Araba Kullanmaktan Korkmak

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Selam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .

Fakat korkuyorum . Ehliyet alamamaktan alırsam da İstanbul içinde araba kullanamamaktan korkuyorum . Ya kaza yaparsam ya bir şey olursa ya yolda lastiğim patlarsa gibi düşünceler geliyor aklıma . Cesaretim ve isteğim kırılıyor .

Araba kullanan hanımlar beni biraz cesaretlendirin nolur .

önce ehliyetini al sen bulunsun sonra arabayla trafiğe çıkcağın zaman düşünürsün bu işleri.

ben en zor stajımı alırken ehliyet aldım 1 dakika düşünecek vaktim yoktu koştur koştur gelir kursa gece kullanırdım bir de. gözünde büyütme çok düşünme.

o kadar ilkokul mezunu kullanıyor sen neden kullanamayasın

Ben varım :)

Lastik patlaması ekstrem bir durum. Onu bir kenara birakalım.

Ben acemi bir sürücünün büyük facialara neden olduğunu görmedim hiç. Zaten korkuyor. Surat yapamiyor. En fazla arabayi bi yere vurursunuz yani.

En usta şoför de arabayi vurabilir.

Ben mi çok cesurum bilmiyorum ama.

Bu kadar endise gercekten yersiz. Evet siz acemisiniz. Ama herkes acemi değil. Ufak tefek hatalarınızı öteki sürücüler zaten bir şekilde tolere ederler.

Çıkamadığınız bir yerde,bir sürücüden yardım istersiniz mesela. Ben şu ana kadar "hayir sana yardim edemem" diyeni görmedim.

Arabamin aynalari küçücüktü,park sensörü filan yoktu. Arkayi görmek cok sorunluydu. Birinin arkamj kontrol etmesi gerektiginde rica ediyordum. Oldu bitti.

Inanin zannettiğiniz kadar zor değil.

önce ehliyetini al sen bulunsun sonra arabayla trafiğe çıkcağın zaman düşünürsün bu işleri.

ben en zor stajımı alırken ehliyet aldım 1 dakika düşünecek vaktim yoktu koştur koştur gelir kursa gece kullanırdım bir de. gözünde büyütme çok düşünme.

o kadar ilkokul mezunu kullanıyor sen neden kullanamayasın

Ya bu otoyolda falan aşırı hızlı gidiyolar ya ben yapabilir miyim falan diye bi çekiniyorum . Evet ehliyeti bir alayım galiba ufak ufak hız konusunda tecrübelenebilirim . Yapabilirim dmi ya :)

Ben varım :)

Lastik patlaması ekstrem bir durum. Onu bir kenara birakalım.

Ben acemi bir sürücünün büyük facialara neden olduğunu görmedim hiç. Zaten korkuyor. Surat yapamiyor. En fazla arabayi bi yere vurursunuz yani.

En usta şoför de arabayi vurabilir.

Ben mi çok cesurum bilmiyorum ama.

Bu kadar endise gercekten yersiz. Evet siz acemisiniz. Ama herkes acemi değil. Ufak tefek hatalarınızı öteki sürücüler zaten bir şekilde tolere ederler.

Çıkamadığınız bir yerde,bir sürücüden yardım istersiniz mesela. Ben şu ana kadar "hayir sana yardim edemem" diyeni görmedim.

Arabamin aynalari küçücüktü,park sensörü filan yoktu. Arkayi görmek cok sorunluydu. Birinin arkamj kontrol etmesi gerektiginde rica ediyordum. Oldu bitti.

Inanin zannettiğiniz kadar zor değil.

Hem kadın olup hem acemi olunca korkuyorum trafikte :)

Öncelikle Araba kullanmak harika bir şey 4 yıldır kullanıyorum. Benim gibi panik, heyecanlı biri kullanıyorsa herkes kullanır.

Tabi Arabadayken acayip soğukkanlıyim bu kendiliğinden oluyor..Dikkat çok önemli. .

Öncelikle Ehliyetinizi alın daha sonra iyi bir hocadan ders alın gerisipamuk ipliği gibi geliyor..

Otomatik araç önerebilirim. .İstanbul trafiği için harika..

Ya bu otoyolda falan aşırı hızlı gidiyolar ya ben yapabilir miyim falan diye bi çekiniyorum . Evet ehliyeti bir alayım galiba ufak ufak hız konusunda tecrübelenebilirim . Yapabilirim dmi ya :)

ya dur daha ehliyet almamışsın otoyola ne dertlendin şimdiden.

seninki yürümeyi öğrenmeden ya usain boltla yarışırsam diye dertlenmeye benzedi.

ayrıca aşama aşama otoyola çıkacak seviyeye geliyorsun. ben ilk kez tek başıma otoyola çıktığımda uzum bi tünelden geçerken çığlık atıyordum korkudan :) şimdi gülüyorum aklıma geldikçe.

herkes tırsıyor başta ama korkarsan hayatta üstüne gitmezsen başaramazsın hem erken yaşta öğren ki beynine otursun.

