Mezeler - Ordövrler Ara Sıcaklar ve Ara Soğuklar / Mezeler

En başarılı bulduğunuz Ara Sıcak, Soğuklar / Mezeler tarifi ;

• Ankete Katılan
    342
Hepsi çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık hanımlar
Amaaa tatmadan karar veremem:125:

Merhaba

Öncelikle yarışmaya katılan tüm arkadaşları, bu cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum.
Çünkü; (eğer tek oyla sınırlı olmasam ve birinciyi sadece ben belirleyecek olsam) benim için, işin sadece bu kısmı bile herkesi yarışmanın birincisi yapmak için fazlasıyle yeterli diyebilirim.

Ayrıca; yine aynı şekilde, yarışmaya katılırken harcanmış olan zaman, emek ve yaptıklarınızı hepimizle paylaşmış olmanızdan ötürü de, ellerinize sağlık, emeklerinize sağlık diyor ve ben de diğer arkadaşlarım gibi hepinize çok teşekkür ediyorum.

Kesinlikle, hepinizin tariflerinin; birçoğumuz için, kimi zaman iyi bir kurtarıcı, kimi zaman daha önce bir türlü yanaşmadığımız ve denemeyi bile (yapamam düşüncesiyle) direk reddettiğimiz güzel güzel şeyleri deneyip becerebilmemiz bakımından , cesaretlendirici, destekleyici ve son derece faydalı olduğu hususları da zaten su götürmez bir gerçek.

Çorbalar kategorisindeki oy kullanamamıştım. Bu kategoride de aynı akibeti yaşamamak adına, geciktirmeden bunu gerçekleştirmek istiyorum.

Lakin; işin bu kısmında, hepinize çok tanıdık gelen o "bir türlü ayırım ve seçme yapamama" duygusunu, aynen ve sonuna kadar ben de halen yaşamaktayım.
Çünkü hakikaten her biri, ayrı ayrı bir başka özellikte ve bir dolu farklı emeklerle yapılmış. Sunumlar deseniz zaten alıp götrüyor insanı.

Sonuç olarak; neticede bir şekilde bu oyları kullanmamız gerekiyorsa, kararsızlık safhasını bir an evvel bitirmek adına, yorumumdan hemen sonra oyumu kullanmayı en iyi çözüm görüyorum, kendi adıma.

Bütün arkadaşlara, tekrar hepinizin ellerine ve emeklerinize sağlık diyor, yarışmada başarılar diliyorum.

Zor kararımı şunlar üzerinden değerlendirmek suretiyle netleştirme yoluna gittim.

Ara sıcak bakışıyla, ayrıca böreğin hamurunun yoğurulması, yufkasının açılması bakışıyla, malzemelerden başlayarak tek tek her birinin görüntülenmesi ve yine yapılış aşamaları için de her bir işlemin tek tek görüntü ve beraberinde aynı şekilde açıklamayla verilmiş olması bakışlarıyla belirledim, oyumu verecek olduğum seçeneği.

Şöyle ki; karar vermeden önce, son bir defa gözden geçirdim her birini.

Dilimizi ve böreği hiç bilmeyen birinin dahi (açıklamalarına gerek duymaksızın) eline alıp bu böreği yapabilecek olduğu hususu, oyumu belirlemedeki en büyük etken oldu diyebilirim.

(Benzer bir duyguyu Arzum Hn. ın içli köftesinde de yaşamıştım. Eğer ben dahi buna yeltenebiliyorsam, şeklinde düşünmüştüm. Bu sayade en kısa sürede ben de artık başarabilenlerden olacağım inşallah. Kendisine bu konuda özel olarak tekrar teşekkür etmek istiyorum.)

Belki, sunum daha farklı olabilir miydi? diye düşünmüş olsam da -ara sıcaklarda sadelikten- yola çıkınca ve börek zaten başlıbaşına tek bir şey olunca, bu konuyu da bir olumsuzluk olarak görmedim.

Ayrıca, bunca hamarat, bilgili ve mutfağın hakkını bir tutku olarak verebilen hanımlar arasında bu yarışmaya katılmayı asla aklımdan dahi geçiremezken, bir de katılmaya karar verdiğimde fırında pişebilecek bir şey söz konusuyken, hem de yapılış esnasında meydana gelmiş bir elektrik kesintisinin insanı ne kadar strese sokacağını ise düşünmek dahi istemiyorum.

Oyumu, gerek yukarıda belirtmeye çalıştığım hususları, gerekse yarışma heyecanı yetmezmiş gibi ek olarak böyle bir + stres altında yapılmış olduğu hususunu gözönünde bulundurmak suretiyle, patatesli kol böreğinde kullanıyorum...

Henüz oyunu kullanmamış olan tüm arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum, çünkü her biri çok güzel ve seçim yapabilmek hakikaten çok zor ...

