• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

apartman aidatları

Ben kiraciyim aidat yuzunden eski evimden ayrildim ben. 50 liraysi aidat (2 sene oncesi bu) kapicimiz vardi copleri topluyor ve servis yapiyordu (gunde 1 kere ekmek aliyordu) isinma merkezi sistemdi daire sayisina bolunuyordu. ortalama 350 lira dogalgaz oduyorduk. Apartmanin demirbaslari bile aidatla yapiliyordu (ev sahiplerinin odemesi gerekir) yonetici ve birkac arkadasi (yonetici yardimcilari diye bir sifat bulmuslar kendilerine) ne dogalgaz ne aidat vermiyordu. Kasadaki para 2000 in altina dustu aidati 70 lira yapicaz diyince bende sarteller artti. Guzelce kavgami ettim ayrildim o siteden. Simdi 35 tl civari aidatim yani giderler kadar. Dogalgaz da en soguk ayda 210 verdim gecen sene

Bilmiyorum ne yapabilirim bunun için? bana dökuman sunulmazsa vermek zorunda değilim dimi?
bende burda döküman isticem ama burada arkadşlardan biri kafasına göre yazar döküman dedi gerçektende yaparlar mı bilemicem.ben bir şansıma denicem döküman olayını.buraya taşınmadan önce 3 katlı bir apartmanda oturuyordum temizlik görevlisi gelirdi hafta iki kez 7 lira verirdik 5 yıl oturdum orda son 1 yıl kala 11 lira olmuştu onun dışnda daha 1 sefer hariç sonraki masrafları hep bereber öderdik ortaklaşa.ama orda aidat yoktu.burdada aidat var ama sadece onunlada bitmiyorki orarayı mumla arar oldum.burda dökümanı yönetci alıyormuş yöneticiniz varsa ondan kopyasını vermeleri lazım.

Ben kiraciyim aidat yuzunden eski evimden ayrildim ben. 50 liraysi aidat (2 sene oncesi bu) kapicimiz vardi copleri topluyor ve servis yapiyordu (gunde 1 kere ekmek aliyordu) isinma merkezi sistemdi daire sayisina bolunuyordu. ortalama 350 lira dogalgaz oduyorduk. Apartmanin demirbaslari bile aidatla yapiliyordu (ev sahiplerinin odemesi gerekir) yonetici ve birkac arkadasi (yonetici yardimcilari diye bir sifat bulmuslar kendilerine) ne dogalgaz ne aidat vermiyordu. Kasadaki para 2000 in altina dustu aidati 70 lira yapicaz diyince bende sarteller artti. Guzelce kavgami ettim ayrildim o siteden. Simdi 35 tl civari aidatim yani giderler kadar. Dogalgaz da en soguk ayda 210 verdim gecen sene
burda da dediğim gibi 5 6 kişi kavga ediyoruz gerisi gelmiyor.ben bile taşınmayı düşünüyorum artık.burda sadece yönetici ya doğalgaza yada aidata para vermiyor.birde burda yönetim denen yar var onlar ne yapıyorsa yapıyor.

Bilmiyorum ne yapabilirim bunun için? bana dökuman sunulmazsa vermek zorunda değilim dimi?
Aidat kararı toplantıda resmen alınmışsa vermek zorundasınız. Haciz gelebilir. Biz de 50 lira veriyoruz sizinki uygun geldi bana. Sonuçta apartmanın elektriği suyu ödenir, ayda 1-2 temizliği yapılır. Normal yani.

50 lira aidat 70-80 oluyorsa tabiki taşınmalısın. yazık değilmi, kolay kazanılmıyor para. bence 50 bile fazla.

Ben 250 oduyorum. Ama bizimki merkezi sistem ve ısınma ve sicak su dahil onun dışında tenis kortu havuzu falan var oraya da ayri gidiyor tabi.

Ee siz doğalgazı kullanmadiginiz zaman alt ve ust kat ile ısınmış oluyorsunuz. Siz yakmayınca şikayet etmiş olabilirler siz bedavadan ısınıyor durumuna düşüyorsunuz ve onların evinin ısınmasını engelliyorsunuz bizim de oyle her katın mutlaka yakması gerekiyor merkezi sistemde. Aidatiniz sizin icin harcandigini düşünmüyorsaniz yönetimle ya da yöneticiyle görüşün bir aciklamalari vardır heralde.

apartmandan apartmana değişir . Temizlik ve çöp alma için bu para fazla değil mi ya? 50 *36= 1800 tl oluyor . Hani kapıcı olsa adama 1000 tl verseniz 800 lira havaya uçtu .

160 lira ödüyoruz
Özel güvenlik, havuz bakımı, aydınlatma, apartman görevlisi maaşı, ufak tefek arızalar, bahce bakimi bunun icinde.
Buyuk rakamlar gerekrircek ekstra masraflar icin ayrica yillik para toplaniyor gerek goruldukce

Ee siz doğalgazı kullanmadiginiz zaman alt ve ust kat ile ısınmış oluyorsunuz. Siz yakmayınca şikayet etmiş olabilirler siz bedavadan ısınıyor durumuna düşüyorsunuz ve onların evinin ısınmasını engelliyorsunuz bizim de oyle her katın mutlaka yakması gerekiyor merkezi sistemde. Aidatiniz sizin icin harcandigini düşünmüyorsaniz yönetimle ya da yöneticiyle görüşün bir aciklamalari vardır heralde.
cnm ben yakmıcam demiyorumki.geçen kış taşındığımda daha havalar çok soğuk değilken kazanlar yakıldı ben açmadım ama alttan üstten ısındığım için açmamazlık yapmadım ceza olmasa bile ben bunu yapmam gerek görmediğim için yakındım.cezalı gelincede tepki verdim doğal olarak 79.90 geldi az da değil yani.

160 lira ödüyoruz
Özel güvenlik, havuz bakımı, aydınlatma, apartman görevlisi maaşı, ufak tefek arızalar, bahce bakimi bunun icinde.
Buyuk rakamlar gerekrircek ekstra masraflar icin ayrica yillik para toplaniyor gerek goruldukce
sizde bir sürü şeyler var yinede bizde bişey yokki.

bizim düz apartman 5 daire var 20 tl veriyoruz oda haftalık temizlik ve ışık gibi şeyler için ;) eşim muhasebeci o tutuyor hesabı her kuruşu yazıyor bir program var oraya alınan giden şeyleri hep yazıyor.
50 tl 36 daire ne para beya :)

Back
X