Ya ben avm nin otoparkinda iki aracin arasina girerkekn naail becerdiysem aracin birine 2 cm mesafede kaldim.cikamiyorum.aractan indim,baktim yok surtecegim.indim otoparkin kenarindan yoldan gecen arabayi durdurdum.adama iradan cikarttirdim arabayi.
Bi defa da kayboldum.avrupa otoyoluna girmisim.benzin bitmek uzere yakinda benzinci yok.yolda durdum.bi kamyoncuya benzin aldirttim getirttim.benim basima biaiy gelmesiyse hic korkma

Tam 10 yıl oldu ehliyetimi alıp ,kullanamaya başlayalı.18yaşında başladım ilk araba kullanmaya .
İlk trafiğe çıktığımda bir dobloya vurmuştum:D sonra babamı aradım arabayı vurdum diye, oda tamam yapacak bir şey yok sür dedi . Böylece eve geri dönmüş oldum.
Tek kazamda çok şükür şimdilik bu oldu.
Yani diyeceğim o ki araba kullanmak istikrara ister. Korkacak bir şey yok. Tabi ilk etapta otoban, çevreyollarına ve d 100e falan girmeyin.

14 yıldır kullanıyorum. Uzun yolda yaparım. 1 kez lastiğim patladı. Sıksık olan birşey değil yani. Otomatik vites ehliyet al. 3 ders bir hocadan ders al. Yavştan yakın yerlerle başla. Mümkünse aracın ufak ve ön_arka park sensörlü olsun yeterli. Bol şanslat

Ben de magandalar yüzünden İstanbul trafiğinden çok korkuyorum maalesef. Ama çocuklar okula başlayacak mecbur kullanmam lazım. Bir şekilde cesaretini toplayarak başla canım.

8 yıldır ehliyetim var ehliyeti ilk aldığımda babamın bana araba verdiği ilk yer otoban oldu bas basabildiğin kadar demişti. Sonrada ara ara kullanmaya devam ettim hatta şuan bende araba bakıyorum. Korkmayın inanın önemsenecek bir şey değil yani tabiki önemli önemsiz olan korkular

Konum bile vardır bu durumla alakalı
Bir kere surttum bir kere de apartman kapısına gumledim :))
Şimdi de gayet güzel kullanıyorum.
İstanbul'dayım.
Awm otoparkına gözüm kapalı girip parkediyorum neredeyse.
Sadece kaldırım parkında minnnak bir sıkıntım var onu da zamanla çözeceğim.
Aşırı korkuyordum ben de senin gibi .
Artık temkinli ve rahat kullanıyorum.
Kızımı okula, kursa götürüyorum.
Otobana giriyorum.
Awm, çarşı, pazar vs derken epeyi ilerledim.
Korkma sen de yapabilirsin

Ben bu konuda kötü örneğim benim gibi olma demeye geldim :)) 9 yıldır ehliyetim var ilk öğrendiğimde gayet iyiydim yani kursun 4.gunu başka bir hocayı evine bile bıraktık arabayla ..Sonra eve döndüm silemde araba yoktu 2-3 yıl surnedim .Sonra babam araba aldı ve sürdürmeye kalktı sağolsun bütün cesaretimin içine etti.En son hatırladığım aşağı doğru ipini salan bir dolmuşla kafa kafaya gelmek üzere oldugumdu.Nasil döndüm kurtardım hatırlamıyorum 6 yıl geçti .Babamın tek dediği aferin bak iyi kurtardın 🤣
Birde sözde soğukkanlıyimdir.
O yüzden lütfen o korkunun yer etmesine izin vermeyin yapacağım deyin .Ve işinin ehli kişilerle çalışın ,baba,abi,dayı,amca vs olmuyor 😊

Direksiyona ilk olarak kursta hocamla oturdum. Park halindeki bir aracın yanından geçmeye bile korkuyordum. Yanımdan araç geçerken gözlerimi kapatıyordum. 3. Derste kaldırıma çıktım bomboş yolda. Ehliyetimi aldıktan sonra araba aldık bana, özel ders almaya başladım ve 3.gün sitenin kapalı otoparkından çıkarken kolona sürttüm. Ama bu işi başarmalıyım dedim arabada aldık geri dönüşüm yoktu. 1 yıldır kullanıyorum çok şükür. Ufak tefek sürtmeler oldu ama devam ettim. Ben kullanıyorsam herkes kullanabilir.

Kızlar geri dönüşlerimiz için çok teşekkür ederim . Ehliyet sınavı zorlaştı falan diyorlar ehliyet sınavında tam olarak ne yapılması isteniyor park etmek gibi mi ?

Back