Apartmanda kedi beslenir mi ?

Huylar hayvandan hayvana değişir, insanlar gibi onlar da çeşit çeşitler. Sahipleneceğiniz hayvanın her huyda olabileceğini kabullenerek sahiplenmelisiniz. Ben de terk edilmiş bir yavruyu sahiplendim, başta zor günler geçirdik. Yanımda yatmak isterdi hep sıcaklık arardı, erkek arkadaşlarımı kıskanırdı. :) Eşimle bile bazı durumlarda kapıyı kapatamıyoruz, ikimiz bir arada olunca kapıyı tırmalıyor beni de içeri alın diye. Eğitmeye çalışıyoruz.

Teşekkür ederiz :) Kumları ne sıklıkla değiştiriliyor günde 1 kez mi 2 kez mi ? Ve kokuyu azaltmak için ne tür bir kum ve mama kullanılmalı ? Aşırı ne sıklıkla yapılır ?

Her gün değiştirilmiyor, topaklaşan kumlardan kullanırsanız hergün 1 veya 2 kez elemeniz ve üzerine biraz kum eklemeniz yeterli. Komple 2 haftada 1 değiştirirsiniz.

5 senedir evde kedimiz var tabiki beslenir.
Hiç dışarı çıkmadı çıksa zaten artık sokak kedisi olur benim gözümde :) Kendi de çıkmak istemedi giriş katta da oturduk en fazla balkona çıkıyordu.
1+1 evde de baktık aynı kediye.
Kumunu temizlemesi şöyle: günde bir kakalarını ve topaklanan kumda taş gibi olmuş çişini kürekle alıp atarsınız

Mamasını suyunu koyarsınız. Girmesini istemediğiniz yerlere gittiğinde uyarın.
Kedim kapısı açık olsa bile mutfağa girmez, masaya tezgaha çıkmaz. Yaş ve kuru mama ile salam harici hiçbir şey yemez.

2 aylık civarındayken kum da kullanabiliyor kuru mama da yiyebiliyorlar. Daha küçük almayın bence

Teşekkür ederiz :) Kumları ne sıklıkla değiştiriliyor günde 1 kez mi 2 kez mi ? Ve kokuyu azaltmak için ne tür bir kum ve mama kullanılmalı ? Aşırı ne sıklıkla yapılır ?

Şu an tek kedi besliyorum, micho marka topaklanan kum alıyorum, tuvaletini yapınca içinden pisliği alıp atıyorum ve kumu haftada bir tümden değiştirip kutusunu dezenfekte ediyorum. Benim kedim yetişkin günde üç kez kadar kuma gider bazen iki ama yavru olunca bu sıklık artar, kumu haftada iki kez değişseniz yeterli. İçinden pislik sürekli alındığı için koku yapma durumu yoktur. Aromalı, renkli taneli, özel kokulu kumları asla kullanmayın bunlar kedinize zarar verir
Aşıların hepsi bir anda olmuyor, çok küçük kedilere önce sadece parazit yapılır, altı aydan sonra karma, sekizinci ayda kuduz aşısı olur. Karma ve kuduz yılda bir yapılır. İç dış parazit üç ayda bir yapılır. Bunun dışında isteğe bağlı yapılan aşılarda var ama koruyuculukları muallakta o yüzden hayvanın bünyesine yüklenmemek adına yaptırmıyorum. Kedinizi bulaşabilecek hastalıklardan korumanın en etkin yolu dışarı çıkarmamak ve eve ayakkabı ile girmemektir. Kedinizin sağlığı için ona asla şarküteri ürünü vermeyin bu çok önemli, çiğ et çok sınırlı yiyebilir buna da dikkat edin, bunlar yerine haftada bir profesyonel bir konserve daha iyidir.

Hiç dışarı çıkarmamaya asla gönlüm razı değil arada yazlığa götürürüm ya da korunaklı kaçmayacağına emin olduğum bir mekan bulursam götürürüm, en azından üç ayda bir ayağı bir toprağa değsin, ot yesin, koşsun oynasın isterim. Ama bu arada başında olurum, dışarıda bulduğu bir şeyi yemesine asla izin vermem, bilmediğim otlara da yaklaştırmam zehirlenebilir çünkü. Dışarıda hep tedbirliyiz, çünkü kedi dışarı çktığı zaman ortamı değiştiği için gerilir ve korktuğu için hiç bir komutu almaz, alıp başını rahatlıkla gidebilir, köpek gibi sahibi gel deyince gelmez o yüzden tedbiri elden asla bırakmam

