• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullananlar ve ehliyet

UMUDUM_34

Bekle..Bekle...Hiç Pes Edermiyiz?
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
1.783
1.792
133
Merhaba bayanlar
Sonunda bi arabamiz oldu cok sukur.Rabbim kazasiz belasiz binmek nasip olsun.
Ama şoyleki esim fazla bilmiyo, ogrenecek arkadasi yardimiyla.
Zaten otomatik vites.
Ben hiic bilmiyorum ama ben esimden daha istekliyim ama benim ehliyetimde yok.
2 yasinda oglum var.ehliyet almak istiyorum ama kurslar haftada kac gun oluyo yada derslere katilmadan sadece sinavlara girebiliyomuyuz.diyelimki oyle bi sistem var peki derse girmeden zor olurmu sinavdan gecebilirmiyim.
Zormu yani.
Bide araba surmeyi bilen arkadaslar nasil ogrendiniz.zorlandinizmi.
Nekadar surede ogrenilir.cesaret gerektirirmi.cunku korkuyorum biraz

Yeni sınav sistemine göre bir hafta boyunca süren teorik eğitime katılman gerekiyor. Zaten bir hafta sonunda dersler bitiyor. Sonrasında sınavlarda başarılı olursan direksiyon dersi almaya başlıyorsun. Toplam da 16 saat. Otomatik almak kolay, manuel zor. Bu şekilde..

Bende yeni ehliyet aldim. 8 gun teorik ders gordum aksam 6dan 8e kadar. Sonra 1 ay sonra sinava girdim sinavi gectim evdede ders calistim ztn sana kitap veriyolar birde devamsizlik oluyor derslerde. Belli bi gun gitmezsen kaliyosun devamsizliktan. Sonra direksiyon dersi aliyosun oda 1 hafta suruyo gunde 2 saat ondan sonrada 15 20 gun sonra sinavin oluyo gecersen aliyosun gecemezsen 3 hakkin kalmis oluyo

Bende yeni ehliyet aldim. 8 gun teorik ders gordum aksam 6dan 8e kadar. Sonra 1 ay sonra sinava girdim sinavi gectim evdede ders calistim ztn sana kitap veriyolar birde devamsizlik oluyor derslerde. Belli bi gun gitmezsen kaliyosun devamsizliktan. Sonra direksiyon dersi aliyosun oda 1 hafta suruyo gunde 2 saat ondan sonrada 15 20 gun sonra sinavin oluyo gecersen aliyosun gecemezsen 3 hakkin kalmis oluyo
Aksam 6 dan sonraysa uyar bana.yazı beklemem gerekir ki esim oglumu 2 saat oyalar bende derse girebilirim.bu iyiymis.
Peki 8 gun ders pes pese mi oluyo.yani hergunmu gittiniz siz.
Bide neden sinavlar 1 ay sonra oldu.sistem bu sekildemi

Kursa gitmeden nasıl öğreneceksiniz?
Yanlış anlamayın ,otomatik vites deyip hafife alıyorsunuz ama öğrenmeniz gereken çok şey var,kursa gitmeniz şart.
Kendinizi ona göre ayarlayın.
Evden calisirim diye dusunmustum.olmazmi
Direksiyonuda tam ogrenirim zaten oyle yazilirim kursa diye dusundum

Yeni sınav sistemine göre bir hafta boyunca süren teorik eğitime katılman gerekiyor. Zaten bir hafta sonunda dersler bitiyor. Sonrasında sınavlarda başarılı olursan direksiyon dersi almaya başlıyorsun. Toplam da 16 saat. Otomatik almak kolay, manuel zor. Bu şekilde..
1 haftami suruyo dersler

Aksam 6 dan sonraysa uyar bana.yazı beklemem gerekir ki esim oglumu 2 saat oyalar bende derse girebilirim.bu iyiymis.
Peki 8 gun ders pes pese mi oluyo.yani hergunmu gittiniz siz.
Bide neden sinavlar 1 ay sonra oldu.sistem bu sekildemi
Sınav tarihleri önceden belirli oluyor MEB’in yıllık sınav takviminde. Ona göre dersler ve sınavlar oluyor yani.

