araba alsam mı almasam mı ? bi yorum yapın

Bencede alma evlenincede 1 eve 2 araba fazla denecek.Hemde bitmiyor vergi,sigorta,bakım,arıza,benzin,kazası falan derken.Araba alırsan elinde hiç paran kalmayacak.İyi düşün derim çünkü maaşın çok yüksek değil 550 tl ailene vereceksinn 600 arabaya ödesen elinde para kalmayacak

Ben de gecen sene almayi dusunmustum 2 bin hatta zaman zaman 2 binin ustunde kazancim oluyordu o zaman cok kararliydim almayi cok da istiyordum kredisiz alicaktim biraz biriktirip ama yine de benim gozum korktu vergisi masrafi bezini muayenesi her seyi yani sonucta almak degil sadeceesas masraf aldiktan sonra cikiyor. Alma bence

Ben senin yerinde olsam fikrim değişip araba almayacaksam bankada hesap açar para biriktiririm.
Mesela ablam artık eve para vermediği için öyle yaptı her ay 500-600 bankaya atıp kalanıyla alışveriş yapıyo, geziyo.
Birikmiş para iyidir

Arabayı almakla bitmiyor ki! bunun vergisi var,benzini var,bakımı var,arızı var,cartı var curtu var...durduğu yerde para istiyo..maaşın az çok sana yeter birde araba alırsan ucu ucuna yetiştirirsin..benzin almış başını gidiyor zaten..bence acele etme..nasıl olsa evde 1 araba olacak,arabasız olmayacaksınız...

şahsen bi işim olunca ilk işim araba olmak olcak..
ah öğrenci hayatı.. ah otobüsler..
bana kalırsa alın derim
ilerde ' iyi ki almışım ' dersiniz diye düşünüyorum..

Borçlanmadan kimse para biriktiremez..bence alin ödeyin..her zaman arkanizda güvence..masrafini düşünürseniz erkekler bakımlı süslü kadınlarla da evlenmesin o zaman her ay sabit gderleri var diye:):) kendi araban gbisi var mi ya yemişim otobüsü..
Arabada bu keyfiyati masrafndan dha dgerli bence:) yalnz anneye hayran kaldm:)benim böyle cesart veren annem olsa istanbulu satsalar taksitle alirim :)

Eğer eviniz de hıc araç olmasaydı alın derdim ama zaten bır araç olucakmış ıkıncısı ınanın bana cok gereksız.
Araba almak marıfet değil o aracı yurutebılmek marıfet..
araba dursa bıle para yıyen bır sey .

Bekarsınız, arabaya o kadar para yatırmak yerıne o parayı 1 yıl bırıktırın kucuk bır dunya turuna cıkın , boyle hayallerınız yoksa evlenmek ıcın ceyız yapın ya da atın bankaya o paranızı bırıksın ama araba almak havaya para savurmak gb bence..

nerden bılıyorum 2 yıldır arabamız var bızden daha cok para yıyor ( bakımı vergısı benzını , arada bır bırılerının gelip çizmesi vs... )

Arabami onceden almadigima cok pismanim..

Araba=ozgurluk

Toplu tasimada istedigin kiyafeti, ayakkabiyi bile giyemezsin. İstedigin saatte eve donemezsin. Milletin kokusu, gurultusu, bakisi vs. Cabasi..

Ha ama cidden cok maliyetli..

Benim aylik kredi 1500, 1 depo 200 benzin, 100 kasko(1200 tl), 100 vergi, birde 300 mu ne trafik sigortasi vardi ben odemedim ilkini ama 2014te ben odeyecegim.. Derken aylik sabit masrafi 2000.. İc-dis yikama, koku, usb, sarj vs. Zevk alisverislerini saymiyorum bile..

Ama deger mi, kesinlikle deger..

Araba artik ihtiyac evet ama Sadece kredi borcu odemekle bitmiyor
Yilda iki kez vergi
Kasko
Trafik sigortasi
Kislik bakim
Lastik (iklime gore)
Iki yilda bir muayene ettirme zorunlulugu var
Ve tabii ki benzin
Maasinizi arabaya baglarsiniz yani
Eger tutumlu biriyseniz araba borcu odediginizi dusunerek birikim yapsaniz daha iyi olur.
Ben su an aylik
800 tl arabaya
250 tl benzine
200 tl kasko +sigortaya
Birde 150 tl lastiklere oduyorum
Yillik vergisi 900 lira
Ha bir de serviste yilda bir bakima sokarsaniz 200 den asagi cikmiyor.
Hesabinizi kitabinizi ona gore yapin derim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yani arkadaş diyor ki;

"araba, metres gibidir. Durduğu yerden para yer."

hahah :52
çok beğendim>)
bnm adamda afedersiniz tuvalete bile arabayla gider.bu ara sattık yine alcam diyor.
istemiyorumm bende..
yok benzini yok wergisi.ok suyu yok osu derken
benden fazla para yiyor alet.

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla ailenin durumu gayet iyi. e sen de çalışıyorsun, az da olsa bir maaşın var. Al bence arabayı, bu kadar düşünme bile. Annen o kadar ısrar ediyorsa vardır bir bildiği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…