Apartmanda kedi beslenir mi ?

Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Ben apartmanın içinde bakacaksınız sandım.Annemlerin apartmanda öyle bir kedi varda zil çalıp yemek isteyen apartman kapısını açsın diye aşağı götüren 🤭 çok tatlı bence 🤗

Kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz,apartman dairesinde yaşıyoruz.Daha önce evcil hayvan besledik ancak hiç kedi beslemedik.Kedi bakımı hakkında az çok bilgim var ama detaylı bilmiyorum.
Evde alerjisi olan yok,korkan yok,hayvan sevmeyen yok,çok titiz olan yok.Küçük çocuk yok hamile yok.Apartmanda kediye karşı bir yasak yok.Kısacası ortam müsait.
Ama hayvana kötülük etmek istemiyoruz,kediler apartmanda mutlu olur mu ? Hepimiz çalışan ve okuyan insanlarız.Ona zaman ayırabiliriz ancak günde birkaç saat yalnız kalması gerekecek.Evimiz giriş kat değil.Dışarı çıkıp gelme lüksü olmayacak.Böyle bir ortam kediyi mutsuz eder mi ? Dışarıyı özleyip bunalıma girer mi hayvan ?
Eğer mutsuz olacaksa ve bu koşullar onun için sağlıklı değilse kesinlikle sahiplenmeyeceğiz.Sahiplenme kararı alırsak da kedi bakımı ve beslenmesi hakkında detaylı bilgi edineceğiz.Kedisi olanlar yardımcı olursa seviniriz.
Bu arada sahiplenirsek annesiz kalmış ya da sokakta şiddet görmüş küçük bir yavru yani bakıma muhtaç bir kedi sahipleneceğiz.
Kediler zaten yemek yiyip, köşelere, kaloriferlere, yumuşak yastık, koltuklara yayılıp uyumak için dünyaya gelmişler 🤣 huzur veriyor bana yan gelip yatmaları. Hayatını kurtarmış olursunuz, kış şartlarında çoğu donarak ölüyor :KK43: kedi yumuşak ve sıcağı sever, kıvrılıp uyur :)

Bizimde kedimiz var 11 sene oldu bizimle beraber hiçbir problem yasamiyoruz disari cikma luksu Yok diyorsun olmasinda zaten ev kedisi disari cikinca mikrop aliyor yazin kayinvalideme gittigimizde onlarin Evi bahceli kedimiz hasta oluyor veterinerden eve gelemiyoruz kapali balkonumuzvar kumu orda kedi kapisi var istedigi gibi girip cikiyor

Sokakta yaşam süreleri çok kısa ne yazıkki. Beslenme, hastalık gibi nedenlerden ve çoğunlukla arabaların altında kalmaktan çok yaşamıyorlar. Yani eve kedi aldığınızda ömrünü çok çok uzatıyorsunuz. Evde bir kaç gün yalnız kalabilir.

Çocuk gibi sorumluluğu var. Yani mamasını koy, suyunu ver bitmiyor. Gündüz uyur gece hareketlenir. Yavruysa sabahları pek uyutmaz.

Maddi olarak biraz külfetli. Mama, kum, veteriner, aşı, kısırlaştırma derken biraz para harcatır.

Tüy dışında öyle evi çok kirletmez. Kumunu temizlemek dışında tuvaletiyle ilgili başka sorunu olmaz.

Apartmanda kimseyi rahatsız etmez. Ev içinde uyumludur.

Geçici bir heves değilse, sıkılmayacaksanız alın sizi mutlu eder.

Satın almak yerine sahiplenmenizi tavsiye ederim.
Birçok kişi maddiyattan bahsetmiş.
Ne kadar olur bir kedinin aylık masrafı ? Maddi olarak durumumuz iyi ama bilsek iyi olur.Aylık 300-400’ü geçmez diye tahmin ediyordum.

