- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
-
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Apartmanımızda köpeğe sıkıntı çıkarılabilir ama kediye karşı bir yasak yok zaten kedi besleyen başka komşularımız da var :)
Yalnız komşunun kedisi sürekli kaçıyor sürekli huzursuz,kucakta durmuyor ve çok şişman
O kedi bizi biraz düşündürdü aslında,kedilerin evde mutlu olamayacağını düşünüyorduk.
Teşekkür ederiz :) Kumları ne sıklıkla değiştiriliyor günde 1 kez mi 2 kez mi ? Ve kokuyu azaltmak için ne tür bir kum ve mama kullanılmalı ? Aşırı ne sıklıkla yapılır ?
5 senedir evde kedimiz var tabiki beslenir.Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Teşekkür ederiz :) Kumları ne sıklıkla değiştiriliyor günde 1 kez mi 2 kez mi ? Ve kokuyu azaltmak için ne tür bir kum ve mama kullanılmalı ? Aşırı ne sıklıkla yapılır ?
Köpek neden olmuyormuş ? Kocaman bir köpeğim var apartmandayız. 1+1 de oldugumuzda dahi cok rahat ve sorunsuzduk. Ne köpeğime yazık oldu ne eve esyalara yazık oldu.köpek olsaydı olmazdı. ama kedi olduğu için bakılıyor. ben evimde 2 kedi besliyorum. hiç sorun yaşamadım.2 kedi sahiplenirseniz mutsuz değil aksine çok daha iyi olur
sokaklarda kedilere yaşam alanı kalmadı ki.şanslı olan azınlık yaşıyo o da yaşayabildiği kadar.dışarılardaki kedilerin hepsi vuruklu, hasta , aç, insanlardan dayak yiyo, kovuluyo hatta artık malesef görüyoruz ki yavru kedilere bile tecavüz eden ruh hastası manyaklar var.kediler evde gayet de mutlular.zaten ev kedisini dışarı salmayın yapamaz.Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Ben de köpek insaniyim fakat kediler köpeklerden daha zeki ya tecrübeyle sabit köpecikler saftirik oluyor, kediler cin gibilerBen köpek sevenlerdenim, kedi beslemedim. Besleyen bir kaç arkadaşım, kedilerin kendi karakterleri olduğunu ve köpekler gibi eğitilemediğini anlatmıştı, bilgim bundan ibaret.
Yavruyken alırsanız dışarıya alışık olmadığı için yokluğunu da hissetmez zaten.
Yalnız komşunun kedisi sürekli kaçıyor sürekli huzursuz,kucakta durmuyor ve çok şişman
ille iki kedi olması şart değilTek kedi olmaz mı ? İkinciye ailem sıcak bakar mı bilmiyorum
Dışarıya alışmamış yavru bir kedi sahiplenirseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ben kedimi sahiplendiğimde 1-1 buçuk aylıktı, henüz hiç dışarı çıkmamıştı o yüzden dışarıyı özleme gibi bir durumu da olmadı. Hatta 1-2 yaşlarındayken birkaç kez dışarıya çıkarayım dedim de çok korkmuştu bir daha yeltenmedimKedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Ben de köpek insaniyim fakat kediler köpeklerden daha zeki ya tecrübeyle sabit köpecikler saftirik oluyor, kediler cin gibilerkediyle iletisim kurmak cok kolay ama dinlememeyi tercih ediyorlar. Mamasini verene kadar senden iyisi yok sonra sen kimsin oluyor
Benim kedim biraz yarım akıllı olduğu için bebekken kumları yemeye çalışıyordu. Başta kristal kum almıştım ağzına yapıştı boğuluyordu zar zor çıkarmıştım. Sonra normal kuma geçmiştim, mamasını yemeyen hayvan onu yemeye çalıştı falan. En son bir akrabamın önerisiyle banyo giderine alıştırmıştım. Evde kullanmadığımız bir banyonun (duşakabin) giderine onun çişinin olduğu bir havluyu bırakıp ona koklatmıştım, sonraki seferlerde kendiliğinden gidip çişini gidere yapmaya başladı. Kızım deliği tam tutturduğu ve her seferinde arkasından gideri yıkadığımız için hiç koku sorunu olmadıTeşekkür ederiz :) Kumları ne sıklıkla değiştiriliyor günde 1 kez mi 2 kez mi ? Ve kokuyu azaltmak için ne tür bir kum ve mama kullanılmalı ? Aşırı ne sıklıkla yapılır ?