• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba ile ilgili yardım

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.089
158
Slm kızlar.. Aracımıza 1 yıl önce park halindeyken bi araç çarptı.. Araçtakiler yalan yanlış beyanda bulununca sigorta şirketi masrafı üstlenmedi ya aranızda anlaşın ya da mahkemeye gidin biz aradan çıkıyoruz dendi.. Biz de aramızda anlaştık, kişi kendi cebinden aracımızı yaptı.. Arabayı satmaya niyetlendik ve sigorta şirketinin üstlenmediği bu durumun hasar kaydı olarak işlendiğini gördük... Bu nasıl olur bilgi sahibi olan var mı..

Aracı nerede tamir ettirdiniz? Kendi özel servisinde mi sanayide mi? Değer kaybı davası açtınız mı? Tamir olma sürecine bağlı. İşi resmiyete dökebilecek şekilde tamir edilmiş ve hasar kaydı görünmüş.

Slm kızlar.. Aracımıza 1 yıl önce park halindeyken bi araç çarptı.. Araçtakiler yalan yanlış beyanda bulununca sigorta şirketi masrafı üstlenmedi ya aranızda anlaşın ya da mahkemeye gidin biz aradan çıkıyoruz dendi.. Biz de aramızda anlaştık, kişi kendi cebinden aracımızı yaptı.. Arabayı satmaya niyetlendik ve sigorta şirketinin üstlenmediği bu durumun hasar kaydı olarak işlendiğini gördük... Bu nasıl olur bilgi sahibi olan var mı..
Karşı taraf kendi trafik sigortasından sizin aracı tamir ettirmiştir. Dolayısıyla da kaza bildirimi yapılmıştır.

Aracı nerede tamir ettirdiniz? Kendi özel servisinde mi sanayide mi? Değer kaybı davası açtınız mı?
Yeni haberimiz oldu.. Bilir kişi aradan çekildi sigorta üstlenmedi çarpan kişi kendi imkanlarıyla yaptı.. Yani sigorta şirketinden çıkan bir meblağ yok ama yazdıkları bi hasar kaydı var..

Hayır... İşte sigortası yapmayı kabul etmedi adam cebinden yaptı..
Kaskodan bahsetmiyoruz değil mi? Kasko onun hasarını karşılar, trafik sigortası da onun çarptığı kişinin. Belki size cebimden ödedim dedi ama başka bir yol buldu sigortadan ödetmek için.

Kaskodan bahsetmiyoruz değil mi? Kasko onun hasarını karşılar, trafik sigortası da onun çarptığı kişinin. Belki size cebimden ödedim dedi ama başka bir yol buldu sigortadan ödetmek için.
Hayır onun sigorta şirketi sen yanlış beyanda bulunuyorsun diyerek yapmadı.. Bu süreci takip ettik adam cebinden verdi..

Normal olan da bu zaten, aracta hasar varsa hasar kaydi gorunmeli, eskidendi o sanayiye yaptırıp kazasiz diye millete satmalar.
Tamam da sigorta şirketi cebinden çıkmayan parayı bize kakalamış oldu.. Kabul etseydi ceplerinden para çıksaydı işleselerdi..

Tamam da sigorta şirketi cebinden çıkmayan parayı bize kakalamış oldu.. Kabul etseydi ceplerinden para çıksaydı işleselerdi..

Peki bu hasar kaydi cikmasaydi siz araci hasarsiz diye mi satacaktiniz?
Yani size ne zarari oldu ben o kismi anlamadim. Hasarsiz araciniza hasari yazmamislar ki, olan sicili işlemişler, tam da olmasi gerektigi gibi.

Oncelikle gecmis olsun..karsi tarafin sigortasi aracinizin hasarını karsilamis ve haliyle kaza gecirmis oldugu icinde kayit altina alinmis..ki olmasi gerekende bu zaten..

