Ayni mahalleden ayni köyden hatta yan komşunun çocuğuyla evlenenlerin arasinda sorun olabiliyor bosanabiliyorlar
Önemli olan senin esinle anlaşıp anlasmaman ailesine cok mu bağlı onlar olmadan tek başına karar verebiliyor mu
Sadık mi dürüst mü bunlar en önemlileri
O zaman sorun olmaz inşallahAyni şehirde yaşamayacağız. Baya uzakta yaşayacağız.
Öyle de konu sahibi ailesine çok düşkün yazmış
Biz Antep'e baya uzakta yaşayacağız iş dolayısıyla. Yani çok gelme gitme olamayacak. Bayramdan bayrama belki senede 3-4 defa.Ben gocmenim esim karadeniz. Bizde de baya fark var. O cok icli disli olma durumu biyerden sonra sıkar haberin olsun, dizilerdeki buyuk sicak aile tadinda ne kadar sürer bilinmez. Sıkılmam diyorsan sen bilirsin ama esimin aileside kalabalik ve cok icli dislilardi bana ilk sene yaka silktirdiler, sorun yasadik baya. Durumu zar zor ele aldim. Oyle devam etseydi evliligim çatirdardi muhtemelen.
Tabi esimin memleketinde yasamiyoruz. Oyle bisey olsa kabul etmezdim.
Annem Ankara'dan antebe gelin gelmiş 37 yıllık evli
Annem bile zorlanmadıysa...
Buranın insanı rahat yemeği içmeyi eğlenmeyi sever piknigi bağı bahçesi cifligi macerası çoktur
Aç kalmazsin güzel güzel giyinip gezersin bı hasta olursun Birsen olur hop konu komşu akraba eş dost yemek yapar getirir arar sorar
Burda komşuluk sevilir aile bağı vardır eşimin annesinin kuzeninin torununun çocuğunu bilirim :)
Giriskendir soğuk insana soğuk bu der uzak dururlar nerde yasayacagin önemli antebin bı tarafı var sokağına bile ugramayiz bı tarafı var bambaşka bir ülke sanki
Topraktan zengin bı kulturuz burada hayat pahalı evlerde pahalı burda gösterisi takip takstirmayi severler kadına değer verirler
Yani ben çevremde aksini görmedim bizde herşeyi kadın bilir erkekleri beceriklidir temiz titizdir
Bizde gelin sevilir sana bol bol ciciler alınacak :) Salcan dolman konserven tarhananın biberin yapılacak bizde bunları kayınvalide yapar gelinlere dağıtırİnşallah çok teşekkür ederim. Acıya,ete ben bayılıyorum. Bayramlarda gitme gelme olayını çok taktım sanırım.
Annesi gurban olduğum diyor bana. En çok bu hoşuma gitti :)
Bayramdan bayrama gorusulecekse sıkınti olmaz gibi. Siz yemekti, adapte olmakti diye olaya girince bende sandim ki Antepe yerlesip ailesiyle dipdibe yaşayacaksiniz.Biz Antep'e baya uzakta yaşayacağız iş dolayısıyla. Yani çok gelme gitme olamayacak. Bayramdan bayrama belki senede 3-4 defa.
Aslında Boşnaklar bizde zorlanmaz :) gelinlerimiz çok becerikli ve güzel olduğunuzdan antepliler kacirmiyor bizim apt de 6 tane Boşnak gelin var :)
Antep'te yazın kalmicaksin ama tatile gidiceksin genelde yazı Mersin'de geçirirler yazı cooooooookkkk sıcak kişi ayaz
Not : şimdi gördüm antepde yaşamayacak missiniz hiç sorun yok için rahat olsun ama baştan söyleyeyim aile kavrami sıkıdir gelin el kızı değildir o evin kızı olacaksın bu ilerde sorun olmasın ?
