Yalnız da çıktım 3-4 defa ama arkası gelmiyor. Araba kullanırken o kadar yoruluyorum ki anlatamam.kaslarım ağrıyor resmen.ben 18imi doldurduğum ay ehliyetimi aldım ama ailemle çok büyük iki kaza geçirdim sonrasında içimde korku oluştu evlendim falan filan derken 13 sene geçti eşim pimpirikli bir gece eşim yoktu hamileydim ve tansiyonum fırladı arabayı nasıl kapıp hastaneye gittiğimi bilmiyorum işin kerameti yalnız gitmek bence eşim elimi ayağımı şaşırtır çünkü
Bence ufak tefek pratikler yapın hemen trafiğe çıkmasanızda o özgüveni hissedin sonra trafiğe de çıkarsınız herşey zamanla olur :)Kesinlikle ehliyetimi aldığım yıl çıkmış olsaydım çok iyiydi.hatta o yıl eşimle kavga ettim.ilk arabamızdı.Eşimin memleketine gidecektik ben götürcem arabayı diye günlerce tartıştım.cesaretliymişim diye şimdi yok.
Cesaret kırmak değil amacımız. Kurallar ustalar için olduğu kadar acemi sürücüler için de geçerli değil mi? Kurallara uyan acemi bir sürücüye kimsenin anlayış göstermeyeceğini sanmıyorum. Acemiliğimde en fazla kırmızı ışıkta kalkamadığımda arkamdan korna çalınmıştır. Ama sol şeritten yavaş gideni taciz ederler. Sol şerit sollama şerididir çünkü. Orayı kullanmak kurallara aykırı. Bu sadece örnek. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım :)Yapmanız gereken şey anlayışsız sürücülerin bir hayli yoğunlukta olduğunu kabul edip bu kişilere aldırmamak. Allah korusun ölümcül hatalar yapmadıkça hata yapmaktan korkmayın. Bırakın ne derlerse desinler. Mantıklı uyarıları dikkate elbette ki alın ama hata yaptığınız için yerin dibine girmenize gerek yok. Arabayı çok iyi kullanan ama anlayışsız şoförlerden hiç hoşlanmıyorum böylece acemilerin cesareti iyice kırılıyor çünkü. Herkes mükemmel süremeyebilir bunu bir kabul edebilsek biraz daha anlayışlı olsak ve insanları soğutmasak keşke.
Biliyorum defalarca açıldı bu konu ama kendime sinir oluyorum. 2007 yılında ehliyet aldım.Araç kullanabiliyorum ama çok zorda kalırsam. İki tane aracımız var üstelik.Ders de aldım.Arabanın biri mutlaka kapıda oluyor ama ben yürüyerek yada dolmuşla gitmek zorunda kalıyorum.kendime güvenim sıfır.üstelik ikinci araba sırf ben istedim diye var.ama bir türlü cesaret edemiyorum. Eşim de hergün farklı arabayla gidip fantezi yapıyor böylece.arabaya hakimiyetim yok.yürüyerek gitsem araba kullanmaktan daha az yoruluyorum. Teorik mükemmel. Hatta tek seferde trafik,motor ve İlkyardım sınavlarından 100 aldım.ama kullanmaya gelince fiyasko. Özel ders de aldım.hoca trafiğe çıkabilirsin dedi ama yok bir türlü elim kırılmıyor.seri pratik değilim.diyeceksiniz ki kullanmadan olmaz ama sonuçta can mal güvenliğini var.kendimi bazen sürücülerin yerine koyuyorum hayal ederken bile göğsüm sıkışıyor.ne yapayım da bu psikoloji düzensiz,elim pratikleşsin.