Korkmayin eger buyuk sehirde yasiyosaniz zaten hasarsiz araba yok gibi bisey..hasar kaydi agar hasar kayitli olmadigi surece cok deger dusurecek sikintili bi durum deil..

sigorta sirketini arayip ne kadar hasari var diye ogrenebilirsiniz diye düşünüyorum..

He sizin derdiniz başkaymış. Ben de sanıyorum ki olay adamın parayı ödemiş görünüp de aslında sigortaya ödetmesini, sizi kandırmasını dert ettiniz.

Aracınız hasarlı, biliyorsunuz değil mi? Tramer kaydı çıkması da sizin gibi insanların muhtemel alıcı diğer insanları kandırmasını önlemek için var. Yani dert yanacağınıza, bir üyenin öneride bulunduğu gibi değer kaybı davası açın, olsun bitsin.

Peki bu hasar kaydi cikmasaydi siz araci hasarsiz diye mi satacaktiniz?
Yani size ne zarari oldu ben o kismi anlamadim. Hasarsiz araciniza hasari yazmamislar ki, olan sicili işlemişler, tam da olmasi gerektigi gibi.
Birileri bize çarptı alkollü biri park halindeyken neden aracım 10 bin değer kaybediyor yani 10 bin zarar.. Alan kişiye söylüyoruz açıklıyoruz böyle bi kaza yaptı ama işlenmedi diye.. Bu işlerden pek anlamıyorsunuz insanlar için hasarlı olması değil tamir ediliyor işlenmemiş olması önemli..

He sizin derdiniz başkaymış. Ben de sanıyorum ki olay adamın parayı ödemiş görünüp de aslında sigortaya ödetmesini, sizi kandırmasını dert ettiniz.

Aracınız hasarlı, biliyorsunuz değil mi? Tramer kaydı çıkması da sizin gibi insanların muhtemel alıcı diğer insanları kandırmasını önlemek için var. Yani dert yanacağınıza, bir üyenin öneride bulunduğu gibi değer kaybı davası açın, olsun bitsin.
Bizi kandıran kim onu öğrenmek istiyoruz çarpan mı sigorta şirketi mi..

Birileri bize çarptı alkollü biri park halindeyken neden aracım 10 bin değer kaybediyor yani 10 bin zarar.. Alan kişiye söylüyoruz açıklıyoruz böyle bi kaza yaptı ama işlenmedi diye.. Bu işlerden pek anlamıyorsunuz insanlar için hasarlı olması değil tamir ediliyor işlenmemiş olması önemli..

10 binlik hasarı varsa 10 bin değer kaybedecek. her yasal işte bir boşluk,çıkar yol bulmasak bir sürü kaza belki olmazdı.

Aracin kaybettiği değeri, hatalı olan kişi ödüyor mu bir konuşun bence. Tamir ettirdim isim bitti diye bir dunya yok.Sorun çıkarırsa çözüme o zaman odaklanirsiniz. Cok anlamam ama bir üye yazmış,değer kaybı davasını bir araştırın

Bu islerden anlamadigini soylediginiz kisinin aile meslegini bilseniz keske :)
Cok yanılıyorsunuz, aracin hasarlı olup olmadığı alicilar icin cok onemlidir, ayrca yasal olarak da aracin siciline kaydedilmesi lazim.
Gecen yil bir dolu oldu, galerideki sifir araclar bile deger kaybetti, yani park halindeyken vurulmasi aracinizin hasar kaydinin olmayacağı anlamina gelmez. Zaten akilli bir alici expertizden cikarir onu. Ama sizinki basbaya dolandırıcılık, aracim hasarli ama kayda gecmesin, ne güzel. Km sifirlayanlardan ne farkiniz kalir ki boyle?

Hileli satış mı yapcaktınız! Sigortaya kaydı geçirerek en doğrusunu yapmışlar . insanları böyle kandırmaya hakkınız yok k.bakmayın, nır arabanın en ince ayrıntısına kadar her şeyi kaydedilmelidir..

Back