araba almak istiyorum ama bir kısmını babamdan istemem gerekiyor ayıp mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu olayda oturmayan bir şey var. Eşinizin aylık kazancı 500 k ise sizin "ailemin aylık geliri 60 k" demeniz de saçma o parayı hiç olarak görmeniz lazımdı.
ailem ben evlenirken cok masraf yapmadı bu yüzden esim ve ailesi de bedavaya kız evlendirdiler bari arabaya katkıları olsun diye dusunuyorlar

Kocam aylık 500 bin kazanacak ama ben araba almak için babamdan para isteyeceğim öylemi.

Babanizin aylık kazancı 60 bin civariymis evet yüksek bir rakam gibi görünebilir ama belki babanizinda ona göre gideri vardır sonuçta herşey ateş pahası aylık 60 bin kocanizin kazancinin yanında çerez gibi duruyor.

Birde babanızın 2 milyon civarı birikimi varmış adam belkide onu yaşlılığına bir yatırım olarak yapıyor olamaz mı .

Kocaniz nerede?
Sizin muhatabınız kocanız?
Neden o alamaz diye bir kenara koyuyorsunuz hemen?
zaten eşime cok kızıyorum. babasının beynini ikisi oerak kullanıyor resmen. kendi düşüncesi fikri yok gazla çalısıyor.

ailem ben evlenirken cok masraf yapmadı bu yüzden esim ve ailesi de bedavaya kız evlendirdiler bari arabaya katkıları olsun diye dusunuyorlar
Bu tarz tabirlerin hepsi çirkin ama “bedavaya kız aldılar” lafını duymuştum da “bedavaya kız verdiler” sözünü ilk kez duyuyorum.

Kayinpederinizle ilgili açtığınız bir konunuz var "adam" doğumunuzu, çocuğunuzu, anneliğinizi, her şeyinizi eleştiriyor,hakaret ediyor hatta.
Siz onun parasıyla araba alırsanız daha çok karışır. Arabayı vursanız, sürtseniz bir yere demediğini bırakmaz.
Böyle bir kayinpederin teklifini niye ciddiye alıyorsunuz?
Kocanız koca değil, sünepenin teki.
Çalışın muhakkak, belki başka fikirler gelir evliliğinizle ilgili aklınıza.

Şimdi konu başka bir hal aldı. Mantık hatası var. Eşiniz bu kadar kazanırken bunu yok sayarak babanızdan para istemeyi düşünüyorsunuz ve evlenmeden önce araba almadı diye babanıza sitem ediyorsunuz. Kayınpederinizin teklifini de makul buluyorsunuz. Eşinizin pasif duruşundan rahatsiz olup dile getirmiyor musunuz? Sizde de eşinizde de bir acayiplik var.

Sen nasi evlendin peki bu arkadasla?
gerçekten çok iyi bir insan tüm masrafımı lüksümü karşılıyor ama şu araba konusu sıkıntı oluyor cunku babasından onay alamıyor. babası yok olsa cok mutlu olucaz aslında çok etkileniyor anlam veremiyorum

Babanızdan isterken ne diyeceksiniz? Kayınpederim senden para istememi uygun gördü mü? Babanızın parasına kadar karışan kayınpedere çanak tutarsanız ilerde çekilecek çok çileniz var haberiniz olsun.

Babanın yerinde olsam bilmem nerelerimin resmini çeker KPye atardım sen bunu alırsın anca yazarım.

Kayinpederiniz açtığınız bir konunuz var "adam" doğumunuzu, çocuğunuzu, anneliğinizi, her şeyinizi eleştiriyor,hakaret ediyor hatta.
Siz onun parasıyla araba alırsanız, her şeyinizi daha çöm karışır. Arabayı vursanız, sürtseniz bir yere demediğini bırakmaz.
Böyle bir kayinpederin teklifini boye ciddiye alıyorsunuz.
Kocanız koca değil, sünepenin teki.
Çalışın muhakkak, belki başka fikirler gelir evliliğinizle ilgili aklınıza.
evet geçmişten beri birçok konu açtım sürekli bir sey oluyor. eşimi cidden cok seviyorum ve iyi bi insan ama gerçekten bu konuda sünepelik yapıyor. bıktım babasının kuklası olmasından

gerçekten çok iyi bir insan tüm masrafımı lüksümü karşılıyor ama şu araba konusu sıkıntı oluyor cunku babasından onay alamıyor. babası yok olsa cok mutlu olucaz aslında çok etkileniyor anlam veremiyorum
Babası her seyinize karışır, eleştirir, hakaret ederken de iyi mi peki?
Erkeklere iyi olmak çok kolay zaten maşallah.

