Araba kullanmak yada kullanamamak

Yalnı
Yalnız da çıktım 3-4 defa ama arkası gelmiyor. Araba kullanırken o kadar yoruluyorum ki anlatamam.kaslarım ağrıyor resmen.
 
İstanbul trafiğinde araba kullanmak bir eziyet ve pratik yapmadan serileşemezsiniz.
katılan ya da katılmayan olur ama ben araba kullanmayı da aynı bisiklete binmek, yüzme öğrenmek gibi; ne kadar erken yaşta olursa o kadar pratik kullanılır diye düşünüyorum. yaş ilerledikçe zorlaşıyor.
dün anadolu yakasında çok işlek bir caddede, hatunun biri lüks arabasını yolun kenarına dörtlüleri yakarak bırakmış. el frenini çekmeden. araba bir anda hareketlendi ve caddenin ortasına kavis çizerek yürüdü. trafik yavaş akıyordu ve kırmızı ışığa yakın caddede araba azdı. arka araçtaki şoförler inerek arabayı durdurdu, iterek kenara aldılar, tekerleklerine de taş koydular. cama taşları ezmeyin diye de not yazdılar.
 
Bence ufak tefek pratikler yapın hemen trafiğe çıkmasanızda o özgüveni hissedin sonra trafiğe de çıkarsınız herşey zamanla olur :)
 
Cesaret kırmak değil amacımız. Kurallar ustalar için olduğu kadar acemi sürücüler için de geçerli değil mi? Kurallara uyan acemi bir sürücüye kimsenin anlayış göstermeyeceğini sanmıyorum. Acemiliğimde en fazla kırmızı ışıkta kalkamadığımda arkamdan korna çalınmıştır. Ama sol şeritten yavaş gideni taciz ederler. Sol şerit sollama şerididir çünkü. Orayı kullanmak kurallara aykırı. Bu sadece örnek. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım :)
 
Cogu Kimse hemen aktif ve pratik olamaz.pratiklikte yapildikca tekrarlandikca kazanilan birsey.on yargi yapmayin.mesela 1 ay devamli kullanmak inanilmaz pratik olacaktir.

gelen araclar size ne kadar tepki veriyorsa inanin alisinca sizde tepki verirsiniz.
kurallara ve akisa uyun alistirin kendinizi o zaman sorun buyuk olcude yasamazsiniz.
gercekten bezdirmeye calisan soforler ve yayalar cikiyor uymamanizi tavsiye ederim.
yavassaniz seridinize girip yol verin gecsin,aynalarla da dost olun.

tadinca cok pisman olursunuz bosa gecen zamana.
 

otomatik vites alın
 
Bir de ben başladığım da 18 yasimdaydim cidden daha cesaretlendiriyor o yaslar ve devamli park et cik yaptim.o bana cok yardimci oldu.bayanlarin en cok korkusu park olayi.araclarin mesafesini kestirebilince trafikte de tedirgin olmazsiniz.

esinizin olaya bakisi nasil bilmiyorum ama essiz cikmak daha buyuk avantaj gibi.
 
Canım ben ehliyetimi aldım daha sonra arabamı aldım babamla benim kaldığım şehirde getirdik 4-5saatlik yol orada yarı yarıya ben kullandım. Sana kalktığımda kollarım aprıyordu kasmaktan. Sonra araba babamın park ettiği yerde tam hatırlamıyorum ama 1 ayı geçmiştir durdu durdu ve sadece durdu. Bu böyle olmaz dedim işlerinden çok iyi araç kullanan bir KADIN arkadaşımla akşamları pratik yapmaya başladık. 2-3 hafta sonra hastaneye gitmem gerekti acil bir durumda ve ilk kez kendim kullandım yalnız. En son olarakta işe götürdüm her gün işyerine yakındım ama pratik olsun diye düşün yürüyerekte 15dk arabayı parkettiğim yer eve uzak işe uzak vs arabalarda 15 dk idi ama ben inatla hergün çıkardım ve asıl araba sürmeyi öğrendiğim kısım kısa kısa da olsa düzenli hergün kullandığım bu kısımdı. Eğer sen evdeysen sabah yoğunluğu geçince sür arabayı 15 dk yarım saat ve 1-2 hafta devam et göreceksin o kasılmalar fln geçecek bana tşk edersin uygula kesin
 
pratik yapmadan asla ogrenemezsiniz teorik bilgilerinizin iyi olmasinin da bir hukmu yok kaldi ki o sinavdan dusuk almak imkansiz zaten.size onerim herkes yapiyor ben mi yapamayacagim dusuncesini yerlestirin kafaniza,trafigin az oldugu(kaldi mi oyle bir yer pek sanmiyorum ama)bir bolgede pratik yapin yaninizda herseye karismayan guven asilayan biri olsun yoksa herseye atlayip moralinizi bozup ozguveni iyice yerle bir edebilir.bu arada ehliyet kurslarinda iyi bir egitim verilmiyor kesinlikle en azindan benimkinde adam karisini gun gun gezdirmek icin gaspediyordu bizim dersleri:)kolay gelsin azimle yaparsiniz zor degil
 
