- 26 Eylül 2016
- 693
- 1.396
- 113
Merhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
eşimin şehrine gelin geldim , ailem başka şehirde canimYorum için çok teşekkür ederim farklı bir konuya değinmiş,örnek vermişsiniz. Aynı şehirde mi yaşıyorsunuz aileler ile?
Bende antep geliniym zorlandığım şeyler oluyor ama öyle abartı değil mutfağına çabuk hakim oldum allahtanMerhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
biri antep diğeri ?
Ayrılmak için sormadım.Biz sorun olur dersek ayrılacak mısınız?
Biz de boşnağız.
Sen o sıkıntıya gelemezsin.Hem de Antepte yaşayarak.Hani ayrı şehirde olsanız neyse.
Kültürler farklı.
çok annesinin ağzına bakıyor mu onu gözlemle ve sana tavsiyem söz nişan olmadan hatta olsa bile aileyi tanıyalım samimi olalım deme çok içlerine girme kırk yılın başı kafa dinlemek istesen gözlerine gelir her gün gitmeye aramaya alıştırma nasıl başlarsa öyle gider
Ben göçmenim, eşim Malatyalı. Kayınvalidem, kayınpederim beni çok severler, 2 yıllık evliyim hala durum aynıElimden geldiğince özümü kaybetmeden kültürlerine uyum sağlamaya çalışıyorum. İçli köfte, analı kızlı bilimum bulgur köftesi çeşitlerini pek yapmam canım çok isterse çat pat içli köfte yaparım o kadar . Kayınvalidem yapar bize yollar ara ara . Eşim de baba tarafına çok düşkündür . Biz de gelinler el üstünde tutulur , hizmet beklenmez o yüzden ben de rahatım .
Yani kültür farkı bizde çok da güzel oldu . Umarım sizin de öyle olur
Evet yemeklerine aşığım.Antepte acaip yemekler var bunu bilir bunu söylerim
O mezeler varken pfff kim ne yapsın kültür farkını
Bende antep geliniym zorlandığım şeyler oluyor ama öyle abartı değil mutfağına çabuk hakim oldum allahtan
Saçmalıktan ibaret gelinlikle süs bebek gibi oturuyorsun herkes yiyip içiyor sonrasında daha senin kullanmadığın evi dip köşe bucak temizle.. tam bi işkençe yemin ederimHerkes bana taviz verme kendinden. Kendini ezdirme, mesafe bırak diyor. Fakat ben sıcak kanlı olmakta fayda var diyorum. Biz zaten Antep'te yaşamayacağız. Kendini ezdirmemek ayrı bir konu tabiki. Ben hoşuma gidene tamam derim, gitmeyene de demem sanırımGelin görme olayını hiç anlamıyorum :)
Yaparsın yaparsın Karadenizliler biriyle evlensende aynı şey olacaktı :)Mutfağa hakim olayım, hepsi benim olsun. Hepsini yiyeceğim
Evet yemeklerine aşığım.
Kültürler tamamen farklı o insanlar muhtemelen daha özgün yaşıyorlar siz biraz daha modern, bence sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Kv adayının konuşma tarzına da bakılırsa bu insanlar has doğulu,siz tam tersi...
Bilmiyorum kafamda çok şey oluştu ama yazmakta zorlanıyorum...
Belki oranın insanı olupta batıda bir yerde batının kültürü ile yaşasalardı senin için çok daha kolay olabilirdi...
Ben 1 değil 10 kez düşünürdüm bu iş için...
Saçmalıktan ibaret gelinlikle süs bebek gibi oturuyorsun herkes yiyip içiyor sonrasında daha senin kullanmadığın evi dip köşe bucak temizle.. tam bi işkençe yemin ederim
Çok söylediler ama yapmadım :) oh iyi kide yapmamışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?