Ben apartmanın içinde bakacaksınız sandım.Annemlerin apartmanda öyle bir kedi varda zil çalıp yemek isteyen apartman kapısını açsın diye aşağı götüren 🤭 çok tatlı bence 🤗
Yok,kendi evimizin kedisi olacak 😊
Öyle bir şey yapılması için apartmanda kimsenin hassasiyeti olmaması lâzım.Bizde öyle bir durum yok ne yazık ki korkanlar var.

Sevgilimin kedisi erkek arkadaşını eve getirmişti bende de biraz hayvan fobisi var kovdum kediyi ayagımı tırmaladı biraz mutasıp kedi bakın bence😀
Erkek arkadaşınız da sizi eve getirmiş sonuçta eşitlik sağlanmalı 😂
Biz sahiplenirsek kısırlaştıracağız zamanı geldiğinde.

Köpek olsaydı olmazdı demişler bazı yorumlarda ama apartman dairesinde 2 köpek besliyorum :KK70: aynı apartmanda yaşadığım 2 kişide köpek besliyor. Yani biz köpek besliyorsak siz hayli hayli yaparsınız. Yavru iken sahiplenin o şekilde alışır. :)
Hayvanın psikolojisinden korktuğumuz için açtık konuyu.Hevesini alıp sokağa atanlar var,evde hayvanı çok mutsuz olanlar var.Bunları da düşünmek gerek diye bilenlerden yardım almak istedim.Sağ olsunlar çok da güzel yorumlar geldi :)
Köpek beslemek daha zor,evdekiler ona sıcak bakmaz.Ben de biraz korkuyorum zaten köpeklerden,uzaktan sevebiliyorum.Apartmanda da havlarsa vs sorun olmasın diye kedide karar kıldık.Çok seviyoruz kedileri ailecek :)

Birçok kişi maddiyattan bahsetmiş.
Ne kadar olur bir kedinin aylık masrafı ? Maddi olarak durumumuz iyi ama bilsek iyi olur.Aylık 300-400’ü geçmez diye tahmin ediyordum.

Kum temizmama dan alıyorum ince taneli 25 lira. Tabi bende kedi 3 olduğu için aylık 2 torbadan fazla gidiyo size 1 torba yeter hele minikse ..
Mama Hills alıyorum 15 kiloluk alıyorum iki de bir mama almaya girmeyeyim diye 15 kilosu 500 lira ama 3 kediye 2.5 ay gidiyor mama iyi olunca sürekli sürekli yemiyorlar sindirim açısından da iyi . Kötü mama yiyip çıkarır bı faydasi olmaz . 100 lira da mamaya gitse sizin etti 125 .
Haftada 2 yaş mama veriyorum kedinin yaşına göre tabi . Mesela siz kitten kullanırsınız yavru olacak ya . Tane 7.5 10 lira arası değişiyor . Haftada 1 alsanız yavru diye 2 güne bolersiniz aylık o da 50 lira etse size etti 175 😊
İlk asisi 4 aylıkken başlar . 15 gün sonra bir daha goturursunuz karnesi çıkar ve karma aşıları bitmiş olur karma aşı bizim vet de tamamı 100 lira .
İki ayda bir parazit aşısı 50 lira . Veterinerle gide gele arkadaş olduğumuz için fiyat bu şekilde olabilir emin değilim .
Yani kisacasi aylık 300 lira gibi bir masrafı olabilir .
Yatağı , tırmalama tahtası , furminator taragi ,mama ve su kabı , bir kaç top ve oyuncakla hayatınıza giriş yapar 😊 çok teşekkürler bir kediye can olacaginiz için dünyaya sizin gibiler lazım 🌹

En dogru karar sokak hayvanlari okadar muhtaç ki sorun olmaz ama evde kalmasi daha guvenli olur.Onunla vakit gecirirseniz evi garipsemez binaya cikarmaniza gerek yok evin icinde kendi vakit gecirir zaten 18 saat uyuyorlar.

