• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresanlar ile tedavi hakkında ne düşünüyorsunuz ?Yardımlarınızı bekliyorum.

bak kendin yazmışsın, ayetel kürsi felak nas okuyorsun. demek ki allaha sığınıyorsun. demek ki allahı seviyorsun. insan sevmediğine sığınmaz. demek ki allah seni seviyor. çünkü o onu seveni, ona sığınanı sever.
şeytan seni aciz, zayıf bir zamanında yakalamış. seni çizginden kaydırmaya çalışıyor. Allah her insanı güzel fıtratlar üzerine yaratmıştır, sevgi, saygı, merhamet, iyilik insanın fıtratında vardır. kötülük, acımasızlık, bencillik sonradan öğrenilen kavramlardır. allah şunu şunu yapma diyor. ama yaparsan da seni affedebilirim diyor. ama inanç konusunda taviz yok. namaz kılmayabilirsin, oruç tutmayabilirsin, zina yapabilirsin, bunlar günah olduğu halde allahın seni sevmesine engel değil. ama lütfen inancından vazgeçme. biz allaha muhtacız, hem yardımına, hem sevgisine.. o ise bizim ne sevgimize ne duamıza ne ibadetimize muhtaç değildir. sadece yarattığı sevdiği kuldan sevgi, ibadet istiyor. bunu da kendisi için değil bizim için istiyor. şeytanın oyunlarına gelip allahın gazabına layık olma. allaha sığın, onun sevdiği, yardım ettiği, koruduğu kullarından ol..

Ne kadar uzaklaşsam da onsuz yapamam. Onun varlığını reddettiğim gün öldüğüm gün olur. Çünkü o zaman hiçbir anlamı kalmaz hiçbir şeyin.
Onun varlığını reddedemem . Kime sığınırım ? Kime güvenirim başka ?
Ama bekliyorum artık, bana öyle güzel bir mucize versin ki, belki bu hayatta ilk defa, "ben buradayım yanındayım" desin adeta.
Buna ihtiyacım var. Onu yanımda hissetmeye ihtiyacım var.
Sağol canım. Allah razı olsun açıklıyorsun...

Yok canım kaldırma :)
İmza, pro üye olmayanlar da yapabiliyor mu ?:26: Yeni mi geldi bu özellik?

Bana ozel :p sadece ben yapabiliyorum hihi

Telden yaziyorum ondan olabilir herhalde bende bilmiyorim yenimi

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

İstekliyim. Şuan deli gibi uykum var. Fakat kendimi kalkmaya zorladım. Kalktım. Ama rüyamda cadı görüyordum bu seferde :) küçük yaratıklar gördüm. Tövbe Yarabbi. Major depresyon ney ?

Majör depresyon, yani ağır seyreden depresyon demek. Hafif iç sıkıntısı gibi değil de, boğulur gibi, sürekli bir hal. Uyku bozukluğu vs de yapabilir.

ALLAHI ağzımdan düşürmeyen bir şey planlarken isterken bile Allahın izniyle diyen biriydim. Hala öyleyim ama içten içe sorgulamalarım var. Kişiye çıkışmak onu sıkıştırmak için değil bu cümlelerim lütfen yanlış anlaşılmasın. Ama allah bile ben onu seversem mi sevecek ? Kimse karşılıksız sevmiyor mu ? Ben onu çok seviyordum artık uzaklaştım biraz daha sevmeyecek mi yani?

Bunlar tamamen yaşadığın bu hastalıktan oluyor. Çünkü hayata, dünyaya bakışı değişiyor insanın. Eski sen gibi olmuyorsun.

Şu düşünce hep güç aldığım nokta olmuştu: Ne kadar hızlı dibe vurursan öyle hızlı yüzeye çıkarsın.

Bu depresyonu yaşadıktan 9 ay sonra eşim karşıma çıktı, gerçekten eskisinden çok daha büyük bir mutluluğa kavuştum.

Şimdi bunlar hikaye gibi geliyor, biliyorum. Ama her şeye yeten, her şeyi olduran bir güç var bizden büyük. Neden mucizelerini bize de göstermesin.

Son düzenleme:
Majör depresyon, yani ağır seyreden depresyon demek. Hafif iç sıkıntısı gibi değil de, boğulur gibi, sürekli bir hal. Uyku bozukluğu vs de yapabilir.

Bunlar tamamen yaşadığın bu hastalıktan oluyor. Çünkü hayata, dünyaya bakışı değişiyor insanın. Eski sen gibi olmuyorsun.