Tarifimi yaparsanız mutlaka benimle sonucunuda paylaşmanızı isterim Size ve diğer arkadaşlarıma cesaret verebildiysem ne
Mutlu bana Oyunuz hayırlı olsun,iyi olan kazansın

Candannn Hanim, ne kadar güzel detayli bir sekilde neden oyunuzu kol böreginden yana kullandiginizi aciklamissiniz. Gercekten cok hosuma gitti.
Yarisma elbette isin sadece heyecanli kismi ama öte yandan ortada bir paylasim var ; emek vererek sundugumuz lezzetlere böylesine uzun uzadiya vakit ayirip yazmaniz gercekten hem bir sonraki yarisma icin motive edici hem de mutluluk verici. Eminim ki bu yaziyi okuyan ama katilmayi hic düsünmemis olan arkadaslar bile heves edeceklerdir simdi
Bütün yemeklere olan övgünüz icin ben kendi adima tesekkür etmek istedim.

Ve bu yarisma sayesinde yeni bir sey ögrenmis bulundum, herkesin oylama sebebi cok farkli :) Kimimiz verilen emegi göz önüne aliyoruz, kimimiz icin sunum ve hijyen cok önemli, kimimiz icin bildik bir tat olmasi isi kolaylastiriyorken, bir baskasi icin degisik bir tarif daha ilgi cekici olabiliyor :)

Merhaba

Genellikle, dilim ve kalemimde "durmak" bakımından sıkıntı yaşayan biri olmama rağmen, yukarıdaki alıntınızın arkasından ; aksine, ne kadar istesem de birşeyler söyleyebilmek ve yazabilmek bakımından sıkıntı yaşadığımı itiraf etmeliyim.

Ne kadar güzel bir duyarlılık. Ne kadar güzel bir analiz.

Yukarıda yer alan satırlarınız gerçekten çok derin ve o kadar anlamlı olmuş ki; üstüne söylenecek hiç bir şey bulamıyorum ve sadece bir şeyler söylemeye çalışarak onlara haksızlık etmek istemiyorum.

Bilakis; belki benim yorumumdan kaynaklı değil ama asıl sizin çok daha kısa ve net olan yukarıdaki bu güzel tespitlerinizden ve yorumunuzdan kaynaklı olarak böyle bir yarışmada katılımcı sayısında büyük artış olabilir -ki bu çok güzel bir sonuç olur- bu açıdan ben de size çok teşekkür ediyorum.

Yorumumla ilgili güzel ve nazik değerlendirmenizden ötürü ise mahcubiyetle ayrıca çok ama çok teşekkür ederim, diyebiliyorum sadece.

Sağolun. Çok nazik ve çok düşüncelisiniz.

Son düzenleme:
Tarifimi yaparsanız mutlaka benimle sonucunuda paylaşmanızı isterim Size ve diğer arkadaşlarıma cesaret verebildiysem ne

Merhaba

Tamam. Kesinlikle yaptığım zaman mutlaka sizinle paylaşacağım.
Çünkü paylaşmam da gerekiyor zaten.
İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum ki; o gün geldiğinde yaptığım şey, kesinlikle benim değil sizin başarınız olmuş olacak.

Yani, cesaret ki ne cesaret... Sanki kırk yıldır yapan biriymiş gibi hissettiriyor, daha hiç yapmadan bile. O kadar eminim yani başarabileceğimden.

Artık ne kadar cesaret verip vermediğinizin boyutunu varın siz düşünün...

Not; Görünüşe ve ara ara da okumaya çalıştığım sayfalardaki yorumlara bakılırsa, cesaretlenenler sadece benimle sınırlı olmadığına göre, bu konuda hakikaten sizi tebrik ediyorum tekrar. Başarılar...

Çok çok teşekkür ediyorum nazik ve saygılı yorumlarınız icin.Dogrusu sizden oy almak isterdim,kıskandım

Bu nasıl bir anlatımdır böyle, düşünceniz ve oyunuz için çok teşekkür ederim

Sanırım ben oyumu yarın kullanıcam çünkü henüz karar verebilmiş değilim. Hepsi birbirinden güzel, hepsinin ortak özelliği zaman ve emek isteyen tarifler olması. Kendi sunum eksikliğimden olsa gerek kriterim sunuma göre olacak. A m o n r a ve Lambrusco arasında kaldım

Merhaba

Rica ederim ve ben de teşekkür ederim. Ayrıca başarılar diliyorum.

Oylamanız hususunda ise; tavsiyem bir an evvel gerçekleştirmeye bakın, geciktirdikçe iyiden iyiye zorlaşıyor.

Yalnız eğer zaten adı geçen iki seçeneğe indirmişseniz işiniz hepten zor.

Çünkü; tercih kullanmaktan ziyade, ancak kura çekimiyle karar verilebilecekmiş gibiler ve de çok güzeller öyle değil mi?

çok zor bir işi başarmanın sabah sabah dayanılmaz hafifliğini yaşıyorum.
çok şükür oyumu kullandım..ama inanın kendi adıma çok zorlandım.:26:

oyumu; kullanılan malzelerin damak tadıma hitap etmesi, hazırlanışı,tarifi,anlatımı, sunmumu ve tahmin ediyorum ki tadamadığımız ama
görsel olarak bile bizi doyuran " Hellim Peynirli Mantarlı Kaygana ve Patates Yuvası " ndan yana kullandım..

