• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba almak istiyorum ama bulamıyorum

Sıfır clio'yu bir süre kullandıktan sonra yeni bir araba istediğinizde o clio'yu ne yapacaksınız?
Elbette satacağım. Her şeyin bir alıcısı var. bu benim tercihim sadece.
Ben kullandığım şekilde satıyorum ama millet gidip km çektiriyor aşağı. Bin türlü pisliği var.

Tebrikler
Güle güle kullanın

Darısı konu sahibinin başına

Bu arada ben de benzinli sevenlerdenim. Günde 8 km gidip 8-9 km dönüyorum. Haftasonu da en fazla market ve AVM.

Çok uzun mesafe gitmeyenlere dizel karlı olmuyor diye inanıyorum (hesaplamadım bizzat ama bir otomobil sitesinde hesaplamış adamın biri, 8 sene sonra kara geçiliyormuş ). Zaten alırken o farkı ödüyorsun araba bedeli olarak.

cute 50 bini 2. el araca verme bence. Yani çok profesyonel gizlemeler yapıyorlar. Bayilerden alacağın 2. el araçlar için de geçerli bu. Ben ilk evlendiğim zaman fiesta almıştık 2. el ama çıkmadık şeyi kalmadı. sözüm ona güvenilir. Sonra gittik renaulta verdik arabayı, artık nasıl alladı pulladı sattılar bilmiyorum.
50 bin iyi para. Megane otomatik alacağına düz vites alıp fiyatı düşürebilirsin ya da dizeli çok yol yapmıyorsan değmez, motorinle benzin arasında çok fiyat farkı kalmadı.

vitesli kullanamıyorum ya ni elim ayagım tıtrıyor
esımde sen kendınıde cocuguda bır kenara atarsın öldürürsün kendinizi diye arabayı bir gecede satıverdi. o yüzden otomatik olsun diyoruz.
dizele gelince uzun yol yapıyoruz senede 3-4 kere uzun tatillere gidiyoruz acıkcası hep bize karlı geldi ama suanda ben filtrede dizel otomatik manuel cekiyorum fiyatlar cok degısmıyor suan pıyasa cok kızısık oldugu ıcın sanıyorum

BenIpek BenIpek valla sıfırıda bulamıyoruz bu fıyata otomatık dızel olarak. ıbıza fılan var ben begenmıyorum hemde cıdden cok yakıyormus benzınlısı, yoksa bı ara otomatık benzlınlımı alsak dedık ama otomatık dızel ve fıyat kıstası getırınce zaten bır avuc araba modelı kalıyor gerıye bızede fıyatı makul gelen buydu mesela bı 10 bın tl kredı cekme luksum olsaydı i30 alırdım kesınlıkle cok begenıyorum ama kısmet ıste

Ben hiç anlamıyorum. Millet nasıl olur başkasının sattığı arabayı almaya cesaret edebilir. 1 kere tecrübe ettik biz onu bir daha asla yapmam böyle bir şey.
Mesela megane 2. ele bineceğime clio sıfır almak daha mantıklı geliyor bana.
ama ıste aradakı fıyat farkı o kadar cokkı ipek olmuyorkı cliolarıda begenmıyorum esasen ama kac tl bakım suanda sıfırlarına
bızım alacagımız megane mesela 68 bın sıfırı

Sıfır clio'yu bir süre kullandıktan sonra yeni bir araba istediğinizde o clio'yu ne yapacaksınız?
ustelık 1 sene sonra bıle o arabayı en az 10-15 bın asagıya satmak durumunda kalınıyor dıye dusunuyorum
bende nedense sıfır aracın zarar ettırdıgını dusunuyorum

vitesli kullanamıyorum ya ni elim ayagım tıtrıyor
esımde sen kendınıde cocuguda bır kenara atarsın öldürürsün kendinizi diye arabayı bir gecede satıverdi. o yüzden otomatik olsun diyoruz.
dizele gelince uzun yol yapıyoruz senede 3-4 kere uzun tatillere gidiyoruz acıkcası hep bize karlı geldi ama suanda ben filtrede dizel otomatik manuel cekiyorum fiyatlar cok degısmıyor suan pıyasa cok kızısık oldugu ıcın sanıyorum

BenIpek BenIpek valla sıfırıda bulamıyoruz bu fıyata otomatık dızel olarak. ıbıza fılan var ben begenmıyorum hemde cıdden cok yakıyormus benzınlısı, yoksa bı ara otomatık benzlınlımı alsak dedık ama otomatık dızel ve fıyat kıstası getırınce zaten bır avuc araba modelı kalıyor gerıye bızede fıyatı makul gelen buydu mesela bı 10 bın tl kredı cekme luksum olsaydı i30 alırdım kesınlıkle cok begenıyorum ama kısmet ıste
Anladım canım. Otomatik ve dizel olunca zaten sıfırda fiyatlar tavanda. Ama normal vitesi kullanmaya alışırsan çok rahat. Ben bekarken hem otomatik kullandım hem vitesli. Otomatik çok rahat kesinlikle yokuş sorunu falan olmuyor ama visteli kullanmanın da zevki başka. İstanbul trafiğinde otomatik daha kolay olacağı kesin.
İnşallah gönlüne göre bir şey bulursun.

ama ıste aradakı fıyat farkı o kadar cokkı ipek olmuyorkı cliolarıda begenmıyorum esasen ama kac tl bakım suanda sıfırlarına
bızım alacagımız megane mesela 68 bın sıfırı
45 bin falan sanırım dizeller emin değilim de.
biz de değiştirmek istiyoruz şu sıra da ben de o yüzden aşinayım biraz piyasaya.

