• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak yada kullanamamak

Bunun üzerine gitmedikçe bu işi çözemezsiniz. Biraz kendinize güvenin. Sadece biraz pratik gerektirir. Onu da ilk basta evinizin oralarda baslayarak yapabilirsiniz. Daha sonra yavas yavas daha uzaklara gidersiniz. Artık araba kullanmak bi ihtiyac cunku. Ve heleki elinizin altında arabanız varsa,o arabanın evin önünde bos bos durması yazık yaaani.
Kendinize güvenin,yapabilirsiniz bunu..

bende yapamıyom :mad::mad::mad::mad:
özel dersmi alsam diyorum ama vites değiştiriken panikten araba duruyo bidahada çalıştıramıyorum :KK42::KK42::KK42:

Ben felaket senaryosu yazmaktan elime arabayı alamıyorum ki.birde bahane üretmek.otomatik olsa kullanırım,daha küçük bir araç olsa kullanırım,daha ucuz ikinci el araç olsa kullanırım,ayağımda spor ayakkabı olsa kullanırdım,karnım ağrıyor bugün,başım da ağrıyor oooooo ben de bahane çok

Aralık ayı gibi ilk aracımı almayı düşünüyorum
2008 de aldım ehliyetimi ama ilk eşim hep engel oldu aktif araç kullanmama, sana göstereyim derdi ama paniklemem için de herşeyi yapardı, en son yemin ettim almicam bir daha o aracın direksiyonunu diye. 3 ay sonra da boşandım
Şimdi yaş 36, ve bildiğiniz üzere yaşla birlikte refleksler zayıflıyor. Erkek arkadaşımın aracını almak istemiyorum zira resmen aşık arabasına. Kendi aracınla öğrenirsin kesin diyor. :KK51:
Sizce ben aktif araç kullanmayı öğrenmek için yaşlı mıyım ?
Bu arada yüzmeyi de 30 yaşımdan sonra ögrendim, 35'imde de gitar çalmayı öğrendim. Bu tür örnekler verilmişte. Fikir olsun diye.
Evet kızlar bekliyorum fikirlerinizi... Belki konu sahibi gibi bana da yardımcı olursunuz :KK23:

Ahh ahh kendimi gördüm bir an bende sizin gibiyim malesef cesaret yok aslinda ehliyet var hali hazirda kapida yatan araba var ama ben her yere yürüyorum birde bizim park sorunumuz var araba cikinca nereye park edeceksin yani bende sizin gibi bahaneciyim :KK17:korkuyorum acikcasi

Biliyorum defalarca açıldı bu konu ama kendime sinir oluyorum. 2007 yılında ehliyet aldım.Araç kullanabiliyorum ama çok zorda kalırsam. İki tane aracımız var üstelik.Ders de aldım.Arabanın biri mutlaka kapıda oluyor ama ben yürüyerek yada dolmuşla gitmek zorunda kalıyorum.kendime güvenim sıfır.üstelik ikinci araba sırf ben istedim diye var.ama bir türlü cesaret edemiyorum. Eşim de hergün farklı arabayla gidip fantezi yapıyor böylece.arabaya hakimiyetim yok.yürüyerek gitsem araba kullanmaktan daha az yoruluyorum. Teorik mükemmel. Hatta tek seferde trafik,motor ve İlkyardım sınavlarından 100 aldım.ama kullanmaya gelince fiyasko. Özel ders de aldım.hoca trafiğe çıkabilirsin dedi ama yok bir türlü elim kırılmıyor.seri pratik değilim.diyeceksiniz ki kullanmadan olmaz ama sonuçta can mal güvenliğini var.kendimi bazen sürücülerin yerine koyuyorum hayal ederken bile göğsüm sıkışıyor.ne yapayım da bu psikoloji düzensiz,elim pratikleşsin.

Canım ben bir yıldır kullanıyorum araç eşim bi hafta akşamları 15 dk filan gösterdi neyin ne oldugunu park etmesini falanda ögrettı bi kerede işyerime benle birlikte geldi ben kullandm sora gelme bidaha ben hallederım dedim birde bizim işyerinde bi kız var biraz saftorıkodur... dedim o kullanıyorsa ben hayli kullanırım inat ettm şimdi gidemeyecegim hiç bir yer yok şehirdışına bile çıkarm ama otomatik vites olsun düzde ben bile stres oluyorum...