Bizim zamanımızda derse katılma zorunluluğumuz yoktu ama şu an Ablam alıyor ders sayısını tamamlayamadığı için sınava girme hakkını kazanamadı tekrar derslere girdi ikinci kez.
İlk sınava giriş hakkını alamazsanız yada kazanamazsanız direksiyon ders ve sınavı direk iptal ediliyor zaten yanlış bilmiyorsam.

Evet cesaret gerekiyor . Cesur ve soğukkanlı olmak şart.

Derslere katılım önemli. Öğrenilmesi gereken küçük ayrıntılar var.

Direksiyon ve trafiğe çıkmak zamam alıcı bir durum. Benim için tek başıma trafiğe çıkmam ehliyetimi aldıktan sonra 6 ay kadar zaman aldı. Bu 6 ayda sürekli pratik yaptım.

Eşim 2 saat idare eder ..3 saat idare eder gibi kısıtlı zaman ile olacağını pek sanmıyorum .

Sürücü kursunda araba kullanmayı ögrenirsiniz ama kullanamazsınız..
Sık pratik yapmak gerekiyor. Zor yerlere girip çıkmak gerekiyor. Ancak bi şeylerle baş ederseniz öğrenmiş olursunuz.

Eşiniz de bilmiyormuş. Isiniz biraz zor. Insallah başarırsınız.

Merhaba arabaniz hayırlı ugurlu olsun. Haftada hergündü sanırım 1 saat sürmüştüm ben sinava girmeden önce ,hoca gelip sizi alir evden
Yazılı olan sinava kendiniz evde hazırlanabilirsiniz kitapçık veriyorlar zaten
Bir de tavsiyem madem arabaniz otomatik vites,otomatik vites ehliyeti alın sinavda rahatlık olur ama 2 hamlede park etmeniz gerekecek merak etmeyin kurs hocanizda arabaya binecek ve heyetten bir öğretmen. Ben 18 yaşından beri araba sürüyordum 24 yasinda ehliyet aldım. Babamin arabasi otomatik vitesti onu sürüyordum tabiki ehliyetsiz araba sürmek bir hata ama genclik iste :P

1 haftada zaten hocanla çalışacaksın. Stres yapma alırsın ehliyetini insallah hayırlısıyla

Benim esimin arabasi manuel vites haliyle süremiyorum bana otomatik araba alacaktı gecen gun dedimki ben sana araba diyordum da suremem ki boynumdan dolayi boynumda fıtık çıktı 1 sene önce. Senin yaninda otururken bile agriyor nasi araba sürcem dedim üzüldü dudağını büzdü :( hatta suan bunu yazarken bende üzüldüm Allah at veriyor meydan vermiyor meydan veriyor at vermiyor Rabbim büyüksün.

Kendine guven sogukkanli ol araba surmeyi bilen birisiyle de calisabilirsin hoca haricinde yani 7 gunden sonra sinava girene kadar kendi arabanizi da birileri sürdürsün bence sana pratik yaparsin direksiyon hakimiyeti de önemli tabiki bu arada yanlis yazmisim hoca seni birakir dicektim ben gidiyordum kurs yerine sürüyorduk ders yani ,dönüşte kendisi bırakıyordu beni rahat etmiştim o zamanlar bide sinavda arkada oturdu hoca ben zaten biliyordum araba sürmeyi ama kendisi yine bana soyle yap boyle yap demisti o sinav hocalarinin yaninda bide otobana çıktık otobanda 100e basmam gerektigini söylemişti sınavda yanimda oturan dangaloz hemen yavaaaass :@ dedi bana ama sinavi geçtim ilk giriste

Artık ehliyet almanın daha sıkı kurallara bağlandığına çok sevindim.
Araba sürmek çok ciddi iştir. Arkadaşla, kocayla, babayla öğrenme devri kapansın. Uygun kurslara gitmeli herkes. Birkaç kademe testlerden geçmeli. Olması gerektiği gibi. Kolay gelsin.

