- 11 Temmuz 2017
- 678
- 425
- 18
Saygı olduktan sonra kültür farkı sorun olmuyor... Tatillerde ayarlanıyor... Hayırlı olsun şimdiden inşAllah
Mesleğinden dolayı çok izni yok aslında ve annemlere daha yakın oturacağız. Batıda görev yapıyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Saygı olduktan sonra kültür farkı sorun olmuyor... Tatillerde ayarlanıyor... Hayırlı olsun şimdiden inşAllah
Kendimizi bile bile zora sokmayı sevenler derneği üyeleri olarak bize bir alkış.
Ne buluyoruz kendimize denk olmayan insanda, herkes gitse kendi köyünden adetinden insan bulsa da burada kızcağızlar kültür farkı sorun olur mu diye kıvranmasa.
Ben ettim sen etme değil ben etmedim sen de etme pişman olmazsın diyeceğim.
Konu eti soğanı değil.
Her şey çok zor olur canım benim her şey, somurtkan anneni babanı mumla ararsın.
Aileler birbirlerine uzak olup az görüşeceği için sıkıntı olmaz,tabi siz kendinizi onlardan dışlamazsanız.Elinizden geldiği kadar uyum göstermeye çalışırsanız çok ta güzel olur.Antepliler sıcakkanlı iyi insanlar dır.Sıkıntı olmaz bence.
Tatiller ve yasanilacak yer sorun olur. Keske hiç o topa girmeseydiniz
bir Antepli olarak yazıyorum. artık şu buralı bu şuralı kalmadı. farklı illerden damatlarımızda gelinlerimizde mevcut.
yani kendinizi adamanıza gerek yok olduğu kadar. bir Antepli olarak hala yuvalama yapamam, içli köftem tutmaz. 5 yıllık da evliyim. kim yaparsa çağırı beniinş mutlu olursunuz
Et kebap degil problem. Yemegi yuzde 90 siz yapacaksiniz. Et yapmazsaniz et olmaz. Iste burda niye et yok diye soylenecek mi? Yoksa esim kendi kulturune gore yapmis diyip saygi duyup oturup yiyecek mi?
Ama alisik degilseniz bu icicelik sizi coook yorar. Ben de alisik degilim. Ben rusum esim turk. Mesela aksamlari yemege onlara gidelim istiyorlar. Yorgunum diyip gitmiyorum. Yemek yapmakla ugrasma diye kutulara doldurup gonderiyorlar. Evde miss. Hazir yemek
Ama bunu kac kisi yapar? O gelin kim oluyor da gelmiyor cevabini almaniz cok daha muhtemel.
Bir de siz antepli falan olmayacaksiniz. Bosnaksaniz bosnaksiniz. Adapte olayim derken asimile olmayin 1 yil sonra burda kendimi taniyamiyorum konusu acarsiniz benden soylemesi.
Hayır canım hiçbir sıkıntı olmaz; sen uyumlu, saygılı ve sıcak kanlı olduktan sonra...
Ben de İstanbul'da yetiştim, ailem de aslen marmara ve Karadenizli..
hayatımda hiç güneydoğu Anadolu bölgesine dahi gitmişliğim yoktu , ilk kez evlendikten sonra gittim, Gaziantep çok güzel ve gelişmiş bir yer , Doğunun Paris'i deniyor hatta :)
İnsanları çok çok sıcakkanlı , oradaki insanlarda bulduğum sıcaklığı İnanın kendi akrabalarımda arıyordum yıllardır ..
tek sıkıntı yaşadığım nokta , acılı ve kuzu etli yemeklerine alışmak oldu , ilk zamanlar domates ekmek yiyordum :) şimdi ooo gelsin acılar , gitsin baklavalar.
Bayramlarda ise iki mübarek Bayram var malum , bir tanesi orada bir tanesi sizin tarafta geçirildi mi Gül gibi geçinip gidersiniz..
Hayırlısı olsun, insallah çok mutlu olursunuz .
Antepte mi yaşayacaksınız?
Uyum sağlayabildikten sonra sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.
Benim de eşimle memleketlerimiz farklı. Ben ege, onlar iç anadoludan aslen.
Eşimin ailesi sizinki gibi daha sıcak kanlı birbirine daha bağlı bir aile.
Ha benim annem babam surat asmazlar ama, onlar da gülerler, ama eşimin ailesi kadar sıcakkanlı değildirler.
Biz iki tarafa da oldukça uzak yaşıyoruz, tatillerimizi ikiye ölüyoruz mecburen iki tarafın da gönlünü eşit şekilde yapmaya çalışıyoruz. Zor oluyor ama oluyor.
Ailesi umarım samimidir size karşı, burada okuyoruz çünkü nişanlılık dönemimde çok iyi olup evlendikten sonra tam tersine dönenleri.