Yüzme öğrenmek gibi :) suya atılınca bir şekilde yüzüyorsun. Arabada da o şekilde. Trafiğe çıktıkça çıktıkça mecburen alışıyorsun veya diğer şoförler sağolsun alıştırıyorlar. Ben de ilk başlarda şerit değiştiremezdim. E5 gibi otobanlara çıkmak büyük kabustu. Kısa süre sonra hepsi geçiyor zaten. Kullana kullana güveninde geliyor. Sonra arabanın ölçülerini hissedip, arabanın tepkilerini kavrayınca, kendine güveninde oturunca zaten otomatik olarak beynin o arabayı kullanıyor :)
Soğuk kanlı olucan. Kornaya da bassalar, paniklemiycen. Devam edeceksin kendi bildiğin hızda. Onlar direksiyonla doğmadı ya
 

Kurallara kesinlikle her sürücünün uyması şart ama benim bahsettiğim daha farklı bir şey. Kırmızı ışıkta kalkamayınca doğal olarak kurallara uymamış oluyorsunuz ama bu acemiliğinizden ya da o an için dalgınlığınızdan kaynaklanıyordur. Arkadan gelen bazen küfür niteliğindeki korna sizi rahatsız etmiyor olabilir ama zaten cesareti bir nedenden kırılmış cesur olamayan başka bir sürücü için yeni bir darbe olabilir. Ben bu anlayışsızlıktan bahsediyorum. Farklı bir örnek de park etme esnasında yaşanan sıkıntılardan verilebilir. Acemi bir sürücü park etmeye çalışırken genelde gerektiğinden fazla manevra yapmak zorunda kalır ve bu durum bazı zamanlarda trafiğin aksamasına sebep olabilir, bu durumlarda da anlayışsız davranan bir sürü sürücü gördüm. Zaten tedirgin bir şekilde yapılmaya çalışılan bir eylem var ortada ama arkada kuyruk oluşmuş insanlar sizin park etmenizi bekliyor, bu durumda bekleyen kişilerin gerilmesi normal de olabilir ama biraz anlayışlı bir bakışla park etmeye çalışan sürücüye cesaret de verilebilir, kornaya hunharca basmak ya da el kol hareketleriyle sürücüyü daha da germek yerine. Bunu yapabilen kaç kişi var? Bir örnek de şerit değiştirme konusunda vereyim. Acemi bir sürücü şerit değiştirmekte zorlanır ve tereddüt yaşar, trafik biraz karışabilir ve bu bahsettiğim anlayışsız sürücüler yine devreye girip hemen acemi sürücüyü küçümser tavırlara girerler ve zaten gergin olan acemi sürücüyü iyice gererler, trafikten soğuturlar da soğuturlar. Benim demek istediğim daha çok böyle örneklerdi. Yoksa tabii ki de her sürücü kurallara uymak zorunda.

Şöyle de bir durum var bazen de çok çok iyi araba kullanan insanların kurallara uymadığını görüyorum bu kişilerden bazıları kendisi gibi seri kullanamayan şoförlere verip veriştiriyor. Çok iyi araba kullandığına inanan kişiler için de geçerli trafik kuralları ama bazıları genelde kendi kurallarını genel kurallarmış gibi benimseyebiliyorlar, böyle örnekler de mevcut.
 
Sakin ol yavaş kullan korna çalan olursa takma gül geç hatta ,acemiyim beeeaa diye bağırabilirsin.Herfırsatta kullan ben olsam şeye bile arabayla giderim.İlk hafta gerginlikten bacaklarım ağrıyodu.Bu tecrübeyle olucak bişi .Hatta ilk zamanlar eşimle birlikte kullanırken bu ne rahatlık diye bana kızıyodu .Ama ben araba kullanmayı çok seviyorum .hız bile yapıyorum artık .Tabi altındaki arabaya bağlı . SEVİYORUM ARABAMI OLLLEYYY .... siz boşverin bayan sürücü vs vs vs diyenleri ...he he he diyin geçin sizin çok iyi yaptığınız bişeyi acemice yapanlar yokmu.sabah 8e kadar ve akşam 5 ten sonrasına biraz dikkat edin alışınca her vakit çıkın.
 
