• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba alsam mı almasam mı ? bi yorum yapın

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
Merhaba bayanlar. sizlere bişey danışmak istiyorum . Biz 4 kardeşiz. 2 kız 2 oglan . Evin en küçük kızı benım. Şimdi abilerimin evleri var. Annemler aldı sağolsunlar. Büyük abimin arabası var. Şimdi konuyu iyice açıyım. Ufak abime de araba almaya karar verdiler. Dün gidip 53 milyarı bulan ( krediyle birlikte ) bi araç almışlar reno clio en son model 2. el 6 aylık bi araç. Bugun araç almaya giderlerken annem beni çagırdı sende gel illaki arabaya bakalım die. İzin alıp gittim. Annem bana da bi araba seçmiş. Benim gözüm kesti araba almayı ama sonrası kafamı karıştırıo. Babam ve abim yok 1 eve 1 araç olur 2 arabayı napıcaz dediler ilk başta ve bende ole düşünüyorum. Annem al diye diretio. Sen bana bişey verme al arabayı herşeyi sana ait dio. Babamda daha sonra alıyorsan al arabayı dedi.

(ben 3 yıldır çalışıyorum iyi kötü heray aileme 550 lira verip kendi masrafımı kendim karşılıyorum. şuanda 1100 tl maaşım var)

53 milyarlık arabayı iptal edip daha düşük 37 milyarlık bi araç almaya karar werdiler. Böle olunca 53 milyara 1 araç alırken şimdi 2 araç alıcaz diye düşündük . Ben işyerinden 2 yıllık tazminatımı alıcam iş yeri patronumla görüştüm. oda al diyor. ama benim aklımı kurcalayan bir takım şeyler var.

-- bi evde 2 araç fazla
-- faize giriyosun 5 bin tl
-- yarın birgün evlenebilirim ozaman nasıl ödicem ?
:44:

ARAÇ 25,000 TL

48 ay 500 tl ödicem her ay.. sizce almalımıyım almamalımıyım. iş yerine otobüsle gidip geliyorum kısacası kafam çok karışık :50: ne yapcagımı bilemiyorum kızlar. çalıştıgım içinde hızlı yazdım. yanlış yazmış olabilirim. şimdiden özür diliyorum.

Son düzenleme:
Alma.onun bakımı benzini vergisi bitmio.hem kredi ödiceksin sadece krediyle bitmio ki her dakika masraf çıkartıo araba.

Merhaba bayanlar. sizlere bişey danışmak istiyorum . Biz 4 kardeşiz. 2 kız 2 oglan . Evin en küçük kızı benım. Şimdi abilerimin evleri var. Annemler aldı sağolsunlar. Büyük abimin arabası var. Şimdi konuyu iyice açıyım. Ufak abime de araba almaya karar verdiler. Dün gidip 53 milyarı bulan ( krediyle birlikte ) bi araç almışlar reno clio en son model 2. el 6 aylık bi araç. Bugun araç almaya giderlerken annem beni çagırdı sende gel illaki arabaya bakalım die. İzin alıp gittim. Annem bana da bi araba seçmiş. Benim gözüm kesti araba almayı ama sonrası kafamı karıştırıo. Babam ve abim yok 1 eve 1 araç olur 2 arabayı napıcaz dediler ilk başta ve bende ole düşünüyorum. Annem al diye diretio. Sen bana bişey verme al arabayı herşeyi sana ait dio. Babamda daha sonra alıyorsan al arabayı dedi.

(ben 3 yıldır çalışıyorum iyi kötü heray aileme 550 lira verip kendi masrafımı kendim karşılıyorum. şuanda 1100 tl maaşım var)

53 milyarlık arabayı iptal edip daha düşük 37 milyarlık bi araç almaya karar werdiler. Böle olunca 53 milyara 1 araç alırken şimdi 2 araç alıcaz diye düşündük . Ben işyerinden 2 yıllık tazminatımı alıcam iş yeri patronumla görüştüm. oda al diyor. ama benim aklımı kurcalayan bir takım şeyler var.

-- bi evde 2 araç fazla

ARAÇ 25,000 TL

48 ay 500 tl ödicem her ay.. sizce almalımıyım almamalımıyım. iş yerine otobüsle gidip geliyorum kısacası kafam çok karışık :50: ne yapcagımı bilemiyorum kızlar. çalıştıgım içinde hızlı yazdım. yanlış yazmış olabilirim. şimdiden özür diliyorum.

