Apartmanda kedi sorunu

Apartman görevliniz yok mu? Eğer yoksa yönetici ile görüşüp temizlik vs. için görevli talep edin topluca. Gerçi bir yönetici olduğundan da şüpheliyim apartman değil ahır gibi keçisi var ördeği var. Ne güzel kış vakti kedilerin sığınacak bir yeri var yağmurda çamurda dışarıda kalsa vicdanınız el verir mi? Bizim binaya da giriyorlar 4. katta olmamıza rağmen kapıyı açınca lapadak eve girmeye çalıştığı da çok oldu ama kıyamıyorum kendim alıyorum binaya. Dünyanın en kabarık tüylü kedisi de olsa öyle tüyler havada uçuşmaz, kaldı ki boğazınıza yapışsın. Kakasını kuma gömme içgüdüsü olan bir hayvanın apartmanın ortasına (en azından düzenli olarak) pislediğini düşünmüyorum bu hayvanlar hiç mi sokağa çıkmıyor da tuvaletini toprağa çimene yapmıyor? İhtimal vermiyorum değil veriyorum ayakkabı içi, saksı gibi eşyalara 1-2 yapmışlardır belki ama bütün kedilerin örgütlenip sadece sizin kapınızın önüne çullanmış olması? Hayır. Siz huylanıyorsunuz.

Bizim apartmana kedi girmisti, dogum yaptigi icin ellemedik. Komsumuz bakiyordu. Evet işiyorlar arkadaslar. Ozellikle terlik, ayakkabi gibi yerlere. Biz kapida asla ayakkabi birakmayiz, apartman kokuyor diye ortak karae aldik. Birkez bakkaldan geldim, terligim kapida kalmis, isemis. Komsunun paspasina, kapı esiklerine cis yapiyorlar. Diger komşularinkinede yapiyordu. Apartmanda kum yok, toprak yok nereye isesin hayvan? Dogal olarak ortalik yere yapiyordur. Çişini kakasini tutacak hali yok ya.
Ayrica bebek arabasının icine girip, yatiyorlar. Cocugu alip, oturtana kadar kedi gelip yatmisti.
Oyle bi bahsediyorsunuz ki sanki kedinin dogal ihtiyaclari yok, tüy dökmeyen bir hayvan. Apartmanda kedi beslemek isteyen insan ihtiyaclari ile ilgilenmeli

Bence komşunuza taktınız ve ona taktığınız için de kedileri beslemesi gözünüze batıyor.

