antidepresana başlamalı mıyım?

Buraya yazma biçiminize bakılınca bence ihtiyacınız yok.

Depresif değilsiniz, beyin kimyanızla hiç oynamayın bence.

Her insanın zor dönemleri oluyor, sürekli mutlu olmak mümkün değil. Ama geçiyor. Her geçici dönem, durum için ilaca sarılmaya karşıyım ben.
Ama cherry, böyle durumlarda beyinde eksikliği görülen kimyasalların yerine komasını sağlıyor ilaçlar . Gereksiz ilaç kullanımını savunmuyorum fakat doktor kullan demişse kullanmalıdır gibime geliyor .çünkü eften püften durumlarda ilaç kullanımını onermiyorlar. Çok başa çıkamıyorsan terapiste yonlendiriyorlar .

Dogru bilgi vermek adina entidepresanlarin kullanim suresi EN AZ 6 aydir 6 aydan once birakirsaniz hastaliginjz nuks edebilir o yuzden birakirkende
Doktor gozetiminde birakiniz
Enaz yazacaktım aslında ama kişisine göre değişebiliyor arkadaşıma doktoru 3 ay sonra bıraktırdı hastanın durumuna göre yani

Ama cherry, böyle durumlarda beyinde eksikliği görülen kimyasalların yerine komasını sağlıyor ilaçlar . Gereksiz ilaç kullanımını savunmuyorum fakat doktor kullan demişse kullanmalıdır gibime geliyor .çünkü eften püften durumlarda ilaç kullanımını onermiyorlar. Çok başa çıkamıyorsan terapiste yonlendiriyorlar .

Yani panpacım sen de haklısın tabi ama bana göre mutsuzluk da hayatın parçası ve normal bir durum. Mutsuzluğun hastalık gibi görülmesine karşıyım. Misal, babam öşdüyse beynim tabi ki seratonin salgılamaz ve bu normal bir durum. İlle de her daim beyin seratonin salgılayacak diye bir şey yok ki. Her daim mutlu olamayız. Mutluluk da mutsuzluk da hayatın normal parçaları.

Yani panpacım sen de haklısın tabi ama bana göre mutsuzluk da hayatın parçası ve normal bir durum. Mutsuzluğun hastalık gibi görülmesine karşıyım. Misal, babam öşdüyse beynim tabi ki seratonin salgılamaz ve bu normal bir durum. İlle de her daim beyin seratonin salgılayacak diye bir şey yok ki. Her daim mutlu olamayız. Mutluluk da mutsuzluk da hayatın normal parçaları.

Babam gittiğinde ben bildiğin akıl hastasiydim, doktorum yatılı tedavi teklif etti ,adamı öldürecektim nerdeyse ben deli miyim diye :) halbuki deliydim yani adam birşey biliyor da öyle diyor .neyse ilaçla yırttım ..tabiki herzamqn seratonin salgilamiyor lanet mekanizma :) yalnız bazı durumlarda ilaç şart oluyor .

Buraya yazma biçiminize bakılınca bence ihtiyacınız yok.

Depresyon, takıntı, panik atak vb rahatsızlığı olan, geçici durum yaşamayan insanların yazış biçimleri de problemleri de farklı oluyor.

Depresif değilsiniz, beyin kimyanızla hiç oynamayın bence.

Her insanın zor dönemleri oluyor, sürekli mutlu olmak mümkün değil. Ama geçiyor. Her geçici dönem, durum için ilaca sarılmaya karşıyım ben.
Haklısınız aslında. Yani hayatımda ağır depresyon geçirme ihtimalim olan 2. Dönem bu. Ama ilki de yazındı ve tedavi falan olmadım kendim atlatayım dedim. Tamam haklısınız beyin kimyasoyla alakası yok ama ruhsal yapıyı bozuyor ve ilerisi için daha büyk ruhsal problemlere gebe bırakabiliyor vaktinde müdahale etmemek. Çünkü insanın bilişsel haritasını da benliğini de değiştirebilir şeyler bunlar ki yaşadığım şeyler zaten beyin kimyasındansa psikolojik olarak psikolojik benliğimi altüst edecek şrylerdi. O yüzden terapiyle birlikte ilerlemem gerekiyor zaten. Her durumda ilaç kullanmanın zararı kadar vaktinde müdahale edilmrmesinin de zararlarını işliypruz derslerimizde ama terazi gibi işte doğru kararı vermek zor geldi bana