Kendim olsam yürürür.Ama annem ve babamı bazen bir yerlere araba ile getirip götürmek gerekiyor. Diğer araç kapıda yatarken ben eşimin işten çıkmasını bekliyorum. onun işi bitiyor öyle alıyoruz annemleri.ya da market alışverişi.ya elimde taşıyorum.ya da istediğim herşeyi alamıyorum

Sen bu kdar istekliysen gerisi kolay canım eşin ders vermeli boşver başkalarını ögrenki eşin yokken bile rahat edesin... hiç zor değil kullananlarda senden akıllı değil

Aralık ayı gibi ilk aracımı almayı düşünüyorum
2008 de aldım ehliyetimi ama ilk eşim hep engel oldu aktif araç kullanmama, sana göstereyim derdi ama paniklemem için de herşeyi yapardı, en son yemin ettim almicam bir daha o aracın direksiyonunu diye. 3 ay sonra da boşandım
Şimdi yaş 36, ve bildiğiniz üzere yaşla birlikte refleksler zayıflıyor. Erkek arkadaşımın aracını almak istemiyorum zira resmen aşık arabasına. Kendi aracınla öğrenirsin kesin diyor. :KK51:
Sizce ben aktif araç kullanmayı öğrenmek için yaşlı mıyım ?
Bu arada yüzmeyi de 30 yaşımdan sonra ögrendim, 35'imde de gitar çalmayı öğrendim. Bu tür örnekler verilmişte. Fikir olsun diye.
Evet kızlar bekliyorum fikirlerinizi... Belki konu sahibi gibi bana da yardımcı olursunuz :KK23:
Yok yasli degilsin benim cevremde coook var senin gibi. Akrabamin karisi 40'indan sonra ogrendi. Arkadasimin babaannesi sonra ilk once orta okulu bitirdi, sonra liseyi, sonra aciktan universite okudu bir de ustune ehliyet aldi. Komsularimdan biri 2 tane ufak cocugu varken 30'lu yaslarinda ehliyet aldi.:) Yasinda bir sey yok, cok gencsin. :)

benimde ehliyeti alalı 1 yıl olcak :KK48: Sınavda falan sorunsuz geçtim ilk seferde aldım sevgilimde askere gitmeden önce araba kiralar kullandırırdı bana.. Hocamla falanda trafiğe çıktım. Ama gerçekten çok stres yapıyor insan yaa:KK17: Görüyosun acemiyiz baam baam öttürüyolar kornayı elin ayagın birbirine dolaşıyor.Bizim burda kocaman bi otopark var ilk direksiyon dersini burda alıyor herkes. Geçen gün gökhan götürdü beni pazar günü okadar kalablıktı ki hepside acemiii :KK48: trafiğe çık daha iyi yani. Dedim yok ben otomatik istiyorum alırsam otomatik alırım ne stres yapıcam yorulcam ya allah allah:KK70:

Ben de şu an ehliyet alma aşamasındayım.Tabi direksiyon sınavını geçersem.:confused:Araba sürmeyi çok istiyordum o azimle de öğrendim.Herkes kullanıyor siz de kullanabilirsiniz..Hele kapıda bir de araba bekliyorsa öğrenmeniz şart.Ehliyet özgürlük bence.İstediğin yere kolayca gidebilirsin.Kimseye de muhtaç olmazsın.Ehliyetin yaşla da hiç ilgisi yok.Altmış yaşındaki bayanlar bile alıyor artık.Pratik yapmanız çok önemli.Sürücüler acemi şöförlere hiç yardımcı olmuyor ne yazıkki.Arabada sürücü adayı yazdığı halde az yavaş gitse hemen kornaya basıyorlar.Geçen kurstaki kız ışıkta arabayı kaldırmada geç kaldı.Arkadan hemen kornaya bastılar.Kız hepten panikleyip arabayı stop ettirdi.Bunun gibi dengesizler de var.Bazıları da yalandan yapıyor.Hata yapa yapa öğreniliyor.Bence bir yerden başlayın.Arabanız da var.Özel hoca tutun.Bir hafta on günde baya yol kat edersiniz.Yaşlı teyzeler yapıyor siz mi yapamayacaksınız.Biraz cesaret.

