• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba kullanmaktan korkuyorum

Keyfine ve konforuna bir alışsan bayılırsın. Panik ve stresle olmaz yalnız o iş. Araba kullanmak soğukkanlılık gerektiriyor bence. Kararsız kaldığın ve panik yaptığın zaman kaza yaparsın Allah korusun.

Kız kardeşimin de 6 yıllık ehliyeti cüzdanda bekliyordu. 1 ay önce araba aldı kendine ve 4 saat ders aldı. Şimdi İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna gidiyor. Acayip soğukkanlı ve kendine güveni var :nazar:

Benim de ehliyetim var ama sonrasında bir an bile direksiyona oturmadım.
Çünkü hiç mi hiç cesaretim yok.
Yoğun trafiği gördükçe direksiyona geçmek aşırı heyecanlandırıyor beni.
Kursa git diyor eşim o bile zor geliyor yapamam diye.
umarım cesaretiniz gelir de bari siz kullanırsınız.

Özel dersimi siyasilerin eskort şoföründen aldığımdan dolayı, canavar gibi kullanırım valla.
Hatta ilk zamanlar deli şofördüm, şimdi şimdi bayağı akıllanıp korkar, hız yapmaz oldum.
Sanırım cesaret işi bende ters işlemiş.
Bu devirde araba kullanmayı bilmemek, kitle iletişim araçlarını kullanmamak gibi bir şey.
Herkes nasıl yapıyorsa, siz de yaparsınız.
Ama tek ricam, kendinize güvenmiyorsanız lütfen ama lütfen trafiğe çıkmayın!

Gecen sene ehliyet aldim.bu yeni sistem ehliyet sinavlarina hayran kaldim bu konuda. Kurs suresinde birebir 12 saat ders aldim ve kurs bitiminde arabam olsaydi hic korkmadan gecerdim direksiyona. Tamamen pratikle alakali bir durum, direksiyondan kactiginiz surece zorlanacaginiza emin olun.

Ha ben hala arabam yok hala kullanmiyorum yanlis anlasilmasin ahkam kesiyor gibi. Ama bugun arabami alsam yarin iki talim yapar pazartesi ise kendi arabamla gidebilirim o cesareti buluyorum kendimde. Cunku uzun zamandir kullanmiyor bile olsam kullandigim zamanlari biliyorum korktugum kadar zor olmadigini ve en onemlisi " sofor koltugunun keyfini" biliyorum:)

Bol bol pratik yapmalısınız. Korkup kaçarak öğrenemezsiniz. Bir süre eşiniz yanınızda olsun. Fazla aracın olmadığı yerlerde kullanın. Yavaş yavaş tek tük araçların olduğu yerlerde sürün. Korkunuzu yenmelisiniz. Yenebilmek için de üstüne gitmelisiniz. Kendinize güvenin:KK39:

Bende yarinki direksiyon sinavindan gecersem aliyorum ehliyetimi.
Esim 3 aydir ogretmeye calisiyor. Arabayi kacirdigim da oldu hatta.
Ama ehliyetim olmadigindan dolayi cok uzaklasmadim iki tur atip döndüm.
Şu an rahatca kullaniyorum. Tek basima olsam daha rahat olurum. Sizde günlük bi kac tur atin. Yavas yavas alisirsiniz zaten.

Tek başına çıktıkça her seferinde dahs iyi olur. Ha gayret

Yaklaşık 20 yıl oldu ehliyet alalı. Ve ilk günden beri sürekli araba kullanmak zorunda kalıyorum. Alışveriş,çocukları okula bırakıp alma,okul sonrası aktiviteler vs..derken mecburen tecrübe edindim.
Ama ilk aylar trafiğin yoğun olduğu yollara çıkmak işkence gibiydi.park ederken yandaki arabayı sıkıştırır kapısını acacak mesafe bile birakmaz,geri giderken park eden arabaları bir güzel cizdirirdim..)
Sakin ve dikkatli olduğunuz sürece hata yapmazsınız. Ve mutlaka sürücü kursunda ders alın.

Kendimi bildim bileli babamin arabasi vardi ama ne abime ne bana hicbir zaman kullandirmadi hep bisey olur bize diye korktu bizde o öyle yapinca minnet etmedik ama ben ehliyet aldiktan sonr her köye gittigimizde alir kullanirdim manuel di.sonra evlendim eşimin otomatikti araci oda kullandirmak istemedi o istemedikce ben arabayi kacirdim okadar da beni oraya buraya götur dediysemde adam asla sıkılmadı beni göturup getirmekten yeterki kullanmayayım diye. Bak tı artık benim araç kacirmalarimla baş edemiyor artik yedek anahtari bana verdi:) ama ben yinede ondan firsat bulup pek kullanamiyorum anca saglikocagina markete vs. Gidecegim zaman ve arac evde ise ve oda benimle gelmeyecekse kullanabiliyorum. Istek önemli ama otomatik rahat konforlu ve rahat. Oyusden manulei boşverin.

Mecbur kullanmam gerekiyordu! Hatta kullanmazsam işimi halledemeyecektim. Öyle bir anda başladım.Küçük bebeğim var, işe gitmiyorum. Şu an arabasız eksik gibi oluyorum.

güvendiğin bir arkadaşınla çık.
dikkat, cesaret ve azim.
kimler kullanıyor, kullanırsın.
şeridini takip et, aynalarını düzenli kullan.
kendine güven. Allah'ım sana emanetim de ve çık.

