Apartmanda kedi beslenir mi ?

Valla cise saliyom diye binanin icine salmazsan (gelip milletin ayakkabilarina isemesin )bizim komsunun kedisi yuzunden ayakkabilari cope atmistim yani,birde kedi komsuyu kovalayip kapi dibinde korkudan bayittirmayacaksa(aynisi basima geldi kapiyi korkudan yumruklarken bayilmisim ) ve son olarakta disi ise binanin kapisini acik birakmazsaniz erkek kedi dolardi binanin ici resmen ust komsun 9 .10 tane kovardi hergun.dikkat edecekseniz alin tabi kedi apartmandada bakilir.

Bir kedi sahibi olarak kedi evde olabilecek en rahat hayvan tek dikkat etmeniz gereken şey camlarda ve balkon dan aşağı atlama ihtimali onun dışında özellikle eve alıştığında sizin olmadığınız zamanı uyuyarak geçireceği için sorun yaşamaz

Ben de iki kedi demeye geldim. Ayrıca da mutlaka camlara tel sineklik gerekiyor. İnstagramda suzionline var, onu takip ederseniz tüm bilgiler orda var.

Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Öncelikle çok güzel bir karar vermişsiniz. Kediler evin enerjisini inanılmaz değiştiriyor. Bakımı bir muhabbet kuşundan daha kolaydır zira kediler çok temiz hayvanlar. Apartmanda kedi bakabilirsiniz. İnanın sokakta olduğundan çok daha mutlu ve sağlıklı olacaktır. Bu konuda şüpheniz olmasın. Şu dönemde sokakta yaşayan hayvanlar tehlikede. Öncelikle iyi bir veteriner bulun. Belediyenin veterinerlerine asla gitmeyin hiç hijyenik değiller. Daha sonra kedili evlerin mecburi şartı olan camlarınıza kedi teli ve ya sineklik taktırın. Ama bu sineklik olacaksa kilitli olanlarından olmalı. Çünkü bir kedi sineğin peşinden bile camdan atlayabilir. Bir kere düştü bir 2.si olmaz demeyin onlar bunu asla anlamıyor bebek sonuçta. Mama çok önemli. Piyasada pek çok mama var ancak kaliteli bir mama hayvanın tüyünün güzelliğine kadar etkiliyor. Mama konusunda yardım isterseniz özelden yazabilirsiniz. Kendinizi sahiplenmeden önce mutlaka eşyalarını almalısınız. Kapalı tuvalet öneririm. İnce taneli kum öneririm. Tarakta kaliteden şaşmayın. Şimdiden mutlu günler. Eviniz çok şenlenecek hazır olun❤️

Ve zamanı geldiğinde elbette kısırlaştırmalısınız. Erkek kedilerin kısırlaştırılması oldukça rahat 15 dk gibi bir süre. Ancak dişlerin biraz daha zor oluyor. Erkek kedi alıp kısırlaştırmazsanız bir süre sonra eve koku bırakmaya başlar. Ve bunu asla istemezsiniz.

kaçıyor derken kapıdan apartman içine mi kaçıyor iyice dışarıya mı kaçıyor

zira aslında kediler bilmedikleri yere kaçamıyor da

mesela bizimki arada kapıdan apartman içine kaçıyor ama apartmanda üç daire var bizim dairenin olduğu kapının önüne gidiyor üst katta ve bir bakıyor kapı kapalı

ödü kopuyor kaldı dışarıda diye, ya da balkonda vs kalırsa kapıyı kapatırsak içeri girmek için tırmalanıyor

kucakta durmaz, yani o istemezse durmaz

o bir canlı, peluş oyuncak değil özellikle tekirler daha bağımsız canı isterse gelir sevdirir

mesela benimki benim kucağıma sadece sabah saatin alarmı çıkınca geliyor başka zaman gelip de oturmaz kucakta ama eşimin kucağına yerleşir

şişman olmak da ayrı konu bizimki hiç şişman olamadı valla yediği önünde yemediği ardında

ilk yılında yani bebekken çok hareketliydi mutfak dolaplarından inmezdi

şimdi nispeten sakin yatıp uyuyor uykusu varsa dünya yıkılsa umursamıyor

evde gün içinde yalnız kalması da sıkıntı değil

hatta pandemi sürecide hepimiz evdeyiz diye hayvan sersem oldu gidin gürültü yapmayın kafamı dinlenemiyorum her odada bir insan var dedi

tabii ki gönül ister bahçeli evlerde oturalım güzel güzel dışarıda gezsinler ama evde büyüyünce şartlara da alışıyorlar

bir de mesela bizimki hasta oldu tüm tüyleri döküldü kış mevsiminde evde bakım artı ilaç vs zor sağlığına kavuştu dışarıda olsa bu yılları görmesi mümkün değildi
Bilmiyorum tam olarak nereye kaçtığını ama bazen başı boş bir şekilde apartmanın önünde görüyorum.Üstelik bu komşular üst katlarda oturuyor.