Aynaya bile bakarken ölü balık gibi baktığımı fark ediyorum. Eski resimlerime baktım da orda gerçekten gülüyorum.
Ama son zamanlardaki fotoğraflarıma baktım. Gülmeye kararsız kalmış bir ağız, donuk sabit bakışlar.
Hele bazen, yolu boşaltsınlar ben öyle yürüyeyim diyecek noktaya geliyorum.
Hiç yakalı giymem ama sanki yakalı giymiş gibi sürekli boğazımda elim . Benimki de biraz normalden fazla sanırım. O boğulur hissi var, yutkunamama ya da boğazda bişey varmış gbi gıcık yapması ve gitmiyor gibi.

Şeytan vesvesesi ise şu sıra baya vesvese veriyor bana.
Baya sorgulatıyor. Hani neredeyse "ya yoksa?" Kıvamına geldim.

Sakın sakın lutfen atin bu dusunceleri.
Zorluklara inanmadan nasil direniceksiniz?
Kime dua ediceksiniz? Lutfen kalbinizden atin bu kotu dusunceleri.
Ben de bir konu icin oyle cok sikayet ettim ki cunku cok dua etmistim. Ama olmadi sonradan farkettim ki iyi ki de olmamis.
Yasadiginiz seyleri bilmiyorum ama belli ki cok agir. Bunlar sizi olgunlastiriyor hayata karsi. Soyle bir sey duymustum cektigimiz her cile de (bir diken batmasi bile)gunahlarimizi affediyormus Allah.
Lutfen her seyden vazgecin Allah'a olan inancinizdan vazgecmeyin.

Ne kadar uzaklaşsam da onsuz yapamam. Onun varlığını reddettiğim gün öldüğüm gün olur. Çünkü o zaman hiçbir anlamı kalmaz hiçbir şeyin.
Onun varlığını reddedemem . Kime sığınırım ? Kime güvenirim başka ?
Ama bekliyorum artık, bana öyle güzel bir mucize versin ki, belki bu hayatta ilk defa, "ben buradayım yanındayım" desin adeta.
Buna ihtiyacım var. Onu yanımda hissetmeye ihtiyacım var.
Sağol canım. Allah razı olsun açıklıyorsun...

mucize istiyorsan dön bebeğine bak, dön aynaya bak, eline, koluna, bacağına, yüzüne bak. bundan daha güzel mucize bulamazsın.
mucize dediğin şey nedir ki, peygamberimiz ayı parmağıyla ikiye böldüğünde inanmayan yine inanmadı. eğer inanmak istemiyorsan güneş sağ omuzuna, ay sol omuzuna inse yine inanmazsın. ama inanmak istiyorsan ki istiyorsun üzüm çekirdeğine bakıp mucize görebilirsin.
mucize seni sahip olduklarının farkında olmandır.. lütfen sahip olduklarının farkına var.kerameti, mucizeyi uzaklarda arama..
rica ederim. seninle sohbet etmekten mutluluk duydum:)

Leonelacığım..

İki kere uzun uzun yazdım.. üyelikten çıktığı için kayboldu..Pes ettim..
Ben de aynı durumu yaşıyorum...

Bazı travmalar beni zayıflattı..
20li yaşlarda iş ,aile sorunları...Onları yenmiştim,Ozaman daha güçlüydüm.Genç olmanın verdiği bir tazelik vardı...Sen de gençsin bak..
..Asıl zayıflama 30luyaşlarda oldu...6 yıl önce boşanma,büyük bir özgüven kaybına yol açtı...Sonra bir ayrılık acısı daha..O sırada yoğun iş sorunları..Sonra birini sevdim.ilgisizlik,belirsizlik..

Güçlü antidepresanlar kullanıyorum ama çevre şartlardan da kaynaklanıyor galiba iyileşme süreci..
Antidepresanı iyi seçilirse faydası olur...Ben antidepresansız daha kötü olurdum..Depresyonda beyin kimyası değişiyor...

Özel muayenahne seç..Pahalı neyzaıkki..Ben yılda bir ancak gidiyorum,haliyle psikoterapi alamıyorum..

Uygun merkezler..hipnoterapi gibi metot uygulayan merkezler varsa bekleriz arkadaşlardan..paylaşsınlar.

OLUMLAMA:çok önemli..

Ben iyiim .Herşey iyi..Geçmişi unutuyorum.Geleceği düşünmüyorum.Anın tadını çıkarıyorum..

Namaz kılmak ,dua etmek,zikir etmek..(
Ben yapamıyorum,yaptığımda huzur buluyorum halbuki)

içkiyi lütfen bırak.Daha da savrulursun..Uyku veren antidepresanlar var,akşam alıyorsun..

Kilo konusu:Genelde aldırıyor,bazısı almıyor.Aynı ilaçla benim ablam almadı ben aldım.10-15kg.Yaşamım yakında düzene girdiğinde diyet ve spora başlayacağım..Yaşımın da etksi var..

