- 31 Temmuz 2009
- 10.487
- 52.479
-
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Hazır böyle bir konu varken ben de bir şey danışmak istiyorum .
Sheldon_Cooper konunu zaptediyor saymazsın umarım
Kısırlaştırma işlemi nasıl oluyor hanımlar ?
Ben kedimizi kısırlaştırmaya annemi ikna edemiyorum . Hayvan barınağına gitmiştik bir kere , boydan boya kesikli bir kedi gördük annem sordu ne oldu diye , kısırlaştırdık dedler .
O oldu , asla ikna olmuyor .
Benim küçük kızım o olmaz yaptırtmam diyor
Bir de şey duymuş kısırlaştırılsa da dönemde isteklenen kediler oluyormuş yine . Doğru mu bu ?
Kısır olmayabilir. Genelde çifleşme ihtiyacı ile kaçıyorlar. Kısırlaştırmaktan çekinmeyin. İnsan gibi düşünmeyin, anne-baba olmak gibi bir ihtiyaçları yok. Aksine kısır olmayan kedilerde koku bırakma, huzursuzluk en kötüsü de kanser belası çok yaygın oluyor.Apartmanımızda köpeğe sıkıntı çıkarılabilir ama kediye karşı bir yasak yok zaten kedi besleyen başka komşularımız da var :)
Yalnız komşunun kedisi sürekli kaçıyor sürekli huzursuz,kucakta durmuyor ve çok şişman
O kedi bizi biraz düşündürdü aslında,kedilerin evde mutlu olamayacağını düşünüyorduk.
Erkek kedilerin kısırlaştırılması dişilere göre çok daha kolay. Düşük doz bir anestezi ile veteriner ponponları alıveriyorHazır böyle bir konu varken ben de bir şey danışmak istiyorum .
Ben kedimizi kısırlaştırmaya annemi ikna edemiyorum . Hayvan barınağına gitmiştik bir kere , boydan boya kesikli bir kedi gördük annem sordu ne oldu diye , kısırlaştırdık dedler .
Bir de şey duymuş kısırlaştırılsa da dönemde isteklenen kediler oluyormuş yine . Doğru mu bu ?
Okuyunca bir an bu benim kedim mi acaba? Dedim.Apartmanımızda köpeğe sıkıntı çıkarılabilir ama kediye karşı bir yasak yok zaten kedi besleyen başka komşularımız da var :)
Yalnız komşunun kedisi sürekli kaçıyor sürekli huzursuz,kucakta durmuyor ve çok şişman
O kedi bizi biraz düşündürdü aslında,kedilerin evde mutlu olamayacağını düşünüyorduk.
hayvanın doğasını bozmayın diyen insanlara tiltim... doğa mı kaldı? hayvanlar sokak aralarında çöplerin içinde yemek arıyorlar. ezilme tehlikesi altındalar. en iyi yaşayanı sokakta 4 sene barınabiliyor. hani sanki dışarısı ormanlık doğal ortam da hayvanlar avlanıyorlar. ağaç altlarında barınıyorlar da doğasını bozmayın diyorlar... emin ol evine aldığın hayvan sokağı özlemez. evet sokağa salarsan belki gezer gelir (keşif güdüsünden kaynaklı).. ama muhakkak gelir. tabi ben de kedi bakan bir kişi olarak sokağa bırakmıyorum çünkü insanlara güvenmiyorum. bilinçli bilinçsiz zarar gelebileceğini düşünüyorum.Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Kedim özel klinikte yaklaşık 5 cm kadar kesiyle ameliyat oldu dikiş değil yapıştırma gibi bişey yapmışlardıHazır böyle bir konu varken ben de bir şey danışmak istiyorum .
Anneme okutuyorum bunları , teşekkürler hanımlar yardımcılarınız için .Kedim özel klinikte yaklaşık 5 cm kadar kesiyle ameliyat oldu dikiş değil yapıştırma gibi bişey yapmışlardı
Sonra orada tüyler çıktı şu an kesi yeri yok gibi bişey
Dişi kedi bizim sonra bi daha hiç kızgınlık olmadı
Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Merhabalar, bugün evimiz o kadar boştu ki... Hemen bir kedi sahiplendik. 2 ya da 3 aylık fazla drğil. Annesine araba çarpmış. Hemen de alıştık birbirimize. Kumu da alındı. Teşekkür ederim...Evde yaşayan bir hayvanı kaybetmek çok zor, biraz zaman verin kendinize, sonra elbette yeni bir cana açın yuvanızı, onlarla hayat çok güzel. Ama bu kez bir kum kabı edinin, dışarı çıkarmayın.
