araba almak istiyorum ama bir kısmını babamdan istemem gerekiyor ayıp mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İse başlıyorsunuz diye araba almanız sart mi?
Eşinizin arabasını kullanırsınız arada olmaz mı? Kayinpeder kendi yarısını vereceği için kalanını babandan işte demiştir ama herkesin söz hakkı olacak o arabada muhtemelen.
Ben evde araba varken hele kimseye araba aldirmazdim.

Son düzenleme:
bu arada eşimin durumu iyi arkadaşlar aylık 500k civarı kazancı var ama babasıyla çalısıyor o yüzden kendi alamıyor

Ayda 500.000 kazanıp karısina bir araba alamıyor mu🙄 boşanırdım. Ciddiyim, boşanırdım. Evine ayda yarım milyon lira giriyor ama otobüse mi binceksin??? Yakarım oraları.Bu ne yahu, kocan da, baban da KP de para etmez. Al çantanı çık git .

Arabanın yarı parası az bir miktar değil. Eğer kardeşleriniz varsa ve borç olarak değil hibe olarak alırsanız ayıp olur.

doğru belki rahat edeceğim ama sürekli laf syleme hakkına sahip olscak insanlar
Ya ne gerek var, dertsiz başına dert.
Bizim ülkede aileler her şeye karışır müdahil olur,masraf yapar. sonra da destek verdiği için söz hakkı olduğuna inanır. Malesef ülke dinamigimiz bu :)
En basiti nişan atarsın amcanın yengenin bile konuşmaya hakkı olur çünkü altın takmıştır 😅 benim dedem devlette bilmemne dairesinde müdürmüş. Kızının eşini işe sokmuş torpille. Adam en alttan başlamış, kırk sene çalışmış, müdür olarak emekli oldu. Hala daha herkes 'kayinbabasi işe soktu' der, emeklerini görmez.
Sizde de belki sen 10x para vereceksin, kayınbaba ve baban 3er x verecek. Ama yıllar yılı 'babasi araba aldı/ kayinbabasi araba aldi' olacak.
Öyle olmasa bile bence gerek yok ya, sonuçta babanin iş hayatindaki son demleri. Bir süre sonra artık bu derece bir geliri olmayacak (kira geliri yoksa). Yani tam akarken doldurmalık çağlarinda. Neden yüklü bir para isteyesin ki.
Bir de başka kardeşin var mı o da önemli, başka kardeşin varsa ve baban senin araba hikayeme epey bir para verirse o da sorun olur ileride. Ne bileyim, madem niyetin var, daha küçük bir model al bin mis gibi.
Ya da madem kayinbaban vermeye niyetli, eşinin arabasını sen kullan, o kendine babasının da desteğiyle yeni araba alsin, kredisine destek olursun

Ayda 500.000 kazanıp karısina bir araba alamıyor mu🙄 boşanırdım. Ciddiyim, boşanırdım. Evine ayda yarım milyon lira giriyor ama otobüse mi binceksin??? Yakarım oraları.Bu ne yahu, kocan da, baban da KP de para etmez. Al çantanı çık git .
Matematigi zayif galiba bxbxbxh

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X