2 katlı bir evde oturan çocuklu bir aileyiz. Buraya taşındığımızda giriş kattaki aile bodrumunda keçi besliyordu. Koku yapmasına rağmen tek laf etmedik. 2.kızım doğduğunda 2 ördek civcivi aldık. Büyük kızım kardeşini kıskanmasın diye. Az balkonda büyürler sonra anneme köye götürecektim. Ama bunlar tavuk gibi değilmiş, çok çabuk büyüdüler. Biz de bodrumdaki kendi yerimize götürdük. Haftasonu köye götürürüz derken pandemide 2 hafta kadar kapanma oldu. Eşim hergün temizliyordu yerlerini. Kapanma biter bitmez köye götürdük. Ertesi gün alt kattaki komşu kapımı çaldı ve sinir bozucu bir üslupla bu konuyu tartıştı benimle. İnsan gibi anlatmama rağmen konu şikayet ederime, ben b*k koklamak zorunda değilimlere geldi. Eşime de takıldı bu kadın sonra, mevzu aynı. Köye götürmüşüz hayvanları ama kadın hala üstünlük kurma çabasında. Eşim de bana artık bu kadının kapısının önünü yıkamayacaksın, sadece bizim katı silersin dedi. Bizim katta bir de yaşlı bir çiftin dairesi var. Ben alt kata kadar olan bölümü vakit buldukça sildim. Sonra kedileri apartmana doldurdular. Giriş kat başlattı, keçisi olan. Ama keçiyi sonradan götürdüler. Kediler çoğaldı. Hayvan düşmanı değilim ama hamileyken aşırı tiksinti oluştu bende kedi pisliğine karşı ve kediye yaklaştığımda sanki hemen boğazıma tüy yapışıyor. Giriş kat ve 1. Katta vaktiyle bizim ördeklere laf yapan kadın apartmana alıştırdı kedileri iyice. Kapılarına rastgele yiyecek savurup sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Hayvanlar ayakkabılıklara giriyor diye ayakkabılıkları eve aldık. Kazara kapıda ayakkabı unut idrarını yapıyorlar. Sabaha ıslak giyiyorsun. Sobalı evdeyiz, her gün bodrumdan odun alacaksın ama bodrumun ortak koridoru kedi kakasından geçilmiyor. Nadiren giriş kat temizliyor ama temizlik denmez buna. Apartman çok kötü kokuyor. Bebek arabasını koysan idrarını yapıyor, son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor. Geçen gün bebeğim elledi oraya deliye döndüm. Merdivenden yukarı çıkarken kedi tüyleri top top havada uçuşuyor. Ağzımızı burnumuzu tıkıyoruz ama ya çocuklar... Düzgün bir üslupla 1. kattakiye söyledim ama değişen bişey yok, ertesi gün kapısına yumurta fırlatmış yine. Pislik görünce ve evime idrar yapınca merdivende basbas bağırıyorum artık. Çocuklarıma oraya dokunma buraya dokunma sürekli mevzu aynı... Bunlar duyuyorlar ama düzeleceğine kediler çoğalıyor. Giriş kat kapıya büyükçe bir kulube yaptı, kızları motor alacaktı onu koymak için güya ama motoru da apartmanın içine sokuyorlar o gün bugün ve üzerine örttükleri tenteyi de sürekli bodruma inen merdivene savuruyorlar. Hiçe sayıldığımızı hissediyoruz. Arabayı hep çizdi kediler. Belediyeyi aradı eşim ama kedilerle ilgilenmediklerini söylediler. Nasıl konuşmak lazım bunlarla ki konu tartışmaya varmadan çözülsün? Kakasını gömen bir hayvan türünün sağa sola pisleyen bir canlıya evrilmesine sebep oldular. Herkes evinde beslesin, yada bodrumunda beslesin, olmadı kapıya yaptıkları kulübede beslesinler. Hatta isterse inek beslesin, tek laf edersem ne olayım. Ama bu vurdumduymazlık canıma tak etti. Tartışıp da çocuklarımı da huzursuz etmek istemiyorum. Ben bu millet rahatsız olmasın diye arka bahçe tarafındaki camdan sofra bezi bile silkelemeyen ben hakediyor muyum bu muameleyi! Hayvanların da günahı yok ama bunlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor aklım almıyor. Kapıya limon sıktım, sirke sıktım ama kurtulamadım. En üst kattayız düşünün, kızımın oyuncak scooterı evin kapısında kaldı üst katta ona bile pislediler. Bebeğimin bisikletine, bebek arabasına da. Diyeceksiniz ki koymayın ama anasınıfına giden kızım var getir götür yapıyoruz. Sürekli üst kata indir çıkar arabayı bir de bebekle öyle kolay gelmesin size. Hem ortak yaşam alanına tecavüz etme cesaretini nerden buluyorlar! Biz niye bu sıkıntıları çekiyoruz, nedir bunun çözümü beynim durru artık. Bu pahalılıkta ev değişemezsin. Var mı kavgasız uzlaşma fikriniz? Kedi düşmanı yaftasını yapıştıracak olanlar önce kendini yerime koymaya çalışsın lütfen.
Fazla abartı olmamışmı...
Evet kediler kapalı kaldıkları için mecbur bir yere tuvaletini yapacak, içinde tutacak değil hayvan, kapıyı açık bırakın çıkarlar zaten onlarda bayılmıyor apartman boşluğunda yaşamaya. Yaşadığınız yerde kanun nizam yok ama siz işiniz düşünce kanun arıyorsunuz. Kümes hayvanları apartmanda beslenmez bu belediye kanunlarında var önce kanunu çiğneyen sizsiniz yani üstelik özrünüz kabahatinizden büyük çocuğa oyuncak olsun diye hayvan almışsınız. Çocuklarınızın bilimum eşyalarını da apartmanın ortak alanlarında bırakmak suçtur, kapı önünde ayakkabı, çocuk arabası, bisiklet vs.. tutanazsınız gerekçesi fark etmez. Bu sorunları çözmek için komşunuzla uzlaşmanız gerek yapmanız gereken bu, onunla olan sorunlarınıza el kadar canlıları alet etmeyin, konuyu abartmayın. 25 yıldır hayvan besliyorum, ortak alanlarda beslenmesine en çok karşı olanlardan biriyim çünkü bu hayvanlar için tehlikeli, uzlaşarak uygun bir yere alışmalarını sağlayabilirsiniz

