Antepli Olacak Gelin

Zorlukları elbette olur. Henüz bilmediğim için konu açmak istedim. Yorumunuz için teşekkür ederim. Dikkatlice düşüneceğim.

Evet aileler uzak, biz de ailelere uzak olacağız.

Teşekkür ederim inşallah. Kuru biber dolmanız çok güzel. :) Balcan kebabınız ve nohut dürümünüz de
Hepsi benim olacak

Benim yaptığım yemekleri de beğeniyor. Ben onların yemeklerini daha çok beğeniyorum. Ortak pişirdiğimiz yemekler bile var aslında.
Kalabalığı severim ama ne benim ailemle ne de onun ailesi ile yaşayacağız. Biz aileme daha yakın oturacağız. Sadece bayramlarda Antep'e gitmek zor olacak. Ailesi gücenip bana tavır almaz değil mi?

İnşallah çok teşekkür ederim. Acıya,ete ben bayılıyorum. Bayramlarda gitme gelme olayını çok taktım sanırım.
Annesi gurban olduğum diyor bana. En çok bu hoşuma gitti :)

canım ben eşimle bir birine uzak memleketin insanlarıyız
ırkımız bile farklı dillerimizde
ama eşimle tek kültür farkımız o salçalı yumurtayı sever bense çemenli
eşimin ailesi örfüne adetine bağlı ama sağolsunlar bana karşı öyle değiller
biz bir bayram eşimin ailesinde bir bayram bizimkilerde geçiriyoruz
eşimin ailesinin standartlarında bir gelin değilim ama eşimle uyumlu bir çiftiz

Antep'te yaşamayacağız. Antep'e baya uzakta yaşayacağız. Aileme daha yakın olacağız.
İzni kapalı olursa ben giderim diyorum bayramlarda :)
Karşılıklı samimiyet kurmuş olmanız çok güzel. Saygı çerçevesinde kurulan samimiyetlere hayranım.

antep guzel olabilir ama kültür diye bisey var hepsi herkez böyle degildir ama ya seninki öyleyse ne olursa olsun o kültürle yasamıs yemekte yapcan ve cok kalabalık olurlar amcası gelir halası gelir sürekli hizmet ediceksin benim gibi ailense yapmayan baskasında hiccccccccc yapmak istemez ben olsam buraya yazmıssın madem bırak doguyu yurt dısana evleb yokmu cevrende birileri tanıstırdın macur bile olur onlar bile sengen li bulgaristan vatandası yani bosverrr yasamana bakk

benim ailem kayınvalidenin ailesi gibi iç içe sürekli güler eğlenir etkinlik yapar , eşimin ailesi senin ailen gibi soğuk , mesafeli , buz gibi zorlanıyor muyum evet , eşim zorlanıyor mu bu kadar iç içe olan bir ailede evet ve bu artik beni çok yoruyor . Kültür farklılığı beni en çok yıpratan sebep bu evlilikte (

Gaziantepliyim 30 yaşımdayım eşimde buralı ve burda yaşıyoruz
Antep insanından zarar gelmez rahat edersiniz

Siz hiç anteni gördünüz mü Antepli bı yakininiz var mı ? Sanırım yok

:))

Aslında birbirine bağlı diye çok seviniyorum. Erkek kardeşi benden bir yaş büyük. Arkadaşım gibiydi tanıştığımızda çok iyi anlaştık. Bana aileden biri gibisin bizim gibiymişsin dedi çok mutlu oldum. Evet bizim antepli tanıdıklarımız var misafir ağırlamayı çok seviyorlar çok sıcak kanlılar.

Antep'te yaşamayacağız. Baya uzakta aileler olmadan minik bir aile kurmuş olacağız. Antepli tanıdıklarımız var bizim de. Aynı anlattığınız gibiler. Kadına bakış açıları bizden daha iyi bunu gördüm. Kadınlarına daha çok değer veriyorlar.
Teşekkür ederim :)

Ben gocmenim esim karadeniz. Bizde de baya fark var. O cok icli disli olma durumu biyerden sonra sıkar haberin olsun, dizilerdeki buyuk sicak aile tadinda ne kadar sürer bilinmez. Sıkılmam diyorsan sen bilirsin ama esimin aileside kalabalik ve cok icli dislilardi bana ilk sene yaka silktirdiler, sorun yasadik baya. Durumu zar zor ele aldim. Oyle devam etseydi evliligim çatirdardi muhtemelen.
Tabi esimin memleketinde yasamiyoruz. Oyle bisey olsa kabul etmezdim.

Annem Ankara'dan antebe gelin gelmiş 37 yıllık evli
Annem bile zorlanmadıysa...

Buranın insanı rahat yemeği içmeyi eğlenmeyi sever piknigi bağı bahçesi cifligi macerası çoktur

Aç kalmazsin güzel güzel giyinip gezersin bı hasta olursun Birsen olur hop konu komşu akraba eş dost yemek yapar getirir arar sorar

Burda komşuluk sevilir aile bağı vardır eşimin annesinin kuzeninin torununun çocuğunu bilirim :)

Giriskendir soğuk insana soğuk bu der uzak dururlar nerde yasayacagin önemli antebin bı tarafı var sokağına bile ugramayiz bı tarafı var bambaşka bir ülke sanki

Topraktan zengin bı kulturuz burada hayat pahalı evlerde pahalı burda gösterisi takip takstirmayi severler kadına değer verirler

Yani ben çevremde aksini görmedim bizde herşeyi kadın bilir erkekleri beceriklidir temiz titizdir

İnşallah kaynanam ile iyi anlaşırız. Nasip işte bu işler. Biz Antep'e de aileme de uzak yaşayacağız. İzinler çok olmuyor. Ancak uçakla gidebiliriz Antep'e. Bir de ben aslında sıcak kanlıyımdır iyi anlaşırım insanlarla. Umarım bu kaynanamda da işe yarar.

Teşekkür ederim inşallah. Kuru biber dolmanız çok güzel. :) Balcan kebabınız ve nohut dürümünüz de
Hepsi benim olacak
hahahy canım ya:)) belliki sen çok ısınmışşın, sevmişssin, benimsemişsin.. sorun olacağını sanmıyorum iki taraflı fedakarlık ve anlayış olduktan sonra..:)))

Tabi orası öyle ama erkek arkadaşım senede bir gider evine. Ailesine düşkün fakat önce kendi işlerini düşünüyor. Ailesi ile çok yaşayamadığı için düşkün olduğunu düşünüyorum. Annesini özlüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…