Yasadıgınız sehıre gore yazıldıgınız kursa gore degısır yazılı sınav ıcın bır hafta aksamları ders oluyor hergun bır ay sonrada sınav eger gecersen direksiyon dersleri alıyorsun ben 10 gun gittim gunde bir saat sınav dan oncede iki gun hatırlatma oluyor bizim burda boyle ama kursa gitmeden alman cok zor sadece duz yolda surmesı yok kı bunun parkı var tek hamlede park edecek sın rampa da durus sonra kalkıs geri gerı gitme 25 metre sonra L donus var baya zorlastırdı lar evde öğrenmekle yapılacak bırsey degıl hem ılk hocadan ogrenmenız daha ıyı olur sizin ıcın

Özel ders almıştım , bırde kursun ıkı kere surus dersıne katıldım.
Ama yazılı sınava ben kendım hazırlandım, sıstem degıstıkten sonra aldım ehlıyetımı. Ilk sınavda gectım olabılır yanı

Evden calisirim diye dusunmustum.olmazmi
Direksiyonuda tam ogrenirim zaten oyle yazilirim kursa diye dusundum
Teste kitaptan calışabilirsiniz,hatta ben eski test sorularını internetten çözüp(öyle çalışmıştım)tümünden 98 aldım ama direksiyon konusunda muhakkak gitmelisiniz,sınava gireceğiniz aracı tanımanız gerek,kendi arabanızda öğrenmeniz sizi sınavda zorlar. Aracın motor gücü,hızlanması bile farklı olacak,iç dizaynı farklı olacak,onda gerekli dersleri alın,kendi aracınızla da çalışırsınız ayrıca. Otomatik deyip geçmeyin,kızımın okul yolunda kurs araçlarını görüyorum,park çalışıyorlar mesela en basitinden iki duba arasına,ki uzun süre yapiyorlar bunu,benim ehliyet aldığım dönemde yoktu park,ben park etmeyi kendi aracımda öğrendim kullana kullana,şimdi kursta öğretiyorlar iyi ki de öyle yapiyorlar,siz kendi kendinize öğrenemezsiniz hemen. Park etmek kolay değil öyle sandığınız gibi.
Ayrıca güzergahı da görmeniz sınav günü sizin açınızdan iyi olur. Kendinizi gidecek şekilde ayarlayın,bir dersi bile kaçırmayın derim. Ayrıca size eşiniz öğretecek anladığım kadariyla ama oda acemiymiş,riske atmayın derim.

Son düzenleme:
Son donemde cok sey degisti bu konuda,ben ehliyet aldigimda 20 yasindaydim ve 12 yasindan beridir trafige kapali alanda calisirdim babamla.

Esinizin bilmemesi sizin icin bir avantaj. Bilenler havalara girip kavga cikariyor genelde ;) hayirlisi olsun

asla ve asla otomatik vites diye küçümsemeyin.araba bu şakaya gelmez.arabayı kaldırıp hareket ettirmekte değil olay.aktif bir kullanıcı olarak söyleyebilirim ki gerçek trafik o kursa benzemiyor.insanlar trafikte sabırsız ve çılgınlar gibiler.kurallara uyan insan sayısı elin parmaklarını geçmeyecek kadar.yanınızda iyi direksiyon sahibi biri olmadan oturtana kadar bir müddet trafiğe tek çıkmayın nolur nolmaz çocuğunuzu da almayın arabaya.bu iş cesaret işi evet ama aynı zamanda tecrübe işi.

Araba kullanırken tek olay vites değiştirmek mi size göre? Bu bakış açısıyla trafikte ciddi tehdit sayılırsınız.
çok haklısınız.bu devirde yaya olarak hareket etmek bile tehlikeliyken bir de o trafikte kural tanımayan insanlar arasında kullanmak hiç kolay değil.kaldı ki gerçek hayatta araba kullandığımız yollarla sınav parkuru aynı değil.

Back