Trafiğe kapalı, güvenli yerlerde alışana kadar pratik yapmayı deneyin.
Kendinize bu kadar güvenmiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle tek başınıza trafiğe çıkmayın.
Allah muhafaza hem sizin can sağlığınız hem de binlerce insanın can sağlığı söz konusu.
Kötü bir tecrübe yaşamak isteyeceğinizi hiç sanmıyorum.

Yok yasli degilsin benim cevremde coook var senin gibi. Akrabamin karisi 40'indan sonra ogrendi. Arkadasimin babaannesi sonra ilk once orta okulu bitirdi, sonra liseyi, sonra aciktan universite okudu bir de ustune ehliyet aldi. Komsularimdan biri 2 tane ufak cocugu varken 30'lu yaslarinda ehliyet aldi.:) Yasinda bir sey yok, cok gencsin. :)

Çok genç yaşlardan beri hayalim araç kullanabilmek, kendi aracıma sahip olabilmek.
Bana tutkunu olduğum özgürlük hissini sonuna kadar tattıracağını düşünüyorum ve inşallah en sonunda emelime kavuşacağım.
Beni o kadar rahatlattın ki anlatamam, çok çok teşekkür ediyorum öpüyorum. :KK36:

kelin ilaçı olsa kafasına sürer bende yorumları okuyorum

şehir içinde trafik hız limiti 40 değil mi. neden 50 km hız ki o bile yavaş size... (bu arada araba kullanmıyorum)
Ana arterlerde hız sınırı 70 bazı yerlerde 90. Otobanda ise 50 alt sınırdır. Sol şerit sollama şerididir. Önünüzdeki aracı geçmek için kullanırsınız. Bu esnada hız sınırı 70 olsa dahi öndeki aracı geçene kadar 90'a çıkarsınız. Sol şerit asla ve asla sürekli olarak kullanılmamalıdır. Hem kendi can güvenliğiniz için de önemli bu. Arkadan 140 ile gelen bir araç yavaşlayamayabilir. Sol şeridi de siz tıkıyorsanız o hızla size çarpması olasıdır.

Hız sınırı değil trafiğin hangi hızda aktığı önemlidir. Mesela hız sınırı 70 olan 3 şeritli bir yol düşünelim. Trafik yoğun. Sol şerit 90 ile, orta 70 ile, sağ 50 ile akıyor. Hızınız hangi şeride uygunsa o şeride geçmelisiniz. 50 ile sol şeritte kalırsanız taciz edilmeniz olası.

Mini trafik eğitimi;)

Ana arterlerde hız sınırı 70 bazı yerlerde 90. Otobanda ise 50 alt sınırdır. Sol şerit sollama şerididir. Önünüzdeki aracı geçmek için kullanırsınız. Bu esnada hız sınırı 70 olsa dahi öndeki aracı geçene kadar 90'a çıkarsınız. Sol şerit asla ve asla sürekli olarak kullanılmamalıdır. Hem kendi can güvenliğiniz için de önemli bu. Arkadan 140 ile gelen bir araç yavaşlayamayabilir. Sol şeridi de siz tıkıyorsanız o hızla size çarpması olasıdır.

Hız sınırı değil trafiğin hangi hızda aktığı önemlidir. Mesela hız sınırı 70 olan 3 şeritli bir yol düşünelim. Trafik yoğun. Sol şerit 90 ile, orta 70 ile, sağ 50 ile akıyor. Hızınız hangi şeride uygunsa o şeride geçmelisiniz. 50 ile sol şeritte kalırsanız taciz edilmeniz olası.

Mini trafik eğitimi:KK66:

ben şehir içinden bahsettim. sollama şeridini de biliyorum. otobanda da alt sınırı da biliyorum.

eğer şehir içinde yüksek hızla giderseniz kuzenim (6 yaşındaydı) gibi bir çocuğun ölümüne sebep olursunuz....

ben şehir içinden bahsettim. sollama şeridini de biliyorum. otobanda da alt sınırı da biliyorum.

