Antepli Olacak Gelin

Ailesi birbirine çok bağlı köklü bir aile. Geniş bir aile. Tek başına bağlılık yok yani. Annesi babası da aynı düzeyde onu önemsiyor.

Aslında Boşnaklar bizde zorlanmaz :) gelinlerimiz çok becerikli ve güzel olduğunuzdan antepliler kacirmiyor bizim apt de 6 tane Boşnak gelin var :)

Antep'te yazın kalmicaksin ama tatile gidiceksin genelde yazı Mersin'de geçirirler yazı cooooooookkkk sıcak kişi ayaz

Not : şimdi gördüm antepde yaşamayacak missiniz hiç sorun yok için rahat olsun ama baştan söyleyeyim aile kavrami sıkıdir gelin el kızı değildir o evin kızı olacaksın bu ilerde sorun olmasın ?

Aile birliği çok var aileye düşkündür başbaşa tatile falan gidersiniz kimse birseyinize karışmaz ama sürekli birbirine danışır görüşür akıl fikir alır sorar büyükler bizim için çok önemlidir atamizdir hep gönülleri hoş edilir bunlari bilinde

Ömür boyu sürecek sonuçta

Antepte yasamayacakmissiniz,cok bir sey fark etmez,anlamazsiniz bile antep gelini oldugunuzu. Tek sorun misafir agirlamakta cekersiniz sanirim. Bizde oyle cerezle biskuviyle misafir agirlanmaz cunku. Ben batida yasiyorum ama eger antepte yasamis olsam bambaska olmak zorunda kalirdim. Dort dortluk yemek sofralari hazirlanir,cay davetinde bile her turlu yemek bulunur genelde. Pahali hediyeler,pahali ikramlar olmazsa olmazdi bizim ailemizde. Ama sanirim bizim aile cok ayrinti seviyor bunun da etkisi var.

Biz Antep'e baya uzakta yaşayacağız iş dolayısıyla. Yani çok gelme gitme olamayacak. Bayramdan bayrama belki senede 3-4 defa.

Evet kadına çok önem veriyorlar. Erkek arkadaşım ne yediyse ne yaptıysa dakikası dakikasına rapor verir. Anlatmayı paylaşmayı seviyor. Annesinden önce beni arar. Bazen derim anneni ara önce sonra beni ara. İkiniz plan yapın benimle ilgili konu değil derim. Olsun heyecanlanıyorum sana anlattım der. Ailesi,erkek kardeşi benden 1 yaş büyük hemen sen de ailemizdensin diyor arıyor beni, bak iş ilanı var diyor link alıyor. Annesi ile telefonda konuşuyordu annesinin orada olduğumdan haberi yoktu.Sesini açtı konuşurken. Erkek arkadaşım benden bahsetti, oy gurban olduğum dedi. Annemin Antepli arkadaşları da öyle sıcak kanlılar.

İnşallah çok teşekkür ederim. Acıya,ete ben bayılıyorum. Bayramlarda gitme gelme olayını çok taktım sanırım.
Annesi gurban olduğum diyor bana. En çok bu hoşuma gitti :)
Bizde gelin sevilir sana bol bol ciciler alınacak :) Salcan dolman konserven tarhananın biberin yapılacak bizde bunları kayınvalide yapar gelinlere dağıtır
Ama bayramları atlamicaksin hep arayıp hal hatır sormanızı beklerler güler yüz en önemli şey soğuk insandan haz etmezler

Biz Antep'e baya uzakta yaşayacağız iş dolayısıyla. Yani çok gelme gitme olamayacak. Bayramdan bayrama belki senede 3-4 defa.
Bayramdan bayrama gorusulecekse sıkınti olmaz gibi. Siz yemekti, adapte olmakti diye olaya girince bende sandim ki Antepe yerlesip ailesiyle dipdibe yaşayacaksiniz. Esinde antepli diye her gun antep yemekleri yemesine gerek yok bir zahmet. Yerinde olsam kendimi bunun icin parcalamazdim. Yapmak istiyorsan arada bir yada bayramlarda filan illaki yaparsin. Onun disinda Antepliyle evlendin diye Antepli olmaya calisma, karsilikli saygi, herkes herkesi kabul edecek.

Evet bana da öyle diyorlar sen bizim kızımız olacaksın. Erkek arkadaşım sen artık annemin kızısın diyor. Ablası sen benim kardeşimsin diyor. Kardeşim diyor bana.

İnşallah ben de siz gibi uyum sağlarım. Mutluluklar diliyorum :)

Ben onu seviyom :) Ya aslında becerikliyimdir yemekleri heme öğrenir yaparım. Artık internet de her şey var.

Gerçekten sorun yaşamazsınız
Antebi geri bı yer sananlar oluyor halbuki doğunun parisi giyim kuşam zevke keyife düşkünlük rahatlık herşey var inanılmaz göç alan bı yer çok çeşitli kültürü var ermenisi alevisi sunnisi safisi herkes birbiriyle samimi hep birlikte sorunsuz geciniriz.

Heyecanlı sesli konuşan cookk gülen çok yiyen ve çok gezen toplumuz bide düğünü abartiriz :)

İnsanı zor olsa söylerim dürüstçe vebal almam.

Erkek arkadaşım antepli olmamı istemez zaten Bu halim hoşuna gidiyor onun. Yemeklerini çok seviyorum ama o da dışarıda yaşamış çoğu kültürü görmüş. Benim gibi her şeyi yiyor.

Evet bir de kimseyi yargılamıyorlar, ön yargılı yaklaşmıyorlar. Tanıyorlar önce. Ayrımcılık gözlemlemedim ailesinde.

Bu arada esin çiğ köfte kebap salata yapar
Bizde erkek yapar bunları kadınlar da oturur yer
Mesela haftasonu eşimin ailesiyle bağ evindeydik kayinbabam eşim kebap yaptı kaynım çayı dağıttı biz bitek bulaşıkları makinaya dizdik :)

Mantı yaparken karşıma oturur birlikte yaparız dolmayi birlikte oyariz :)

Yorum için çok teşekkür ederim farklı bir konuya değinmiş,örnek vermişsiniz. Aynı şehirde mi yaşıyorsunuz aileler ile?

Evet erkekler yemekleri hazırlarmış. Pazar günleri mangala giderlermiş ve mangalı salatayı erkekler yaparmış. Kadınlar sadece yerlermiş :)

Bence seviyorsan sorun olmaz. Sevmiyorsan kaş şekli bile irite eder insanı.
(Bugünlerde aşırı romantik bir halindeyim. Bu kısmı eklemek istedim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…