Anladım canım. Otomatik ve dizel olunca zaten sıfırda fiyatlar tavanda. Ama normal vitesi kullanmaya alışırsan çok rahat. Ben bekarken hem otomatik kullandım hem vitesli. Otomatik çok rahat kesinlikle yokuş sorunu falan olmuyor ama visteli kullanmanın da zevki başka. İstanbul trafiğinde otomatik daha kolay olacağı kesin.
İnşallah gönlüne göre bir şey bulursun.
bulduk tatlım son sayfada yazdım manısadan alınacak arac
orada tanıdıklarımız var esıde buraya uyemıdır bılmem :D dıyarbakıra tayınlerı cıkms aracı goturmemelerı gerekıyormus (asker) o sebeble satıyorlarmıs satamazlarsa garaja koyacaklarmıs bakalım konusuyoruz ıkı gundur ınsallah bır pruz cıkmaz .

45 bin falan sanırım dizeller emin değilim de.
biz de değiştirmek istiyoruz şu sıra da ben de o yüzden aşinayım biraz piyasaya.
sızın arabanız ne ipek? 45 duz vıtesler sanırım dımı bırde onlar joy bılmem nelerı var bız bırde ıcı dolu arıyoruz dınamık sonrada cok pahalı cok pahalı dıyoruz.
bızım mesela fıestaya komsu hasar vermıstı elle ınsan gucuyle hatırlarsın belkı o zamandan berı satmak aklımızda onlarında arabaları clio o sebeble clio hiç dusunmedım mahalleyı bıktırdılar 3 tane clio var sıyah kırmızı sarı :) 1 evde

sızın arabanız ne ipek? 45 duz vıtesler sanırım dımı bırde onlar joy bılmem nelerı var bız bırde ıcı dolu arıyoruz dınamık sonrada cok pahalı cok pahalı dıyoruz.
bızım mesela fıestaya komsu hasar vermıstı elle ınsan gucuyle hatırlarsın belkı o zamandan berı satmak aklımızda onlarında arabaları clio o sebeble clio hiç dusunmedım mahalleyı bıktırdılar 3 tane clio var sıyah kırmızı sarı :) 1 evde
fluence ama jetta almak istiyor eşim.
biz değiştirince direk marka değiştiriyoruz.
yani meganı ben beğeniyorum ama eşim artık renault olmasın diyor.

fluence ama jetta almak istiyor eşim.
biz değiştirince direk marka değiştiriyoruz.
yani meganı ben beğeniyorum ama eşim artık renault olmasın diyor.
kayınpederımın arabasıda fluence aynı zamanlarda aldık suanda 40 bıne satıyor aracını :D hayırlısı olsun ıpekcım sıfır alacaksınız galıba

kesinlikle sıfır. fiesta maceramızdan sonra ikinci el düşünmüyoruz.
arac ıcın expertiz cagrılıyor
adam zaten hasar varsa o noktada cayıyor cunku bu pahalı bı ıslem raporu almak , eger hasarlı cıkarsa ben odeyecegım dıyorsa arac zaten sorunsuz cıkıyor. bız mesela bızdekı hasarı( komsu tekme ve kasayla arabaya vurmustu) soyleyerek sattık ıkı tane servıse goturdu adam aracı oylede aldı
sans ıste

180.000 binde zor satar bu arabayı:KK70:
Ancak araç kiralama belkiii alır.
Gerçi dizelse 250.000 e kadar yolu var da.. Yine de riskli.

O da km si ile oynanmamışsa.
2015 model honda jazz görmüştüm, 35 binde. nasıl başardılar bilmem hiç inmediler herhalde arabadan.

Ben de donanimli bir 2. El yerine daha mütevazı 0 almayi dusunuyorum, su anki aracimi 9 yildir kullaniyorum yenisini de en az 10 sene kullanirim acil bir ihtiyac olmazsa, ama sık sık arac degistirenler icin mantikli degil sanirim 0 almak. Cunku kontagi cevirdigin an aracin degeri dusuyor.
Param da dacia sandero, fiatin bazi modelleri ve biraz kasarsam ford fiestaya falan yetecek gibi. Bu kararsizlikla 1 sene dusunurum ben :KK53:
Bu arada otomatik kullanamıyorum, duz vitesciyim :KK16:

Ben de donanimli bir 2. El yerine daha mütevazı 0 almayi dusunuyorum, su anki aracimi 9 yildir kullaniyorum yenisini de en az 10 sene kullanirim acil bir ihtiyac olmazsa, ama sık sık arac degistirenler icin mantikli degil sanirim 0 almak. Cunku kontagi cevirdigin an aracin degeri dusuyor.
Param da dacia sandero, fiatin bazi modelleri ve biraz kasarsam ford fiestaya falan yetecek gibi. Bu kararsizlikla 1 sene dusunurum ben :KK53:
Bu arada otomatik kullanamıyorum, duz vitesciyim :KK16:
2015 elektrik mavisi fiesta 54 bin
otomatik benzinli
vitesliyi daha uyguna alırsın tabiki :)
bende satıs danısmanı sayfanın :)

Back