antidepresana başlamalı mıyım?

P3rimasali

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
396
138
Arkadaşlar. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2 yıl tek yaşadım 2 yıldır da ailemle yaşıyorum. Bu yıl sosyal olarak çok yıkıcı olaylar yaşadım ve bu olaylarla sağlıklıca yüzleşip atlatabildiğimi sanmıyorum. Aileme de hiçbir şey yansıtmadım. Normalde çok neşeli ve mutluyumdur ama bu yıl çok farklı bir insan oldum olaylardan da dolayı. Psikitayriste gittim bana lustral yazdı 50 mg. Ailem kullanmama karşı. Tabi psikolojik durumumu da bilmiyorlar sadece okul stresi sanıyorlar. İlacı kullanıp bırakan var mı aranızda? Yaşadığım sosyal travmayı atlattıktan sonra bırakabilir miyim ilacı sizce? Depresyona yatkın bir yapım yok normalde yaşadıklarım ağır geldi. Ve derslerim önemli odaklanma problemi yapar mı? İlaca ilk başladığımızda alışana kadar psikolojiyi çökertiyormuş. Benim kullanmaya başlarsam 2 hafta ful ders çalışmam gerekecek. Etkiler mi? Ne düşünüyorsunuz tecrübesi olanlar? Yaşım 23 bu arada. Ayrıca devlette psikologdan da randevu aldım ama bir ay sonra. Yani ruhsal bir kargaşa içerisindeyim. Aslında daha çok akıl olarak kargaşa içindeyim.

• Beğen
Reactions: Den
İlaçsız atlatabilirmisin sence ?
Doktor uygun görmüş belliki yazmış
Kullanmasan elbette iyi olur
Olaki kullandın unutma asla ASLA birden bire kesmeyeceksin doktoruna gidip kesmek istediğini söyle o seni yönlendirecek

Demekki ihtiyacın varki doktorun yazmış enfazla 6 ay kullanırsın belki daha az doktorun durumuna göre karar verir canım.
Kullan birşey olmaz korkma bir hafta belki yan etki yapabilir ama her antidepresanın yan etkisi olmuyor mesela ben daha ağır bir ilaç kullaniyorum ama günlük hayatımı uykumu etkilemiyor.
Ben sağlığın için kullan derim buarada geçmiş olsun canım.

Arkadaşlar. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. 2 yıl tek yaşadım 2 yıldır da ailemle yaşıyorum. Bu yıl sosyal olarak çok yıkıcı olaylar yaşadım ve bu olaylarla sağlıklıca yüzleşip atlatabildiğimi sanmıyorum. Aileme de hiçbir şey yansıtmadım. Normalde çok neşeli ve mutluyumdur ama bu yıl çok farklı bir insan oldum olaylardan da dolayı. Psikitayriste gittim bana lustral yazdı 50 mg. Ailem kullanmama karşı. Tabi psikolojik durumumu da bilmiyorlar sadece okul stresi sanıyorlar. İlacı kullanıp bırakan var mı aranızda? Yaşadığım sosyal travmayı atlattıktan sonra bırakabilir miyim ilacı sizce? Depresyona yatkın bir yapım yok normalde yaşadıklarım ağır geldi. Ve derslerim önemli odaklanma problemi yapar mı? İlaca ilk başladığımızda alışana kadar psikolojiyi çökertiyormuş. Benim kullanmaya başlarsam 2 hafta ful ders çalışmam gerekecek. Etkiler mi? Ne düşünüyorsunuz tecrübesi olanlar? Yaşım 23 bu arada. Ayrıca devlette psikologdan da randevu aldım ama bir ay sonra. Yani ruhsal bir kargaşa içerisindeyim. Aslında daha çok akıl olarak kargaşa içindeyim.
Doktorunuz yazmışsa demek ki gerek görmüş kullanın ama kullanmaya başladığınızda kafanıza göre bırakmayın,doktor kontrolünde başlayıp yine doktor kontrolünde bırakın,farklı antidepresan ilacını ben de kullandım,annem de kullandı kardeşim de kullandı doktor kontrolünde başlayıp yine doktor kontrolünde bıraktık.

Doktorunuz yazmışsa demek ki gerek görmüş kullanın ama kullanmaya başladığınızda kafanıza göre bırakmayın,doktor kontrolünde başlayıp yine doktor kontrolünde bırakın,farklı antidepresan ilacını ben de kullandım,annem de kullandı kardeşim de kullandı doktor kontrolünde başlayıp yine doktor kontrolünde bıraktık.
Peki başladığınızda alışma sürecinde ilaç ne kadar süre zorladı? Lustral kullandınız mı hiç? Benim ilacın yanında terapi de almam gerekiyor ama maddi olarak iu an karşılayamam bunu. Psikoloji okuyorum ben az çok biliyorum da ama ilaçlar konusunda henüz tam bir bilgim olmadığından danışmak istedim

İlaçsız atlatabilirmisin sence ?
Doktor uygun görmüş belliki yazmış
Kullanmasan elbette iyi olur
Olaki kullandın unutma asla ASLA birden bire kesmeyeceksin doktoruna gidip kesmek istediğini söyle o seni yönlendirecek
Doktor eşliğinde olmalı biliyorum. Atlatabilirim evet aslında ama atlatırken de yeni yaralar açıyorum hayatıma. Hayat kalitem düştü. Zaman kaybediyorum birçok şeye. Ve ailwm yaşadıklarımı bilmiyor. Evde hep rol yapıyorum.

