Araba kullanmak yada kullanamamak

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
Biliyorum defalarca açıldı bu konu ama kendime sinir oluyorum. 2007 yılında ehliyet aldım.Araç kullanabiliyorum ama çok zorda kalırsam. İki tane aracımız var üstelik.Ders de aldım.Arabanın biri mutlaka kapıda oluyor ama ben yürüyerek yada dolmuşla gitmek zorunda kalıyorum.kendime güvenim sıfır.üstelik ikinci araba sırf ben istedim diye var.ama bir türlü cesaret edemiyorum. Eşim de hergün farklı arabayla gidip fantezi yapıyor böylece.arabaya hakimiyetim yok.yürüyerek gitsem araba kullanmaktan daha az yoruluyorum. Teorik mükemmel. Hatta tek seferde trafik,motor ve İlkyardım sınavlarından 100 aldım.ama kullanmaya gelince fiyasko. Özel ders de aldım.hoca trafiğe çıkabilirsin dedi ama yok bir türlü elim kırılmıyor.seri pratik değilim.diyeceksiniz ki kullanmadan olmaz ama sonuçta can mal güvenliğini var.kendimi bazen sürücülerin yerine koyuyorum hayal ederken bile göğsüm sıkışıyor.ne yapayım da bu psikoloji düzensiz,elim pratikleşsin.

Birazcık cesaret bu sıkışmlar ilk zamanlarda normal. Bende uzun süre ehliyet aldıktan sonra kullanamamıştım. Bir gün tak etti artık ve kullandım arabamı beni götürdü ben mi arabayı bilmiyorum. O kadar yorucu ve stresliydi ki. Ama şimdi çok rahatım. Hiç bir problem yok. Tabi ki trafik her an riskli bir durum. Senin hatalı olmanı de gerektirmiyor canının acıması için. Ama biraz cesaret o kadar.

Direksiyona yapışan, sol şeritten 50 km hızla gidip trafiği kilitleyen, ayağının altında fren, elinin altında sinyal olduğunu bilmeyen kadın sürücülerden olacaksanız mümkünse hiç kullanmayın.

Bunların dışında araba kullanmak hem yetenek hem refleks hem pratik işi. Yeteneğiniz varsa, refleksleriniz iyiyse, yaşınız çok geç değilse pratik yaparak kullanabilirsiniz. Biraz cesaret lazım sadece.

Benim canıma tak edemiyor işte.İki dünya bir araya gelse ben aktif pratik bir sürücü olamam işte.Arabayı kendimi ve çevreyi zarara uğratmadan nasıl olacak bu iş.Yine ders alsam diycem az para da değil.Geçen sefer aldım da ne oldu.

Araba kullanmak maaleaef herkese uugun değil ben bunu çözdüm. Misal benim için hız çok güzel bişey ben kesinlikle araba kullanmamalıyım. Çünkü ben hızlı ve dikkatsiz kullanıorum (ehliyetim yok az çpk kullanmayı bliorum ama asla trafiğe çıkmam hız tutkum buna engel olmam gerektiğini söylüyor ) yani herkes araba kullanabilir die bişey yok. Bencede trafik kesinlikle çok gergin bir durum o yüzden en güzeli yürümek boşverin:-D

İşte sorunda burda.her sürücü yukarıda bahsettiğiniz acemilik sürecinden geçiyor. Bayan erkek herkes acemilik zamanında trafiği felç ediyor.Ama usta sürücüler kendi acemilik zamanlarını unutup basıyorlar kornaya. Zaten panik hali var.iyice soğuyor insan

Kendim olsam yürürür.Ama annem ve babamı bazen bir yerlere araba ile getirip götürmek gerekiyor. Diğer araç kapıda yatarken ben eşimin işten çıkmasını bekliyorum. onun işi bitiyor öyle alıyoruz annemleri.ya da market alışverişi.ya elimde taşıyorum.ya da istediğim herşeyi alamıyorum

Kesinlikle acemilik zamanlarından bahsetmiyorum. Yıllar boyunca bu şekilde kullananlar var. Çok yakinen tanıdığım insanlar var böyle. Acemilikte olur, önemli olan kalıcı olmaması. Acemilik dediğiniz en fazla 2 hafta.

