• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba mantıklı mı?

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.652
11.714
408
İstanbul
merhaba hanımlar direkt konuya geçeceğim. 9600 gelirimiz var bunun 3.500ü kira geliri ve eşimin extra işinden dolayı. ayda 5000 de sabit kredi giderimiz var. ayda ortalama 2000 civari da kredi kartı giderimiz oluyor. eşim araba almak istiyor. 3 yaşinda çocugumuz var ve arabasızlık istanbul gibi yerde zor oluyor.. istediği araba 53.000. bunun için kenarda 10.000 kadar birikmiş ve benim 2 bileziğimi istiyor. ( sonra tekrara bilezik alacakmış duy da inanma) geri kalan parayı da ayda 2000 lira olarak taksitle ödeyecekmişiz..
sizce bu duruma göre biz bu işin altınfan kalkanilir miyiz? ben ona ev kredisi bitsin sonra araba alırız diyordum. milletten arabanistemekten bıktım diyip duruyor ama ben de kiracımız çıkarsa extra iş elimizden giderse nasıl öderiz diye korkuyorum :(( sizce napmalıyıZ?

merhaba hanımlar direkt konuya geçeceğim. 9600 gelirimiz var bunun 3.500ü kira geliri ve eşimin extra işinden dolayı. ayda 5000 de sabit kredi giderimiz var. ayda ortalama 2000 civari da kredi kartı giderimiz oluyor. eşim araba almak istiyor. 3 yaşinda çocugumuz var ve arabasızlık istanbul gibi yerde zor oluyor.. istediği araba 53.000. bunun için kenarda 10.000 kadar birikmiş ve benim 2 bileziğimi istiyor. ( sonra tekrara bilezik alacakmış duy da inanma) geri kalan parayı da ayda 2000 lira olarak taksitle ödeyecekmişiz..
sizce bu duruma göre biz bu işin altınfan kalkanilir miyiz? ben ona ev kredisi bitsin sonra araba alırız diyordum. milletten arabanistemekten bıktım diyip duruyor ama ben de kiracımız çıkarsa extra iş elimizden giderse nasıl öderiz diye korkuyorum :KK43:( sizce napmalıyıZ?
Eviniz var mı peki? Yani şuan oturduğunuz ev kira mı.

sizce bu duruma göre biz bu işin altınfan kalkanilir miyiz? ben ona ev kredisi bitsin sonra araba alırız diyordum. milletten arabanistemekten bıktım diyip duruyor ama ben de kiracımız çıkarsa extra iş elimizden giderse nasıl öderiz diye korkuyorum :KK43:( sizce napmalıyıZ?
çocukvarsa araba gerekli ama ben yine de arabaya verilen paraya vemasraflarına acıyorum, ikinci el almak en iyisi

çocukvarsa araba gerekli ama ben yine de arabaya verilen paraya vemasraflarına acıyorum, ikinci el almak en iyisi
heh işte ben de aynen öyleyim ama eşim olacak adama anlatamıyorum. yok 2. el almazmış hasarlı olurmuş da mış mış.. ben 20-30binlik işimizi görecek bir şey istiyorum beyfendi lux peşinde 53.000 çok para değil mi

5000+2000 toplam 7000 lira gideriniz var zaten. Geri kalan 2600 lira ile geçiniyorsunuz. Bunun 2000 lirasını da araba kredisine verirseniz 600 lira ile nasıl geçineceksiniz? Üstelik araba masrafları da cabası...

Şu an harcamanız sabit gelirinizin üzerinde zaten. Bu her zaman risktir. Bir de araba işin içine girerse en ufak bir terslikte borç batağında bulursunuz kendinizi.

heh işte ben de aynen öyleyim ama eşim olacak adama anlatamıyorum. yok 2. el almazmış hasarlı olurmuş da mış mış.. ben 20-30binlik işimizi görecek bir şey istiyorum beyfendi lux peşinde 53.000 çok para değil mi
ben de öyle düşünüyorum, vergisi sigortası zten yeterince masraflı bişi araba

bileziği vermeyin
kendine güveniyorsa engel olmayın alsın
sonuçta kazanıyor ;)

5000+2000 toplam 7000 lira gideriniz var zaten. Geri kalan 2600 lira ile geçiniyorsunuz. Bunun 2000 lirasını da araba kredisine verirseniz 600 lira ile nasıl geçineceksiniz? Üstelik araba masrafları da cabası...