Demekki ihtiyacın varki doktorun yazmış enfazla 6 ay kullanırsın belki daha az doktorun durumuna göre karar verir canım.
Kullan birşey olmaz korkma bir hafta belki yan etki yapabilir ama her antidepresanın yan etkisi olmuyor mesela ben daha ağır bir ilaç kullaniyorum ama günlük hayatımı uykumu etkilemiyor.
Teşekkür ederim canım benim. Kullanacağım ya. Tedavi sonuçta. Bırakılabilecek bir şeyse bırakırım. Uzun süreç gerektircek çok bir durumum yok bence. Travmayı atlatmam yeterli ve bu sürede hayatımı aksatmamam.

Doktor eşliğinde olmalı biliyorum. Atlatabilirim evet aslında ama atlatırken de yeni yaralar açıyorum hayatıma. Hayat kalitem düştü. Zaman kaybediyorum birçok şeye. Ve ailwm yaşadıklarımı bilmiyor. Evde hep rol yapıyorum.
Doktorun ne diyorsa yap ozaman
Ailene rol yapma
Bu konuda en büyük destek ailen geliyor inan bana

Peki başladığınızda alışma sürecinde ilaç ne kadar süre zorladı? Lustral kullandınız mı hiç? Benim ilacın yanında terapi de almam gerekiyor ama maddi olarak iu an karşılayamam bunu. Psikoloji okuyorum ben az çok biliyorum da ama ilaçlar konusunda henüz tam bir bilgim olmadığından danışmak istedim
Farklı ilaçtı ilk 1 hafta gibi olmuştu evet ama her ilaçta olacak diye birşey yok çok kafaya takmayın,kullandığımız agrı kesici ve diğer ilaçlarında yan etkileri var,fakat kullanıyoruz değil mi onları,o yüzden doktorunuz verdiyse kullanın.

Antidepresanlar istenen etkiyi gostermeleti 1 ayi bulabilir oyle agri kesici gibi hemnen etki gostermezlet biraz sabretmen gerekecek ayrica ilk 15 gun buyunca eskiuye nazaran daha kotu olabilrsin bazi ilaclarin yan etkileri gercekten zorlayabiliyor ama 3 haftadan sonra yavas yavas kaybolur lustral yan etki olrak bulanti ,uyusukluk,sersemlik, agiz kurulugu yapabilir ders calismani engelleyebilir zaten ilk dozda gorursun ama unutma kullanmakta kararlitsan sabret en az 3 hafta

Dogru bilgi vermek adina entidepresanlarin kullanim suresi EN AZ 6 aydir 6 aydan once birakirsaniz hastaliginjz nuks edebilir o yuzden birakirkende
Doktor gozetiminde birakiniz

Farklı ilaçtı ilk 1 hafta gibi olmuştu evet ama her ilaçta olacak diye birşey yok çok kafaya takmayın,kullandığımız agrı kesici ve diğer ilaçlarında yan etkileri var,fakat kullanıyoruz değil mi onları,o yüzden doktorunuz verdiyse kullanın.
Psikiyatrislerin her şeye ilaç yazdığıyla alakalı bir inanç var bundan dolayı biraz çekindim açıkçası

İşte psikiyatrisler her şeye ilaç yazıyormul gibi bir algı var bizimkilerde. Ondan tereddüt ettim

Ben Dr. Canan Karatay’ın antidepresan açıklamasını dinlemiştim TV’de. O nedenle kullanmamanızı tavsiye ederim.

Ben de yakin zamanda kullandim benim sorunum uykuya dalamamak ve anormal derecede istahsizlik ve depresyondu su icsem kusuyordum..citoles dideral ve gyrex verdi bana doktor hepsi cok dusuk dozda..1 ay kullandim eski normal halime döndüm..iyiyim deyip birden kestim bunlara bagimli degilim ben dedim iradem kuvvetliymis demek ki 1 aydan fazladir da kullanmiyorum ama cok iyiyim hamdolsun..ama size kullanirsaniz benim gibi birden kesmeyin herkesin bunyesi bir degil..demem o ki ilaclar işe yariyor kesinlikle kullan

Buraya yazma biçiminize bakılınca bence ihtiyacınız yok.

Depresyon, takıntı, panik atak vb rahatsızlığı olan, geçici durum yaşamayan insanların yazış biçimleri de problemleri de farklı oluyor.

Depresif değilsiniz, beyin kimyanızla hiç oynamayın bence.

Her insanın zor dönemleri oluyor, sürekli mutlu olmak mümkün değil. Ama geçiyor. Her geçici dönem, durum için ilaca sarılmaya karşıyım ben.

Doktorun gerek görmeseydi ilaç kullanmanı istemezdi. Anlattığına göre sana ağır gelen şeyler yaşamışsın kendi içinde ..bir kere en büyük hatan bunu en başından görüp terapiste basvurmaman. Madem cozemiyorsun, birilerinden yardım da alamıyorsun, o zaman neden destek almıyorsun ?

Lustral güzel bir ilaç :) uyusturmuyor ve hafıza problemlerine yol açmıyor .tabi kişiden kişiye değişir ama bendeki etkileşimi bu yöndeydi. İlaca alışmak 4 hafta yanlış hatırlamıyorsam. O sürede bir sıkıntı çekmezsin çünkü öncesinde ilaç kullanımın yok sanırım ..bence kullanmalısın. .derslerimi etkiler mi diyorsun ,kullanmazsan daha kötü olur gibime geliyor .

X