Antepli Olacak Gelin

Kastamonu'ya taşındık. Bayramlarda hangi şehre gideceğiz çok zor.

Boşnaksınız

Kastamonu'da yaşıyorsunuz

Antepli Ada'm ile evlenip başka şehirde yaşayacaksınız

Sorun olur mu diye soruyorsunuz

Anladıklarım doğru ise sorun olmaz

Kastamonu'dan sonra Antep Paris'tir

Kastamonulular alınmasın ben de Kastamonuluyum

Has doğulu değiller. Babası memur. Aslında onlar da modern bir aile. Ama bizden daha tutucular. Örnek vereyim. Onlar erkekler ile tokalaşmıyorlar. Buna çok şaşırmıştım.
Erkekle niye tokalasmiyorlar

Bu kişiler has Antepli değil soyliyim muhtemelen çevresinde doğmuş merkeze taşınmışlar ...

İyice bı sordurun... Şahsen erkekle tokalasmayan bu aile kültüründe ben yapamazdim herşey göze batardi

bir sene antep te görev yaptım. hayatımın en güzel senesiydi. şahane insanlar tanıdım, enfes yemekler yedim halen özlerim orayı. bence her şey çok güzel olacak. hiç olumsuz şeylere kulak asma. önemli olan iyi niyet, saygı. bunlar oldu mu her şey şahane olur.

kesinlikle öyle Antep gerçekten gelişmiş bı şehir bilmeyenler gözlerinde şalvarlı haremlik selamlık yer sanıyor

Yalnız sevgilisinin kültüründe kadınlar erkeklerle tokalasmiyorlar mesela buradan yola çıkınca soru işaretleri belirdi
İlerde giyim kuşam davranış kısıtlaması gibi

Aile şafiyse abdestliyken erkekle tokalaşmıyorlar..

Onu ben de gördüm sonradan

Muhtemelen mezhepseldir o

Ama zaten başka şehirde yaşayacaksa çok da sıkıntı olmaz

Yılda 3-5 de tokalaşmaz uzak durur

Aile şafiyse abdestliyken erkekle tokalaşmıyorlar..
Doğru ...
Benim eltimin ailesi safi degil yinede tokalasmiyorlar (İzmirli )
İlk tanismada elimi uzattım adam kusura bakma abdestim bozulur dedi

Elim havada kaldı mahcup oldum çok utandım ... Onlarla bı araya gelcegimiz zaman yaz günü bile yelek giyiyorum huzursuz oldum böyle birşey de evlilik soz konusu olunca...

Bunu iyi araştır konu sahibi bence

Tokalaşmamak biraz daha farklı,benim bildiğim gördüğüm sadece abdestliyken el vermiyorlar..
Normalde abdest yoksa el veriyorlar..

Tokalaşmamak biraz daha farklı,benim bildiğim gördüğüm sadece abdestliyken el vermiyorlar..
Normalde abdest yoksa el veriyorlar..

İşte genelde abdeste önem verip tokalaşmıyorlar zira abdestimi bozarsın demek çirkin olduğu için biz bayanlarla tokalaşmayız deyip geçiyorlar

Arkadaşım dershaneye giderken yani 16-17 yaşlarında asansörde birden eli matematik öğretmeninin koluna çarpmış

Ada'm dönüp buna abdestim bozuldu demiş kız şok olmuş

O çok farklı şeyler düşünmüş günlerce Ada'mdan kaçmış vs vs oysa sadece dokunduğu için bozulabileceğini bilememiş

Bu arada o mezhepten tanıdığım dahi yok

Ben özellikle eşi tesettürlü olduğunu bildiğim erkeklere elimi uzatmam o bana uzatmazsa

İş dışında tanımadığım kişilere de ortama bakıp uzatırım

Şafi mezhebinde olanlar abdest olunca el vermedikleri için biz alıştık buna..
Elini göğsüne götürüyor hemen tamam diyoruz..

Adamda içinde tutmamış hemen söylemiş bunu,buda yanlış aslında tut içinde söyleme ..

eşimin akrabaları şafi değiller ama kadınlarla tokalaşmıyor, yüzyüze gelmiyorlar ve konuşmuyorlar,
mesela biz kayınvalidemlerde oturuyoruz, amcası geliyor, eşime sarılıp hoşgeldin diyor öpüyor, benden tarafa bakmıyor, geline söyle o da hoşgelmiş diyor :)
halalarının eşleri falan da öyle,
12 yıllık evliyim, hiçbirinin beni yolda görse tanıyacağını sanmıyorum.

Peki bu durumdan rahatsız oldun mu ?karıştılar mi oraya gitme şunu giyme gibi...

Şafi olmasına gerek yok ki,düşünceri kadına el vermemek yönünde.
Çok var bunu yapan kişiler.

Peki bu durumdan rahatsız oldun mu ?karıştılar mi oraya gitme şunu giyme gibi...

ilk zamanlar çok rahatsız oldum, bu ne ya ben cüzzamlı mıyım gören adam kaçıyor dedim, ama sonra baktım görümcelerime bile öyleler (yani öz amcası görümcemle ikili diyalog kurmuyor) takmamaya başladım. zaten biz ayrı şehirlerdeyiz ve yılda en fazla 2-3 gün görşüyoruz, onun dışında öyle telefon sohbetlerimiz falan da olmaz, pazardan pazara ararız nasılsın, iyimisin, hadi görüşürüz o kadar, dolayısıyla bize karışmaları sözkonusu bile olamadı.
ha bir de kayınvalidemle kayınpederim kendi halledinde insanlar, kayınpederim sarılır öper bana, sosyal medyada ekliyiz, gayet açık tatil fotolarımı beğenir falan, ikisi de çok sessiz insanlar, ama işte, aile apartmanında yaşıyorlar ve onlara gittiğimizde ister istemez bütün sülaleyle muhatap oluyoruz.

Şafi olmasına gerek yok ki,düşünceri kadına el vermemek yönünde.
Çok var bunu yapan kişiler.

eskiden bu kadar yoktu sanki, özellikle gençler arasında yoktu, şimdi iş için gittiğim ortamlarda bile kime elimi uzatacağım, kime kafamla selam vereceğim şaşırıyorum, keşke bir standartı olsa :)

Karışık bir durum yoksa el havada kalıyor sonra,bilmiyorsun ki insanların nasıl davranacağını..
Yaşayarak öğreniliyor bunlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…