Merhabalar, bugün evimiz o kadar boştu ki... Hemen bir kedi sahiplendik. 2 ya da 3 aylık fazla drğil. Annesine araba çarpmış. Hemen de alıştık birbirimize. Kumu da alındı. Teşekkür ederim...
Amin inşallah... Çok oyuncu, ilk gecemiz olduğu için uyuyamadım. Pazartesi veteriner randrvımuz var. Melek kızımın da veteriner takibi vardı... Teşekkür ederim.Sağlıkla huzurla yaşayın inşama bir veterinere uğrayın sokak kedilerinin paraziti olur genelde bu durum yavrularda ciddi sıkıntı yaratabilir, tedbirinizi alın. Umarım çok mutlu olursunuz bebeğinizle
Evet bahceli olur ins kismetse.. bahcede besleriz.. dedim ya digeride kedi istiyotavşanlar inanılmaz sevimli ama malum ciddi anlamda kemirgen.teyzemler bulup eve almıştı evde kemirilmedik ne perde ne buzdolabı kabloları kaldısonra çiftlikte yaşayan köydeki akrabalarına verdiler.bahçeli evse bahçede düşünebilirsiniz ama
Benim üst kat komşum bakıyo sakat bi kediymis ben görmedim ama gecenin olmadık saatlerinde gürültü oluyo uykumuz bölünüyo, eşim nöbetli ve yoğun çalışıyo . Bizim için oldukça zor oluyo ama bı hayvana yardım ediyolar diye bu konuda şikayet etmedik ama hangi hayvan olduğu önemli değil bence müstakil olmalı hayvan ara ara dışarı cikabilmeli. Bu da onların ihtiyacı. Üst kattaki kedi balkon mermerine çıkıyo dışarıyı öyle izliyoKedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Bende kedi sahiplenmek istiyorum ilk defa olacak yardımcı olur musunuzKediler yaşadıkları ortama alışırlar, içeri dışarı alıştırmadıkça sokak isteme gibi bir durumları olmaz ki zaten hem sizin hem onun sağlığı için kontrolsüz dışarı çıkmasına izin vermeyin. Pencerelere ve balkon kapılarına tel yaptırın ki düşmesin, bu kedilerde çok yaşanan bir durumdur. Teli zorlaması ihtimaline karşın evde olmadığım zamanlar camları kapatır çıkarım. Bunun dışında günde birkaç saat yalnız kalmaları onları zorlamaz, zaten çok uyuyorlar.
Sahiplenme aşamasında çok küçük bir yavru seçmeyin ; bir ay ve altındakiler çok özel bir bakım ister ve genelde yaşatmak zordur. En azından iki ayını tamamlamış bir yavru seçerseniz bakımı daha kolay olacaktır. Sokaktan bir can kurtarmak çok çok büyük bir olay, tebrik ederim bu düşüncenizi20 küsür yıldır kedi besliyorum, sormak istediğiniz herşey için yardımcı olurum seve seve, evde bir kedi dünyanızı değiştirir, onlarla yaşamak inanılmaz güzel
Bende kedi sahiplenmek istiyorum ilk defa olacak yardımcı olur musunuz
Aldım şu an bu sabah,alışmaya çalışıyoruz birbirimize genel bi bilgi verebilirseniz iyi olurSeve seve tabi ne sormak isterseniz yardımcı olurum
Küçük bi kedi sahiplenirseniz mutsuz olucağını sanmam benimde kedim 20 günlüktü aldığımda evde biberonla süt tozuyla beslemiştim şimdi 2 yaşında hiç sorun yaşamadık apartmanda yaşıyoruz bizde eve alıştığı için balkonda oturuyo atlamadı hiç 4. Kattayız hep camdan dışarıyı izler ama hep de sevdirir kendini sahiplenin yani kedinin dostluğu bambaşkaKedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.