antidepresana başlamalı mıyım?

evet ilaçsızda atlatabilirsiniz ama yaşınız daha genç çözüm bulamamış olabilirsiniz lustral çok yan etkili deildir bırakılması kolay olur nasıl baladıysan azar azar oyle bırakmalısın ama birden kesilmezzz..... ayrıca kilo problemn varsa bence uzak dur....
Kilo problemim yok ideal kilodayım ama aldırır mı verdirir mi bilmiyorum :)

bir de klasik dr ların önerdiği iyi hissetmek isimli bir kitap var.

edit yapayım bir de ilacı kullanan var mı demişsiniz. ben sınav dönemimde 50mg değil ama 20 ya da 10mg hafif bir ilaç kullanmıştım 2 - 3 ay. cipram dı adı. tabii dr size lustral i uygun görmüş ve mg ını ona göre ayarlamış. açıkcası bende çok bir etki olmamıştı ya da ben öyle sanıyordum, durduramadığım gülme ve ağlama seanslarım çok nadir de olsa oluyordu, bir kaç minik sorun daha yaşadım. birden bıraktım bir gün, zaten kullanmadığında boşluğa düşmüş gibi hissediyorsun.
seni biraz daha rahat hissettiriyor gibi ama ben 6 ay falan kullanamadım dediğim gibi o yüzden bir şey anlamadım.

Bu arada eğer ilaca başlarsanız sakın ama sakın birden bırakmayın, zaten dr da bu yönde uyarıyor kullananları, yavaş yavaş azaltıyorlar sanırım dr unuz bilgilendirir sizi. umarım kısa sürede atlatırsınız.

Son düzenleme:
Bu ilac bagimlilik yapmıyor.Antidepresanlarin içinde;en zararsiziymis.uc gün surekli esneme gibi hissediyorsun,biraz ağızda kuruluk yapıyor.sonra alışıyorsun.iki uc gün yarım yarım al.en az altı ay kullan.birakmak istediğinde;yine bir hafta yarıma düşür.birak.

Peki başladığınızda alışma sürecinde ilaç ne kadar süre zorladı? Lustral kullandınız mı hiç? Benim ilacın yanında terapi de almam gerekiyor ama maddi olarak iu an karşılayamam bunu. Psikoloji okuyorum ben az çok biliyorum da ama ilaçlar konusunda henüz tam bir bilgim olmadığından danışmak istedim
ben varım size verdigi ilacı 1 sene kullandım iyi ki de vermiş iyi ki doktorumu dinlemişim.
bu ilaçlar hakkında söylenenler den çok kötü ruh hali insanı daha çok yıpratıyor.
sürekli üzgün huzursuz mutlusuz olmak anlattıklarınızı anlamayan üstelik aman ne var bunda kendin atlatmaya çalış diyen akıllar dan daha iyi

ben varım size verdigi ilacı 1 sene kullandım iyi ki de vermiş iyi ki doktorumu dinlemişim.
bu ilaçlar hakkında söylenenler den çok kötü ruh hali insanı daha çok yıpratıyor.
sürekli üzgün huzursuz mutlusuz olmak anlattıklarınızı anlamayan üstelik aman ne var bunda kendin atlatmaya çalış diyen akıllar dan daha iyi
Bir hafta oldu kullanıyorum öyle aşırı mutluluk da yapmıyor bağımlısı olayım psikolojik olarak. Derslerime de çalışabliyorum. Sadece saatindem erken alırsam uykusuzluk geç aşırsam uyku yapıyor :)

• Beğen
Reactions: Den
Konu biraz eskide kalmis ama tecrubemi paylasmak istedim. 2005-2006 yillarinda filandi, 22 yasindaydim, 1 yil gibi uzun bir zaman kullandim. Depresyon icin psikiyatrist yazmisti. Cok asiri yorgun-halsiz bir insanimdir. Kullandigim ilk 2 hafta yerimde duramiyor duvarlara tirmanmak, kanepelerin tepesine cikmak geliyordu icimden mutlulutan-iyilikten :))
Gecen aylarda aile hekimine yazdirip kullandim, asiri bi uyku hali, bas agrisi ve uyusukluk yapti. Icinde bulundugun sıkıntıya göre degisiyor galiba dedim.