Al gitsin,bir daha bu yılları bulamayacaksın. Çok ileri yılları düşünüp günlerini boşa harcama. Daha bir hafta önce teyzem vefat etti, hiç evlenmemişti, hep düşünürdük çoluk çocuk yok yaşlılığında ne olacak, kim bakacak diye yatağında uykusunda öldü. İşte o zaman dedim ki, çoook uzun yılların planını yapmayacağım, yapabiliyorken, yaşayabiliyorken yaşayacağım. Bende ilk çalıştığım yıllarda peugeot 307 araba almıştım. İyi ki almışım, iyi ki de gezmişim. Ohh hiç içimde kalmadı, bekarlık yıllarımı doya doya yaşadım, noldu evlendim de, çeyizim de oldu herşeyimde tam, bence gençliğini yaşa.

1100 tl maaş ile ayda 500 kredi ödeyeceksin, 200 tl en az yakıta vericeksin, ekstra çıkaracağı vergi ve masraflara hiç girmiyorum bile. araban olucak ama gezmeye paran olmicak bu sefer :/ benim fikrim maaşın en az bi 2500 civarı olmalı ki böyle bir borcun üstesinden daha rahat gelebilesin.

Kardes al derim.Biraz masrafli oluyor ama bekarken araba kullanmazsan evliyken hic ogunu goremezsin.Hem cocuklarin olur ilerde atarsin arkaya gezdirirsin hemde evkenirken arabanda ceyiz sayilir daha ne olsun :)

-- bi evde 2 araç fazla

ARAÇ 25,000 TL

araç demek masraf demek hiç yoktan yıllık (binmediğini fazla varsayıyorum)600 tl benzin+600 tl vergi+1000 tl yıllık bakım+600 tl zorunlu trafık sıgortası (kaskoyu saymıyorum bile)+ ıvırı zıvırı:3.000TL..
İhtiyaç yoksa alma derım

-- bi evde 2 araç fazla

ARAÇ 25,000 TL

Borc odemek kolay degil bildiginiz gibi. Ama bu sizin kisisel yatiriminiz olacak. Gencken cok masrafiniz yokken fiyatida uygunsa piyasa gore almak cok mantiksiz degil.
Ben cok isterim arabam olsun, arkadaslarimla istedigim yere gidelim.
Otobus metro beklemekten biktim su yasimda. hele yazin toplu tasima olum geliyor. Iyi dusunun. Istihareye yatabilirsiniz uygunsaniz.
Kolay gelsin.;)

ARAÇ 25,000 TL

Canım yanlış anlamadıysam senin elinde 500 TL gibi bir para kalıyor ve bununla kaç sene araba taksidi ödemeyi planlıyorsun? Çok daha iyi maaşları olan arkadaşlarım bile araba almıyor.

Düşün, hiç kullanmasan, kapıda yatsa bile sana aylık en az 100 TL masraf olacak (kaskoydu, sigortaydı...) Kredi + benzin sen hesapla artık.

Annenin ısrarı ilginç doğrusu. :44:

.

YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA OTOBÜSE BEN ZATEN HERAY 100 TL VERİYORUM :( BİDE BU YÖNÜ VAR. PATRONUMDA KENDİNE YATIRIM YAPMIŞ OLURSUN DİYOR. .. offf bu para işleri beni çok zorluyor. :44:

Al gitsin,bir daha bu yılları bulamayacaksın. Çok ileri yılları düşünüp günlerini boşa harcama. Daha bir hafta önce teyzem vefat etti, hiç evlenmemişti, hep düşünürdük çoluk çocuk yok yaşlılığında ne olacak, kim bakacak diye yatağında uykusunda öldü. İşte o zaman dedim ki, çoook uzun yılların planını yapmayacağım, yapabiliyorken, yaşayabiliyorken yaşayacağım. Bende ilk çalıştığım yıllarda peugeot 307 araba almıştım. İyi ki almışım, iyi ki de gezmişim. Ohh hiç içimde kalmadı, bekarlık yıllarımı doya doya yaşadım, noldu evlendim de, çeyizim de oldu herşeyimde tam, bence gençliğini yaşa.

yorumunuz rahatllattı :) teşekkürler ...

yorumunuz rahatllattı :) teşekkürler ...

