- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.266
Ayy ne güzel, ne de mutluluk verici birşey güle güle gidip, güle güle gelmek nasip olsun inşallahBende iyiyim sağol valizi topladım yarın gidiyoruz kızıma 1 hafta filan kalıp geleceğim
Deplasmana gidiyorsun yani
Ayy ne güzel, ne de mutluluk verici birşey güle güle gidip, güle güle gelmek nasip olsun inşallah
Bizim yerimize de eylen ablacımÇok teşekkğrler sağol,hrm ziyaret hem düğün var
Damada yaptir yoksa kizi geri alirim deAynen valla bide yemek işide bana kalacak
Tarif alalımBugün çemen yaptım.Nevreste bomba oldu bomba :)
Ben cahilimde biraz çemen ne olaki. Sucuga konuluyor galiba baharat gibi birsey mi?Bugün çemen yaptım.Nevreste bomba oldu bomba :)
İki kaşık biber salçasıTarif alalım
Çemen kahvaltılık meze. Çayın yanında da ikramlık olarak sunulur. Ekmeğin üzerine sürülür. Hatay' ın çikolatası :))) çökelek ilede yenir. Kebap tarzı yemeklerin yanına da yakışır :) çok amaçlı :)Ben cahilimde biraz çemen ne olaki. Sucuga konuluyor galiba baharat gibi birsey mi?
Tokat ta daha ünlü çemen,çemen bizimdir ,bizim kalacakÇemen kahvaltılık meze. Çayın yanında da ikramlık olarak sunulur. Ekmeğin üzerine sürülür. Hatay' ın çikolatası :))) çökelek ilede yenir. Kebap tarzı yemeklerin yanına da yakışır :) çok amaçlı :)
Ellerine sağlık canım ben çok severim çemeni annem çok yapardı...İki kaşık biber salçası
dört ceviz
Kimyon
Kekik
Çörekotu
Taze sarımsak
Bi küçük soğan
Zeytinyağı
Limon suyu
Sarımsak ve soğan isteğe bağlı aslında. Ben küçük küçük doğradım. Cevizi ufaladım iyice. Tüm malzemeleri karıştırdım iyice. Kavanoza koyup bi gün dinlendirdim. Kimisi tahinde koyuyor bizim yörede ama ben hiç sevmem tahin.
her yörenin farklı tadı oluyor tabi :) ama en güzeli Hatay'ınkiTokat ta daha ünlü çemen,çemen bizimdir ,bizim kalacak
Bazı ıspanak,madımak gibi yeşilliklere de güzel yakışıyor.
Çemen hangi yörede meşhur diye yaz googleye ne çıkıyor?her yörenin farklı tadı oluyor tabi :) ama en güzeli Hatay'ın ki
Çemen hangi yörede meşhur diye yaz googleye ne çıkıyor?
Bir sürpriz yaşamayayım diye yazıp ta baktım
Hadi bakalım canım bekliyorum
En az iki tarif ile katılabiliyorsunuz bunu belirteyim
Ne yapmayı düşünüyorsunuz. İp ucu alalım