Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
işte benim de korkum bu da adamı ikna edemiyorumTamam da şimdi en az 200 lira benzin parası, yıllık en az 500 lira vergi, 1000 lira civarı zorunlu trafik sigortası, 1000 lira civarı kasko, 500-600 lira yıllık bakım gideriniz olacak. Bunlar arabanın sabit masrafları. Muhtemelen kredi kartı ödemelerine dahil olacaklar.
Yarın öbürgün kiracınız çıkarsa, ek iş yolunda gitmezse zaten şu an ki masraflarınız bile sabit gelirinizin üzerinde olduğu için maddi açıdan takla atarsınız.
arabadan önce ev olsun diyen bendim. arabanın masrafından dolayı. evin de yaklaşık 2 yılı kaldı bakalım inşallah biterse rahatlıycaz baya.. bana kolaylıkla alırız gibi gelmiyor ama kocamı ikna edemiyorumbu kadar gelirinize araba almamış olmanız hata zaten bu zamana kadar
53 bin tl birşey değil , bu gelirle kolaylıkla alırsınız
bence de alınır.arabadan önce ev olsun diyen bendim. arabanın masrafından dolayı. evin de yaklaşık 2 yılı kaldı bakalım inşallah biterse rahatlıycaz baya.. bana kolaylıkla alırız gibi gelmiyor ama kocamı ikna edemiyorum
pazar masrafı,akbil gibi kredi kartışimdi zaten 4600 tl ile geçiniyorsunuz ve aylık ortalama 2000 tl harcamanız oluyor, ayrıca nakit olarak ne kadar harcıyorsunuz? 2000 tl araba kredisine giderse size 2600 tl kalacak bu size hem aylık harcamalarınız hem arbanın kasko sigorta taksitleri hem benzin masrafı eklendiğinde yetecek mi?
benimki de gösterişi sever. nefret ediyorum bu huyundan. adamı ikna edemiyorum. telefon sapığı gibi devamlı işten arayıp duruyoraraba bencede şart ama ilk seferde bu kadar pahalı ve sıfır araca gerek yok.
ortalama 20 ooo lik araba işinizi görür.
eşinizi bu yönde ikna edin.
ben bu tip imkanları aşama aşama gerçekleştirmekten yanayım.
ev aldık ve akabinde de 15 ooo lik araba aldık.
idare ediyor bizi.seneye evin borcu bitincede arabayı yenilemeyi düşünüyoruz.
bu şekilde yapabilirsiniz.
yani deyin ki tamam alalım sıfır araba ama şimdi değil bi 2 3 sene sonra elimiz rahatlayınca..gibi bir açıklama yapın.
gösterişten önce gelecek zorunluluklar var bunu açıklayın.
eşimin arkadaşlarından eşimle aynı gelire sahip olanların altınd da en az 60 000 lik araba var.
ne eşim ne ben rahatsızlık duymuyoruz ama eski arabaya biniyoruz diye.
sabrın sonu selamet.
bu arada araba gerçekten çok ama çok masraflı.
bizimki dizel cok yakmıyor ama o kasko sigorta yok bakımı vs.. inan olmayacak zamanda gider çıkartıyor başımıza.
53000-13000=40.000 40.000:24=1.700Bi de anlamadığım şu, benim arabam iki sene önce yaklaşık 50 bin liraya alındı. 15 bin peşinat verdik geri kalanı ayda 900 olarak ödüyoruz. Siz bir sene içinde falan mı borcu kapatmaya çalışıyorsunuz? Ödemelerin o kadar yüksek olması normal değil.
pazar masrafı,akbil gibi kredi kartı
benimki de gösterişi sever. nefret ediyorum bu huyundan. adamı ikna edemiyorum. telefon sapığı gibi devamlı işten arayıp duruyor
53000-13000=40.000 40.000:24=1.700
aylık 1700 e geliyor
2000 tl taksitle alınabilir borca girmeden bir şey olmuyorhayır bizim değil ama lojman kirasi çok fazla değil zaten giderlere onun kirasını da dahil ettim
Elinizde borcun karşılığı varsa korkmayin bişey olmaz en kötü arabayi satar ödersiniz borcunuzu..en kötü borç bir mal alınmadan çekilen borçtur.merhaba hanımlar direkt konuya geçeceğim. 9600 gelirimiz var bunun 3.500ü kira geliri ve eşimin extra işinden dolayı. ayda 5000 de sabit kredi giderimiz var. ayda ortalama 2000 civari da kredi kartı giderimiz oluyor. eşim araba almak istiyor. 3 yaşinda çocugumuz var ve arabasızlık istanbul gibi yerde zor oluyor.. istediği araba 53.000. bunun için kenarda 10.000 kadar birikmiş ve benim 2 bileziğimi istiyor. ( sonra tekrara bilezik alacakmış duy da inanma) geri kalan parayı da ayda 2000 lira olarak taksitle ödeyecekmişiz..
sizce bu duruma göre biz bu işin altınfan kalkanilir miyiz? ben ona ev kredisi bitsin sonra araba alırız diyordum. milletten arabanistemekten bıktım diyip duruyor ama ben de kiracımız çıkarsa extra iş elimizden giderse nasıl öderiz diye korkuyorum ( sizce napmalıyıZ?
pazar masrafı,akbil gibi kredi kartı
benimki de gösterişi sever. nefret ediyorum bu huyundan. adamı ikna edemiyorum. telefon sapığı gibi devamlı işten arayıp duruyor