Ben Bursa'lıyım, Bursa'nın meşhur bir caddesi vardır Altıparmak Caddesi diye, babam bazen "taksitle Altıparmak caddesini versinler alırım" der. Sabit maaşları olan bizlerin öyle peşin para sıkıntısız mal sahibi olması zor. Hazır baba evindesin, sorumlulukların daha o kadar sırtında yük değilken, ufak ufak ödersin. Bu arada maaşına da 3-5 zam gelir falan. Sıkıntısız mal sahibi olunmaz, emeksiz yemek olmaz :34:

Ben Bursa'lıyım, Bursa'nın meşhur bir caddesi vardır Altıparmak Caddesi diye, babam bazen "taksitle Altıparmak caddesini versinler alırım" der. Sabit maaşları olan bizlerin öyle peşin para sıkıntısız mal sahibi olması zor. Hazır baba evindesin, sorumlulukların daha o kadar sırtında yük değilken, ufak ufak ödersin. Bu arada maaşına da 3-5 zam gelir falan. Sıkıntısız mal sahibi olunmaz, emeksiz yemek olmaz :34:

EVT ÇOK HAKLISINIZ. yarın evlenirsemde kimseye agız göz egmem benim derim. :20: yani bakalım.. Alıyım masrafsız emeksiz bişey olmuo :50:

-- bi evde 2 araç fazla

ARAÇ 25,000 TL

Kesinlikle al bende genç kızken almıştım.evt masrafı oluyor ama yaşadıklarını evlenince yapamıyorsun.işede giderken çok rahat oluyor daha az yorulursun.ama bazı şeylere dikkat etmelisin vergisi az olmalı az yakmalı ve kesinlikle kaskosu olmalı.

Evlenirsende satar çeyiz yaparsın. Yaşadıkların yanına kar kalır.;)

Maaşının yarısını ailen yerine arabaya vereceksen al..

Bir arkadaş demiş doğru demiş araba metres gibi durduğu yerde para gidiyor.

bir eve 2 araba da fazla.. ileride çeyiz niyetine araba mantıgını da anlamıyorum.. o parayla ye gez eğlen.. arabasız da ulaşım kolay artık..

evdeki arabayla da gezebilirsin. abin arabada yaşamayacak sonuçta değil mi?

en basit 25000 tl'ye ben ülke turuna+ yurtdısı turlarına giderdim.

Son düzenleme:
Araba almak nasil bir yatirim olarak görülüyor ben anlayamiyorum.Arsa degil ki bu degeri artar diyelim.Araba yillar gectikce yaslanir, eskir.Ben sizin yerinizde olsam almazdim.Araba icin verecegim parayi biriktirirdim ya da baska seyler icin harcardim.Yerdim, sinemaya giderdim, dansa giderdim, cesitli turlara katilirdim.Sadece 5000 bin lira faiz bile cok degil mi?Neler yapilir o paraya:)

Hem bazi arkadaslarin da dedigi gibi araba demek masraf demek.Benzin cok pahali bir kere otobüs parasiyla karsilastirilamaz.Ayrica sigorta ve vergi var.Yani var da var.Ki bunlar herseyin yolunda giderse olacak masraflar.E bir de bozuursa, ya da en ufagindan hafif bir carpma bile bir sürü masrafa neden oluyor.

Eger aileniz de ayrimcilik yapilmiyorsa var olan arabayi kullanir söförlügünüzü ilerletirsiniz.

Bir de bilmiyorum ama eger büyüksehirde oturuyorsaniz trafik cilesi cekilmez.Gerci siz kararinizi vermissiniz ama ben yine de düsüncelerimi söylemek istedim.

Konu sahibi arkadasim sakın sakın alma.eski konularima bakabilirsin.eger ki herseyiyle sen ilgileneceksen, alma.
ama ben sadece surucem diger masraflar bana ait olmucak diyorsan ancak oyle al.

Araba sahibi olmak guzel ben ilk arabami gecen yil aldim araba alnadan bu isin bu kadar cetrefilli olucagini hic bilmezdim.

Ilk masraf noterde baslar satis icin para
Sonra her yil trafik sigortasi en az 500
Sonra ben kaza cok yaparim neme lazim kaskoda yaptirim dersin 1 bucuk milyar en az o
Sonra egzoz vergisi 6 ayda bir
Sonra 2 yilda bir arac muayenesi
Sonra bunun benzini.lpg si
Habire cikan extra masraflar
Yok lastik patladi.
Yok tampon dustu
Hee birde arabani suraya gidicem diye almak isteyenlerden hic bahsetmiyorum bile sanki benzini dokduruca almaya hakki varmis gibi.

Guzel kardesim araba metrestende beterdir.

Doldurursun akbili ohhh butun iett soforleri emrine amade olur.

Ben arabami sattim uykularim duzene girdi .

Back