Şu gurban olduğum lafını okuyunca güldüm, benim kayınvalidem de kullanır.:) İlk tanıştığımızdan beri hem benim için, hem çocukları ve eltilerim için. İlla geçici olacak diye birşey yok yani.
benim ailem kayınvalidenin ailesi gibi iç içe sürekli güler eğlenir etkinlik yapar , eşimin ailesi senin ailen gibi soğuk , mesafeli , buz gibi zorlanıyor muyum evet , eşim zorlanıyor mu bu kadar iç içe olan bir ailede evet ve bu artik beni çok yoruyor . Kültür farklılığı beni en çok yıpratan sebep bu evlilikteMerhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
Gaziantepliyim 30 yaşımdayım eşimde buralı ve burda yaşıyoruzMerhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
Kendimizi bile bile zora sokmayı sevenler derneği üyeleri olarak bize bir alkış.
Ne buluyoruz kendimize denk olmayan insanda, herkes gitse kendi köyünden adetinden insan bulsa da burada kızcağızlar kültür farkı sorun olur mu diye kıvranmasa.
Ben ettim sen etme değil ben etmedim sen de etme pişman olmazsın diyeceğim.
Konu eti soğanı değil.
Her şey çok zor olur canım benim her şey, somurtkan anneni babanı mumla ararsın.
bir Antepli olarak yazıyorum. artık şu buralı bu şuralı kalmadı. farklı illerden damatlarımızda gelinlerimizde mevcut.
yani kendinizi adamanıza gerek yok olduğu kadar. bir Antepli olarak hala yuvalama yapamam, içli köftem tutmaz. 5 yıllık da evliyim. kim yaparsa çağırı beniinş mutlu olursunuz
birbirine bağlı aile iyi olur sen şimdi alışkın olmadığın için irite geliyor ama aslında birlik beraberlik saygı çerçevesinde kaldıkça çok güzel bir şeydir.
bir de genelleme yapmış gibi olcam ama Antepliler gerçekten iyi insandırlar. içtendirler. benim bir arkadaşım antepe gelin gitti çok mutlu ve huzurlu.
Kültür farkı olumsuz etkiliyor ilişkiyi bence ama bu kültür farkının nasıl olduğuna bağlı. Sadece aile düşkünlüğü, yemek farklılığı gibi şeyler aşılamayacak şeyler değil. Kadına bakış açısı, hayata bakış açısı, kritik şeylerde görüş birliği önemli. Diğer şeyler iki kardeşte bile bir olmuyor sonuçta.
Orada yaşayacaksanız zorlanırsın belki, erkek arkadaşının tavrına bağlı. Sizin bir aile olduğunuzu idrak edebilirse aile birliğini korur. Yok fark edemezse zorlanırsın.
Bugüne kadar tanıdığım Antepliler o kadar tatlı insanlardı ki hiç olumsuz düşüncem yok. Elbette her yerin iyi insanı kötü insanı var ama benim karşıma demek ki inanılmaz tatlı olanlar çıktı. Ailemizde de var Antepliler. Hem misafir ağırlayışları, hem samimiyetleri, hem yemekleri on numara.
Dilerim mutlu olursunuz, sevgiler.
Sorun olur yada olmaz kişilere baglı ama o kişiler sadece siz ve erkek arkadaşınız olmuyor malesef.
Evlilikte ailelerde çok etkili.
Çevremde iki farklı yöreden olup çok mutlu olanlarda var pişman olanlarda.
Ben özellikle buna dikkat ettim. Şahsen bu farka uyum sağlayamazdım.
Ayrıca emin ol annen ve babanın gülmeyen suratlarını çok özlersin.
İstisna kişiler dışında kaynanaların baştaki canım cicim kızım halleri daha sonra gelin kavramına bırakıyor bir süre sonra el gibi kalıyorsun gözünde. (Tabi bazı kaynanalar var çok iyiler onlar ayrı)
Yeme içmeyi boşverin onlar hallolur da. Ailesine çok düşkün yazmışsınız eğer aynı şehirde yaşayacaksanız sürekli onlarda hayatınız geçer
hahahy canım ya:)) belliki sen çok ısınmışşın, sevmişssin, benimsemişsin.. sorun olacağını sanmıyorum iki taraflı fedakarlık ve anlayış olduktan sonra..:)))Teşekkür ederim inşallah. Kuru biber dolmanız çok güzel. :) Balcan kebabınız ve nohut dürümünüz de
Hepsi benim olacak![]()
Tabi orası öyle ama erkek arkadaşım senede bir gider evine. Ailesine düşkün fakat önce kendi işlerini düşünüyor. Ailesi ile çok yaşayamadığı için düşkün olduğunu düşünüyorum. Annesini özlüyor.aslında bu kısmet işi. mesela ben de çok aileci değilim eşim de. yani ailemize çok vericiyiz ama önce kendi çekirdek ailemize bakarız. her gün gidip gelmeyiz. ısrar etseler bile bir şeyler uydurur erteleriz. valla kimi de anasından babasından çıkmaz evliliğini 2. sıraya atar. yani inanın bunun aynı memleketle hiç alakası da yok