Doktorun gerek görmeseydi ilaç kullanmanı istemezdi. Anlattığına göre sana ağır gelen şeyler yaşamışsın kendi içinde ..bir kere en büyük hatan bunu en başından görüp terapiste basvurmaman. Madem cozemiyorsun, birilerinden yardım da alamıyorsun, o zaman neden destek almıyorsun ?

Lustral güzel bir ilaç :) uyusturmuyor ve hafıza problemlerine yol açmıyor .tabi kişiden kişiye değişir ama bendeki etkileşimi bu yöndeydi. İlaca alışmak 4 hafta yanlış hatırlamıyorsam. O sürede bir sıkıntı çekmezsin çünkü öncesinde ilaç kullanımın yok sanırım ..bence kullanmalısın. .derslerimi etkiler mi diyorsun ,kullanmazsan daha kötü olur gibime geliyor .
Şöyle anlatayım. Olayları kasımın başında yaşamaya başladım ve ilk dardeyi aralıkta yedim. Ocakta başka bir darbe yedim. Dediğim gibi ben normalde çok neşeli bir insanım suratımı asık gören düşmanım olsa meraklanır sorardı yani. Ve olaylar oldu ne ağladım ne bişey yaptım. Fazlaca stress yaptı. Bir ayda 9 kilo verdim aralıkta geri aldım geri verdim falan. Baktığım zaman ağlayıp zırlamayınca ben de ilk fark etmedim etkilendiğimi ama bir anda düşüncelerim hassasiyetim kafaya takmam başka konularda patlak vermeye başladı. Ve olaylarla yüzleşmekten kaçtığımı ve yüzleşmeden de psikolojk olarak atlatamayacağımı fark ettim. Direk randevu aldım doktordan.

Buraya yazın bence açılırsınız. Sevgili problemi falan mı?
İlk başta bir ay engellemezsem birkaç yıl içinde öleceğime inandırıldım. Tabi kimseye anlatamayacağım bir durummolarak üstümde baskı vardı. Bir yandan 5000 gibi bir para bulmam gerektiğine inanıyordum. Yana yakına para aradım bir süre. Bu süreç 1 aylık bir süreçti ve sürekli telefonda beni buna inandıran bana yardım etmeye çalıştğna inandığım ama aslında bana oyun oynayan biriyle her dakika telefonda güya olayları kurtarmak için konuşuyordum. Nyse en son bir şeyden şüphelendim açığa çıkardım tüm bağlantımı kestim. Bu aralık gibiydi. Tabi gitmrdim doktora psikiyatriste falan baktığım zaman yalan yere stres yapmıştım şimdi onlar yoktu rahattım. Bir ay böyle geçti gibi. Sonra arkadaşım dediğim birsürü pislik insan bu dönemde 5000 gibi para mevzumu bana iftira atmak için kullandılar. Ne iftiralar ne iftiralar. Başkası olsa intihar ederdi galibaö ve bunu yakın arkadaşım dediğim 2 kişi yaptı. Tabi ilk başta kim olduğunu bilmiyorum gidip onlardan destek bile istedim neredeyse. Bana destek olmuyolar diyr uzakşaştım. Bunlar da ocak şubat gibi oluyor işte. Tüm arkadaş çevremi değiştirdim. Falan. Yarım yamalak laflar duyuyordım ama bu ay her şeyi öğrendim. Lafları kim nasıl uydurmuş falan. Çok da sinirlendim. Bir yandan ailemle yaşıyorm bu lafların aileme yansımaması lazım. E evde ax moralim bozuk olsa ailem her şeyi sormaya başlıyor brni korumak için. Ben de görünürde öyle mutlu mesut yaşıyor gibiydim ama bir anda patladı işte

