- 27 Ağustos 2014
- 927
- 738
- 133
Biliyorum defalarca açıldı bu konu ama kendime sinir oluyorum. 2007 yılında ehliyet aldım.Araç kullanabiliyorum ama çok zorda kalırsam. İki tane aracımız var üstelik.Ders de aldım.Arabanın biri mutlaka kapıda oluyor ama ben yürüyerek yada dolmuşla gitmek zorunda kalıyorum.kendime güvenim sıfır.üstelik ikinci araba sırf ben istedim diye var.ama bir türlü cesaret edemiyorum. Eşim de hergün farklı arabayla gidip fantezi yapıyor böylece.arabaya hakimiyetim yok.yürüyerek gitsem araba kullanmaktan daha az yoruluyorum. Teorik mükemmel. Hatta tek seferde trafik,motor ve İlkyardım sınavlarından 100 aldım.ama kullanmaya gelince fiyasko. Özel ders de aldım.hoca trafiğe çıkabilirsin dedi ama yok bir türlü elim kırılmıyor.seri pratik değilim.diyeceksiniz ki kullanmadan olmaz ama sonuçta can mal güvenliğini var.kendimi bazen sürücülerin yerine koyuyorum hayal ederken bile göğsüm sıkışıyor.ne yapayım da bu psikoloji düzensiz,elim pratikleşsin.
Kendim olsam yürürür.Ama annem ve babamı bazen bir yerlere araba ile getirip götürmek gerekiyor. Diğer araç kapıda yatarken ben eşimin işten çıkmasını bekliyorum. onun işi bitiyor öyle alıyoruz annemleri.ya da market alışverişi.ya elimde taşıyorum.ya da istediğim herşeyi alamıyorum
Yok yasli degilsin benim cevremde coook var senin gibi. Akrabamin karisi 40'indan sonra ogrendi. Arkadasimin babaannesi sonra ilk once orta okulu bitirdi, sonra liseyi, sonra aciktan universite okudu bir de ustune ehliyet aldi. Komsularimdan biri 2 tane ufak cocugu varken 30'lu yaslarinda ehliyet aldi.:) Yasinda bir sey yok, cok gencsin. :)Aralık ayı gibi ilk aracımı almayı düşünüyorum
2008 de aldım ehliyetimi ama ilk eşim hep engel oldu aktif araç kullanmama, sana göstereyim derdi ama paniklemem için de herşeyi yapardı, en son yemin ettim almicam bir daha o aracın direksiyonunu diye. 3 ay sonra da boşandım
Şimdi yaş 36, ve bildiğiniz üzere yaşla birlikte refleksler zayıflıyor. Erkek arkadaşımın aracını almak istemiyorum zira resmen aşık arabasına. Kendi aracınla öğrenirsin kesin diyor.
Sizce ben aktif araç kullanmayı öğrenmek için yaşlı mıyım ?
Bu arada yüzmeyi de 30 yaşımdan sonra ögrendim, 35'imde de gitar çalmayı öğrendim. Bu tür örnekler verilmişte. Fikir olsun diye.
Evet kızlar bekliyorum fikirlerinizi... Belki konu sahibi gibi bana da yardımcı olursunuz
Yok yasli degilsin benim cevremde coook var senin gibi. Akrabamin karisi 40'indan sonra ogrendi. Arkadasimin babaannesi sonra ilk once orta okulu bitirdi, sonra liseyi, sonra aciktan universite okudu bir de ustune ehliyet aldi. Komsularimdan biri 2 tane ufak cocugu varken 30'lu yaslarinda ehliyet aldi.:) Yasinda bir sey yok, cok gencsin. :)
Ana arterlerde hız sınırı 70 bazı yerlerde 90. Otobanda ise 50 alt sınırdır. Sol şerit sollama şerididir. Önünüzdeki aracı geçmek için kullanırsınız. Bu esnada hız sınırı 70 olsa dahi öndeki aracı geçene kadar 90'a çıkarsınız. Sol şerit asla ve asla sürekli olarak kullanılmamalıdır. Hem kendi can güvenliğiniz için de önemli bu. Arkadan 140 ile gelen bir araç yavaşlayamayabilir. Sol şeridi de siz tıkıyorsanız o hızla size çarpması olasıdır.kelin ilaçı olsa kafasına sürer bende yorumları okuyorum
şehir içinde trafik hız limiti 40 değil mi. neden 50 km hız ki o bile yavaş size... (bu arada araba kullanmıyorum)
Ana arterlerde hız sınırı 70 bazı yerlerde 90. Otobanda ise 50 alt sınırdır. Sol şerit sollama şerididir. Önünüzdeki aracı geçmek için kullanırsınız. Bu esnada hız sınırı 70 olsa dahi öndeki aracı geçene kadar 90'a çıkarsınız. Sol şerit asla ve asla sürekli olarak kullanılmamalıdır. Hem kendi can güvenliğiniz için de önemli bu. Arkadan 140 ile gelen bir araç yavaşlayamayabilir. Sol şeridi de siz tıkıyorsanız o hızla size çarpması olasıdır.
Hız sınırı değil trafiğin hangi hızda aktığı önemlidir. Mesela hız sınırı 70 olan 3 şeritli bir yol düşünelim. Trafik yoğun. Sol şerit 90 ile, orta 70 ile, sağ 50 ile akıyor. Hızınız hangi şeride uygunsa o şeride geçmelisiniz. 50 ile sol şeritte kalırsanız taciz edilmeniz olası.
Mini trafik eğitimi
Kurallara uyalım diye belirten bir insana uymayacağını baz alarak mı yorum yapıyorsunuz? Tuhaf değil mi?ben şehir içinden bahsettim. sollama şeridini de biliyorum. otobanda da alt sınırı da biliyorum.
eğer şehir içinde yüksek hızla giderseniz kuzenim (6 yaşındaydı) gibi bir çocuğun ölümüne sebep olursunuz....
Kurallara uyalım diye belirten bir insana uymayacağını baz alarak mı yorum yapıyorsunuz? Tuhaf değil mi?
Şehir içinden kasıt ne? Mesela ben izmirdeyim. Evden karşıyakaya gidiyorum, geçtiğim hiç bir yolda hız sınırı 50 değil. Ara sokak, yerleşim birimi ya da mahalle içinden bahsediyorsunuz siz ki aklı başında hiç kimse 180le gitmez bu tip yollarda.
Araba kullanmadığınızı ve bilmediğinizi belirttiğiniz için açıklama yaptım. Kuzeninizi ortaya koymanın gerçekten bir anlamı yoktu. Üzüldüm, allah rahmet eylesin. Sizin de başınız sağolsun.
Üsluba gelDireksiyona yapışan, sol şeritten 50 km hızla gidip trafiği kilitleyen, ayağının altında fren, elinin altında sinyal olduğunu bilmeyen kadın sürücülerden olacaksanız mümkünse hiç kullanmayın.
Bunların dışında araba kullanmak hem yetenek hem refleks hem pratik işi. Yeteneğiniz varsa, refleksleriniz iyiyse, yaşınız çok geç değilse pratik yaparak kullanabilirsiniz. Biraz cesaret lazım sadece.
Uslubumda problem olduğunu düşünmüyorum. Sizinkinde olabilir ama.Üsluba gelAfedersiniz de nerde alışacak bu insanlar pratik yapmadan?
Bu yazdıklarınızla konu sahibine yardımcı olmuyor ayrıca hevesini kırıyosunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?