Vallahi gönlüm bahçeli bir ev ve doyasıyla koşacakları yeşil alan isterdi ama 3+1’miz ve 3 de kedimiz var :) İlk kedimi barınaktan ölmek üzereyken sahiplendim, diğerleri de kurtarılmış kediler. Elbette bazen ben de sizin gibi düşünüyorum ama üç kediye can verdim (Haşa Allah verir elbette ama vesile olduk) beş senedir aç değiller, sağlıklılar, tekmelenme, yakılma, tecavüz edilme ihtimalleri yok, kısaca mutlular. Bence bir dakika düşünmeden sahiplenin bir canı. Dünyadaki en güzel duygu.

Huylar hayvandan hayvana değişir, insanlar gibi onlar da çeşit çeşitler. Sahipleneceğiniz hayvanın her huyda olabileceğini kabullenerek sahiplenmelisiniz. Ben de terk edilmiş bir yavruyu sahiplendim, başta zor günler geçirdik. Yanımda yatmak isterdi hep sıcaklık arardı, erkek arkadaşlarımı kıskanırdı. :) Eşimle bile bazı durumlarda kapıyı kapatamıyoruz, ikimiz bir arada olunca kapıyı tırmalıyor beni de içeri alın diye. Eğitmeye çalışıyoruz.
O bizde de var 🙈 malum durumlarda bir bakıyoruz bir şekilde içeri girmişler, özellikle kız bana düşkün o yapıyor. Bizim de konsantrasyon kalmıyor tabii :KK70: şimdi kapıyı sımsıkı kapatıyoruz.

Valla cise saliyom diye binanin icine salmazsan (gelip milletin ayakkabilarina isemesin )bizim komsunun kedisi yuzunden ayakkabilari cope atmistim yani,birde kedi komsuyu kovalayip kapi dibinde korkudan bayittirmayacaksa(aynisi basima geldi kapiyi korkudan yumruklarken bayilmisim ) ve son olarakta disi ise binanin kapisini acik birakmazsaniz erkek kedi dolardi binanin ici resmen ust komsun 9 .10 tane kovardi hergun.dikkat edecekseniz alin tabi kedi apartmandada bakilir.
Yok neden öyle yapalım,sizin komşunun kedisi mecbur kalmış demek ki yoksa onlar normalde kum veya toprak olmadan yapmaz,hiç apartmanda çişe salınır mı ?
Kedi başıboş apartmanda gezmez,ya tasması olur ya da taşıma çantası.Çünkü bizim apartmanda da korkanlar ve titiz olanlar var.
Başka komşular da kedi besliyor zaten,bir sorun çıkmadı.

Kedi zaten evde yaşamaya uygun bir canlı.
Aslinda kedi evcil bir hayvan degil ama evde yalnız başına kalabilen başının çaresine bakabilen sahibini degil de evi sahiplenen bir hayvan
Valla eğitimlisini de gördüm ben
😁😁 cok şaşırmıştım komut falan alıyor nasil uğraşmışsa sahibi.
Ama kisirlastirin mutlaka
Kızgınlık zamanı cok ses yapar ve eve idrarını yapar zaten onun icin daha iyi kısır olması. Ben köpeğimi kisirlastirmamistim pişman oldum sayılır ama o zaman veteriner oyle demişti köpegim cok küçük ve dişi ufacık hayvana ne gerek var ameliyata demişti.