Aynı ilaca ben de başladım 2 hafta falan kullandım ama uykusuzluk yaptığı için bıraktım. Bana anksiyete bozukluğu için vermişti o yüzden kullanmadan atlatamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden doktora gidip değiştireceğim sanırım:110:

Şöyle anlatayım. Olayları kasımın başında yaşamaya başladım ve ilk dardeyi aralıkta yedim. Ocakta başka bir darbe yedim. Dediğim gibi ben normalde çok neşeli bir insanım suratımı asık gören düşmanım olsa meraklanır sorardı yani. Ve olaylar oldu ne ağladım ne bişey yaptım. Fazlaca stress yaptı. Bir ayda 9 kilo verdim aralıkta geri aldım geri verdim falan. Baktığım zaman ağlayıp zırlamayınca ben de ilk fark etmedim etkilendiğimi ama bir anda düşüncelerim hassasiyetim kafaya takmam başka konularda patlak vermeye başladı. Ve olaylarla yüzleşmekten kaçtığımı ve yüzleşmeden de psikolojk olarak atlatamayacağımı fark ettim. Direk randevu aldım doktordan.
Çok geçmiş olsun ..yerinde bir karar olmuş . Tedavi iyi gelecek ve iyi olacaksın emin ol ..yani Bu anlattıkların çok normal şeyler değil ,birde sır gibi saklıyorsun ,umarım doktoruna anlatip içinden atiyorsundur. . Yardımcı olabileceğim birşey olursa burdayım .

Çok geçmiş olsun ..yerinde bir karar olmuş . Tedavi iyi gelecek ve iyi olacaksın emin ol ..yani Bu anlattıkların çok normal şeyler değil ,birde sır gibi saklıyorsun ,umarım doktoruna anlatip içinden atiyorsundur. . Yardımcı olabileceğim birşey olursa burdayım .
Çok teşekkür ederim :) yani evet bence iyi gelecek :)

İlacı gece 11de alıyorum ilk günler uyku yapıyordu şimdi uykusuzluk. Sabah alsam daha mı çok uykusuzluj yapar acaba

İlaç tedavisinden ziyade durumunuz ağır değilse kendinizi telkin etmeyi ve mutlu etmeyi deneseniz?Şu anda yeteri kadar izah edemiyorum. Dr. Ümit Aktaş'ın Mutluluk Kürleri isimli bir kitabı var, mümkünse alıp okuyun. İlk sayfaları zaten depresyon ve antidepresanlarla ilgili.

Yine de kendi içinizde muhakeme edip öyle karar verin ama atlatabilirsiniz diye düşünüyorum :)

evet ilaçsızda atlatabilirsiniz ama yaşınız daha genç çözüm bulamamış olabilirsiniz lustral çok yan etkili deildir bırakılması kolay olur nasıl baladıysan azar azar oyle bırakmalısın ama birden kesilmezzz..... ayrıca kilo problemn varsa bence uzak dur....

İlacı gece 11de alıyorum ilk günler uyku yapıyordu şimdi uykusuzluk. Sabah alsam daha mı çok uykusuzluj yapar acaba
Doktorun nasıl onerdiyse o şekilde kullanmalısın .. alışma sürecinde ya uyku yapar yada uykusuzluk .. bu durumu doktorunla paylaşırsan muhakkak saatte yada ilaçta bir değişiklik yapar

Seni rahatsiz eden şartlardan 6 ay bi sene etkili uzaklastiriyor. Tam çözüm değil bir süreliğine duyarsizlasiyorsun.ic sesin bilebilir.

İlaç tedavisinden ziyade durumunuz ağır değilse kendinizi telkin etmeyi ve mutlu etmeyi deneseniz?Şu anda yeteri kadar izah edemiyorum. Dr. Ümit Aktaş'ın Mutluluk Kürleri isimli bir kitabı var, mümkünse alıp okuyun. İlk sayfaları zaten depresyon ve antidepresanlarla ilgili.

Yine de kendi içinizde muhakeme edip öyle karar verin ama atlatabilirsiniz diye düşünüyorum :)
Ben zaten dediğim gibi normalde aşırı neşeli mutlu bir insanım. Ama bilmiyorum yani ilaca alışma evresi biraz ağır geçecek galiba.

X