Antepli Olacak Gelin

Evet ya oranın havasından mıdır suyundan mıdır. İnsanları pozitif. Erkek arkadaşım geldi buraya acı biber yeme yarışı yaptık. O da bizim yemeklerimizi yiyor. Alışkınlarmış. Her çeşit yemek pişermiş onlarda.

Annesi de öyle sıcak kanlı geldi bana. Umarım devam eder bu şekilde. Ben biraz çekiniyorum annesinden, annesi de benden çekiniyor. İkimiz de konuşurken heyecanlanıyoruz.

Şimdi dürüstçe söyleyeyim
Annesi tatlıdır iyidir eminim ama burda kaynanadir .

Kayınvalide kraliyet ailesinden de olsa buraya gelince kaynana oluyor

Hani bayram da ne bilim bı araya geldiğinizde sen gitmezsen arayıp sormazsan anneler günü yılbaşı kandil falan... Ozaman neden böyle yapıyorsun der
Çünkü evin kizisin artık
Kendi kizi evliyse kızının kayınvalidesi annesidir
Kayinvalidenin kizida artık sensin
Yüzüne açıkça kızar yani

Bunlara önem verir

Yemek kismi hallolur da kültür farki olur mutlaka.

havasi sicak yemekleri acili ve tatliyi cok severler biraz da tombiktir geneli ben eşimle istisna kaldim :) sıcak kanlı oldukları doğru ama kaynana sonuçta hemde anteplisinden çokta güvenme

Yüzüme söylemesi önemli tabi. Ben de üzülürüm aramasalar. Ben de kırılırım.
Evime gelmeseler kırılırım. İster annem olsun ister kaynanam olsun. O eve gelinecek :)
İnşallah iyi olur her şey. Saygıda kusur etmemeye çalışırım. Ben biraz sinirliyim ama bu da kötü yönüm. Birden kızıyorum her şeye.

ben de boşnağım, çok yakınlarım var antepli, kardeşimin eşi antepli, yıllardır da her fırsatta gider gelirim, hatta ekimde yine gideceğim, bence müthiş insanlar.
benim eşim iç anadolulu, anteplilerle aramızda daha az kültür farkı var emin olabilirsiniz :)

Benim oturduğum il de karman çormandır, zaten insanlar iç içe oldukça farklılık gözetmeksizin anlaşmak durumunda kalıyorlar ya da "ne milletsin?" sorusu normal bir soruymuş gibi soruluyor :)

Benim kafamdaki kültür farklılığı apayrı bir yerde olduğu için, korktuğumdan evhamlı evhamlı yazdım :)
Zaten hiç olumsuz yorum göremedim.
Kendime not:
Önyargılarımızı kıralım litfin
Gönüller karşılıklı hoş edilecekse hal hatır sorup haberdar edilmesinde bi kötülük yok ki,
Allah aşkına tek sorun olacaksa hep bu olsun.
He bazısı var kaynaşmayı sever bazısı çok içli dışlı olmamayı.
O dengeyi kurması gerekecek ama ben böyle bir aileye gelin gitsem kendimi soğuk nevale gibi hissederim açıkçası ilk başlarda, gurban olduğum tavrı devam ederse

Yemek kismi hallolur da kültür farki olur mutlaka.

Kültür farkı hayatımızı zorlaştırır mı?
havasi sicak yemekleri acili ve tatliyi cok severler biraz da tombiktir geneli ben eşimle istisna kaldim :) sıcak kanlı oldukları doğru ama kaynana sonuçta hemde anteplisinden çokta güvenme

Korkmalı mıyım Antepli kaynanadan :) Gözüme tombik, çok tatlı şivesi olan biri olarak görünüyor.

canım şöyle bi durum var etkinliklere birlikte giderler dügünler piknikler bayramlar atlanmaz erkek tarafı ile gidilir davetlere sık görüsürler belkide haftanin hergünü hazır ol birde evleri oğullarının evi gözüyle çoğunluk habersiz çat kapı gelir

Kültür farkını ben de göremedim. Belki evlenince her şey açığa çıkar ama şuan erkek arkadaşımda sanki bizdenmiş gibi davranıyor.

Evet zorlastirir. Bunum üstesinden gelmek ikinizin elinde. Ailesiyle cok samimi olmak yerine saygi olusturmaya calis derim. Senin varligin her konuda hissedilsin

Kültür farkı hayatımızı zorlaştırır mı?

Korkmalı mıyım Antepli kaynanadan :) Gözüme tombik, çok tatlı şivesi olan biri olarak görünüyor.
Valla burda her kayınvalide o evin derin devletidir
Tersi pis olur

Cat kapı gelmesi için uzuuun yıllar kaynaşmış olmak ve samimiyet gerektirir bizde hiç Cat kapı gelen yok o karakterle alakalı bence canım

Zaten başka şehirde oturacaklarmis

Gurban olduğum tavrı devam etsin aslında. Soğuk nevale değilimdir sadece ilk ortama adapte olana kadar çekingenlik yapıyorum
İnanın ne olacak ben de bilmiyorum. Herkes kadar biliyorum. Yaşayıp göreceğiz :)

Dun ayrilmiyormuydunuz? Erkek arkadasinizdan benmi yanlis hatirliyorum sizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…