Selam kizlar on yillik ehliyetim var ama on dakikalik tecrubem yok simdi esime bir araba aldirdim ögrenmek istiyorum diye ama bende direksiyona gecmeden kalpte sıkısmalar gerginlik heyecan basliyor özel ders aliyorum ama heyecandan kafa basmiyor araba kullanan bayanlar nasil basarduniz banada bi el ativerin cesaretlendirin birde cok profesyonelim gibi gittimde manuel aldim
canim kazasız belasız kullan inşallah. aynı kalp sıkılmalar gerginlikler bende de çok oldu ilk zamanlar. ne kadar çok kullanırsan trafige çıkarsan o kadar çabuk geçiyor o gerginlikler. herbos zamanında trafiğe at kendini ve sakin ol.yanına kimseyi alma kullanirken o daha da geriyor insani

Ben ilk kullanırken arkadaşlarım vardı yanımda. Her gün birini suruklerdim peşimden. trafikten hiç korkma. Trafikte herkes yavaş ve dikkatli olduğundan kullanmak hem kolaydır hem zevkli. Ancak neden manüel aldın? Kendine eziyet. Degistirebiliyorsan otomatik değiştir.

İlk zamanlar zor oluyor zamanla alışıyorsunuz..
Benimde 7 yıldır ehliyetim var ama 4 yıldır aktif kullanıyorum.Manuel vites:KK66:
Önce işlek olmayan kısa mesafeleri kullanın ve mutlaka tek başınıza çıkın.Yanınızda birileri olunca daha çok heyecan yapıyorsunuz..Belki başlarda araba istop eder çalıştıramazsınız vs ama daha sonra hepsi oturuyor..
Daha sonra mesafeyi ve hareketli yerlerde kullanmayı artırın zamanla hepsi düzeliyor...Araba parketmeyi bile kendi kendime öğrendim...Daha sonra neden şimdiye kadar kullanmadım diyeceksiniz..
Evet ben diyorum mesela. Kendi kendime eziyet cekmisim

Benim de yıllardır var ehliyet ama tecrübem yok denecek kadar azdı. Bir kaç ay önce araba aldık ve ben ara sokaklarda kullanırken bir an frene basmam gerekirken gaza basarak kaldırıma çıktım. Ondan sonra bir süre kullanamadım, o kaldırımda bekleyen yayalar da olabilirdi. Eşimle sadece trafiğe kapalı alanlarda park çalıştık. Yine de çıkmaya cesaret edemedim ve bi saat özel ders aldım. En azından öğretmende fren var, bir şey olursa müdahale eder diye düşündüm.

Hiç bilmiyorsanız özel ders almanızı tavsiye ederim. Özel ders de herkesten alınmıyor, ben Maltepe'de bir yerden aldım çok uzak olmama rağmen. Hatta bir kaç ders alabilirim diyordum ki öğretmen "artık size katacağım bir şey yok, zaten biliyorsunuz, eksik olduğunuz yerlere çalıştık gerisini pratikle halledersiniz" dedi. İstese para almak için bir kaç ders daha almamı önerebilirdi. Size bir şey katmayacak insanlara boşuna para vermeyin.Öyle al arabayı çık trafiğe diyenlere aldırmamanız lazım, can ile oyun olmaz.

Ve evet öğrendikten sonra boşuna kasmışım diyeceksiniz ama bu süreçte panik olmanız çok normal.

ben de korkuyorum.

ilkokul mezunları bile yapıyor ben neden yapamayım ki diye kendime cesaret veriyorum.

ama bazen o ilkokul mezunları öyle saçma şeyler yapıyor ki yolda kendimi kurtardıktan sonra baya sinirleniyorum.

dikkatli olmak sürekli aynaları kontrol etmek ve navigasyon benim çok işime yarıyor. önceden şuradan döneceksiniz vs demesi insana hazırlanmak için süre tanıyor.

bir de önce bildik yollardan kısa mesafeden başlayın, sonra biraz daha fazla mesafelere gidin, ama hep cesaret lazım. ne yazık ki...

bana sevgilim alıştırdı ehliyetim vardı ama zor cesaret ediyordum, onla birlikte gidiyorduk o baya usta bana yolda taktik veriyordu, şimdi geç şimdi bekle gibisinden. sonra zorladıkça ben de tek başıma çıkmaya başladım.

bir de bikaç günde bir kullanmak lazım yoksa insan paslanıyor.
İlkokul mezunu diye cok asagılamışsınız. Belki ekonomisi el vermedi okuyamadı. Ama sizden daha zeki nerden biliyorsunuz. Universite de ehliyet verdiklerini duymadım çok sacmalamışsınız...

Benimde 6yıllık ehliyetim var
2 yıldırda arabamız
Kardeşim çok uğraştı benimle ama o yanında çok stres oluyordum
Bildiğim şeyi de yapamıyordum
Sonra gelsin aynana bak düz kullan demeler
Geçen yaz kardeşim tatildeyken tek çıktım memlekette yola
Baktım daha iyiyim aynaları daha sık kontrol ediyorum daha dikkatliyim
Dedim artık tek çıkmalıyım
Ama yinede İstanbul da biraz daha pratik yapmam lazım ama kardeşim olmadan
Yanınıza bilen birisini alın bence ama akraba olmasın

12 yil once eliyet aldim, arabam anca 3 yil sonra olabildi. Yanimda kimse yoktu ne baba ne koca ne sevgilim vardi o tarihte. Galeriye gittim aldim arabayi ciktim. Cikis o cikis. Sukurler olsun ne bir trafik cezam var ne de kazam. Bu isler yalnizken guzel ve kolay oluyor kimsenin tirivirisini cekmeden

Back
X