Apartmanda kedi beslenir mi ?

Her kliniğin uygulaması değişiyor. Birkaç yerle görüşüp içinize sinen bir yere yaptırın.
Benimki dişi. 5 aylıkken kızgınlığa girdi, 6 aylıkken kısırlaştırdık. Karın altından yapıldı operasyon. Bazıları yandan yapıyor.
Yandan yapılınca daha küçük bir kesi oluyor ama daha profesyonel olmayı gerektiriyor sanırım. Ben cesaret edemedim o yüzden.

Karın altından da 1-2 cm kesmişlerdi zaten. Minicik bir dikiş vardı.
Elizabeth yakalık takılmadı o yüzden, daha rahat hareket etti. Kendisi de kurcalamadı dikişi ama gözünüzü üstünden ayırmayın yine de.
1 haftada epey toparladı, normal hayatına devam etti.

İçeride parça kalmadığı sürece tekrar girmez kızgınlığa. Yaptırsanız o da rahat eder siz de.
Sürekli kızgınlığa girip çiftleşmeden geçirmesi sağlığı için iyi değil zaten.

Kısır olmayabilir. Genelde çifleşme ihtiyacı ile kaçıyorlar. Kısırlaştırmaktan çekinmeyin. İnsan gibi düşünmeyin, anne-baba olmak gibi bir ihtiyaçları yok. Aksine kısır olmayan kedilerde koku bırakma, huzursuzluk en kötüsü de kanser belası çok yaygın oluyor.

Biri yakın zamanda vefat etti ama uzun yıllardır 2 kediyle yaşıyorum. Kedisiz bir ev nasıl olur inanın düşünemiyorum. Evdeki negatif enerjiyi, olumsuzlukları alıp götürüyorlar sanki. Bir süre sonra gözleri görmeyen ya da 3 ayaklı bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Evde yaşadıkları sürece engelli olmayan bir kediden hiç farkları yok. Hatta veterinerimizin görme engelli kedisi dükkandaki tüm sinekleri avlayabilme yeteneğine sahip. İhtiyaçları olan tek şey güvenli bir ev ve koşulsuz sevgi. Dışarıda yaşayamazlar. Ama karşılığında sizin elde edecekleriniz paha biçilemez...

Erkek kedilerin kısırlaştırılması dişilere göre çok daha kolay. Düşük doz bir anestezi ile veteriner ponponları alıveriyor Veteriner işin ehliyse dişi kedi de sorunsuz kısırlaştırılıyor. Sadece bir gün pansiyonda konaklaması gerekebiliyor pansuman için. Kesi yeri kesinlikle büyük olmuyor. Dediğim gibi veteriner iyiyse minik bir dikişi oluyor. Anneciğiniz küçük kızın strese girmesini, zayıflamasını, huzursuzluğunu istemiyorsa bir an önce kısıırlaştırın derim. Dişi kedilerde maalesef kısırlaştırmamadan kaynaklı kanserler çok yaygın. Aman Allah korusun...

Son dediğiniz şeyşayet erkek kedi geç kısırlaştırılmışsa ve çiftleşme pratiği olmuşsa (yastık vs. de buna dahil) kısırlaştırılsa dahi bir miktar öyle bir alışkanlığı kalabiliyor. Ancak sperm atma vs. olmuyor sadece tik gibi kalıyor yani.

Okuyunca bir an bu benim kedim mi acaba? Dedim.
Evde sıkıldığında, kapının önüne oturup miyavlar. Kapıyı açıp bırakıyorum dışarı, dolaşıyor, ot yiyor, başka kedileri sıkıştırıp tekrar kapı önüne gelip miyavlıyor.
Patilerini silip eve alıyorum, yemeğini yiyor sonra da serin bulduğu yerde uyuyor.
Neredeyse her gün böyle.
Maddi anlamda masrafı biraz var, tüyleri konusu azıcık sıkıntılı ama evde olmadığında canım sıkılıyor.
Geçen kucağıma aldım, abartısız yeni doğmuş bir bebekten daha büyük. Şüşko pattis.

hayvanın doğasını bozmayın diyen insanlara tiltim... doğa mı kaldı? hayvanlar sokak aralarında çöplerin içinde yemek arıyorlar. ezilme tehlikesi altındalar. en iyi yaşayanı sokakta 4 sene barınabiliyor. hani sanki dışarısı ormanlık doğal ortam da hayvanlar avlanıyorlar. ağaç altlarında barınıyorlar da doğasını bozmayın diyorlar... emin ol evine aldığın hayvan sokağı özlemez. evet sokağa salarsan belki gezer gelir (keşif güdüsünden kaynaklı).. ama muhakkak gelir. tabi ben de kedi bakan bir kişi olarak sokağa bırakmıyorum çünkü insanlara güvenmiyorum. bilinçli bilinçsiz zarar gelebileceğini düşünüyorum.

bu arada kedi apartmanda rahat bakılır. genelde sessizdirler. tüm gün uyurlar. banyo ihtiyaçları yoktur. kuma tuvalet yaptıkları için sürekli içeri dışarı yapmak zorunda kalmadığınızdan apartman holünü kullanmanız gerekmez. söylemezseniz kedi baktığınızı farketmeyen bile apartman sakinleri olur.