Aile birliği çok var aileye düşkündür başbaşa tatile falan gidersiniz kimse birseyinize karışmaz ama sürekli birbirine danışır görüşür akıl fikir alır sorar büyükler bizim için çok önemlidir atamizdir hep gönülleri hoş edilir bunlari bilinde
Ömür boyu sürecek sonuçta
İnşallah ben de siz gibi uyum sağlarım. Mutluluklar diliyorum :)canım ben eşimle bir birine uzak memleketin insanlarıyız
ırkımız bile farklı dillerimizde
ama eşimle tek kültür farkımız o salçalı yumurtayı sever bense çemenli
eşimin ailesi örfüne adetine bağlı ama sağolsunlar bana karşı öyle değiller
biz bir bayram eşimin ailesinde bir bayram bizimkilerde geçiriyoruz
eşimin ailesinin standartlarında bir gelin değilim ama eşimle uyumlu bir çiftiz
antep guzel olabilir ama kültür diye bisey var hepsi herkez böyle degildir ama ya seninki öyleyse ne olursa olsun o kültürle yasamıs yemekte yapcan ve cok kalabalık olurlar amcası gelir halası gelir sürekli hizmet ediceksin benim gibi ailense yapmayan baskasında hiccccccccc yapmak istemez ben olsam buraya yazmıssın madem bırak doguyu yurt dısana evleb yokmu cevrende birileri tanıstırdın macur bile olur onlar bile sengen li bulgaristan vatandası yani bosverrr yasamana bakk
Evet kadına çok önem veriyorlar. Erkek arkadaşım ne yediyse ne yaptıysa dakikası dakikasına rapor verir. Anlatmayı paylaşmayı seviyor. Annesinden önce beni arar. Bazen derim anneni ara önce sonra beni ara. İkiniz plan yapın benimle ilgili konu değil derim. Olsun heyecanlanıyorum sana anlattım der. Ailesi,erkek kardeşi benden 1 yaş büyük hemen sen de ailemizdensin diyor arıyor beni, bak iş ilanı var diyor link alıyor. Annesi ile telefonda konuşuyordu annesinin orada olduğumdan haberi yoktu.Sesini açtı konuşurken. Erkek arkadaşım benden bahsetti, oy gurban olduğum dedi. Annemin Antepli arkadaşları da öyle sıcak kanlılar.
Bayramdan bayrama gorusulecekse sıkınti olmaz gibi. Siz yemekti, adapte olmakti diye olaya girince bende sandim ki Antepe yerlesip ailesiyle dipdibe yaşayacaksiniz.Esinde antepli diye her gun antep yemekleri yemesine gerek yok bir zahmet. Yerinde olsam kendimi bunun icin parcalamazdim. Yapmak istiyorsan arada bir yada bayramlarda filan illaki yaparsin. Onun disinda Antepliyle evlendin diye Antepli olmaya calisma, karsilikli saygi, herkes herkesi kabul edecek.
Gerçekten sorun yaşamazsınız
Antebi geri bı yer sananlar oluyor halbuki doğunun parisi giyim kuşam zevke keyife düşkünlük rahatlık herşey var inanılmaz göç alan bı yer çok çeşitli kültürü var ermenisi alevisi sunnisi safisi herkes birbiriyle samimi hep birlikte sorunsuz geciniriz.
Heyecanlı sesli konuşan cookk gülen çok yiyen ve çok gezen toplumuz bide düğünü abartiriz :)
İnsanı zor olsa söylerim dürüstçe vebal almam.
benim ailem kayınvalidenin ailesi gibi iç içe sürekli güler eğlenir etkinlik yapar , eşimin ailesi senin ailen gibi soğuk , mesafeli , buz gibi zorlanıyor muyum evet , eşim zorlanıyor mu bu kadar iç içe olan bir ailede evet ve bu artik beni çok yoruyor . Kültür farklılığı beni en çok yıpratan sebep bu evlilikte(
Bu arada esin çiğ köfte kebap salata yapar
Bizde erkek yapar bunları kadınlar da oturur yer
Mesela haftasonu eşimin ailesiyle bağ evindeydik kayinbabam eşim kebap yaptı kaynım çayı dağıttı biz bitek bulaşıkları makinaya dizdik :)
Mantı yaparken karşıma oturur birlikte yaparız dolmayi birlikte oyariz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?