Şu an harcamanız sabit gelirinizin üzerinde zaten. Bu her zaman risktir. Bir de araba işin içine girerse en ufak bir terslikte borç batağında bulursunuz kendinizi.
2.000 kredi kartı giderimiz market ve tatil harcamaları oluyor zaten. nakitte benim yol param ve pazar harcamalarımızı yapıyoruz

beni evlatlık alır mısnız? :anne::dondurma::KK54::KK45::KK49::KK16::oops::p:KK25::KK36::KK73::KK9:

krediyi bitirip almak dha mantıklı

2.000 kredi kartı giderimiz market ve tatil harcamaları oluyor zaten. nakitte benim yol param ve pazar harcamalarımızı yapıyoruz

Tamam da şimdi en az 200 lira benzin parası, yıllık en az 500 lira vergi, 1000 lira civarı zorunlu trafik sigortası, 1000 lira civarı kasko, 500-600 lira yıllık bakım gideriniz olacak. Bunlar arabanın sabit masrafları. Muhtemelen kredi kartı ödemelerine dahil olacaklar.
Yarın öbürgün kiracınız çıkarsa, ek iş yolunda gitmezse zaten şu an ki masraflarınız bile sabit gelirinizin üzerinde olduğu için maddi açıdan takla atarsınız.

hayır bizim değil ama lojman kirasi çok fazla değil zaten giderlere onun kirasını da dahil ettim
5000 bin kredi borcu,2000 bin kredi kartı 7 bin eder.2 de arabayı ekle 9 bin eder sizin elinizde hiç para kalmayacak.Bütün yiyecek içecek falan kredi kartına çekiliyor galiba.Ama böylede olsa bunun hastalığı var,bir yakının düğünü olsa yada ev ziyaretine gitsen bunun altını hediyesi var.Araba taksidine girerseniz gideriniz daha çok olacak.

20 binlik araba alsın ilk başta illa araba diye diretirse en azından 2 bin size kalır.

Araba mantıklı ve gerekli evet ama 53bin liralık almanız şart değil. İlk etapta 30bin civarı birşey alıp,ilerleyen dönemlerde model yükseltmek daha doğru olur.
Zaten benzin alacaksınız her ay,en az 150 lira diyelim (dur kalk dur kalk maalesef yakıyor araba İstanbul trafiğinde)
0 km alacaksınız diyelim 15bin kmde bakıma gider araba,800-1000 arası tutar.
Trafik sigortası 800-1000 arasi
Kaskoda yine trafik kadar aşağı yukarı desek sadece kredi ödemekle bitmiyor ki. Bu sebeple makul fiyatlı bir araba alıp,taksitleri makul hale getirmek daha akıllıca olur,diğer masraflarıda hesaba katınca.

şimdi zaten 4600 tl ile geçiniyorsunuz ve aylık ortalama 2000 tl harcamanız oluyor, ayrıca nakit olarak ne kadar harcıyorsunuz? 2000 tl araba kredisine giderse size 2600 tl kalacak bu size hem aylık harcamalarınız hem arbanın kasko sigorta taksitleri hem benzin masrafı eklendiğinde yetecek mi?

Bi de anlamadığım şu, benim arabam iki sene önce yaklaşık 50 bin liraya alındı. 15 bin peşinat verdik geri kalanı ayda 900 olarak ödüyoruz. Siz bir sene içinde falan mı borcu kapatmaya çalışıyorsunuz? Ödemelerin o kadar yüksek olması normal değil.

Back