Yalnız da çıktım 3-4 defa ama arkası gelmiyor. Araba kullanırken o kadar yoruluyorum ki anlatamam.kaslarım ağrıyor resmen.

yorulmanız cok normal
10 yılı aşkın süredir aktif araba kullanıyorum. ilk zamanlar gideceğim yolları hesaplardım şurası yoğun ordan gitmeyeyim, trafiğin yoğun olduğu saatlerde çıkmamaya çalışırdım ancak eve gelince bacak ve kol kaslarım feci ağrırdı kendimi kasmaktan. özel şoförüm olsa diye dert yanardım
hergün işe gitmek zorundaydım ve dolmuşla gitmek istemiyordum yetişmek,süre vs sıkıntıları olduğu için.

ama bu olay maksimum 1 ay falan sürer gayretinize bağlı olarak bence. sonra kendiliğinden geçiyor farketmiyorsun bile.

önce kendini mecbur hissetmelisin,
ve trafikteki kullananların senden fazlası yok o şekilde düşün onlar da zamanında yeni öğreniyorlardı...
kolaylıklar
 
kelin ilaçı olsa kafasına sürer bende yorumları okuyorum


şehir içinde trafik hız limiti 40 değil mi. neden 50 km hız ki o bile yavaş size... (bu arada araba kullanmıyorum)
 
Bazen annemleri ben alayım diyorum kendimi 10 defa zihinden o yolu gidip gelirken buluyorum.En sonunda bela arama arkadaşım diyereki hayalimi rafa kaldırıyorum.bir de bir arkadaş yazmış burda yüzme öğrenmek gibi diye ben yüzme de öğrenemedim.acaba bu tarz öğrenmelerle ilgili bir sorun mu var bende.olabilir mi böyle bişey.Eşim diyor ki cesaretsizlik seninki.müzik aleti çalmayı da öğrenemedim.acaba beynimde bu tarz öğrenmelerle ilgili bölüm sorunlu mu.varmıdır böyle bişey
 
Benim panik atak hastasi bi arkadasim var ben araba kullanirken korkudan surekli kendince frene basardi ama simdi yavas yavas ama hergun kullana kullana basardi. Korkma derim ben en fazla dizlerin 3 hafta titrer sonrasi corap sokugu gibi gelir. Ama hergun sur arabani benden tavsiye
 
Bana gore herkes araba kullanirdi ben asla kullanamam derdim....degil tek basima kullanmak ozel derslere gitmeye bile korktum direksiyona elim degmesin diye...esimle bir aksam atisiyorduk ben senin soforunmuyum gideceksen dolmusla gt gidemiyorsan evde otur dedi....cok agrima gitti...o sirada hamile oldugumu ogrendim ve dedimki bu halimle otobus,dolmus zor binicem,bebegimle arabasiyla bir yere gitmek eziyet olacak....kendimi en strese sokmamam gereken zamanda ben ders aldim esimle aksamlari ciktim ve ben o 9 ay icinde isten aksam karanlik trafikte tek basima gidip geldim....bana tek iyi gelen sevdigim sarkilarin oldugu cd hazirlayip o sarkilari son ses dinlemekti..kizi 4 aylik bebekken ilk kez tek basimiza gezmeye gittik....simdi esim arabami degistirdi allaha sukur kizimin bak bak baaaaak demelerine huysuzluguna ragmen araba kullanabiliyorum...biraz cesaret beni sikistirani bende sikistiriyorum bu acemi halimle,bana yol vermelerini beklemiyorum burnumu sokuyorum cunku direksiyon basinda artist cok....
 
araba kullanmak söz konusu olunca, öncelikle iyi bir hocadan ders almalısınız. ve iyi bir gözlemci olmalısınız. ben kendi adıma eşim çok iyi araba kullandığından onu hep gözlemledim uzun süre. ne zaman duruyor ne zaman şerit değiştiriyor diye. ehliyetimi alalı 10 yıl oldu ama ben daha 8 aydır trafiğe çıkıyorum. önce profesyonel bir hocadan ders alın. eğer eşinizin yapısı öğretmeye müsaitse de onla da çalışın. sonra tek başınıza yakın mesafeye gidin. sonra o gittiğiniz yere her gün aynı yoldan aynı şekilde gidin. bu şekilde kendinize güveniniz gelir. yol bilmek çok önemli. ben hala bilmediğim yollara girerken çekiniyorum. bildiğim yerlere ise gözüm kapalı giderim. bu arada belki bikaç tane kaza da atlatabilirsiniz normaldir. tecrübe çok çok önemli.
 


ayy çok fenaymış :)) ama başlarda bu hatalar çok yapılıyor. herşeyi aynı anda düşüneyim derken..mesela el freni inmiş vaziyette gtmek gibi:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…