ATTRAENTE ATTRAENTE merhaba, evdeki kedim gündüz çişe çıkarmıştım, ilk defa 6 saat kadar sokakta kaldı (aradım bulamadım). 15 dk oldu, oğlum onu evin arka tarafında komşumuzun bahçesinde yarı baygın buldu. Hem oğlum ağlıyor hem de bizim miniğimiz. Veterinerimizi aradım, halsizliği her şey olabilir dedi. Dayak yemek, 6 aylık kadar kızımız yormuşkardır dedi, zehirlenmiştir bir ottan ihtimaller. Kustu 10 dk önce. Mama yiyemiyor şimdi, su zor belw. Gözlerini açamıyor. Dr. 1 saat geçsin veterinere gidersiniz dedi. Böyle durumlar olur mu? 1 ay olmadı eve alalı. Sokak kedisi idi kızımız. Kapıda 3 yavrıiumuz daha var. Ama onlarla sorunu olmadı hiç. Bizimki o bebişleri kıskanıyor hatta. Evham yapmalımıyım?

ATTRAENTE ATTRAENTE merhaba, evdeki kedim gündüz çişe çıkarmıştım, ilk defa 6 saat kadar sokakta kaldı (aradım bulamadım). 15 dk oldu, oğlum onu evin arka tarafında komşumuzun bahçesinde yarı baygın buldu. Hem oğlum ağlıyor hem de bizim miniğimiz. Veterinerimizi aradım, halsizliği her şey olabilir dedi. Dayak yemek, 6 aylık kadar kızımız yormuşkardır dedi, zehirlenmiştir bir ottan ihtimaller. Kustu 10 dk önce. Mama yiyemiyor şimdi, su zor belw. Gözlerini açamıyor. Dr. 1 saat geçsin veterinere gidersiniz dedi. Böyle durumlar olur mu? 1 ay olmadı eve alalı. Sokak kedisi idi kızımız. Kapıda 3 yavrıiumuz daha var. Ama onlarla sorunu olmadı hiç. Bizimki o bebişleri kıskanıyor hatta. Evham yapmalımıyım?

Bekletmeden veterinere gidin, dayak yemiş olabilir, bozuk birşey yemiş olabilir, sokak ortamında pek zehirleyecek ot olmaz ama başka bir şeyde yemiş olabilir. En kötüsü bir insan tarafından vurulmuş olabilir kedileri tekmelerler genelde karın zarı yırtılır iç kanamaya sebep olur bekletmeyin hemen götürün ve nolur ev hayvanlarınızı sokağa salmayın

valla bende suan apartmandayim ama kismetse yakinda tasinmayi planliyorum..buyuk oglum kedilere takmis durumda ..kucuk oglum tavsanlara..sonumuz hayrlsun..kediler evcildir beslenir apartmanda
tavşanlar inanılmaz sevimli ama malum ciddi anlamda kemirgen.teyzemler bulup eve almıştı evde kemirilmedik ne perde ne buzdolabı kabloları kaldı :KK70: sonra çiftlikte yaşayan köydeki akrabalarına verdiler.bahçeli evse bahçede düşünebilirsiniz ama

Bekletmeden veterinere gidin, dayak yemiş olabilir, bozuk birşey yemiş olabilir, sokak ortamında pek zehirleyecek ot olmaz ama başka bir şeyde yemiş olabilir. En kötüsü bir insan tarafından vurulmuş olabilir kedileri tekmelerler genelde karın zarı yırtılır iç kanamaya sebep olur bekletmeyin hemen götürün ve nolur ev hayvanlarınızı sokağa salmayın
Şimdi daha iyi, kendine gelmeye başladı şükür. Gözünü dahi açamıyordu. Çiş yaptı. Şimdi veterinere gidiyoruz o zaman. Kalktık.

çok acil veterinere götürün

Bir kedim var, aslında kedi demeye dilim varmıyor, o benim oğlum.
Hiçbir sorun yaşamadım şu zamana kadar.
Sadece büyüdükçe bayağı yükseklere zıplayabildiği için pencerelere dikkat edin. :)

X