Yapmanız gereken şey anlayışsız sürücülerin bir hayli yoğunlukta olduğunu kabul edip bu kişilere aldırmamak. Allah korusun ölümcül hatalar yapmadıkça hata yapmaktan korkmayın. Bırakın ne derlerse desinler. Mantıklı uyarıları dikkate elbette ki alın ama hata yaptığınız için yerin dibine girmenize gerek yok. Arabayı çok iyi kullanan ama anlayışsız şoförlerden hiç hoşlanmıyorum böylece acemilerin cesareti iyice kırılıyor çünkü. Herkes mükemmel süremeyebilir bunu bir kabul edebilsek biraz daha anlayışlı olsak ve insanları soğutmasak keşke.

Boş alanda pratik yapmak gerçekten yararlı mı yoksa alışkanlıktan mı böyle deniyor. Boş alanda kendimi rally pilotu gibi hissediyorum ama gerçek trafikte.tısssss

Tatlım yapma böyle, o bir araba mekanik bir alet sen frene basınca durur, sen gaza basınca gider. Hakimiyeti sende.
Asla kaza yapmazsın demiyorum, trafikte arabayı kullanmak değil, etrafın farkında olmak elzemdir. Bu da tecrübeyle olur. Önünde yalpalaya yalpalaya şeritten şerite kayan araç gördüğünde ona göre dikkat kesilirsin.
Ara sokakta küt diye dönecek adamın araba kullanışından farkedersin, tetikte olursun mesela.
İlk başta çok yoğun trafiğe değilde, akşam saatleri yoğunluğu azalmış caddelerde gezerek başla. Ara sokaklara dönüşler yap, ışıklarda dur-kalk yap. Kurallara uydugunda zaten bir kaza bile gelse başına en fazla olan arabana olur. Öyle taklalı maklalı hiç kaza yapmadım ama trafikte arkadan önden çok çarpmışlığım var olur yani. Park ederken kaldırıma jant'ları vurduğumda oldu, viteste bırakıp kaldırım taşlarına radyatör parçalattırdığımda oldu. Aniden önüme fırlayan kedi-köpeğe çarpmamak için çöp konteyner'ına daldığımda oldu...
Kırmızı ışıkta kalakalıp arabayı kaldıramadığım zamanlar oldu, birinde arkamda ki tır şoförü inip sağa çekti arabayı
Böyle böyle alışırsın canım, korkmaya gerek yok yani.

Bence cesaretini göster ve trafiğe çık ben ehliyetimi yeni aldım bu deli cesaretim nerden geliyosa acemi halimle tutmasalar hemen bi araba bulup trafiğe dalıcam

Once yakin mesafelere gitmek icin kullan arabayi. Yavash yavash mesafeleri cogalt.

Ben de boyle alistim araba kullanmaya

Benimde hafta sonu sınavm var direksyondan napıcağm bilmiyorum park etme sıfır düz yolda çok iyiyim ama park berbat

Bence cesaretini göster ve trafiğe çık ben ehliyetimi yeni aldım bu deli cesaretim nerden geliyosa acemi halimle tutmasalar hemen bi araba bulup trafiğe dalıcam
Kesinlikle ehliyetimi aldığım yıl çıkmış olsaydım çok iyiydi.hatta o yıl eşimle kavga ettim.ilk arabamızdı.Eşimin memleketine gidecektik ben götürcem arabayı diye günlerce tartıştım.cesaretliymişim diye şimdi yok.

ben 18imi doldurduğum ay ehliyetimi aldım ama ailemle çok büyük iki kaza geçirdim sonrasında içimde korku oluştu evlendim falan filan derken 13 sene geçti eşim pimpirikli bir gece eşim yoktu hamileydim ve tansiyonum fırladı arabayı nasıl kapıp hastaneye gittiğimi bilmiyorum işin kerameti yalnız gitmek bence eşim elimi ayağımı şaşırtır çünkü

Mesela ben ne yapayım önce.Boş bir yere eşimle gideyim dolap beygiri gibi döneyim mi orda.yoksa az trafiğe olan yerde eşimle mi gezeyim yalnız mı gezeyim. Ders mi alayım bir daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…