- 15 Ağustos 2013
- 419
- 1.166
-
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Zaten bazen kedinin huyuna göre ikinci kediyi asla istemiyor. Tek kedide gayet mutlu mesut yaşıyor.Tek kedi olmaz mı ? İkinciye ailem sıcak bakar mı bilmiyorum
Apartmanda oturuyorum ve sokaktan kedi sahiplendik gayet mutlu 2 yas civarinda 1.5 yildir bizimle keyfi yerinde arada disari cikmak ister bina icinde bi kat uste bi kat alta gidip gelir zaten disariyi tamamen unuttu disari ciksa korkudan olur sanirim cok urkek. Kediler insana pek muhtac degiller disari ciktiginizda kumunu suyunu yemegini kontrol edip cikabilirsiniz. Benım kedim kumu pis oldugunda tuvaletini yapmaz kumu yoksada yapmaz aglar kumuna bizi goturmeye calisir unuttuysak eger. Cokta bir yukleri yokKedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
cins kediler dışarıyı bilmez istemez de, tüm gün tek başlarına kalabilirler sıkılmazlar . hatta pek çoluk çocuk ,misafirde sevmezler. kediler çok akıllı hayvanlardır. lütfen beslemeye karar vermeden önce maddi manevi hazır olduğunuzdan emin olunKedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
benimkide survivor a bayılıyor :))Çok ilginç geldi bana konu ne demek apt.da kedi beslenir miBurası Florida ve herkesin müstakil villaları falan mı var ?
Tabii ki apt. Da kedi beslenir daha önce bir yerlerde görmüş olmanız lazim ..
3 kedim var 12 dairelik bir apt.da 4 . Kattayim hepsini sokaktan sahiplendim .
Yalnız kedi bakmanın incelikleri var. Siz eve bir can alıyorsunuz kediler seri hayvanlar ben onları asla balkona çıkarmam bunu yapabilecek misiniz ?Ortalık yüksekten düşüp ölen kedilerle dolu ...
İkinci mevzu 4 aylıkken karma aşıları başlar her 2 ayda 1 iç dış parazit yaptırılır.
Günlük kumları temizlenir .
Günlük suları değişir.
Mamayi iyi seçmeniz lazım = para ...
Hastalık =para ve sevkat
Kum = para .
İlgi , alaka , tüy taranması .
Ben kedilerime şarkı bile söylüyorum .
En küçüğü ile maşa ve koca ayı izliyoruz her gün iki bölüm ( şaka değil ) çok seviyor
Onlarla konuşuyorum.
Bizimle uyuyorlar .
Evime kedilerimden rahatsız olan kim varsa ayak basamaz burasi eşim benim ve Kedilerimin evi ..
Tüm bunları layigi ile yapacaksanız sokakta kedi dolu alın bir yavru ve saf sevgiyi tadın.
Yok iki gün sonra çiş yaptı yok hastalandı yok şöyle oldu böyle oldu diye hayvanın vebalini almayın .
Ayrıca bu 9-10 aylıkken kisirlasacak yoksa koku bırakır , evden kaçmaya çalışir ve sabahlara kadar bağırır ...
Bence siz kesin sahiplenmelisiniz. Bu kadar ince ruhlu insanların yanında eminim çok mutlu olur ❤Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
nerede kalacaktı ya arabada mı beslesinApartman ne alaka? Orda mı kalacak kedi
Evinde beslesin?nerede kalacaktı ya arabada mı beslesin
Bence zaten apt. Dairesinden bahsediyorEvinde beslesin?