Bir de tüy toplama rulosu alın super oluyor.
Ve kedi malti alın hem midesi icin hem de ödül maması olarak

Tek kedi olmaz mı ? İkinciye ailem sıcak bakar mı bilmiyorum
Karakterine göre değişir kedinin 😊 benim kedim yalnız kalmayı çok seviyor, baya asosyal bir kedi. Bizimle bile çok ilgilenmiyor. İki kedim oldu zaman zaman, kumuna tüyüne mamasına yetişmek zor. Bir de ikisi bir araya gelince uslu durmuyorlar. Benim kız normalde çok uslu. Oyun oynar ama mobilya tepelerine çıkmaz, perdeleri indirmez. Yavru kedi olunca yanında oyundan gözleri dönüyor, her şeyi kırıp döküyorlar. Kıskanç da bir kedi, beni de evini de kolay kolay paylaşamaz. Tek olduğunda daha mutlu 😊. 60 metrekare 1+1 evde besliyorum 3.5 yıldır. Evim kuzey-güney cephe, odalar birbirine uzun olduğu için de at gibi koşturması rahat oluyor. Apartmana uygun karakterde bir kedi olursa sıkıntı çıkmaz. Bir arkadaşımın kedisi 6 kere camdan atladı. İki kere platin takıldı. Banyo tavanını göçertti. Gardırobunu kırdı ve evin her yerine sürekli çiş yaptı. Yastık yorgan, dolap içindeki yeni giysiler demeden her yere. Yapısı evde yaşamaya uygun değildi o kedinin diye düşünüyoruz.

Benim kedim ben bulduğumda ölümle pençeleşiyordu. Muhtemelen ben sahiplenmesem hayatını devam ettiremeyecekti. Siz de zor durumdaki bir kediye yuva olursanız mutlu olacaktır. Lütfen satın almayın. Sokaklar, barınaklar, sahiplendime siteleri dünya güzeli çocuklarla kaynıyor.

Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Kesinlikle hiç korkmayın kediler hemen alışıyor. Biz de evde kesi besliyoruz gün içerisinde yalnız da kalıyor uyuyor zaten çoğunlukla.

Kediler tam bir ev hayvanıdır, bahçeli müstakil eviniz olsa bile içeride durması yararlıdır.

Niye derseniz kediler mekanını benimser,
değişirse yadırgar. Zaten doğada da hep belirli yerleri benimser ve savunurlar.Eve yeni kedi geldiği için hatta kum markası değiştiği için bile protesto çeken kediler var. 😊

Ayrıca doğada çok büyük risk altındalar. Köpek sürülerinden yabancı kedilere açlıktan soğuğa devamlı mücadele içindeler. Egzersiz yapma ihtiyaçları da sınırlı, daha çok oyun istiyorlar.

Şöyle ifade edelim, sokaktaki kedinin ömrü en fazla 2-4 yıl, evde ise 20 yıla kadar yaşıyorlar.
Beşer beşer doğurmaları boşuna değil, inanın ancak yetiyor.

Yıllardır kedi beslerim ♥ her zaman bi patili annesi oldum. Şu an ki patili oğluşum da evlendikten sonra ailemle kaldı bilin bakalım neden? Bu eve kedi girerse ben giderim diyen annem beni oğluşumdan ayıramazsın diye vermedi :KK48: şu an da evimde patili bi dostum yok maalesef eşim inanılmaz korkuyor onun da katkısı var tabi. Ama önümüzdeki yıllarda muhakkak olacak. Kedi dediğimiz başına buyruk zaten siz evde olsanız da olmasanızda sadece onun istediği kadar zaman geçirebilirsiniz. Düzenli şekilde mamasını suyunu verin kumunu temizleyin evde olduğunuz süre zarfında çocukluk döneminde bol bol oynayın (zaten erişkin olduklarında ah keşke gelse de oynasak diye bakıyorsunuz 😂) yani kısacası kendinizi bu sevgiden mahrum bırakmayın bir kedi ile yaşamak muazzam bir keyif♥

Bu arada bir kedinin evden kaçtığını duyarsanız yüzde 90 kısır değildir. Kedi ve köpeklerde üreme hormonları o kadar güçlü ki cam kapıyı kıran köpekler ve balkondan ölüme atlayan kedilerle veterinerler her yıl uğraşıyor.

Zaten o kızışma dönemi yavru ile sonuçlanmazsa bu sefer kanser riski fırlıyor, her türlü bela. 🤦‍♀️

Bunun önlemi ise basitçe kısırlaştırmak, o zaman pamuk pamuk yatıp rahatlıyorlar. 😍

Arkadaşım çocuklarına kıyamadı aldı. Çok çok masrafı çıktı. Maması, kumu, oyuncakları, aksesuarları dışında aşıları, mantar hastalığı, kısırlaştırma vs. Ve tüylerinden huylanıyor. Bence hayvana yazık oldu. Emin değilsen hislerinden alma. Çok sevenler alsın büyük sorumluluk

X