eğer şehir içinde yüksek hızla giderseniz kuzenim (6 yaşındaydı) gibi bir çocuğun ölümüne sebep olursunuz....
Kurallara uyalım diye belirten bir insana uymayacağını baz alarak mı yorum yapıyorsunuz? Tuhaf değil mi?
Şehir içinden kasıt ne? Mesela ben izmirdeyim. Evden karşıyakaya gidiyorum, geçtiğim hiç bir yolda hız sınırı 50 değil. Ara sokak, yerleşim birimi ya da mahalle içinden bahsediyorsunuz siz ki aklı başında hiç kimse 180le gitmez bu tip yollarda.
Araba kullanmadığınızı ve bilmediğinizi belirttiğiniz için açıklama yaptım. Kuzeninizi ortaya koymanın gerçekten bir anlamı yoktu. Üzüldüm, allah rahmet eylesin. Sizin de başınız sağolsun.

arabamı 7 ay önce aldım, 2 ay eşim bana işe gidiş-gelişler de eşlik etti. 1 hafta da arabada yalnız kaldım o önden gitti ben arkadan takip ettim derken 4 aydır tek başıma kullanıyorum. bende yeniyim daha ama korkularım sıkıntılarım bitti çok şükür. madem ki 2 araç var en büyük tavsiyem eşini takip et yolda..

Kurallara uyalım diye belirten bir insana uymayacağını baz alarak mı yorum yapıyorsunuz? Tuhaf değil mi?
Şehir içinden kasıt ne? Mesela ben izmirdeyim. Evden karşıyakaya gidiyorum, geçtiğim hiç bir yolda hız sınırı 50 değil. Ara sokak, yerleşim birimi ya da mahalle içinden bahsediyorsunuz siz ki aklı başında hiç kimse 180le gitmez bu tip yollarda.
Araba kullanmadığınızı ve bilmediğinizi belirttiğiniz için açıklama yaptım. Kuzeninizi ortaya koymanın gerçekten bir anlamı yoktu. Üzüldüm, allah rahmet eylesin. Sizin de başınız sağolsun.

küçük şehirlerde 40-50... bizim ilimizde de 40-50 azami hız... araba kullanmadığımı belirttim. bilmediğimi değil.. ehliyetim var yani. sadece 1 çevre yolu var o da 70. ikide bir de millete ceza yağıyor

bu ilde saygısız şoförler çok, bu nedenle kullanamıyorum... ama yakında erkek gibi olup, araç kullanmam gerekecek...

Erkek gibi olmadığınız sürece huzur vermiyorlar malesef. Ben de bu nedenle çok agresif araba kullanırım. Ki izmir bu konuda biraz daha iyidir diğer illere göre. Genelde kurallara uyulur. Ama bir hanzo çıkıp da sıkıştırmaya çalışırsa ben daha çok sıkıştırıyorum onu. Ya da hızlanıp uzaklaşıyorum. Yavaşladığınız sürece kurtulamazsınız böylelerinden malesef.

Direksiyona yapışan, sol şeritten 50 km hızla gidip trafiği kilitleyen, ayağının altında fren, elinin altında sinyal olduğunu bilmeyen kadın sürücülerden olacaksanız mümkünse hiç kullanmayın.

Bunların dışında araba kullanmak hem yetenek hem refleks hem pratik işi. Yeteneğiniz varsa, refleksleriniz iyiyse, yaşınız çok geç değilse pratik yaparak kullanabilirsiniz. Biraz cesaret lazım sadece.
Üsluba gel:KK12: Afedersiniz de nerde alışacak bu insanlar pratik yapmadan?
Bu yazdıklarınızla konu sahibine yardımcı olmuyor ayrıca hevesini kırıyosunuz.

Üsluba gel:KK12: Afedersiniz de nerde alışacak bu insanlar pratik yapmadan?
Bu yazdıklarınızla konu sahibine yardımcı olmuyor ayrıca hevesini kırıyosunuz.
Uslubumda problem olduğunu düşünmüyorum. Sizinkinde olabilir ama.
Daha kaç kişiye anlatacağım acaba bu yazdıklarımın acemilikle ilgisi olmadığını. Bunu acemiler değil kadın sürücüler yapıyor. Hem acemi diye kurallara uymayacak mı? Acemilerin muaflığı mı var kurallardan?
Doğru düzgün araba kullanmayacak olanların, kendilerinin ve başkalarının hayatlarını tekhlikeye atacak olanların, kurallara uymayacak olanların mümkünse hevesi kırılsın. Trafikte birilerinin hatalarını düzeltmekten, absorbe etmekten gına geldi artık.

Sevgili K kedibadem bu sözlerim size değil lütfen yanlış anlamayın.

Back
X