Bu arada kedinizin cinsiyeti kısırlaştırma açısından önemlidir, dişiler 8 aydan sonra rahatlıkla kısırlaştırılabilir ama erkek bir kedi tercih ettiyseniz bir yaşını geçmesini beklemelisiniz ve kısırlaşma operasyonu sonrası özel bir mama ile hayatına devam etmesi gerekir, bunlara dikkat edilmezse böbrekleri bozulabilir ve bu çok çok meşakkatli bir durumdur, ilk oğlum böbrek hastası idi zorluğunu kelimelerle tarif edemem. Bu konulara çok çok dikkat edin ve tabi ki gideceğiniz veterineri çok iyi araştırın, sokak arası, operasyon alanı olmayan, pazarlama zihniyetindeki yerlerden uzak durun

Son düzenleme:
4 yıldır kedi besliyorum ilk 3 sene evde yoktum çalışıyorduk sabah git akşam gel keyfe keder yaşıyordu ohh aksama yatar ye iç yat her yer onun son bir yıldır evdeyim sanki ne işin var evde der gibi bakıyor kediler evcil hayvanlardir bulundukları ortama alışırlar ama cok da tüy dökerler bunu göz ardı etmeyin çünkü sorun teşkil edebiliyor bi zamandan sonra surekli temizlik ister o yuzden sahiplenecginiz canin kisa tüylü olmasını tavsiye ederim

köpek olsaydı olmazdı. ama kedi olduğu için bakılıyor. ben evimde 2 kedi besliyorum. hiç sorun yaşamadım.2 kedi sahiplenirseniz mutsuz değil aksine çok daha iyi olur
Köpek neden olmuyormuş ? Kocaman bir köpeğim var apartmandayız. 1+1 de oldugumuzda dahi cok rahat ve sorunsuzduk. Ne köpeğime yazık oldu ne eve esyalara yazık oldu.
-----
Olur ama şöyle olur belli bir yasa kadar sokakta büyüyen kediler ev yaşamına cok adapte olamıyor. Mutsuz oluyor. Yavru kedi bakın diyeceğim ama ilk tecrübe icin biraz zor gelebilir. Evden terkedilmiş yetiskin bir minnos sahiplenebilirsiniz.

sokaklarda kedilere yaşam alanı kalmadı ki.şanslı olan azınlık yaşıyo o da yaşayabildiği kadar.dışarılardaki kedilerin hepsi vuruklu, hasta , aç, insanlardan dayak yiyo, kovuluyo hatta artık malesef görüyoruz ki yavru kedilere bile tecavüz eden ruh hastası manyaklar var.kediler evde gayet de mutlular.zaten ev kedisini dışarı salmayın yapamaz.

Ben de köpek insaniyim fakat kediler köpeklerden daha zeki ya tecrübeyle sabit köpecikler saftirik oluyor, kediler cin gibiler kediyle iletisim kurmak cok kolay ama dinlememeyi tercih ediyorlar. Mamasini verene kadar senden iyisi yok sonra sen kimsin oluyor

Yalnız komşunun kedisi sürekli kaçıyor sürekli huzursuz,kucakta durmuyor ve çok şişman

kaçıyor derken kapıdan apartman içine mi kaçıyor iyice dışarıya mı kaçıyor

zira aslında kediler bilmedikleri yere kaçamıyor da

mesela bizimki arada kapıdan apartman içine kaçıyor ama apartmanda üç daire var bizim dairenin olduğu kapının önüne gidiyor üst katta ve bir bakıyor kapı kapalı

ödü kopuyor kaldı dışarıda diye, ya da balkonda vs kalırsa kapıyı kapatırsak içeri girmek için tırmalanıyor

kucakta durmaz, yani o istemezse durmaz

o bir canlı, peluş oyuncak değil özellikle tekirler daha bağımsız canı isterse gelir sevdirir

mesela benimki benim kucağıma sadece sabah saatin alarmı çıkınca geliyor başka zaman gelip de oturmaz kucakta ama eşimin kucağına yerleşir

şişman olmak da ayrı konu bizimki hiç şişman olamadı valla yediği önünde yemediği ardında

ilk yılında yani bebekken çok hareketliydi mutfak dolaplarından inmezdi

şimdi nispeten sakin yatıp uyuyor uykusu varsa dünya yıkılsa umursamıyor

evde gün içinde yalnız kalması da sıkıntı değil

hatta pandemi sürecide hepimiz evdeyiz diye hayvan sersem oldu gidin gürültü yapmayın kafamı dinlenemiyorum her odada bir insan var dedi

tabii ki gönül ister bahçeli evlerde oturalım güzel güzel dışarıda gezsinler ama evde büyüyünce şartlara da alışıyorlar

bir de mesela bizimki hasta oldu tüm tüyleri döküldü kış mevsiminde evde bakım artı ilaç vs zor sağlığına kavuştu dışarıda olsa bu yılları görmesi mümkün değildi

