Mezeler - Ordövrler Ara sıcaklar - Mezeler - Ordövrler

En başarılı bulduğunuz Ara sıcaklar - Mezeler - Ordövrler?

• Ankete Katılan
    811
  • Anket Kapalı .
İki kaşık biber salçası
dört ceviz
Kimyon
Kekik
Çörekotu
Taze sarımsak
Bi küçük soğan
Zeytinyağı
Limon suyu

Sarımsak ve soğan isteğe bağlı aslında. Ben küçük küçük doğradım. Cevizi ufaladım iyice. Tüm malzemeleri karıştırdım iyice. Kavanoza koyup bi gün dinlendirdim. Kimisi tahinde koyuyor bizim yörede ama ben hiç sevmem tahin.

Ben cahilimde biraz çemen ne olaki. Sucuga konuluyor galiba baharat gibi birsey mi?
Çemen kahvaltılık meze. Çayın yanında da ikramlık olarak sunulur. Ekmeğin üzerine sürülür. Hatay' ın çikolatası :))) çökelek ilede yenir. Kebap tarzı yemeklerin yanına da yakışır :) çok amaçlı :)

Tokat ta daha ünlü çemen,çemen bizimdir ,bizim kalacak
Bazı ıspanak,madımak gibi yeşilliklere de güzel yakışıyor.

Ellerine sağlık canım ben çok severim çemeni annem çok yapardı...

Çemen hangi yörede meşhur diye yaz googleye ne çıkıyor?
Bir sürpriz yaşamayayım diye yazıp ta baktım
garantici hatunsun sen vesselam
ya aslında bizim oralarda muhammara da deniyor çemene. Ekmek içi daha fazla onda bide tahin var. Ama ben biber salçalı olan Çemeni ilk kez ablamın elinden yemiştim. Ünide kaldığım eve göndermişti. Arkadaşlarım bayılmıştı. Tokat'lı oda arkadaşımda övmüştü kendi çemenini... Oda getirmişti sonra eve çemen

[QUOTE deynepnaz, post: 48721146, member: 720527"]Çemen hangi yörede meşhur diye yaz googleye ne çıkıyor?
Bir sürpriz yaşamayayım diye yazıp ta baktım[/QUOTE]
Bir süpriz yapda yarışmada görelim meşhur Tokat çemeni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…