özetle:.iyi seçilmiş bir antidepresan ,olumlama,manevi huzur için namaz,dua..mümkünse çevre şartları iyleştirme..Ufak şeylere kafa takılmayacak..Uygunsuz güven vermeyen erkeklerle görüşülmeyecek..,Hobi kursları..

Benim zor bir mesleğim var ne yazıkki..kurtlar sofrası ortamımız oluyor..Bu iyileşme sürecimi etkiliyor..Şimdi yeni bir bölüme yeni çevreye geçeceğim..İnşallah güzel olur..

Dua etmekte zorluk çekredim hep...Dua edecek huzuru bulamazdım çünkü..Şimdi yeni çevrem için dua ediyorum ara ara...Lütfen sizler de dua edin arkadaşlar..Çevrem değişip de düzene girdiğimde kendimi daha iyi toparlayacağım inşallah..Beyinde bitiyor bazı şeyler..iş korkusu onu da yeneceğim...işimde güzel güzel çalışmak..aile..namaz,dua,hobi kursları..Anı yaşacağım..Korkuları atacağım..
Çok güzel bir bahar sabahı ben izindeyim.Özgürüm...
Yeni işime başlamadan yine izin kullanacağım,özgürlüğün tadını çıkaracağım..
İnşallah yeni iş çevremde çok yorucu olmayan güzel bir çevre karşılayacaktır beni..

Son düzenleme:
Bana ozel :p sadece ben yapabiliyorum hihi

Telden yaziyorum ondan olabilir herhalde bende bilmiyorim yenimi

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

Gerçekten sana özel gibi :)
Ben araştırayım bunu.

mucize istiyorsan dön bebeğine bak, dön aynaya bak, eline, koluna, bacağına, yüzüne bak. bundan daha güzel mucize bulamazsın.
mucize dediğin şey nedir ki, peygamberimiz ayı parmağıyla ikiye böldüğünde inanmayan yine inanmadı. eğer inanmak istemiyorsan güneş sağ omuzuna, ay sol omuzuna inse yine inanmazsın. ama inanmak istiyorsan ki istiyorsun üzüm çekirdeğine bakıp mucize görebilirsin.
mucize seni sahip olduklarının farkında olmandır.. lütfen sahip olduklarının farkına var.kerameti, mucizeyi uzaklarda arama..
rica ederim. seninle sohbet etmekten mutluluk duydum:)

Haklısın . Mucize arayana, mucize çok . Ben iyi tarafı görmeye çalışayım. Beynimi susturmaya çalışayım . Beni ele geçirmek üzere savaşan bir şeytan var gibi hissettim şuanda.
Çok teşekkür ederim ben de çok mutluluk duydum yolcu :)

canım annem rahmetli oldu 10 yıl önce babam başkaları ile evlendivs..çok görürüm bende annemle babamı başkalarıyla babamı..bence onları çok uzun yıllar rüyamızda görebiliriz,bilinç altı yaptığımız için..

Sakın sakın lutfen atin bu dusunceleri.
Zorluklara inanmadan nasil direniceksiniz?
Kime dua ediceksiniz? Lutfen kalbinizden atin bu kotu dusunceleri.
Ben de bir konu icin oyle cok sikayet ettim ki cunku cok dua etmistim. Ama olmadi sonradan farkettim ki iyi ki de olmamis.
Yasadiginiz seyleri bilmiyorum ama belli ki cok agir. Bunlar sizi olgunlastiriyor hayata karsi. Soyle bir sey duymustum cektigimiz her cile de (bir diken batmasi bile)gunahlarimizi affediyormus Allah.
Lutfen her seyden vazgecin Allah'a olan inancinizdan vazgecmeyin.

Vazgeçmeyeceğim . Haklısınız . İnşallah dediğiniz gibidir.
Yaşadığım şey elbet bir ölümün acısı ya da bir hastalığın acısı değil şükürler olsun .
Ama bana ağır geldiği kesin. Hani bazen insanlık adına son şansı verdiğiniz kişi , her şeyinizi harcadığınız kişinin size bir bit kadar değer vermediği gerçeği ile karşılaşırsınız ya... Bende orda koptu bir şeyler işte.

Son düzenleme:
İki kere uzun uzun yazdım.. üyelikten çıktığı için kayboldu..Pes ettim..
Ben de aynı durumu yaşıyorum...

Bazı travmalar beni zayıflattı..
20li yaşlarda iş ,aile sorunları...Onları yenmiştim,Ozaman daha güçlüydüm.Genç olmanın verdiği bir tazelik vardı...Sen de gençsin bak..
..Asıl zayıflama 30luyaşlarda oldu...6 yıl önce boşanma,büyük bir özgüven kaybına yol açtı...Sonra bir ayrılık acısı daha..O sırada yoğun iş sorunları..Sonra birini sevdim.ilgisizlik,belirsizlik..

