Apartmanda kedi,köpek,kuş vb hayvan olmaz olmamali. İsteyen evinde bakabilir,kimse de bakamazsın demez ama kedidir,köpektir olmaz yani. Evde bakılması ile bir değil. Bizim apartmana da alıyorlar,hadi soğuk şu bu dedik, kulübeler ,beslenme alanı olmasına rağmen sorun etmedik ,ama alan kişi bir zahmet kalkıp bakmıyorsa o hayvan çişi gelince sağa sola pekala işiyor da kakasını da yapıyor. Tüyü de dökülüyor, bizim binanın site içine açılan kapısının önünde kurumuş halde kaka ve kusmuk vardı ,pazar olduğu icin görevlide yoktu sitede dün,adam sabah söylene söylene temizliyordu. E yazık değil mi bunu temizleyene? Whatsapp grubunda fotograf paylasıyor komşular kedi iceri alininca bakın kapıya kaka yapmış ,çiş yapmış kokuyor diye ama içeri alanın umurunda değil.
Sorun kimsenin kimseye saygısı olmaması maalesef. Ben son 3 senedir kendini hayvansever sanan, üst katımdaki eğitilemeyen gerizekalıya camdan yiyecek atarak kedi beslenmeyeceğini anlatamadım mesela. Sabah camlari aciyorum evi havalandırmak icin,pervazda salam,sosis parçaları ile karşılasıyorum,inip aşağı besleme alanına koymak zor geliyor,tepemden aşırıyor gerizekalı. Yönetim yazı asmış,camdan yiyecek atmak yasaktır diye,topantıda söyleniyor beslenme alanında besleyelim kedileri vs diye ama işe yarayacağını hiç sanmıyorum. Evimi satıp gitmek noktasındayim mesela zira en ufak uyarıda "ama siz hayvan sevmiyorsunuz" diyor. En son salam sosis sevmek zorunda mıyım,evime sokmadığım şeyi her sabah pervazdan temizlemek zorunda değilim demiştim. Baksanız cahil insanlar degiller biri öğretmen yani bu kadinın kizlarınin ama anlamıyorlar. Daha evvel hangi ahırda yaşadılar bilmiyorum ama sitede,topluluk icinde yasamayı bilmiyorlar bence. Tek tek cekiyorum fotoğraflarını en son mahkemelik mi oluruz ne oluruz bilemiyorum.
Hayvanlarin yasam hakkı var,saygı duyuyorum,belediyeden sitedeki kedi nufusu artınca kulübe isteyen,beslenme alanı yapan da benim bu arada ,ama bıktım ben artık bu insanlardan. Kimse cekmek zorunda değil bu pisliği. Kedi temizdir işemez,kaka yapmaz diyen arkadaşlar ,evde temiz kumuna alışan hayvan tabi ki oraya yapıyor çişini,kakasını ama gece apartmana alınan kedi, çıkamayınca dışarı(kapının açık kalma şansı yok kendiliğinden kapanıyor binanın iki kapısıda)tabi ki sağa sola yapıyor kakasını da çişini de.
Saygı,adap bilmeyen insanlarla işimiz zor.
Kapı önünde ayakkabı,bisiklet vs bırakmak yanlis,(2 çocuğum var haliyle 2 bisiklet,2 scooter, 2 paten vs bir dolu ıvır zıvır var hepsini eve alıyorum,yerim dar vs demeden zira bunlar kapı önünde duramaz,durmamalı,kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok) ama kedi de köpekte alınamaz orada yaşayan herkesin rızası yoksa.