arkadaşlar ben evliyim ve yakında işe başlıyorum. eşimin arabası var ama benim yok ve işe gelip gitmem sıkıntı. kayınbabam da ben şu kadar vereyim, bir o kadar da babandan iste sana araba alalım diyor. sizce ben kendi babamdan bu şekilde para istesem ayıp olur mu?
Babanızdan para istemeniz değil de bunu kp teşviki ile yapmanız belki 🤔 yani şu mı demek; benim kadar destek çıkarsa sizinkiler de ancak o zaman para veririm??? Koşullu iyilik hiç sevmem, adı da iyilik olmaz heralde. Bide az çok bilirsiniz babanızın destek çıkacak durumu var mı? Borç olarak da değil anladığım kadarıyla, bilemicem o yüzden

Bu aile ilişkinize bağlı. Kardeşlerini- varsa onların tepkilerine babanızla aranızda bağa bağlı. Bence bizlerin düşünceleri önemsiz siz kendi dinamiğinizi düşünüp karar verin. Ben olsam isterdim hemde hiç düşünmeden ama bu benim aile ilişkim

Şimdi konu başka bir hal aldı. Mantık hatası var. Eşiniz bu kadar kazanırken bunu yok sayarak babanızdan para istemeyi düşünüyorsunuz ve evlenmeden önce araba almadı diye babanıza sitem ediyorsunuz. Kayınpederinizin teklifini de makul buluyorsunuz. Eşinizin pasif duruşundan rahatsiz olup dile getirmiyor musunuz? Sizde de eşinizde de bir acayiplik var.
ben ne düsüneceğimi şaşırıyorum öyle bi işliyorlar ki sanki ailem bana hiç destek olmamış gibi bahsediyorlar onlar ne yaptı sanki diiyp duruyolar. ben de bunlara karşı ezdirmeseydi keske diye dusunup uzuluyorum. gerçekten ne düsüneceğimi şaşırdım

Bu durumda bir terslik yok mu ya aylık 500k gircek masrafımı lüksümü karşılıyor diyorsun iş arabaya gelince sıkıntı diyorsun o zaman kocan babasının iş yerinde çalışıyor iş yeri aslında babanın kurduğu yer ve para doğal olarak ona akıyor kocanda babasınında yanında olduğu için maaşlı gibidir. Diğer türlü ortak olsa absürt yani

farkında değil misiniz sizi eziyorlar. Yazık parayı hazmedememişler.
Benim gerek akrabalarımdan gerek komşularımdan çok zengin erkekler daha mütevazi kadınlarla evlendiler. Paranın lafı bile olmadı. 2 kuzenimin eşlerinin altlarında Range Rover var. Eşleri aldı.
Eşiniz pasif ve ilerde çok başınız ağrır. Madem kendilerine denk görmüyorlardı evlendirmeselerdi oğullarını.

farkında değil misiniz sizi eziyorlar. Yazık parayı hazmedememişler.
Benim gerek akrabalarımdan gerek komşularımdan çok zengin erkekler daha mütevazi kadınlarla evlendiler. Paranın lafı bile olmadı. 2 kuzenimin eşlerinin altlarında Range Rover var. Eşleri aldı.
Eşiniz pasif ve ilerde çok başınız ağrır. Madem kendilerine denk görmüyorlardı evlendirmeselerdi oğullarını.
evet ezmeye çalısıyor giyimime kadar laf ediyor adam. valla muhatap dahi olmak istemiyorum eşim zorla bir araya getiriyor gwtirdiğinde de açılan konuya bakın. valla snirlerim bozuluyor artık. ama cidden keske babam kendi alsaydı araba önceden de bunlar hiç ağzını açamasalardı

ben ne düsüneceğimi şaşırıyorum öyle bi işliyorlar ki sanki ailem bana hiç destek olmamış gibi bahsediyorlar onlar ne yaptı sanki diiyp duruyolar. ben de bunlara karşı ezdirmeseydi keske diye dusunup uzuluyorum. gerçekten ne düsüneceğimi şaşırdım
Aylık 500 bin kocanizin net kazancını bankasına giren yoksa iki kişinin mi kazancı eğer sadece eşinize aitse kayınpeder ne hakla karisir .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X