• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antepli Olacak Gelin

Antep'li değilim ama çok severim. Çok sıcakkanlı, sevecen ve olduğu gibi olan insanlardı hep tanıdıklarım.
Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
İnsana insan olduğu için değer verirler.
Mutfak kültürü zaten bambaşka, bilmediğiniz her şeyi seve seve, hatta eğlenceye dönüştürerek öğretirler.
Yazlık komşumuz vardı, Antep'li onlardan biliyorum, 3 sene önce vefat etti. Nurlar için de yatsın. Çok severdik.
Size de mutluluklar dilerim. Hakkınız da hayırlısı neyse o olsun.

Ben onu seviyom :) Ya aslında becerikliyimdir yemekleri heme öğrenir yaparım. Artık internet de her şey var.
hersey yemek yapmak degil catala nasıl tutusu yemek yiyisi bile sana uymuyosa zamanla batar oturması kalkması dügünde calan sarkılar bile batar sana neden kendi kültüründe biri bakmıyosun buraya akıl almak icin yazmıssın ama zaten aklın
amann evleniyim neticesine yazdıgın cvp lara bak asıkksın belli ama giden hep senden gider emin ol

Merhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
Öyle bişey yok canım içini rahat tut anlaştıktan sonra geçinilmesi kolay olur. Ama benden sana tavsiye mesafe her zaman güzeldir. Onlar iç içe olabilir ama sen hep bi tık geride dur. Yemekleri de dert etme öğrenirsin hiç sorun değil. Sevilip değer görüyorsan herşey güzel olur belki ilk sene zorluk çekersin gerisi kendiliğinden gelir ama

Tanıdığım Anteplilerin büyük çoğunluğu düzgün, dürüst insanlardı.

Boşnaklar da kendi milletinden olmayanlara pek kız vermezler ve aile/akrabalık bağları çok kuvvetli insanlardır aslında. Sizin aile istisna olmuş.

Antepte yasamayacakmissiniz,cok bir sey fark etmez,anlamazsiniz bile antep gelini oldugunuzu. Tek sorun misafir agirlamakta cekersiniz sanirim. Bizde oyle cerezle biskuviyle misafir agirlanmaz cunku. Ben batida yasiyorum ama eger antepte yasamis olsam bambaska olmak zorunda kalirdim. Dort dortluk yemek sofralari hazirlanir,cay davetinde bile her turlu yemek bulunur genelde. Pahali hediyeler,pahali ikramlar olmazsa olmazdi bizim ailemizde. Ama sanirim bizim aile cok ayrinti seviyor bunun da etkisi var.
Bizde de aslında çok ikramlık yapılır. Misafir ağırlamayı severiz. Tabi Anteplilerin adetlerini tam olarak bilmiyorum :)

Bizde de aslında çok ikramlık yapılır. Misafir ağırlamayı severiz. Tabi Anteplilerin adetlerini tam olarak bilmiyorum :)
Adetleri cok takmayin ;) eskidendi onlar. Simdi cogu aile uygulamiyor o adetleri. Gencler nasil isterse oyle olsun diyorlar. İnsallah cok mutlu olursunuz

Bizde gelin sevilir sana bol bol ciciler alınacak :) Salcan dolman konserven tarhananın biberin yapılacak bizde bunları kayınvalide yapar gelinlere dağıtır
Ama bayramları atlamicaksin hep arayıp hal hatır sormanızı beklerler güler yüz en önemli şey soğuk insandan haz etmezler

Evet arayıp yakınlık kurmaktan ben de hoşlanıyorum. Benle konuşurken heyecanlanıyor annesi ya çok sempatik kadın. En çok salça verecekleri için seviniyorum :D

Tanımıyorum Antepli, genel açıdan baktım olaya.
Konu kültür farklılığı değil mi her halükarda?
Ama böyle bir durum söz konusu değilse aydınlanmak isteriz :KK66:

Evet kültür farkı önemli
Antepde istisnai bı durum var insanları...
Bizde her çeşit kültür din ve mezhep bi arada sorunsuzca yaşar kültür çatışması yaşadığı için evliliğinde zorlanani hiç duymadım görmedim.

Konu sahibinin zorlanması muhtemel tek bı konu var oda büyüğümüz atamizdir . Asla ihmal etmemeli arayıp hatir sorup gönlünü hoş etmeli bu genel geçer bı kuraldır üstüne konuşulamaz bile burda.. bayramlar ziyaretler doğum düğün cifligi bağı bahçesi pikniği etkinliği çoktur ve hep guleryuzle

buna uzak değil uyarım diyen kisi buraya bayılır çünkü biz gelini severiz yedirmeyi icirmeye eğlenmeyi giyim kuşam tak takistir istediğin okula git oku severiz bunları

Antep'li değilim ama çok severim. Çok sıcakkanlı, sevecen ve olduğu gibi olan insanlardı hep tanıdıklarım.
Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
İnsana insan olduğu için değer verirler.
Mutfak kültürü zaten bambaşka, bilmediğiniz her şeyi seve seve, hatta eğlenceye dönüştürerek öğretirler.
Yazlık komşumuz vardı, Antep'li onlardan biliyorum, 3 sene önce vefat etti. Nurlar için de yatsın. Çok severdik.
Size de mutluluklar dilerim. Hakkınız da hayırlısı neyse o olsun.
Ben de tanıdığım Anteplilerden bunları gördüm. Allah rahmet eylesin.
Amin cümlemizin hakkında hayırlısı olsun.

hersey yemek yapmak degil catala nasıl tutusu yemek yiyisi bile sana uymuyosa zamanla batar oturması kalkması dügünde calan sarkılar bile batar sana neden kendi kültüründe biri bakmıyosun buraya akıl almak icin yazmıssın ama zaten aklın
amann evleniyim neticesine yazdıgın cvp lara bak asıkksın belli ama giden hep senden gider emin ol
Olumsuz yorumları da dikkate alıyorum tabi ki. Düğünde çalan şarkılar dediniz aklıma ya çekmeleri geldi.
Buraya yazıyorum çünkü fikirler değerli. Yaşanmışlıklar değerli. Ben hiç bunları yaşamadım bilmiyorum. Aslında korkuyorum :) Bir yanım da istiyor.

Öyle bişey yok canım içini rahat tut anlaştıktan sonra geçinilmesi kolay olur. Ama benden sana tavsiye mesafe her zaman güzeldir. Onlar iç içe olabilir ama sen hep bi tık geride dur. Yemekleri de dert etme öğrenirsin hiç sorun değil. Sevilip değer görüyorsan herşey güzel olur belki ilk sene zorluk çekersin gerisi kendiliğinden gelir ama

Umarım hep karşılıklı sever değer veririz, değer görürüz. Aile kavramı çok önemli.

Back