çoğu arkadaşımı hiç tanımasam da bu organizasyonda pek çok farklı ismi böylesine kendilerini yansıttıkları bir olayda
görmek ve tanımak ayrıca çok güzel.. Lambrusco da bu açıdan aklımdan çıkmayacak ve katıldığı tarifle bana muhteşem farklı
fikirler sundu.

gönlüm her birinizden yana lakin bir tek kişi seçmek söz konusu olmasa:26: İnşallah diğer
kategorilerde tekrar tariflerinizi görmek ümidiyle ve dilerim her birinize oyumu tek tek sunmuş olurum..
Hepinize tekrar başarılar diliyorum...

canım ben bu hafta sonu içli köfteyi denedim ilk kez yapmama rağmen gayet güzeldi eminim bi kaç seferden sonra hem daha pratik gelecek hem daha tarifi oturturum gibi geliyo. yalnız ben tarifte bi yere takıldım hamur kısmında sütü tencere alıp tuzunu atıp kaynatıyoruz demiştin ya ben süte tuz atınca sütün kesileceğini düşündüm ve elim bi türlü süte gitmedi bu seferlik suyla yapim sonra arzum sorar bi dahakini öyle yaparım dedim bana hamur kısmını nasıl yaptığını biraz daha açarak anlatır mısın? tabi hamur kısmını farklı yapmam belki çıkan sonucu etkilemiştir. hamuru şöyle yaptım (buarada malzelerin 4/1 ini kullandım çünkü biz iki kişiyiz eşim ve ben ) buguru ve irmiği kaba alıp tuz vs ilave edip üzerine sıcak su bırakarak şişmesini bekledim ve soğuduktan dinlendikten sonra yumurta patates un vs ilave edip yoğurdum. köfteler hazır olunca denemelik iki tanesini kızarttım (haşlamadan) gayet iyiydi ama sanırım ağzımıza çıtırlıklar geldi sanırım irmik yüzünden dedim gerisini buzluğa koydum dünde buzdolabı posetine 6 adet koymuştum onları çıkardım çözdükten sonra önce haşladım 3-5 dk kadar sonra yağda hafif kırmızılaşana kadar kızarttım bu sefer daha iyi oldu kıtırlık gelmedi ağzımıza. Bİ DE BU KÖFTELERİ OYARKEN ÇOK MU İNCE OYMAK GEREKİYO BEN NORMAL OYDUM DOLDURDUM KAPATTIM AMA ağıza önce bulgur tabakası geliyo sonra içi hissediyorsun bu normal mi ben mi yapamadım yoksa. ben önceden sanırım bi kez içli köfte yemiştim yani normalde nasıl bi lezzet bilmiyorum bugün eşime dışardan aldırıcam benimkiyle kıyaslıcam onun lezzeti nasılmış aynı mı diye..

Kura çekilerek karar verilecek gibi duruyorlarsa bizde kura çekeriz. Bu fikir biraz rahatlamamı sağladı teşekkür ederim
Çekilişimiz gerçekleşti efenim ve 6 aylık olan kızımın seçtiği kağıttan A m o n r a teyzesinin adı çıktı Hayırlı uğurlu olsun, servisi alalım

bende sans olsa bebek benim ismimi cekerdi

Son düzenleme:

öpüyorum o küçük prensesi
çok teşekkür ederim
benim de oyum bu prensesin annesine
çok severim patatesli böreği

Denemene sevindim canım Şöyle anlatmaya çalışiyim.Tencereye sütü koyuyoruz,kaynatıyoruz ve tuzunu atıyoruz.Ondan sonra irmik ve bulguru ekleyip bulgurlarla irmigin sütü iyice çekmesini sağlıyoruz..Sonra bir örtüye sarıp bekletiyoruzki bulgurlar iyice demlensin (Pilav gibi) Bu sayede içli köfteleri pişirdiginiz zaman ağıza kıtırlık gelmeyecek Ben tuzunu pişirirken atıyorum,süt kesilmiyor.Ama dilerseniz hamuru yoğurma işlemindede tuzu ekleyebilirsiniz Dediğiniz şekildede olur tabi.Ama sütle pişirmek hem lezzetini arttırır hemde pişirdiginiz için daha iyi şişer ve demlenir bulgurlar
Önce haşlayıp kızartmanıza hiç gerek yok.Bu şekilde yaptığınızda yada su ilede pişirirseniz yine kıtırlık olmayacaktır.Süt daha fazla lezzet katar dediğim gibi..
Dış hamurunu elinizden geldiğince incelemeye çalışın.Bu birazda damak zevki yani.Kimi biraz kalın olsun ister dış hamurunun,kimi incecik..Tabiki hamurun tadıda gelmeli biraz dişe Emin olun sizin yaptığınız dışarıdakilere 10 basar
Afiyet olsun

sağol canım bi daha sütle denicem böyle haşla kızart iki işlem hem daha zahmetli hem de sütün tadı da yok ben kesilir sandım önce kaynatıp sonra tuz atıcam teşekkürler hayatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…