Cesaret kırmak değil amacımız. Kurallar ustalar için olduğu kadar acemi sürücüler için de geçerli değil mi? Kurallara uyan acemi bir sürücüye kimsenin anlayış göstermeyeceğini sanmıyorum. Acemiliğimde en fazla kırmızı ışıkta kalkamadığımda arkamdan korna çalınmıştır. Ama sol şeritten yavaş gideni taciz ederler. Sol şerit sollama şerididir çünkü. Orayı kullanmak kurallara aykırı. Bu sadece örnek. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım :)
Sakin ol yavaş kullan korna çalan olursa takma gül geç hatta ,acemiyim beeeaa diye bağırabilirsin.Herfırsatta kullan ben olsam şeye bile arabayla giderim.İlk hafta gerginlikten bacaklarım ağrıyodu.Bu tecrübeyle olucak bişi .Hatta ilk zamanlar eşimle birlikte kullanırken bu ne rahatlık diye bana kızıyodu .Ama ben araba kullanmayı çok seviyorum .hız bile yapıyorum artık .Tabi altındaki arabaya bağlı . SEVİYORUM ARABAMI OLLLEYYY .... siz boşverin bayan sürücü vs vs vs diyenleri ...he he he diyin geçin sizin çok iyi yaptığınız bişeyi acemice yapanlar yokmu.sabah 8e kadar ve akşam 5 ten sonrasına biraz dikkat edin alışınca her vakit çıkın.Biliyorum defalarca açıldı bu konu ama kendime sinir oluyorum. 2007 yılında ehliyet aldım.Araç kullanabiliyorum ama çok zorda kalırsam. İki tane aracımız var üstelik.Ders de aldım.Arabanın biri mutlaka kapıda oluyor ama ben yürüyerek yada dolmuşla gitmek zorunda kalıyorum.kendime güvenim sıfır.üstelik ikinci araba sırf ben istedim diye var.ama bir türlü cesaret edemiyorum. Eşim de hergün farklı arabayla gidip fantezi yapıyor böylece.arabaya hakimiyetim yok.yürüyerek gitsem araba kullanmaktan daha az yoruluyorum. Teorik mükemmel. Hatta tek seferde trafik,motor ve İlkyardım sınavlarından 100 aldım.ama kullanmaya gelince fiyasko. Özel ders de aldım.hoca trafiğe çıkabilirsin dedi ama yok bir türlü elim kırılmıyor.seri pratik değilim.diyeceksiniz ki kullanmadan olmaz ama sonuçta can mal güvenliğini var.kendimi bazen sürücülerin yerine koyuyorum hayal ederken bile göğsüm sıkışıyor.ne yapayım da bu psikoloji düzensiz,elim pratikleşsin.
Yalnız da çıktım 3-4 defa ama arkası gelmiyor. Araba kullanırken o kadar yoruluyorum ki anlatamam.kaslarım ağrıyor resmen.
Direksiyona yapışan, sol şeritten 50 km hızla gidip trafiği kilitleyen, ayağının altında fren, elinin altında sinyal olduğunu bilmeyen kadın sürücülerden olacaksanız mümkünse hiç kullanmayın.
Bunların dışında araba kullanmak hem yetenek hem refleks hem pratik işi. Yeteneğiniz varsa, refleksleriniz iyiyse, yaşınız çok geç değilse pratik yaparak kullanabilirsiniz. Biraz cesaret lazım sadece.
Benim panik atak hastasi bi arkadasim var ben araba kullanirken korkudan surekli kendince frene basardiBazen annemleri ben alayım diyorum kendimi 10 defa zihinden o yolu gidip gelirken buluyorum.En sonunda bela arama arkadaşım diyereki hayalimi rafa kaldırıyorum.bir de bir arkadaş yazmış burda yüzme öğrenmek gibi diye ben yüzme de öğrenemedim.acaba bu tarz öğrenmelerle ilgili bir sorun mu var bende.olabilir mi böyle bişey.Eşim diyor ki cesaretsizlik seninki.müzik aleti çalmayı da öğrenemedim.acaba beynimde bu tarz öğrenmelerle ilgili bölüm sorunlu mu.varmıdır böyle bişey
İstanbul trafiğinde araba kullanmak bir eziyet ve pratik yapmadan serileşemezsiniz.
katılan ya da katılmayan olur ama ben araba kullanmayı da aynı bisiklete binmek, yüzme öğrenmek gibi; ne kadar erken yaşta olursa o kadar pratik kullanılır diye düşünüyorum. yaş ilerledikçe zorlaşıyor.
dün anadolu yakasında çok işlek bir caddede, hatunun biri lüks arabasını yolun kenarına dörtlüleri yakarak bırakmış. el frenini çekmeden. araba bir anda hareketlendi ve caddenin ortasına kavis çizerek yürüdü. trafik yavaş akıyordu ve kırmızı ışığa yakın caddede araba azdı. arka araçtaki şoförler inerek arabayı durdurdu, iterek kenara aldılar, tekerleklerine de taş koydular. cama taşları ezmeyin diye de not yazdılar.
ayy çok fenaymış :)) ama başlarda bu hatalar çok yapılıyor. herşeyi aynı anda düşüneyim derken..mesela el freni inmiş vaziyette gtmek gibi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?