Yaparsın yaparsın Karadenizliler biriyle evlensende aynı şey olacaktı :)
Gözünü korkutma herşey çoğ ğözel olcek
Diğer kızlar bir sürü örnek yazmışlar benim aklıma dimdirekt kebap meze rakı geldi pffff kültür farkı aklıma dahi gelmedi
Kastamonu'ya taşındık. Bayramlarda hangi şehre gideceğiz çok zor.
Erkekle niye tokalasmiyorlarHas doğulu değiller. Babası memur. Aslında onlar da modern bir aile. Ama bizden daha tutucular. Örnek vereyim. Onlar erkekler ile tokalaşmıyorlar. Buna çok şaşırmıştım.
kesinlikle öyle Antep gerçekten gelişmiş bı şehir bilmeyenler gözlerinde şalvarlı haremlik selamlık yer sanıyorBoşnaksınız
Kastamonu'da yaşıyorsunuz
Antepli Ada'm ile evlenip başka şehirde yaşayacaksınız
Sorun olur mu diye soruyorsunuz
Anladıklarım doğru ise sorun olmaz
Kastamonu'dan sonra Antep Paris'tir
Kastamonulular alınmasın ben de Kastamonuluyum
Erkekle niye tokalasmiyorlar
Bu kişiler has Antepli değil soyliyim muhtemelen çevresinde doğmuş merkeze taşınmışlar ...
İyice bı sordurun... Şahsen erkekle tokalasmayan bu aile kültüründe ben yapamazdim herşey göze batardi
kesinlikle öyle Antep gerçekten gelişmiş bı şehir bilmeyenler gözlerinde şalvarlı haremlik selamlık yer sanıyor
Yalnız sevgilisinin kültüründe kadınlar erkeklerle tokalasmiyorlar mesela buradan yola çıkınca soru işaretleri belirdi
İlerde giyim kuşam davranış kısıtlaması gibi
Doğru ...Aile şafiyse abdestliyken erkekle tokalaşmıyorlar..
Doğru ...
Benim eltimin ailesi safi degil yinede tokalasmiyorlar (İzmirli )
İlk tanismada elimi uzattım adam kusura bakma abdestim bozulur dedi
Elim havada kaldı mahcup oldum çok utandım ... Onlarla bı araya gelcegimiz zaman gaz günü bile yelek giyiyorum huzursuz oldum böyle birşey de evlilik soz konusu olunca...
Bunu iyi araştır konu sahibi bence
Tokalaşmamak biraz daha farklı,benim bildiğim gördüğüm sadece abdestliyken el vermiyorlar..
Normalde abdest yoksa el veriyorlar..
İşte genelde abdeste önem verip tokalaşmıyorlar zira abdestimi bozarsın demek çirkin olduğu için biz bayanlarla tokalaşmayız deyip geçiyorlar
Arkadaşım dershaneye giderken yani 16-17 yaşlarında asansörde birden eli matematik öğretmeninin koluna çarpmış
Ada'm dönüp buna abdestim bozuldu demiş kız şok olmuş
O çok farklı şeyler düşünmüş günlerce Ada'mdan kaçmış vs vs oysa sadece dokunduğu için bozulabileceğini bilememiş
Bu arada o mezhepten tanıdığım dahi yok
Ben özellikle eşi tesettürlü olduğunu bildiğim erkeklere elimi uzatmam o bana uzatmazsa
İş dışında tanımadığım kişilere de ortama bakıp uzatırım
Peki bu durumdan rahatsız oldun mu ?karıştılar mi oraya gitme şunu giyme gibi...eşimin akrabaları şafi değiller ama kadınlarla tokalaşmıyor, yüzyüze gelmiyorlar ve konuşmuyorlar,
mesela biz kayınvalidemlerde oturuyoruz, amcası geliyor, eşime sarılıp hoşgeldin diyor öpüyor, benden tarafa bakmıyor, geline söyle o da hoşgelmiş diyor :)
halalarının eşleri falan da öyle,
12 yıllık evliyim, hiçbirinin beni yolda görse tanıyacağını sanmıyorum.
eşimin akrabaları şafi değiller ama kadınlarla tokalaşmıyor, yüzyüze gelmiyorlar ve konuşmuyorlar,
mesela biz kayınvalidemlerde oturuyoruz, amcası geliyor, eşime sarılıp hoşgeldin diyor öpüyor, benden tarafa bakmıyor, geline söyle o da hoşgelmiş diyor :)
halalarının eşleri falan da öyle,
12 yıllık evliyim, hiçbirinin beni yolda görse tanıyacağını sanmıyorum.
Peki bu durumdan rahatsız oldun mu ?karıştılar mi oraya gitme şunu giyme gibi...
Şafi olmasına gerek yok ki,düşünceri kadına el vermemek yönünde.
Çok var bunu yapan kişiler.
ilk zamanlar çok rahatsız oldum, bu ne ya ben cüzzamlı mıyım gören adam kaçıyor dedim, ama sonra baktım görümcelerime bile öyleler (yani öz amcası görümcemle ikili diyalog kurmuyor) takmamaya başladım. zaten biz ayrı şehirlerdeyiz ve yılda en fazla 2-3 gün görşüyoruz, onun dışında öyle telefon sohbetlerimiz falan da olmaz, pazardan pazara ararız nasılsın, iyimisin, hadi görüşürüz o kadar, dolayısıyla bize karışmaları sözkonusu bile olamadı.
ha bir de kayınvalidemle kayınpederim kendi halledinde insanlar, kayınpederim sarılır öper bana, sosyal medyada ekliyiz, gayet açık tatil fotolarımı beğenir falan, ikisi de çok sessiz insanlar, ama işte, aile apartmanında yaşıyorlar ve onlara gittiğimizde ister istemez bütün sülaleyle muhatap oluyoruz.
eskiden bu kadar yoktu sanki, özellikle gençler arasında yoktu, şimdi iş için gittiğim ortamlarda bile kime elimi uzatacağım, kime kafamla selam vereceğim şaşırıyorum, keşke bir standartı olsa :)
Karışık bir durum yoksa el havada kalıyor sonra,bilmiyorsun ki insanların nasıl davranacağını..
Yaşayarak öğreniliyor bunlarda.
maalesef öyle,
aslında tokalaşmayan erkekler direk elini göğsüne falan götürse de mal gibi kalmasam çok memnun olacağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?