Konu biraz eskide kalmis ama tecrubemi paylasmak istedim. 2005-2006 yillarinda filandi, 22 yasindaydim, 1 yil gibi uzun bir zaman kullandim. Depresyon icin psikiyatrist yazmisti. Cok asiri yorgun-halsiz bir insanimdir. Kullandigim ilk 2 hafta yerimde duramiyor duvarlara tirmanmak, kanepelerin tepesine cikmak geliyordu icimden mutlulutan-iyilikten :))
Gecen aylarda aile hekimine yazdirip kullandim, asiri bi uyku hali, bas agrisi ve uyusukluk yapti. Icinde bulundugun sıkıntıya göre degisiyor galiba dedim.
Benim de sınavlarım bitti sınav zamanlarıara verdim bir hafta kullanmadım. Şimdi devam ediyorum . Baş ağrısı yapıyor evet şu an. Ama ilaca alışmadom daha tabi bakalım ne olacak

Arkadaşlar. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2 yıl tek yaşadım 2 yıldır da ailemle yaşıyorum. Bu yıl sosyal olarak çok yıkıcı olaylar yaşadım ve bu olaylarla sağlıklıca yüzleşip atlatabildiğimi sanmıyorum. Aileme de hiçbir şey yansıtmadım. Normalde çok neşeli ve mutluyumdur ama bu yıl çok farklı bir insan oldum olaylardan da dolayı. Psikitayriste gittim bana lustral yazdı 50 mg. Ailem kullanmama karşı. Tabi psikolojik durumumu da bilmiyorlar sadece okul stresi sanıyorlar. İlacı kullanıp bırakan var mı aranızda? Yaşadığım sosyal travmayı atlattıktan sonra bırakabilir miyim ilacı sizce? Depresyona yatkın bir yapım yok normalde yaşadıklarım ağır geldi. Ve derslerim önemli odaklanma problemi yapar mı? İlaca ilk başladığımızda alışana kadar psikolojiyi çökertiyormuş. Benim kullanmaya başlarsam 2 hafta ful ders çalışmam gerekecek. Etkiler mi? Ne düşünüyorsunuz tecrübesi olanlar? Yaşım 23 bu arada. Ayrıca devlette psikologdan da randevu aldım ama bir ay sonra. Yani ruhsal bir kargaşa içerisindeyim. Aslında daha çok akıl olarak kargaşa içindeyim.
Anladığım kadarıyla doktor ilacı yazmış ancak endişelerinizi gidermemis, ya da siz endiselerinizi paylaşmamissiniz.
1.İlaç odaklanma problemi yapmaz, depresyon odaklanma problemi yapar.eğer kullanmazsan ders calismana olumsuz etkisi olur.
2.İlaç ilk zamanlar psikolojini çökertmez; sadece bazı belirtiler olur onu da çeyrek doz ile başlayabilirsin.o zaman sorun yaşamazsin
3.Lustral bir serotonin hormonu inhibitorudur, yani mutluluk hormonunun vücudunda serbestce dolaşmasını sağlar; böylece daha mutlu, daha enerjik ve pozitif bir insan olursun. Bir hafta 10 gün içinde etkisini gösterir, en az 6 ay kullanmak gerekir.
4.Daha sonra doktor kontrolü ile ilacı bırakırsın.8 ay donra falan biraktirir zaten.
Öyle korkulacak bir şey yok

bir de klasik dr ların önerdiği iyi hissetmek isimli bir kitap var.

edit yapayım bir de ilacı kullanan var mı demişsiniz. ben sınav dönemimde 50mg değil ama 20 ya da 10mg hafif bir ilaç kullanmıştım 2 - 3 ay. cipram dı adı. tabii dr size lustral i uygun görmüş ve mg ını ona göre ayarlamış. açıkcası bende çok bir etki olmamıştı ya da ben öyle sanıyordum, durduramadığım gülme ve ağlama seanslarım çok nadir de olsa oluyordu, bir kaç minik sorun daha yaşadım. birden bıraktım bir gün, zaten kullanmadığında boşluğa düşmüş gibi hissediyorsun.
seni biraz daha rahat hissettiriyor gibi ama ben 6 ay falan kullanamadım dediğim gibi o yüzden bir şey anlamadım.

Bu arada eğer ilaca başlarsanız sakın ama sakın birden bırakmayın, zaten dr da bu yönde uyarıyor kullananları, yavaş yavaş azaltıyorlar sanırım dr unuz bilgilendirir sizi. umarım kısa sürede atlatırsınız.
20 mg cipram in ana maddesi, 50mg lustralin ana maddesine denk geliyor

Bir hafta oldu kullanıyorum öyle aşırı mutluluk da yapmıyor bağımlısı olayım psikolojik olarak. Derslerime de çalışabliyorum. Sadece saatindem erken alırsam uykusuzluk geç aşırsam uyku yapıyor :)
Sabahları iç, daha iyi olur

Benim de sınavlarım bitti sınav zamanlarıara verdim bir hafta kullanmadım. Şimdi devam ediyorum . Baş ağrısı yapıyor evet şu an. Ama ilaca alışmadom daha tabi bakalım ne olacak
Asıl sınav zamanı kullanacaktin :) beyin hucrelerini daha aktif yapıyor

X