Güçlü antidepresanlar kullanıyorum ama çevre şartlardan da kaynaklanıyor galiba iyileşme süreci..
Antidepresanı iyi seçilirse faydası olur...Ben antidepresansız daha kötü olurdum..Depresyonda beyin kimyası değişiyor...

Özel muayenahne seç..Pahalı neyzaıkki..Ben yılda bir ancak gidiyorum,haliyle psikoterapi alamıyorum..

Uygun merkezler..hipnoterapi gibi metot uygulayan merkezler varsa bekleriz arkadaşlardan..paylaşsınlar.

OLUMLAMA:çok önemli..

Ben iyiim .Herşey iyi..Geçmişi unutuyorum.Geleceği düşünmüyorum.Anın tadını çıkarıyorum..

Namaz kılmak ,dua etmek,zikir etmek..(
Ben yapamıyorum,yaptığımda huzur buluyorum halbuki)

içkiyi lütfen bırak.Daha da savrulursun..Uyku veren antidepresanlar var,akşam alıyorsun..

Kilo konusu:Genelde aldırıyor,bazısı almıyor.Aynı ilaçla benim ablam almadı ben aldım.10-15kg.Yaşamım yakında düzene girdiğinde diyet ve spora başlayacağım..Yaşımın da etksi var..

özetle:.iyi seçilmiş bir antidepresan ,olumlama,manevi huzur için namaz,dua..mümkünse çevre şartları iyleştirme..Ufak şeylere kafa takılmayacak..Uygunsuz güven vermeyen erkeklerle görüşülmeyecek..,Hobi kursları..

Benim zor bir mesleğim var ne yazıkki..kurtlar sofrası ortamımız oluyor..Bu iyileşme sürecimi etkiliyor..Şimdi yeni bir bölüme yeni çevreye geçeceğim..İnşallah güzel olur..

Dua etmekte zorluk çekredim hep...Dua edecek huzuru bulamazdım çünkü..Şimdi yeni çevrem için dua ediyorum ara ara...Lütfen sizler de dua edin arkadaşlar..Çevrem değişip de düzene girdiğimde kendimi daha iyi toparlayacağım inşallah..Beyinde bitiyor bazı şeyler..iş korkusu onu da yeneceğim...işimde güzel güzel çalışmak..aile..namaz,dua,hobi kursları..Anı yaşacağım..Korkuları atacağım..
Çok güzel bir bahar sabahı ben izindeyim.Özgürüm...Yeni işime başlamadan yine izin kullanacağım,özgürlüğün tadını çıkaracağım..

İnşallah her şey senin içinde güzel olur canım benim.
Aynen benim beyin kimyam değişmiş olmalı yoksa ben böyle düşünemem.
Üzüldüm 2 kere yazdığının heba olmasına .
Dilerim yeni çevrende her şey çok güzel olur . Her şey gönlümüze göre olur.
İlaçsız geçmeyecek bu sefer.
Teşekkür ederim Tulipa'm . Sağolasın.

37 yaşımdayım birde:)
anneler babalar çok özverili olmalı yoksa çocuk yapmasınlar bence..

canım annem rahmetli oldu 10 yıl önce babam başkaları ile evlendivs..çok görürüm bende annemle babamı başkalarıyla babamı..bence onları çok uzun yıllar rüyamızda görebiliriz,bilinç altı yaptığımız için..

ALLAH rahmet eylesin , mekanı cennet olsun anneciğinin. Sanırım bir türlü hazmedemediklerimiz giriyor rüyamıza sürekli.

bende küskündüm biraz rabbimize,sonra 30yaşımdan sonra birden herşey tersine döndü sanki olumlu şeyler olmaya başladı,ve dünyanın bir sınama dünyası olduğunu düşünüyorum küskün olmak insanı daha çok geriye götütürür..

ALLAH rahmet eylesin , mekanı cennet olsun anneciğinin. Sanırım bir türlü hazmedemediklerimiz giriyor rüyamıza sürekli.

amin güzelim cümlesininde senin aklı başında bir akıl hocasına ihtiyacın var bence buradanda çok fayda görürsün..ama kişisel gelişim olayı çok önemli,önümüze çıkan sorunlarla nasıl başa çıkabiliriz.beynimizi uyuşturmadan..

sende şu an yaygın ankesiyete var sanırım depresyon,ama herhangi bir zihinsel rahatsızlığın yok sanrılar görmek falan gibi..onedenle psikolog o önerirse psikiyatriste gimeni öneririm..

insanlar ve hayatı çok ciddiye alma,hepimiz ölücez sonuçta kendine önem ver...

Back