Benimde 9 aylık bi oğlum var kedişim yani ve hamileyim bebişim de inşallah kedimizle birlikte hayvan sevgisini ve sorumluluk almayı öğrenerek büyüyeceği için çok mutluyum. Keşke herkes sahiplense ve sokakta kalmasa bu hayvanlar çünkü onlar için sokaklar cehennem lütfen sizde sahiplenin hem çok mutlu olursunuz hem de hiç bilmediğiniz yönlerinizi öğretir kediniz size

Dışarıya alışmamış yavru bir kedi sahiplenirseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ben kedimi sahiplendiğimde 1-1 buçuk aylıktı, henüz hiç dışarı çıkmamıştı o yüzden dışarıyı özleme gibi bir durumu da olmadı. Hatta 1-2 yaşlarındayken birkaç kez dışarıya çıkarayım dedim de çok korkmuştu bir daha yeltenmedim Biz de genelde gün içinde dışarıda oluyoruz ama kediler köpek gibi sürekli ilgiye ihtiyaç duyan canlılar değil, genelde çok umursamıyor kedimiz biz evde olmadığımızda. Her akşam geri dönüyorsak pek takmıyor yani gitmiş miyiz gelmiş miyiz O yüzden bence sahiplenin, her eve bir kedi şart

Saftirik değiller aslında dost canlısı varlıklar. Lider kabul ettiğine her şekilde çok bağlılar. Çok sevdiği bir yiyeceği önüne koyalım, bekle komutu alırsa onu bile yemez. Birazcık kızayım yüzümü gözler, gülümsediğim an sırnaşır. İlk sahiplendiğimizde travmalı bir köpekti, havlamasın diye ağzını bağlamışlar galiba elini uzatsan sert tepki verirdi, bir iki ısırmışlığı var. Şimdi bize güvendi elimiz hep gıdısında, boynunda gezer daha çok sevelim diye uğraşır. Başı hep dizimizde, ağzına elimi soksam canım yanar diye kapatmaz o derece.

Kedi sahibi arkadaşım da yemeği alana kadar yanında, doyunca oralı olmaz demişti, bizimkinin önünden alsan melül melül bakar sadece .

Benim kedim biraz yarım akıllı olduğu için bebekken kumları yemeye çalışıyordu. Başta kristal kum almıştım ağzına yapıştı boğuluyordu zar zor çıkarmıştım. Sonra normal kuma geçmiştim, mamasını yemeyen hayvan onu yemeye çalıştı falan. En son bir akrabamın önerisiyle banyo giderine alıştırmıştım. Evde kullanmadığımız bir banyonun (duşakabin) giderine onun çişinin olduğu bir havluyu bırakıp ona koklatmıştım, sonraki seferlerde kendiliğinden gidip çişini gidere yapmaya başladı. Kızım deliği tam tutturduğu ve her seferinde arkasından gideri yıkadığımız için hiç koku sorunu olmadı Kum kokusundan rahatsız olursanız bunu düşünebilirsiniz belki

Kedi bakmış biri olarak iyi yanlarıda var kötü yanlarıda. Ucuz mamalar çok tüy döktürüyor evi her gün süpürseniz yine tüylü oluyor. Her gelen misafir sevmiyor, korkuyor tüyünden tüksinirler koltukta görseler.kısurlaştırmazsanız evde çok miyavlar. aşısını yaptırmanız lazım, eşyalarınız yeniyse çok tırmalıyor tırnaklarını keserken çok da uslu durmuyorlar. Diyorsanız sorun değil aşıya götürür hastalanınca ilgilenirim her gün evi temizler iyi bi mama alırım alın bakın insana çok iyi geliyor.

Gunde bikaç saat ilgilenmek az bence, bu durumda evde 2 kedi olsa daha iyi yoksa cok yalniz kalir.

Ben calismiyorum. Pandemi oncesi spora gitsem l, biraz disari ciksam bile evde baya vaktim oluyordu buna ragmen kedim bazen evde sıkılabiliyordu. Her kedi ayni degildir belki ama benim kedim yalnizligi hic sevmiyor mesela tuvalete bile bazen benimle gelmek istiyor
Siz butun gun işe okuldayken o hayvancik evde kapali tek başina olmaz ya gunah.

bu arada maliyetler de yazmak lazım

çünkü aman ne olacak deniyor maması ne kadar tutar ki deniyor

mamasına 149 TL verdim bir ay zor gider o miktar

vitamini 85 TL olmuş

kumunun torbası 35 civarı 1,5 ay falan gidiyor bizimkine

iki ayda aşısı 125 civarı

bunlar rutin gider ekstra hasta vs olursa gider artar konserve vs yedirirsen de tabii

görümcem dedi ki bir tatil daha yaparım ona vereceğim paraya, tercihler değişir

tabii ki daha ucuz bakım da var ama ben hastalanmasının daha maliyetli olduğunu düşünerek kaliteli olduğu söylenilen ürünleri kullanıyorum

biz hangi sudan içiyorsak oda onu içiyor vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…