Kedim özel klinikte yaklaşık 5 cm kadar kesiyle ameliyat oldu dikiş değil yapıştırma gibi bişey yapmışlardı
Sonra orada tüyler çıktı şu an kesi yeri yok gibi bişey
Dişi kedi bizim sonra bi daha hiç kızgınlık olmadı

Anneme okutuyorum bunları , teşekkürler hanımlar yardımcılarınız için .

beslenir tabii... benim de şu anda 2 kedim var ve evin neşeleri onlar... çoğu akşam televizyon bile açmıyorum onlarla oynamaktan... onları sevvdiğiniz sürece mutlu olurlar, siz evde olmadığınız zaman sizin gelmenizi beklerler... kesinlikle tavsiye ederim... özellikle sokak hayvanlarından sahiplenirseniz çok iyi edersiniz...

Evde yaşayan bir hayvanı kaybetmek çok zor, biraz zaman verin kendinize, sonra elbette yeni bir cana açın yuvanızı, onlarla hayat çok güzel. Ama bu kez bir kum kabı edinin, dışarı çıkarmayın.
Merhabalar, bugün evimiz o kadar boştu ki... Hemen bir kedi sahiplendik. 2 ya da 3 aylık fazla drğil. Annesine araba çarpmış. Hemen de alıştık birbirimize. Kumu da alındı. Teşekkür ederim...

Merhabalar, bugün evimiz o kadar boştu ki... Hemen bir kedi sahiplendik. 2 ya da 3 aylık fazla drğil. Annesine araba çarpmış. Hemen de alıştık birbirimize. Kumu da alındı. Teşekkür ederim...

Sağlıkla huzurla yaşayın inş ama bir veterinere uğrayın sokak kedilerinin paraziti olur genelde bu durum yavrularda ciddi sıkıntı yaratabilir, tedbirinizi alın. Umarım çok mutlu olursunuz bebeğinizle

Sağlıkla huzurla yaşayın inş ama bir veterinere uğrayın sokak kedilerinin paraziti olur genelde bu durum yavrularda ciddi sıkıntı yaratabilir, tedbirinizi alın. Umarım çok mutlu olursunuz bebeğinizle
Amin inşallah... Çok oyuncu, ilk gecemiz olduğu için uyuyamadım. Pazartesi veteriner randrvımuz var. Melek kızımın da veteriner takibi vardı... Teşekkür ederim.

Evet bahceli olur ins kismetse.. bahcede besleriz.. dedim ya digeride kedi istiyo o evde olacak.. hayvanat bahcesine donecek ev sayelerinde.. cok seviyorum aslinda kedi tavsan cokta baglaniyorum

Benim üst kat komşum bakıyo sakat bi kediymis ben görmedim ama gecenin olmadık saatlerinde gürültü oluyo uykumuz bölünüyo, eşim nöbetli ve yoğun çalışıyo . Bizim için oldukça zor oluyo ama bı hayvana yardım ediyolar diye bu konuda şikayet etmedik ama hangi hayvan olduğu önemli değil bence müstakil olmalı hayvan ara ara dışarı cikabilmeli. Bu da onların ihtiyacı. Üst kattaki kedi balkon mermerine çıkıyo dışarıyı öyle izliyo

Kediler tam bir ev hayvanı. Biz eşimle, iki kedili ve apartmanda yasayan bir aileyiz. Bir gün kızlarımız ne tepki verecek diye apartmanın koridorunu gösterelim dedik kucağımıza alıp ama ikisi de eve kaçtılar. O kadar benimsiyorlar yasadıgı yerleri. Bizim kızların ikisi de sokak kedisi, tüy problemi yasamadık hiç. Aslında bütün tüy problemleri de çözülebilir düzenli tarama ile.
Sokaktaki kedilerin hepsi ilgiye sevgiye aç. Bu yüzden tabiki mutlu olurlar. Bizim kızların yere yatıp gobuslerini acıp sevmemiz icin beklemeleri oyle tatlı ki..

Biz apartman dairesinde besliyoruz çünkü dışarıda sağlıklı yaşama imkânı yok. Doğmuş bir kere, ya sokakta itile kakıla yaşam savaşı verecek, ya bir barınağa(cehennem) tıkılacak ya da ev gibi güvenli bir ortamda karnı tok sırtı pek yaşayıp gidecek, siz karar verin.

Bende kedi sahiplenmek istiyorum ilk defa olacak yardımcı olur musunuz

Küçük bi kedi sahiplenirseniz mutsuz olucağını sanmam benimde kedim 20 günlüktü aldığımda evde biberonla süt tozuyla beslemiştim şimdi 2 yaşında hiç sorun yaşamadık apartmanda yaşıyoruz bizde eve alıştığı için balkonda oturuyo atlamadı hiç 4. Kattayız hep camdan dışarıyı izler ama hep de sevdirir kendini sahiplenin yani kedinin dostluğu bambaşka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…