Konuda tek sorun kediler mi gerçekten? Apartmanı Ali Babanın çiftliğine döndürmüşsünüz keçi, ördek ne ararsan var, ne sizin ne komşunuzun ortak yaşam alanı kurallarından haberiniz yok ama kediler de kediler. Bir üye yazmış okurken Maymunlar Cehennemi gibi hayal ettim diye hem çok güldüm hem de katıldım ona. Sizin herşeyden önce apartmanda yaşam kurallarına uymayı öğrenmeniz gerekiyor, hem sizin hem komşunuzun. Apartmana motor sokmalar falan Mad Max sanki. Kedilerin de mama ve sularını bahçeye alıp oraya alıştırabilirsiniz, çok soğuk olunca karda falan içeriye alırsınız donmamaları için. Tabii bahçede de rahatsız olmayacaksanız.

Kk da açmaması gereken tek konuyu açmışsınız.Şimdi panter emeller doludur.
Bu konuda söyleyecek çok şey var da insana saygısı olmayan hayvanseverler yüzünden konuşamıyoruz.size kolaylıklar diliyorum.

Noluyor konuşunca? İp adresinizden evinizi yurdunuzu bulup kapınıza mı dayanıyoruz, sülalenize mi sövüyoruz noluyor? Başı sıkışınca tutturmuşunuz bir Panter Emel lafı başka argümanınız yok zaten.

Noluyor konuşunca? İp adresinizden evinizi yurdunuzu bulup kapınıza mı dayanıyoruz, sülalenize mi sövüyoruz noluyor? Başı sıkışınca tutturmuşunuz bir Panter Emel lafı başka argümanınız yok zaten.
Aman Pantersem Panterim, keske herkes sevdigi canlara, dogaya, denize, agaca sahip ciksa, onlar adina savaşsa. Bu dünyanin tek sahibiymisiz gibi davrana davrana felaketi olduk, sonunu getirdik, hala akillanmiyoruz. Orda da eminim adam gibi bi cozum gelistirebilirdi, sokakta baktığım bi sürü kedim vardi. Plastik evler satiliyo, hepsinin icine polarlarini sermistim, duzenli besliyoduk biz sitede. Yeter ki istesin insanlar. Ne bileyim degisik,😐 Nasil yardim ederiz degil, nasil kurtuluruz diyince olmuyo.

yıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.
bide kapı onu , ayakkabı yok bebek arabası mümkün değil yani :KK64:

Eger kedi hastaya yapar. Benim de başina gelmişti çünkü topalliyordu kedi kaza geçirmiş sanirim. Her gün birkaç kere hatta kakasini yapiyodu kapi önüne ayakkabıya da yapiyodu bırakirsak. Eger kedi hastaysa yapiyor.

7 ölümcül günahtan birini yapıp kkya kedilerle ilgili konu açtınız.
Bundan sonrası için Allah yar ve yardımcınız olsun.
Ben olsam komple üyeliğimi kapatır sırra kadem basardım.

Hayvan seveceğiz ve koruyacağız evet. İsteyen ağlayarak günlüğüne yazabilir ya da üyeliğini kapatıp gidebilir.

Kk da açmaması gereken tek konuyu açmışsınız.Şimdi panter emeller doludur.
Bu konuda söyleyecek çok şey var da insana saygısı olmayan hayvanseverler yüzünden konuşamıyoruz.size kolaylıklar diliyorum.
Hayvanseverlikle, kediseverligi çoğu birbirine karıştırıyor.

Eger kedi hastaya yapar. Benim de başina gelmişti çünkü topalliyordu kedi kaza geçirmiş sanirim. Her gün birkaç kere hatta kakasini yapiyodu kapi önüne ayakkabıya da yapiyodu bırakirsak. Eger kedi hastaysa yapiyor.
Bunlar sokağa cikamadigi icin yapiyolar bence, bahceye kartondan, plastikten ev yapsalar, niye apartmanin nüfusunu zorluyolar ki, kazlar, keciler, ördekler hfhdhdh

X