya borclanacağıma aileme borçlanırdım.
Ama kredili olacaksa benzin,kasko,trafik sigortası,muayene,bakım vb ek masraflarınız da olacak zorlanırmısınız ona bakın. O şekilde değerlendirin durumunuzu.

Hiç umrumda olmadan kabul ederdim.
3 yıl önce 40 bine aldığım araba oldu 300 bin. Biriktirmeye kalksam asla birikmezdi. Sonuçta ailem yani. Başıma kaksa da borç bu der geçerim. Hiç durma al

Araba sürmekte ustalaşmadan araba satın alma, ille alacaksan da hesaplı ve temiz bir araba olsun görüntüye çok takılma. Zaten muayenesiydi sigortasıydı kış lastiğiydi masraf edeceksin her sene, bir de acemilikten çizip vurursan iyice değeri düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…